Japaninmarjakuusi

Integral

Kuka kertoisi, mikä on vialla kun tummanvihreänä hankittu japaninmarjakuusi parissa vuodessa muuttuu hailakanvihreäksi? Jo kolme kappaletta eri vuosina istutettuja. Hengissä näyttävät pysyvän mutta eivät sen näköisinä kuin mitä toivoisin, syvänvihreinä...

5

3819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mimmi

      oletko istuttanut ne liian aurinkoiseen paikkaan? marjakuuset viihtyvät parhaiten varjossa. marjakuusi kaipaa muista havuista poiketen kalkkia multaansa. jos olet istuttaessa käyttänyt havuturvetta, maa saattaa olla liian hapanta. pensaita voisi yrittää vielä siirtää varjoisampaan paikkaan, jos se on mahdollista. ota tarpeeksi iso paakku multaa mukaan siirtäessäsi. jos siirto ei onnistu, peittele pensaat maalis-huhtikuussa varjostusharsolla ja kastele niitä.

      • Integral

        Ihanko totta? Kalkkia siis? Olen todellakin istuttanut ne havuturpeella täydennettyyn maahan! Eli nytkö sitten vain kalkkia pintaan? Ihan uusi asia minulle. Muuten pensaat ovat suurimman osan päivästä varjossa mutta ilta-aurinko niihin kyllä helottaa.


      • japsi

        ...mullakin japaninmarjakuusi on sisäosistaan ihan ruskettunut ja kuiva ja jotkut oksatkin ihan kuivia. Kasvi on noi 40 cm korkea ja aurinko paistelee siihen varmaan liian kanssa. En ole sitä itse istuttanut, joten en tiedä, onko siinä havuturvetta. Pitäiskö se siirtää vai riittääkö jos kalkitsen sitä?


      • marjakuusia kolmea lajia
        japsi kirjoitti:

        ...mullakin japaninmarjakuusi on sisäosistaan ihan ruskettunut ja kuiva ja jotkut oksatkin ihan kuivia. Kasvi on noi 40 cm korkea ja aurinko paistelee siihen varmaan liian kanssa. En ole sitä itse istuttanut, joten en tiedä, onko siinä havuturvetta. Pitäiskö se siirtää vai riittääkö jos kalkitsen sitä?

        Japaninmarjakuusi on siinä mielessä helppohoitoinen, että sitä voi mielensä mukaan leikellä ja se vain tykkää siitä, ts. leikattuun kohtaan kasvaa kohta kolme oksaa...Leikkaa kaikki kuivat osat pois ja anna kunnolla vettä. Olisikohan käynyt niin, että aurinko paistoi liikaa keväämmällä, kun maa oli vielä jäässä. Kasvi ei saanut vettä jäisestä maasta, mutta menetti sitä auringon takia, siksi ruskettui. Ensi keväänä sinun kannattaa suojata sitä keväällä, ei rusketu enään. Marjakuusi kasvattaa vuosikasvaimensa näin keväällä, joten toimi nopeasti. Kasvi ehtii vielä aloittaa paljaiden kohtien korjauksen tänä keväänä.

        Itse ostin taimitarhalta kolmisen vuotta sitten neljä marjakuusen tainta, olivat aivan ruskeita, vain muutamia vihreitä oksia ja siksi sainkin ne hintaan 10 mk/kpl! Miesparkani kyllä haukkui minut, kun puolikuolleita taimia ostin. Vaan ei hauku enään, kun kukoistavat ja kasvavat hyvin.
        Istutin ne kalkittuun lannoitettuun maahan. Annoin reilusti vettä alkuvaiheessa, kun juurtuivat. Lähtivät kasvamaan ja sitten poistin kaikki ruskeat kohdat puutarhasaksilla. Muutaman vuoden olivat vähän huonon näköisiä, mutta nyt ovat tehneet oksia lisää.

        Marjakuusi kyllä viihtyy auringossakin, kunhan saa tarpeeksi vettä. Väri on silloin vaaleamman vihreä kuin varjoisammassa kasvavalla.
        Mielestäni marjakuusi on helpompi kasvi kuin esim. tuijat. Kestää paljon enemmän ja on tuuheampi (riippuu tietty lajista). Marjakuuseen tulee kauniit, kylläkin myrkylliset, marjat, jotka vain lisäävät sen koristearvoa.


    • japaninmarjakuusi

      Mitähän kannattaisi tehdä japaninmarjakuuselle joka on talven aikana lumen painosta täysin levähtänyt ympäriinsä? Voiko sitä jotenkin tukea? Ja kuinkahan reippaasti uskaltaisi leikata ja miten?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2459
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2194
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      190
      2133
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1212
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe