Hamsteri

Meillä on kotona hamsteri. Olen miettinyt, ottaisinko kakkosasuntoomme myös sellaisen. Elääkö se yksin vai pitääkö olla kaveri? Kuinka kauan yleensä elää? Onko se päivisin hereillä vai yöeläin? Pitääkö yöllä meteliä? Kuinka moneksi päiväksi sen voi jättää yksin matkan takia? 2 -4 päivää? Jos takaa veden ja ravinnon? Mitä muuta minun tulisi ottaa huomioon, jos hamsterin hankin? Onko siitä seuraa? Kiinnostunut olemaan esim. sylissä vai pissaako heti. Kotimme hamsteri on juuri hankittu, joten en tiedä sen käyttäytymistä. Ja asun tuossa kakkosasunnosssamme.

9

2602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rasasa

      Hamsteri on suurimmaks osaks erakko mutta minkä lajinen hamsteri on kyseessä? syrkki vaiko kääpiö?

      Jos tajusin oikein niin olisi syrkki kyseessä? syrkit on usein miten enemmän erakkoja verrattuna kääpiöihin. (yleensäkkään hamsteri ei kaipaa seuralaista)

      Hamsterin elinikä vaihtelee 1,5-2,5 vuoteen mutta ihan hyvin voi elää jopa 3 vuotiaaks jos on tosi hyvin kasvatettu.

      Hamsterit on yleensä yö-eläimiä joten yleensä iltahämärässä / yöllä tulee ulos aina leikkimään ( meillä tosin aamupäivällä tai joskus päivälläkkin tulee ulos). Yöllä kun hamsteri juoksee juoksupyörässä niin se saattaa pitää meteliä mutta myös jos on häkki niin helposti se alkaa jyrsimään häkin kalteria myös. Mutta ei pitäisi kuitenkaan pitää niin kovaa meteliä ettet saisi unta (:

      Hamsteria kannattaa ensin totutella ympäristöön. Kannattaa myös ka päivä ottaa se hetkeksi käteen jotta siittä tulee ihmisläheisempi. Helpointa on totutella hamsteria ihmiseen jo kun hamsteri on pieni.

      Yleensä 2 tyttö hamsteria tulee paremmin toimeen kun 2 poikaa. Poikaa ja tyttöä ei kannataisi pitää samassa häkissä ainakaan koska saattaa tapahtua hyvinkin niin että naaras pahoinpitelee koiraan huonon kuntoon tai jopa tappaa sen. Mahdollinen poikasten saantikin olisi siten mahdollista.

      Tosta matka jutusta on ollut kokemusta, ainakin meillä on hamsteri selvinnyt hyvin 3 päivää ilman huolenpitoa mutta kaikki pitää sitä ennen kunnolla tarkistaa, meillä oli 2 isoa juomapulloa ja noin päälle 4dl ruokaa niin on pärjännyt hyvin.

      Syliin ei kyllä mielestäni pissaa mutta joskus kyllä kakata, mutta ajan mittaan kun siittä tulee ihmisläheisempi niin näin ei tapahdu.

      -Tiedot perustuu omaan kokemukseen-

      Ps. toivottavasti tästä oli apua (:

    • villivarsa00

      Moi!
      Hamsulle ei saa hankkia kaveria, koska niiden välillä voi tulla tappeluita. Hamsteri on erakko, eli se ei kaipaa lajitoverinsa seuraa.
      Hamsut elävät yleensä 1½-2½.
      Hamsu on yöeläin, joten se herää illalla noin klo 19, ja nukkuu päivisin.
      Hamsu ei pidä yöllä meteliä(ainakaan mun hamsu), lukuun ottamatta juoksupyörästä tulevaa ääntä.
      Hamsu pärjää ehkä päivän yksin, mutta olen aina vienyt sen hoitoon,jos olemme yli päivän poissa kotoa.
      Ennen kun hankit hamsun, sinun kannattaa miettiä haluatko Kulta- vai Kääpiöhamsterin. Itse suosittelen Kääpiöhamsua, koska niitä on mielestäni paljon helpompi käsitellä.
      Oma hamsuni on seurallinen, eli se odottaa joka ilta häkistä ulospääsyä, ja sitä että pääsee jaloittelemaan lattialle. HUOM! Hamsun on saatava jaloitella joka päivä lattialla ainakin 15min.

      Onnea sinulle hamsusta, ja lähetä minulle kysymyksiä, jos haluat tietää lisää..

    • xD

      riippuu minkä rotuisen hamsterin otat ainoastaan robot tarvitsevat toisen lajitoverin mutta muille en suosittele sillä hamsterit ovat erakkoja
      hamsterit elävät yleensä noin 1,5-2,5 vuotta mutta voivat elää kauemminkin
      hamsteri on yö eläin mutta liikkuu myös jonkun verran päivisin
      jos et halua hamsterisi pitävän yöllä meteliä kannattaa ostaa äänetön juoksu pyörä muista välineista tosin tuskin kuuluu meteliä
      hamsterin voi jättää noin 2-4 päiväksi yksin mutta sille täytyy jättää paljon ruokaa ja vettä
      jos otat hamsterin sinun täytyy antaa sen olla kaksi päivää aivan rauhassa mutta sen jälkeen sitä pitää käsitellä noin 10-15 minuuttia joka ilta
      hamsterista on hyvinkin seuraa sen kanssa voi touhuilla monenlaista esim. jos sinulla on tyhjiä WC paperi rullia voit tehdä sille esteradan
      hamsterit kyllä tykkäävät olla sylissä mutta vastatulleeseen hamsteriin täytyy ensin tutustua


      meillä on itsellämme kaksi roboa

      • Roosi

        En keksinyt muutakaan paikkaa tälle / näille kysymyksille. Minulla itselläni on noin. 6 kk ikäinen kääpiöhamsteri talvikko Napu. Olemme tehneet häkkiä siivotessa niin, että siivoamme häkin vessassamme (suihku samassa ihan tilava) ja annamme Napun juosta sen aikaa vapaana samassa tilassa. Siinä ei ole ollut mitään ongelmaa (varomme siis toki aina ettei mitään tapaturmaa tapahdu), Mutta kun laitamme neidin takaisin häkkiin, alkaa järjetön juokseminen juoksupyörässä ja Napusta tulee muutenkin ihan suoraansanotusti sekopää häkin siivouksen jälkeen. Onko tämä normaalia ? Pitäisikö olla huolissaan ? Juoksupyörässä juoksu on ihan järjetöntä ja se voi jatkua vaikka tunnin (ei yhteen putkeen välissä pieni hengähdystauko mutta sitten jatkuu). Tuntuu etä se juoksee itsensä hengiltä. Olemme ajattelleet, että juoksupyrän voisi ottaa pois siksi ajaksi että Napu rauhoittuu ja antaa sen sille takaisin sitten vähän ajan kuluttua. Olisiko siinä ideaa vai stressaantuuko Napu enemmän siitä ?

        Toinen juttu, kun olimme päättäneet eläinkaupassa että otamme Napun, Napu näytti ihan innokkaalta, se jyrsi pahvilaatikoita ja oli muutenkin reipas. Kun saimme sen kotiin, se ei ole koskenutkaan pahvilaatikoihin / vessapaperirulliin eikä ole aikeissakaan jyrsiä niitä, eikä mitään muutakaan. Mikä mahtaa olla ?

        Ja vielä, onko normaalia että Napu vaihtaa pesänurkkaansa melkein joka päivä. Ensin se nukkuu mökissään... Sitten se vie paperit toiseen nurkkaan ja nukkuu siellä... Sitten se vie paperit taas toiseen nurkkaan ja on taas siellä... Sitten se vie ne takaisin mökkiinsä... mikä mahtaa olla, va onko se normaalia ?


    • Hamsuliini

      Hei!
      En luulisi että siitä mitään haittaakaan on =) sillä Napu voi olla innoissaan puhtaudesta niin myös oma hamsterin Helmi temmeltää ja riehuu iloisena

    • eläinystävä

      Hamsteri on erakko, eli ei kaveria, missään tapauksessa, sillä syntyy yleisimmin tappelu ja vaurioita. Elää yleensä kolmise vuotta, ei enempää, jos et ole mestari-hamsterin-hoitaja. Ja kyseessä on toki yöeläin, talvikko naaraat kyllä ovat pirteitä päivisinkin. Jos haluat käsitellä hamsteria, tee se iltaisin, jos sinulla ei ole talvikko naarasta. Ei pidä hirveätä meteliä yleensä, mutta se riippuu hamsterin luonteesta ja persoonasta. Viikko on enintään, jos muistat laittaa kaikkea ruokaa yms. muuta sille riittävästi. Sinun kannattaisi ottaa huomioon, että pystytkö hoitamaan esim. oman huoneesi, niin sen lisäksi sinun täytyisi jaksaa huoltaa hamsteri. Hamsterista saa varsin hyvän seuran, varsinkin illalla siitä 17.00. lähtien :) Mutta päivisinkin nuo talvikko naaraat jaksaa ahertaa ja olla seuraa! Hamsterilta ei tule pissiä, kun se on sylissä. Ensin saattaa olla ujo ja haluaisi pois sylistä, mutta kun totuttelet, niin sitten voi alkaa tykätä sylistäsi niin, että on siellä kuin omassa häkissään.
      Ja sinun olisi aikaisemmin pitänyt ottaa selvää hamsterin tarpeista ja sen sellaisesta ;)

    • ;) 43234

      Kun hamsterin päästää ulos pissaako se lattioille

    • Napsu&Nipsu

      Omat hamsterini ovat ainakin melko siistejä, eivätkä pissaile lattioille. Muihin kysymyksiin vastaten: hamsterit ovat pääosin erakkoja, syyrialainen ja talvikko meillä omissa häkeissään. Talvikkomme on hereillä päivisinkin jonkin aikaa, syyrialaisemme heräilee klo 17 jälkeen. Kummankin juoksupyörästä kuuluu öisin pieni ääni ja kun menevät kiipeilytaloissaan niin jotain pientä rahinaa mutta muuten melko hiljasia hereillä ollessaan. EN JÄTTÄISI HAMSTERIA YLI VUOROKAUDEN AJAKSI YKSIN. Kun lemmikin hankkii sitoutuu myös antamaan sille hyvän hoidon päivittäin. Jo ennen hamsterin ostoa mieti sille hoitopaikka esim. matkojen ajaksi. Myös eläinkaupat ottavat jyrsijöitä hoitoon jos et muualta hoitopaikkaa saa. Meidän lähieläinkaupassa hinta tällä hetkellä 3 euroa/alkava vuorokausi/häkkikunta. Molemmat hamsterimme ovat käsikesyjä ja viihtyvät hyvin kädessä, mielileikki on juoksuttaminen kädeltä toiselle. Hamsterimme oppineet tulemaan myös kädelle kun sen laittaa häkkiin. Alussa harjoittelimme makupalan avulla, nyt sujuu ilmankin.

    • Anonyymi

      Tiiän että 2010 juttu mutta täytyy nyt herran jestas tommoset perus jutut tietää jos hamsterin ottaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe