laudan voitelu fluorivoiteilla ja järkevä hengityssuoja?

BurtonRontti

Löytyykö kokemusta fluorivoiteiden käytöstä tai oikeammin niiden käytön turvallisuudesta. Tiedän, että ovat vaarallisia ja tarkoitus ostaa hengityssuoja ns. puolinaamari tarkoitukseen. Jotain näistä itsekin tiedän, mutta mikä on oikea tyyppi? Netistä löytyi tietoa useammasta paikasta, että vähintään A-sarjan kaasusuojaus ja P-sarjan hiukkassuojaus. Näitä tuntuu kuitenkin olevan erilaisia luokituksia, A1, A2 jne ja jäin pohtimaan, mikä on oikea ja järkevä luokitus tähän tarkoitukseen, ennen kuin alan niitä tunkemaan voiteluraudan alle?

Löysin yleisesti Fluorin käyttöturvaohjeista tiedon, että fluori tarvisi jopa B-luokan suodattimen, mutta oma tietämykseni ei nyt oikein riitä. Osaako joku vastailla ja vaikka suositella jotain osto paikkaa? Budjetti hankinnalle 50 - 100 eur, sellainen kunnollinen, johon saa vaihdettua suodattimet.

4

2028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peetu2011

      Jep, pohjustusvoiteet kun levittää (yleensä fluorittomat) niin järkevää on käyttää myös siinä tilanteessa hengityssuojaa, jos sellainen on saatavilla. Ellei, niin sitten järkeä käyttäen ja ikkunaa auki. Sen sijaan fluoripitoisia voiteita käyttäessä on viisasta käyttää puolinaamari-tyyppistä suodatinta (siis kustannustehokas malli), vastaavaa mitä käytetään vaikka ruiskumaalauksessa.

      Niitä on saatavilla sekä "kertakäyttöisiä", jota voi käyttää useita kertoja niin kauan kunnes hajut eivät tule läpi ja suodatin toimii asiallisesti. Lisäksi on saatavilla vaihdettavilla suodattimilla olevia malleja. Riippuen käyttötarpeesta ja määrästä ja aiotko käyttää johonkin muuhun tarkoitukseen maskeja (esim maalaukseen) sitten vain laskemaan kumpi on järkevämpi ostos. Sopiva suodatintyyppi on tarkoitukseen esim 3M valmistajan "Puolinaamari 3M 6223C", jossa on A2P3 suodatukset (A2 orgaanisille kaasuille ja P3 hiukkasille). Hinnat vaihtelevat ostopaikasta riippuen, omani ostin niinkin seksikkäästä paikasta kuin Prismasta. B-suodatus on kyllä fluorille oikea, mutta silloin kyse on varsinaisesta fluorikaasusta.

      Ellei ole aiempaa kokemusta käytöstä, niin huomioi, että hengityssuojaimesta ei ole mitään hyötyä, ellei se ole jatkuvasti käytössä. Mikäli tuohon voitelu työhön kuluu tunti ja olet viisi minuuttia ilman suodatinta tilassa, niin noin 90% hengityssuojan antamasta tehosta on mennyt hukkaan. Pidä se siis päässä jatkuvasti, kun fluori-yhdistetä lämmittelet laudan pohjaan. Lisäksi osta ilmatiivis säilytyslaatikko sille säilytystä varten. Säilytys huoneilmassa kuluttaa suodattimet muuten loppuun ennenaikaisesti. Sellaisia vinkkejä, toivottavasti oli apua.

    • Piripoika

      Thanx! Tää auttoi ainakin minua tulevaa kautta varten! Kiitos vinkistä!

    • Pepe11

      Mitenkähän on, hihtokeskuksissa on noita yleisiä voitelutiloja (jaettu usean mökin kesken). Kuuluuko ns. hyviin tapoihin käyttää niissä fluorivoiteita? Tuli vain mieleen, että siinä varmaan käryt menee niidenkin keuhkoihin, jotka ei välttämättä koko fluorivoiteista tiedä mitään.

    • MrPotku

      Siis voitelutilat on tarkoitettu voitelutiloiksi ja suksien huoltoon. Eli jokaisen omalla vastuulla on, jos on pakko sinne ilman naamaria änkeä käryjä haisteleen. Sen verran pitäis tajuu jokaisen :) Itse ainakin voitelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1706
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      758
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      95
      751
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe