Vääryydentekijät vastuuseen

Asko Kervinen

Vääryyden- ja vahingontekijät vastuuseen


Kotkan kaupungin ylläpitämä musta lista ja työsuojelupäällikkö Tapani Pulkkisen väärät ja perättömät todistajakertomukset seuraavat minua päivästä toiseen vahinkoa ja kärsimystä aiheuttaen.

Työsuojelupäällikkö Pulkkinen ei ole pystynyt osoittamaan perättömiä todistajakertomuksiaan todenperäisiksi, mutta minä olen poliisille todistanut Pulkkisen todistajakertomukset perättömiksi. Tämä on ikävä asia Pulkkisen kannalta, kuten myös Pulkkista puolustavien henkilöiden näkökulmasta.

Kotkan kaupungin työsuojelupäällikkö Tapani Pulkkisella on todistustaakka näyttää toteen väärät ja perättömät todistajakertomuksensa, mutta Pulkkinen ei siihen pysty, koska vääriä ja perättömiä todistajakertomuksia ei voi jälkikäteen muuttaa, kuten Pulkkinen on muuttanut jo kaksi kertaa.

On törkeää, että oikeusvaltiossa rehellisyys ja totuuden kertoja tuomitaan rikoksesta ja perättömiä puhunut todistaja saa asiasta rahaa. - (Kouvolan hovioikeuden 23.10.2008 antama 1163 tuomio, jossa tuomareina olivat hovioikeudenlaamanni Seppo Ikävalko, hovioikeudenneuvos Markku Almgren ja asessori Minna Manninen).

Uskoisin, että edellä mainitut Kouvolan hovioikeuden tuomarit tietävät tehneensä väärän tuomion, koska halusivat tulkita työsuojelupäällikkö Tapani Pulkkisen kertomuksen uskottavammaksi kuin Asko Kervisen kirjalliset todisteet ja kahden valaehtoisen todistajan kertomukset. Siksi tuomio haiseekin sovitulta.

On törkeää oikeusturvan pilkkaamista, että jouduin syyttömänä maksamaan suuren summan rahaa perätöntä todistaneelle Tapani Pulkkiselle. Ja päälle mätkäistiin vielä iso sakko.

Törkeää on sekin, että Kotkan kaupungin työsuojelupäällikkö Tapani Pulkkinen sallii edelleen mustan listan olemassaolon ja ylläpidon eikä tee mitään mustan listan hävittämiseksi vaikka on oikeudessa sopinut asiasta. - (Kymenlaakson käräjäoikeuden 5.5.2010 antama 10/1046 päätös).

Näin se oikeus toimii Kymenlaaksossa. Ja lisää farssia on tulossa veikkaan, koska asiat on päästetty jo niin pitkälle, että mieluummin tuomitaan syytön Asko Kervinen kuin oikeat vääryydentekijät.


Haminassa pyhäinpäivänä 6.11.2010
Asko Kervinen

12

1030

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asko Kervinen

      Kymenlaakson poliisille ja syyttäjälle sekä oikeuskanslerille ilmoitus mahdollisesta syyteoikeuden vanhentumisesta


      Oikeudenmenetyksen välttämiseksi vetoan, että Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonala kuulusteltaisiin rikoksesta epäiltynä ennen syyteoikeuden vanhentumista siinä tapauksessa, että Ruonalan rikosepäily ei olisikaan törkeän kunnianloukkauksen tunnusmerkistöön lukeutuva teko Tällöin syyteoikeus on viiden vuoden sijasta ainoastaan kaksi vuotta.

      Kotkan kaupunginlakimies Ruonalan Yle-uutisissa mainittu perätön ja loukkaava tiedonlevitys on tapahtunut 29.1.2009 ja asiasta oli jo haastehakemus Kymenlaakson käräjäoikeudelle jätetty, mutta se jouduttiin siirtämään, kun rikosasian esitutkinta ei ole valmistunut.

      Pyydän siis oikeudenmenetyksen välttämiseksi, että Kymenlaakson rikospoliisin tutkinnanjohtaja Juha Paukkunen tahi Kaakkois-Suomen johtava kihlakunnansyyttäjä Irma Rosenius-Sutela tahi oikeuskansleri määrää esitutkinnan asiassa suoritettavaksi, jottei syyteoikeus kaupunginlakimies Ruonalan rikosepäilystä vanhene.

      Tutkintailmoitukseni on asiassa päivätty 2.2.2009.


      Haminassa 10.11.2010
      Asko Kervinen





      Asko Kervinen
      Puhakantie 19
      49490 NEUVOTON
      Puh. 05-3665664 tai 044-0696610

      • Poliisi todistamaan

        --- Saapunut viesti ---
        Aihe: Rikosylikomisarion todistusteema Kouvolan hovioikeuden R 11/285 asiassa
        Lähetetty: 17.6.2011 9:27
        Lähettäjä: [email protected]


        Kouvolan hovioikeudelle


        Kouvolan hovioikeudelle R 11/285 asiaan


        Koska R 11/285 rikosasian todistajakertomuksissa on todennettavissa virkamiesten törkeää valheellisuutta, niin katson oikeusturvani edellyttävän rikosylikomisario Bengt Brinkaksen todistelua asiassa, joten nimeän Brinkaksen todistamaan sitä, ettei poliisi ole löytänyt mitään viitteitä kaupunginlakimies Marianna Ruonalan todistamasta kaupunginsihteerin poliisille lähettämästä ilmoituksesta.

        Rikosylikomisario Brinkas on tarkasti tutkinut asiaa ja on suullisesti allekirjoittaneelle ilmoittanut, ettei poliisilta löydy Ruonalan todistajakertomuksen mukaisia tietoja. Näin ollen Birnkaksella on poliisiesimiehenä virkavelvollisuus todistaa kaupunginlakimies Ruonalan todistajankertomuksessa kerrotun todistelun paikkaansa pitämättömyys.

        Kaupunginlakimies Ruonala on valheellisella todistelulla 22.2.2011 harhauttanut käräjäoikeuden puheenjohtajaa, kertoessaan väärää ja perätöntä tietoa Kervisen lähettämästä uhkaavasta viestistä ja tässä yhteydessä sekoittanut asiaan kaupunginsihteerin, joka ei ole tehnyt poliisille ilmoitusta Ruonalan väittämästä Kervisen kaupungintalon kirjaamoon lähettämästä "mistä hirmuteot kumpuavat" -otsikoidusta sähköpostiviestistä.

        Nyttemmin Kymenlaakson rikospoliisissa tiedetään, että kaupunginlakimies Ruonalan todistajakertomuksessa esitettyä Kervisen kaupungintalon kirjaamoon lähetettyä sähköpostiviestiä ei tosiasiassa ole olemassa, eikä siten mitään kaupunginsihteerin poliisille lähettämää ilmoitustakaan, jolloin kaupunginlakimies Ruonalan todistelu asiassa on täysin perätöntä.

        On todella törkeää, että korkeassa virka-asemassa oleva kaupunginlakimies Marianna Ruonala sekoitti väärällä ja valheellisella todistelulla asiaan kaupunginsihteerin ja poliisin, todistaessaan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin eduksi ja Asko Kervisen vahingoksi.


        Haminassa 17.6.2011
        Asko Kervinen


    • Asko Kervinen

      --- Alkuperäinen viesti ---
      Aihe: Vanheniko syyteoikeus kaupunginlakimies Marianna Ruonalan teosta?
      Lähetetty: 11.11.2010 11:00
      Lähettäjä: [email protected]


      Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonalan laatimasta valheellisesta asiakirjasta ja sen kerrannaisvahingoista


      Kuten tiedetään, on Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonala laatinut 29.7.2004 päivätyn valheellisen asiakirjan, jota on käytetty mm. Kotkan kaupungin organisaatiossa ja Kouvolan hallinto-oikeudessa päätöksenteon perusteena allekirjoittaneen vahingoksi kauaskantoisin seurauksin.

      Kysynkin nyt oikeudenmenetyksen välttämiseksi Kymenlaakson poliisin tutkinnanjohtaja Juha Paukkuselta tahi Kaakkois-Suomen johtavalta kihlakunnansyyttäjä Irma Rosenius-Sutelalta tahi oikeuskanslerilta, että joko tämän teon syyteoikeus vanheni?


      Haminassa 11.11.2010
      Asko Kervinen




      Asko Kervinen
      Puhakantie 19
      49490 NEUVOTON
      Puh. 05-3665664 tai 044-0696610

    • Asko Kervinen

      --- Alkuperäinen viesti ---
      Aihe: Kolmas Marianna Ruonalan teko ja koskien Kotkan kaupunginlakimiehen viralta pidättämistä
      Lähetetty: 11.11.2010 15:01
      Lähettäjä: [email protected]


      Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonalan kolmas teko ja sen vaikutukset oikeudenmenetyksiin rikospeittelyn mahdollisuuden takia (vrt. todistusaineiston hukkaaminen / asiakirjamanipuloinnin estäminen)


      Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonala on esteellisenä ja omavaltaisesti virka-asemaa väärinkäyttäen kirjoittanut perätöntä tietoa päätöksenteon perusteiksi kaupunginhallituksen 19.10.2009 / § 412 valmistelemaansa asiakirjaan.

      Marianna Ruonalan kirjoittama tieto on perätön ja loukkaava ja kaupunginlakimiehen korkeassa virka-asemassa esitettynä törkeä teko. Täten Kotkan kaupunginhallituksen päätöksenteko on kyseisessä asiassa tapahtunut väärien asiakirjatietojen nojalla.

      Pyydän nyt tässäkin asiassa oikeusturvani vuoksi, että Kymenlaakson poliisin tutkinnanjohtaja Juha Paukkunen tahi johtava kihlakunnansyyttäjä Irma Rosenius-Sutela tahi oikeuskansleri määrää rikosasian esitutkinnan suoritettavaksi.

      Osoitan tämän asiakirjan myös kanteluna Kotkan kaupunginhallitukselle kaupunginlakimies Ruonalan viralta pidättämisen perusteiksi.

      Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonala on pitkäaikaisesti sotkeutunut valheellisiin asiakirjoihin ja väärien asiakirjatietojen käyttöön, joten kaupunginlakimiehen viralta pidättäminen on perusteltua.

      On selvää, että vaadin Kotkan kaupunginhallituksen 19.10.2009 / § 412 päätöksen kumoamista väärien ja perättömien asiakirjatietojen käytön vuoksi tai vaihtoehtoisesti kaikkien asioiden saattamista yhdellä kertaa kunnialliseen päätökseen esittämälläni sovintoehdotuksella, johon ei ole reagoitu.


      Haminassa 11.11.2010
      Asko Kervinen




      Asko Kervinen
      Puhakantie 19
      49490 NEUVOTON
      Puh. 05-3665664 tai 044-0696610

    • Asko Kervinen

      Etelä-Suomen aluehallintovirasto on saanut kehoituksen ryhtyä seuraavien päätösten purkamiseksi:

      1. Kouvolan hallinto-oikeuden päätös numero 05/0698/2 sekä valituksenalainen Kotkan kaupunginhallituksen päätös 21.6.2004 § 415.

      2. Kouvolan hallinto-oikeuden päätös numero 05/0700/2 sekä valituksenalainen Kotkan kaupungin koulutuslautakunnan oikaisupäätös 14.9.2004 § 151.

      3. Kouvolan hallinto-oikeuden päätös numero 05/0701/2 sekä valituksenalainen Kotkan kaupunginhallituksen oikaisupäätös 1.11.2004 § 592.

      4. Kouvolan hallinto-oikeuden päätös numero 05/0699/2 sekä valituksenalainen Kotkan koulutuslautakunnan oikaisupäätös 9.11.2004 § 189.

      5. Kouvolan hallinto-oikeuden päätös numero 05/0702/2 sekä valituksenalainen Kotkan koulutuslautakunnan oikaisupäätös 30.3.2005 § 56.

      6. Kouvolan hallinto-oikeuden päätös numero 05/0703/2 sekä valituksenalainen Kotkan kaupunginhallituksen oikaisupäätös 2.5.2005 § 274.

      7. Kouvolan hallinto-oikeuden päätös numero 05/0791/2 sekä valituksenalainen Kotkan kulttuurilautakunnan oikaisupäätös 1.9.2005 § 84.

      8. Kouvolan hallinto-oikeuden päätös numero 05/0697/2.

      9. Kotkan käräjäoikeuden päätös numero 06/1065.

      10. Kotkan käräjäoikeuden päätös numero 07/756.

      11. Kotkan käräjäoikeuden tuomio numero 08/177.

      12. Kouvolan hovioikeuden päätös numero 784, dnro R 07/654.

      13. Kouvolan hovioikeuden tuomio numero 1163, dnro R 08/327.

      14. Kaakkois-Suomen työsuojelupiirin päätökset, joissa Asko Kervinen on asianosainen.

    • Asko Kervinen

      --- Alkuperäinen viesti ---
      Aihe: Uusi todiste, koskien laittoman mustan listan tahallista käyttöä ja ylläpitoa
      Lähetetty: 19.11.2010 13:32
      Lähettäjä: [email protected]


      Kaakkois-Suomen työsuojelupiirin tarkastaja Marja-Lee Åhman on sähköpostitse lähettänyt 24.11.2004 Kotkan kaupungin toimialajohtaja Pertti Lintuselle yhteistyökirjeen, jonka jäljempänä julkaisen osoittamaan Kotkan kaupungin virkamiesten ja työsuojelutarkastajan systemaattista juonittelua ja virka-aseman väärinkäyttöä.

      Jäljempänä olevan työsuojelupiirin tarkastajan yhteistyökirje Kotkan kaupungin virkamiehille kuvaa hyvin väärinkäytösten verkostoa ja paljastaa selkeästi myös työsuojelupiirin kulissit:


      Tervehdys, teille kaikille
      Pertti Lintunen
      Eira Karppinen
      Tapani Pulkkinen ja
      Matti Leppänen !

      Asiani liittyy teidän kaikkien toimittamiin vastauksiin ja selvityksiin liittyen Asko Kerviseen. Olen toimittanut teille kaikille 31.3.2004 selvityspyynnön, Dnro 87/81/2004. Selvityspyynnössä on seuraava kohta "saadut vastaukset ovat tämän jälkeen ei julkisia työsuojelupiirin asiakirjoja, mikäli niissä on luottamuksellisia tietoja. Asiakirjoja ei luovuteta eteenpäin asianosaisille".

      Kirjoittamani kannanotto on ns. Tarkastajan tiukempi tulkinta kuin viranomaisen asiakirjojen luovuttamisesta ja tietojen antamisesta on säädetty (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Kirjoitin asian näin, koska halusin, että voitte vastata ns. "vapaasti ja luottamuksellisesti". Tuolloin olen kertonut Asko Kerviselle, että annetut vastaukset ovat luottamuksellisia. Ja hän on tyytynyt tähän ilmoitukseen silloin.

      Itselläni oli tuolloin seuraava ajatus; pyydän teiltä kaikilta näkemykset tilanteesta, jotta minulla olisi ollut riittävät perusteet todeta, että työnantajalla ei ole työsuojelullisesti estettä Asko Kervisen työpaikan vaihtoon ja siirto perustuu työyhteisössä esiintyviin ongelmiin ja lukkiutuneeseen tilanteeseen. Tuolloin huhtikuussa olen kertonut Asko Kerviselle, että työsuojelupiiri on antanut lausuntoja, joissa on todettu, että työnantajalla on perusteet siirtää työntekijä toiseen työyksikköön ja sille ei ole työturvallisuuslain mukaista estettä. Näissä siirtotapauksissa on sitten toisena asiana työntekijän työsuhteen oikeusturva asiat.

      Näiden keskustelun jälkeen Asko Kervinen ilmoitti, että hänen mielestään perättömien varoitusten selvittämistä ja työpaikan siirtoasiaa hoitaa hänen liittonsa. Tästä teille on jätetty ilmoitus 17.5.2004.

      Käsitykseni mukaan Asko Kervinen hoitaa ponnekkaasti omaa asiaansa ja on tehnyt tapauksen johdosta rikosilmoituksia. Ja nyt hän on tehnyt sitten meille virallisen pyynnön saada itseään koskevat meille toimitetut asiakirjat. Hän on soittanut minulle ja kertoi, että omassa poliisikuulustelussaan poliisit olivat kertoneet hänelle tästä tietojen saantioikeudesta ja pitäneet tärkeänä, että hänelle toimitetaan nämä vastaukset.

      Työsuojelupiirin piiripäällikkö on tehnyt päätöksen, että luovutamme asiakirjat Kerviselle itselleen. Olen läpikäynyt asiakirjat ja olen peittänyt osan tekstiä, eli nämä kohdat ovat Kerviseltä salassapidettäviä. Pertti Lintusen vastauksessa on kaksi kappaletta, jossa kerrotaan museotoimenjohtajan johtajuuden testeistä ja johtajuudesta. Eira Karppisen vastauksesta on peitetty kohdat, joissa puhutaan Leena Hailasta ja hänen omasta jaksamisestaan. Matti Leppäsen vastauksessa on peitetty kohta, jossa todetaan Leena Hailan hakeutuvan muualle töihin. Tapanin vastauksessa ei salassapidettävää.

      Ongelmallisin on sitten Pertti Lintusen vastauksen liite 1. Sitä emme ole vielä luovuttaneet. Päätös luovuttamisesta tehdään 3.12.2004 mennessä. Mikäli emme luovuta asiakirjaa, siitä tulee virallinen päätös, josta Kervinen voi valittaa hallinto-oikeuteen. Ja tämän prosessin jälkeen meidän on se todennäköisesi luovutettava, koska kyseessä on Kervisen töiden laiminlyöntiin liittyviä asioita. Itse en sitä halua luovuttaa tässä vaiheessa. Ohessa alla on tiedoksenne saate; jossa Kerviselle näitä asioita selvitän. Asiakirjat lähtevät tänään Kerviselle.

      • Asko Kervinen

        Olen pahoillani tästä asian käänteestä, koska koen, että en ole voinut pitää lupaustani ja teillä on mahdollisuus loukkaantua ja kokea epäluottamusta työsuojelupiiriä ja minua tarkastajana kohtaan. Totean, että tavoitteenani on ollut hoitaa asia huolellisesti, jotta olisin tarkastajana voinut selkeästi esittää näkemykset asiasta. Viittaan alkutekstiin. Eli olen pahoillani ja pyydän teiltä anteeksi että selvityspyyntöön olen kirjannut tietojen luottamuksellisuuden tarkastajan tulkintanäkökulmasta ja tarkoittanut sillä kaikkea tietoa.

        Asiasta vielä. Teidän toimittamissanne vastauksissa tulee selkeästi esille todella vaikea työyhteisön tilanne. Vastauksissa näkyy selkeästi kuinka Asko omalla toiminnallaan; ei ole paikalla kun tarvittaisiin, on välinpitämätön ohjeista jne..on vaikuttanut siihen, että töiden ja näyttelyiden pystytys ei suju, tulee häiriöitä, mielipahaa, "pelätään" sanoa/pyytää jne. Vastauksissa näkyy myös selkeästi, että Asko ei ole syypää kaikkiin työyhteisön ongelmiin.

        Vastauksissa näkyy myös, että tilanne on ollut pitkään lukkiutunut ja työnantaja/esimies on ryhtynyt toimenpiteisiin häiriötilanteissä. Joten vastausten kautta tässä vaiheessa prosessia voidaan päästä takaisin lähtötilanteeseen; työnantajalla on edelleen työyhteisölliset perusteet siirtää Kervinen toiseen työyksikköön. Ja tässä vaiheessa prosessia kuviossa on myös irtisanominen, mikäli Kervinen kieltäytyy siirrosta, jos olen oikein ymmärtänyt.

        Mutta tässä välissä tilanne on muuttunut oleellisesti. Itselleni on epäselvää, miten kummassa Kervinen on saanut asiat näin sekaisin. Lähtötilanne ja nykytilanne ovat kaukana toisistaan.

        Vielä pohdiskelua. Mitä nopeammin poliisitutkinnat ja syytäjän päätökset tulevat, sen parempi. Ja jos teiltä saadut vastaukset auttavat tätä prosessia, niin hyvä. Itse olen pohdiskellut tätä työsuojelupiirin toimintatapaa näissä häirintä-huonon kohtelun tapauksissa juuri tämän luottamuksellisuuden näkökulmasta. Vaikuttaisi, että tämä nykyinen tapa kuulla eri osapuolia näin ja sitten koota asia ei välttämättä toimi ja varsinkin jos, asianosainen haluaa aiheuttaa lisäharmia vastausten antajille jollakin tapaa. Täytynee miettiä uusia toimintatapoja.

        Tässä tapauksessa olen toiminut näin ja jos olen toiminut väärin ja virheellisesti jonkin näkökulman mukaan, niin hyvä sekin on todeta itselleni opiksi ja ojennukseksi. Ja luulenpa, että minun toimintani tarkastajana ja erityisesti halu pitää tiedot luottamuksellisina joutuu jonkinlaisen prosessin kohteeksi Kervisen taholta ja mahdollisesti teidänkin taholta.

        yhteistyöterveisin
        olen to-pe koulutuksessa mutta muutoin palataan asiaan

        Marja-Lee Åhman
        Tarkastaja
        Kaakkois-Suomen työsuojelupiiri
        Kouvolan toimipiste
        Hallituskatu 7 c, 45100 Kouvola
        puh. 0207 470537 tai 050-340 7606
        email:[email protected]


        Näin siis yhteistyöterveisiä marraskuussa 2004. Tarkastajan kirjeestä selviää täydellisesti savustukseni suunnitelmallisuus ja työsuojelupiirin yhteistyö Kotkan kaupungin virkamiesten kanssa. Kirjeestä paljastuu myös kuinka työsuojelutarkastaja tietää toimineensa väärin.

        Työsuojelutarkastaja Åhman kirjoittaa sisäpiiritietona Kotkan kaupungin toimialajohtaja Pertti Lintuselle ja muille virkamiehille salassa pidettäviä tietoja ja kertoo muidenkin viranhaltijoiden kirjoittamista luottamuksellisista tiedoista asianosaisille.

        Työsuojelutarkastaja Åhman on myös esittänyt työnantajan edustajille omia käsityksiään toiminnastani ja tässä yhteydessä turvautunut valheellisuuteen.

        Työsuojelupiirissä tiedettiin Lintusen liitteet mustiksi listoiksi, jota työnantajan edustajat käyttivät härskisti hyväkseen mustamaalamistarkoituksessa Asko Kervisen vahingoksi.

        Tiedettiin, että Kotkan virkamiesten käyttämät listat sisälsivät allekirjoittaneen ei-julkista terveydentilaa koskevia tietoja ja arvioita sekä lukuisia perättömiä merkintöjä töiden laiminlyönneistä vuodesta 1993 lukien, joilla pyrittiin osoittamaan työskentelyni mahdollisimman huonoksi.

        Asianosaiset tiesivät väitteet töiden laiminlyöneistäni olleen keksittyjä. Tiedettiin, että listojen alkeelliset diagnoosit ja kaikelainen törkeä terveydentila-arviointi perustui kulkupuheisiin ja pelkkään mustamaalaukseen, vaan mitäpä asialle tehtiin?

        Kotkan kaupungin virkamiesten käyttämää laitonta asiakirja-aineistoa käytettiin vahingokseni ja estettiin oikeuteni puolustautua mielivaltaa vastaan panttaamalla minulle kuuluvia mustan listan asiakirjatietoja, jotka olivat asianosaisjulkisia.

        Pyydän, että tämä asiakirja liitetään poliisin rikosasian tutkintaan sekä oikeuskanslerin ja aluehallintoviraston vireillä oleviin laillisuusvalvonta-asioihin osoittamaan virkamiesten tahallista ja pitkäaikasta harjoitettua syrjintää ja laittomuutta sekä väärillä ja perättömillä asiakirjatiedoilla tehtyjä päätöksiä.


        Haminassa 19.11.2010
        Asko Kervinen




        Asko Kervinen
        Puhakantie 19
        49490 NEUVOTON
        Puh. 05-3665664 tai 044-0696610


    • Asko Kervinen

      --- Alkuperäinen viesti ---
      Aihe: Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle / oikeuskanslerille
      Lähetetty: 26.11.2010 19:48
      Lähettäjä: [email protected]


      Asko Kervinen
      Puhakantie 19
      49490 NEUVOTON
      Puh. 05-3665664 tai 044-0696610



      Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle / oikeuskanslerille kantelu


      Kotkan kihlakunnanvouti Heikki Laukola on käyttänyt 23.11.2010 antaman 1966/6340/10P päätöksen perusteena lainvoimatonta ja valituksenalaista käräjäoikeuden L 10/6695 tuomiota, jolla hän yrittää kumota lainvoimaisen Kymenlaakson käräjäoikeuden 5.5.2010 antaman 10/1046 päätöksen.

      Kaiken takana on Kotkan kaupungin virkamiesten rikollisen toiminnan peittely, koska laitonta mustaa listaa ja mustan listan vääriä ja perättömiä asiakirjatietoja ei haluta hävittää. Tässä laajassa ja pitkäaikaisessa rikollisessa toiminnassa on mukana useita Kymenlaakson viranomaistahoja, jotka ovat asiaa piilottamassa, jottei Kotkan kaupungin virkamiesten pitkäaikaisesta laittomien ja väärien asiakirjatietojen käytöstä ja ylläpidosta joutuisi kukaan vastuuseen.

      Kotkan kaupungin työsuojelupäällikkö Matti Tapani Pulkkinen on juuri oikea ja keskeisin virkamies kantamaan vastuuta laittoman mustan listan ja perättömien asiakirjatietojen väärinkäytöstä ja ylläpidosta, mutta myös niiden hävittämisestä. Näin ollen on luonnollista, että syyttömästi tuomittuna ja rikoksen uhrina vaadin lainvoimaisen oikeuden päätöksen ja hallintolain 50 §:n nojalla, että yli 17 vuotta ylläpidetyt laittomat mustat listat hävitetään kaikkialta, missä niitä on käytetty ja että väärien ja perättömien asiakirjatietojen käytöllä tehdyt päätökset kumotaan.

      Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonala, jota mustan listan hävittämiseksi Kymenlaakson käräjäoikeudessa 5.5.2010 puhelimitse kuultiin Kotkan kaupungin toisena edustajana Pulkkisen ohella osoittaa, että kaupungin edustajia on asiassa todistettavasti kuultu.

      On itsestään selvää, että suostuessani 5.5.2010 oikeuden sopimusehtoihin, minun täytyi luottaa siihen, että Kotkan kaupungin edustajina asiassa kuultuna olleet työsuojelupäällikkö Pulkkinen ja kaupunginlakimies Ruonala edustivat virka-asemansa perusteella Kotkan kaupunkia.

      Tässä asiassa ei haluta nähdä pitkäaikaisen rikoksen uhrin kärsimyksiä, vaan ainoastaan kikkailulla turvata avunanto Kotkan virkamiesten rikollisen toiminnan jatkamiselle.

      Vaadin kihlakunnanvoudin 23.11.2010 tekemän 1966/6340/10P päätöksen kumoamista ja että Kotkan kaupungin työsuojelupäällikkö Matti Tapani Pulkkinen velvoitetaan noudattamaan toisena oikeuden päätöksen sopijaosapuolena sekä työsuojelupäällikön virka-aseman edellyttämällä virkavelvollisuudella ryhtymään toimenpiteisiin, jotta laittomat mustat listat ja mustan listan perättömät tiedot muista asiakirjoista hävitetään ja että väärin perustein ja perättömillä asiakirjatiedoilla tehdyt päätökset kumotaan.

      Mikäli tämä valitus- ja muutoksenhakuasiakirja ei täytä tarvittavia muotoseikkoja taikka on muuten puutteellinen, niin pyydän asiaan täydentämismahdollisuutta.


      Haminassa 26.11.2010
      Asko Kervinen

    • Asko Kervinen

      Kouvolan hovioikeus tietää, että Kotkan kaupunki hallinnoi ja ylläpitää laitonta mustaa listaa. Se on asiakirja, johon on 26.8.1993 alkaen kerätty allekirjoittaneesta vääriä ja luvattomia tietoja, muiden muassa yli 70 töiden laiminlyöntihuomautusta ja luvattomia ei-julkisia terveydentilaani koskevia tietoja.

      Tosiasiassa töiden laiminlyöntejä ei ole ja osa mustaan listaan kerätyistä terveydentilaani koskevista tiedoista on vääriä ja epäasiallisia arvioita.

      Kyseistä mustaa listaa ja mustan listan toisintokappaleita on käytetty päätöksenteossa ja viranomaisessa allekirjoittaneen vahingoksi. On myös syytä muistaa, että mustan listan vääriä tietoja on muissakin Kotkan kaupungin asiakirjoissa, joita on vuosia vahingokseni käytetty.

      Törkeää asiassa on se, ettei Kotkan kaupunki edelleenkään suostu laitonta menettelyään lopettamaan eikä oikaisemaan vääriä ja perättömiä asiakirjatietoja, vaikka laki niin velvoittaa.

      Millä perusteella Kouvolan hovioikeus sallii Kotkan kaupungin jatkaa edellä mainittua laitonta ja rikollista menettelyä?

      Jäljempänä viimeisin Kouvolan hallinto-oikeudelle jättämäni valitus Kotkan kaupungin laittoman ja rikollisen menettelyn lopettamiseksi.


      Haminassa 24.1.2011
      Asko Kervinen



      KOUVOLAN HOVIOIKEUDELLE


      Valitus Etelä-Karjalan käräjäoikeuden 31.12.2010 antamasta U 10/7211 päätöksestä


      "On luonnollista, että valittaja syyttömästi tuomittuna ja rikoksen uhrina vaatii lainvoimaisen oikeuden päätöksen ja hallintolain 50 §:n nojalla, että yli 17 vuotta ylläpidetyt laittomat mustat listat hävitetään kaikkialta, missä niitä on käytetty ja että väärien ja perättömien asiakirjatietojen käytöllä tehdyt päätökset kumotaan.

      Kotkan kaupungin edustajia on todistettavasti kuultu asiassa.

      On itsestään selvää, että suostuessaan 5.5.2010 sopimusehtoihin valittajan täytyi luottaa siihen, että Kotkan kaupungin edustajina asiassa kuultuna olleet työsuojelupäällikkö Pulkkinen ja kaupunginlakimies Ruonala edustivat virka-asemansa perusteella Kotkan kaupunkia."

      Jätän edellä olevan Etelä-Karjalan käräjäoikeuden päätöksessä mainitun tekstin osoittamaan pitkäaikaista tehtyä laittomuutta ja vallitsevaa rikoksen ylläpitämistä, josta Kotkan kaupunki ja työsuojelupäällikkö Matti Tapani Pulkkinen kaupungin virkamiehenä on vastuussa.

      Kotkan kaupunki harjoittaa todistettavasti rikollisen menettelyn ylläpitämistä ja minä valitan hovioikeudelle asiasta, joka pitäisi olla itsestään selvää ilman minkäänlaista kikkailua, että Kotkan kaupungin laiton menettely on pysäytettävä ja laittomat mustat listat hävitettävä ja väärien ja perättömien asiakirjatietojen käytöllä tehdyt päätökset kumottava.

      Jos minä ajan autolla ylinopeutta, niin poliisi havaitessaan ylinopeuden pysäyttää laittoman teon, mutta jos Kotkan kaupungin virkamiehet, etunenässä kaupunginlakimies Marianna Ruonala ja työsuojelupäällikkö Matti Tapani Pulkkinen korkeassa virka asemassa väärinkäyttävät laittomia asiakirjoja ja -tietoja allekirjoittaneen vahingoksi, niin eikö laiton toiminta pidä pysäyttää samalla syyllä kuin ylinopeutta ajanut auton kuljettaja?

      Se mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei ole mikään lakikaan.

      Pyydän, että Kouvolan hovioikeus pysäyttää tämän Kotkan kaupungin pitkäaikaisen laittoman ja rikollisen menettelyn.


      Haminassa 13.1.2011
      Asko Kervinen

    • Tämä kuuluu tänne

      Suomi24 / Paikkakunnat / Kymenlaakso / Kotka / Tähän on tultu

      Tähän on tultu


      Arto Hirvonen
      17.5.2011 11:10

      Jälleen Kotkan Perusuomalaiset joutuivat tekemään alla olevan valtuustoaloitteen, kun valtuuston kyselunnilla ei asiaa saanut kysyä ja kun kaupunginhallituksen virkavalmistelijat niputtivat aikaisemmat kaupunginhallitukselle osoitetut oikaisuvaatimukset ja valitukset 87 asiakirjanippuun, jota Kotkan kaupunginhallituksen luottamusmiehet eivät edes kokouksessa avanneet. Täten jäljempänä olevat asiat ovat Kotkan kaupungilla tähän mennessä edelleen kokonaan käsittelemättä.

      Arto Hirvonen PS



      Valtuustoaloite "ei toivottujen henkilöiden" kiusaamisen kartoittamisesta Kotkan kaupungin työyksiköissä.

      Keväällä 2007 jouduin esimieheni puhutteluun. Työskentelin silloin Kotkan kaupungin maahanmuuttajapalveluissa. Esimieheni kertoi minulle terveisiä kaupungin ylemmiltä virkamiehiltä. Viesti oli, että jos en lopettaisi kirjoittamista lehtien yleisönosastoille ja politiikan harrastamista, sahaisin omaa oksaani ja minua varten keksittäisiin perusteet lopettaa työurani kaupungin palveluksessa.

      Museomestari Asko Kervisen tapauksessa mentiin vieläkin pidemmälle. Kervistä vastaan kerättiin useita vuosia niin kutsuttua mustaa listaa väitetyistä laiminlyönneistä työpaikallaan. Kopio listasta on hallussani ja sinne on kirjattu tapauksia, joissa kahvitunti on venynyt muutaman minuutin liian pitkäksi, tai kuinka Asko on ollut eri mieltä jonkun toisen työntekijän kanssa. Pitkälti tämän listan avulla todistettiin Askon muka olevan kelvoton ihminen työpaikallaan ja lähtö tuli. Musta lista on edelleen kaupungin arkistoissa ja sen väärien ja valheellisten tietojen avulla tehdyt päätökset voimassa.

      Tiedossani on eräs kolmaskin henkilö, joka on kaupungilla töissä ollessaan joutunut vastaavanlaisen vallan väärinkäytöksen kohteeksi. Häntäkin on uhkailtu erottamisella, vaikka mitään varsinaista laiminlyöntiä ei työtehtävissä ole voitu osoittaa. Todellinen syy on vain henkilökemioissa ja mielipide-eroissa. Tämä nainen ei kuitenkaan halua nimellään esiintyä.

      Perussuomalaiset on tehnyt lukuisia aloitteita, joissa on vaadittu Asko Kerviseen kohdistuvien väärien ja valheellisten tietojen ja niiden pohjalta tehtyjen päätösten korjaamista. Nämä vaatimukset ovat edelleen voimassa. Lisäksi esitämme, että kaupunki asettaa ulkopuolisen selvitysmiehen tutkimaan, kuinka systemaattista ja johdettua kaupungin työpaikoilla eri syistä "ei toivotuiksi" henkilöiksi päätyneiden henkilöiden ulossavustaminen on ja mitkä ovat sen vaikutukset esimerkiksi sairauspoissaoloihin ja työhyvinvointiin.


      Kotkassa 16.5.2011
      Juho Eerola
      Perussuomalaisten valtuustoryhmän puolesta

      • Ja tämä

        KOTKAN KAUPUNGINVALTUUSTOLLE

        Valtuustoaloite

        Valtuustoaloite kaupunginlakimies Marianna Ruonalan 29.7.2004 laatiman valheellisen asiakirjan väärien tietojen oikaisemiseksi ja laittoman mustan listan hävittämiseksi ym.

        Kotkan kaupunki on Euroopan unionin perusoikeuskirjan 8 artiklan, 2 kohdan perusteella velvollinen oikaisemaan kaupunginlakimiehen laatiman valheellisen asiakirjan väärät tiedot.

        Kaupunginlakimiehen 29.7.2004 laatimassa asiakirjassa on laittoman mustan listan vääriä tietoja Asko Kerviselle annetuista lukuisista töiden laiminlyöntihuomautuksista. Kaupunginlakimiehen laatimaa asiakirjaa on käytetty oikeudessa Kervisen vahingoksi, jolloin asiakirjan väärät tiedot on ehdottomasti oikaistava.

        Perussuomalaiset vaativat kaupunginhallitusta ryhtymään toimenpiteisiin pitkään jatketun laittomuuden lopettamiseksi. Tässä yhteydessä on syytä korostaa Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin virka-aseman tuomaa vastuuta, jotta Asko Kervisen vahingoksi laadittu musta lista ja väärät asiakirjatiedot oikaistaan.

        Kotkan kaupunginjohtajalla on virkavelvollisuus edistää väärien ja valheellisten asiakirjatietojen oikaisua, että tämä Asko Kerviseen kohdistunut pitkäaikainen kiusaaminen ja vääryys saadaan oikaistua.

        Tämä Perussuomalaisten valtuustoaloite koskettaa myös viranomaispäätöksissä käytettyjä laittomia mustan listan toisintokappaleita ja Kaakkois Suomen työsuojelupiirille toimitettujen väärien ja luvattomien asiakirjatietojen oikaisua.

        Kotkan Perussuomalaiset ovat jättäneet kaupunginvaltuustolle jo kolme valtuustoaloitetta laittomien ja väärien asiakirjatietojen hävittämiseksi. Ensimmäinen valtuustoaloite asiassa on tehty 26.1.2009 ja seuraavat valtuustoaloitteet on jätetty 22.3.2010 ja 7.6.2010, mutta asiaan ei ole reagoitu virkavelvollisuuden tai lain edellyttämällä tavalla.

        Kolmen valtuustoaloitteen lisäksi Perussuomalaisten varavaltuutettu Jari Taipale on tehnyt kaupunginvaltuustolle 4.2.2010 päivätyn kunnallisaloitteen väärien ja valheellisten asiakirjatietojen mitätöimiseksi, mutta Taipaleen kunnallisaloite on kuntalain 4 luvun, 28 §:n vastaisesti jätetty käsittelemättä. (Jari Taipaleen kunnallisaloite on liitteenä).

        Kotkan kaupungille ja kaupunginhallitukselle on myös osoitettu 28.11.2010 päivätty vaatimusasiakirja pitkään jatketun laittomuuden lopettamiseksi ja väärien ja perättömien asiakirjatietojen hävittämiseksi. (Vaatimus on liitteenä).

        Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Seppo Eerola on vuonna 2008 tehnyt epäasiallisten tietojen ja salassa pidettävien lista asiakirjojen käyttötarkoituksesta valtuustokyselyn, mutta asiantilaan ei tullut muutosta.

        Asko Kervinen on toimittanut Kotkan kaupunginhallitukselle 18.11.2010 päivätyn vaatimuksen, joka tulee ottaa väärien asiakirjatietojen hävittämisessä huomioon.

        Kotkan kaupunginhallitukselle on toimitettu myös 14.11.2010 päivätty asiakirja jatketun rikoksen avunantoa koskevassa kysymyksessä, joka on syytä huomioida.

        Kouvolan hallinto oikeuden 10.7.2007 antamassa 07/0337/1 päätöksestä ilmenee, että Kotkan kaupunki on ylläpitänyt seikkaperäistä luetteloa Kervisen töiden laiminlyönneistä ja käyttänyt laittomissa lista asiakirjoissa Kervisen ei julkisia terveydentilatietoja ilman Kervisen kirjallista tai suullista lupaa.

        Lukuisissa Kotkan kaupungin asiakirjoissa on kirjauksia Kervisen töiden laiminlyönneistä, mutta Kervisen nimikirjaote on puhdas ja Kymenlaakson museojohtajan 7.1.2009 päivätystä asiakirjasta 1126/2008 054 KH ilmenee, ettei mitään töiden laiminlyöntejä ole.

        Perussuomalaiset vetoavat myös Kymenlaakson käräjäoikeuden lainvoimaiseen 5.5.2010 annettuun 10/1046 päätökseen ja vaadimme hallintolain 50 §:n nojalla ja Euroopan unionin perusoikeuskirjan 8 artiklan perusteella, että Kotkan kaupungin laittomassa käyttötarkoituksessa ylläpidetyt mustat listat ja väärät asiakirjatiedot hävitetään ja kaikki Asko Kervistä koskevat päätökset kumotaan väärien ja valheellisten asiakirjatietojen käytön vuoksi.

        Vaadimme asian käsittelyyn myös ihmisoikeusasiana ja jatketun laittomuuden rikostorjunta-asiana, jolloin kysymyksessä on laittoman menettelyn pysäyttämistoimenpide.

        Kotkan kaupunginjohtajan on tunnustettava tosiasiat pitkäaikaisesta laittomuudesta ja vahingonteosta.

        Kotkassa 16.5.2011
        Juho Eerola
        Jorma-Kalevi Merivirta
        Freddy Van Wonterghem
        Arto Hirvonen


      • Isompaa jytkyä
        Ja tämä kirjoitti:

        KOTKAN KAUPUNGINVALTUUSTOLLE

        Valtuustoaloite

        Valtuustoaloite kaupunginlakimies Marianna Ruonalan 29.7.2004 laatiman valheellisen asiakirjan väärien tietojen oikaisemiseksi ja laittoman mustan listan hävittämiseksi ym.

        Kotkan kaupunki on Euroopan unionin perusoikeuskirjan 8 artiklan, 2 kohdan perusteella velvollinen oikaisemaan kaupunginlakimiehen laatiman valheellisen asiakirjan väärät tiedot.

        Kaupunginlakimiehen 29.7.2004 laatimassa asiakirjassa on laittoman mustan listan vääriä tietoja Asko Kerviselle annetuista lukuisista töiden laiminlyöntihuomautuksista. Kaupunginlakimiehen laatimaa asiakirjaa on käytetty oikeudessa Kervisen vahingoksi, jolloin asiakirjan väärät tiedot on ehdottomasti oikaistava.

        Perussuomalaiset vaativat kaupunginhallitusta ryhtymään toimenpiteisiin pitkään jatketun laittomuuden lopettamiseksi. Tässä yhteydessä on syytä korostaa Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin virka-aseman tuomaa vastuuta, jotta Asko Kervisen vahingoksi laadittu musta lista ja väärät asiakirjatiedot oikaistaan.

        Kotkan kaupunginjohtajalla on virkavelvollisuus edistää väärien ja valheellisten asiakirjatietojen oikaisua, että tämä Asko Kerviseen kohdistunut pitkäaikainen kiusaaminen ja vääryys saadaan oikaistua.

        Tämä Perussuomalaisten valtuustoaloite koskettaa myös viranomaispäätöksissä käytettyjä laittomia mustan listan toisintokappaleita ja Kaakkois Suomen työsuojelupiirille toimitettujen väärien ja luvattomien asiakirjatietojen oikaisua.

        Kotkan Perussuomalaiset ovat jättäneet kaupunginvaltuustolle jo kolme valtuustoaloitetta laittomien ja väärien asiakirjatietojen hävittämiseksi. Ensimmäinen valtuustoaloite asiassa on tehty 26.1.2009 ja seuraavat valtuustoaloitteet on jätetty 22.3.2010 ja 7.6.2010, mutta asiaan ei ole reagoitu virkavelvollisuuden tai lain edellyttämällä tavalla.

        Kolmen valtuustoaloitteen lisäksi Perussuomalaisten varavaltuutettu Jari Taipale on tehnyt kaupunginvaltuustolle 4.2.2010 päivätyn kunnallisaloitteen väärien ja valheellisten asiakirjatietojen mitätöimiseksi, mutta Taipaleen kunnallisaloite on kuntalain 4 luvun, 28 §:n vastaisesti jätetty käsittelemättä. (Jari Taipaleen kunnallisaloite on liitteenä).

        Kotkan kaupungille ja kaupunginhallitukselle on myös osoitettu 28.11.2010 päivätty vaatimusasiakirja pitkään jatketun laittomuuden lopettamiseksi ja väärien ja perättömien asiakirjatietojen hävittämiseksi. (Vaatimus on liitteenä).

        Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Seppo Eerola on vuonna 2008 tehnyt epäasiallisten tietojen ja salassa pidettävien lista asiakirjojen käyttötarkoituksesta valtuustokyselyn, mutta asiantilaan ei tullut muutosta.

        Asko Kervinen on toimittanut Kotkan kaupunginhallitukselle 18.11.2010 päivätyn vaatimuksen, joka tulee ottaa väärien asiakirjatietojen hävittämisessä huomioon.

        Kotkan kaupunginhallitukselle on toimitettu myös 14.11.2010 päivätty asiakirja jatketun rikoksen avunantoa koskevassa kysymyksessä, joka on syytä huomioida.

        Kouvolan hallinto oikeuden 10.7.2007 antamassa 07/0337/1 päätöksestä ilmenee, että Kotkan kaupunki on ylläpitänyt seikkaperäistä luetteloa Kervisen töiden laiminlyönneistä ja käyttänyt laittomissa lista asiakirjoissa Kervisen ei julkisia terveydentilatietoja ilman Kervisen kirjallista tai suullista lupaa.

        Lukuisissa Kotkan kaupungin asiakirjoissa on kirjauksia Kervisen töiden laiminlyönneistä, mutta Kervisen nimikirjaote on puhdas ja Kymenlaakson museojohtajan 7.1.2009 päivätystä asiakirjasta 1126/2008 054 KH ilmenee, ettei mitään töiden laiminlyöntejä ole.

        Perussuomalaiset vetoavat myös Kymenlaakson käräjäoikeuden lainvoimaiseen 5.5.2010 annettuun 10/1046 päätökseen ja vaadimme hallintolain 50 §:n nojalla ja Euroopan unionin perusoikeuskirjan 8 artiklan perusteella, että Kotkan kaupungin laittomassa käyttötarkoituksessa ylläpidetyt mustat listat ja väärät asiakirjatiedot hävitetään ja kaikki Asko Kervistä koskevat päätökset kumotaan väärien ja valheellisten asiakirjatietojen käytön vuoksi.

        Vaadimme asian käsittelyyn myös ihmisoikeusasiana ja jatketun laittomuuden rikostorjunta-asiana, jolloin kysymyksessä on laittoman menettelyn pysäyttämistoimenpide.

        Kotkan kaupunginjohtajan on tunnustettava tosiasiat pitkäaikaisesta laittomuudesta ja vahingonteosta.

        Kotkassa 16.5.2011
        Juho Eerola
        Jorma-Kalevi Merivirta
        Freddy Van Wonterghem
        Arto Hirvonen

        Laittakaa Kotkan virkamiehet vastuuseen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1243
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      976
    3. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      899
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      879
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      864
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    7. 3
      770
    8. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      751
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    Aihe