laudan voitelu fluorivoiteilla ja järkevä hengityssuoja?

BurtonRontti

Löytyykö kokemusta fluorivoiteiden käytöstä tai oikeammin niiden käytön turvallisuudesta. Tiedän, että ovat vaarallisia ja tarkoitus ostaa hengityssuoja ns. puolinaamari tarkoitukseen. Jotain näistä itsekin tiedän, mutta mikä on oikea tyyppi? Netistä löytyi tietoa useammasta paikasta, että vähintään A-sarjan kaasusuojaus ja P-sarjan hiukkassuojaus. Näitä tuntuu kuitenkin olevan erilaisia luokituksia, A1, A2 jne ja jäin pohtimaan, mikä on oikea ja järkevä luokitus tähän tarkoitukseen, ennen kuin alan niitä tunkemaan voiteluraudan alle?

Löysin yleisesti Fluorin käyttöturvaohjeista tiedon, että fluori tarvisi jopa B-luokan suodattimen, mutta oma tietämykseni ei nyt oikein riitä. Osaako joku vastailla ja vaikka suositella jotain osto paikkaa? Budjetti hankinnalle 50 - 100 eur, sellainen kunnollinen, johon saa vaihdettua suodattimet.

4

2093

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peetu2011

      Jep, pohjustusvoiteet kun levittää (yleensä fluorittomat) niin järkevää on käyttää myös siinä tilanteessa hengityssuojaa, jos sellainen on saatavilla. Ellei, niin sitten järkeä käyttäen ja ikkunaa auki. Sen sijaan fluoripitoisia voiteita käyttäessä on viisasta käyttää puolinaamari-tyyppistä suodatinta (siis kustannustehokas malli), vastaavaa mitä käytetään vaikka ruiskumaalauksessa.

      Niitä on saatavilla sekä "kertakäyttöisiä", jota voi käyttää useita kertoja niin kauan kunnes hajut eivät tule läpi ja suodatin toimii asiallisesti. Lisäksi on saatavilla vaihdettavilla suodattimilla olevia malleja. Riippuen käyttötarpeesta ja määrästä ja aiotko käyttää johonkin muuhun tarkoitukseen maskeja (esim maalaukseen) sitten vain laskemaan kumpi on järkevämpi ostos. Sopiva suodatintyyppi on tarkoitukseen esim 3M valmistajan "Puolinaamari 3M 6223C", jossa on A2P3 suodatukset (A2 orgaanisille kaasuille ja P3 hiukkasille). Hinnat vaihtelevat ostopaikasta riippuen, omani ostin niinkin seksikkäästä paikasta kuin Prismasta. B-suodatus on kyllä fluorille oikea, mutta silloin kyse on varsinaisesta fluorikaasusta.

      Ellei ole aiempaa kokemusta käytöstä, niin huomioi, että hengityssuojaimesta ei ole mitään hyötyä, ellei se ole jatkuvasti käytössä. Mikäli tuohon voitelu työhön kuluu tunti ja olet viisi minuuttia ilman suodatinta tilassa, niin noin 90% hengityssuojan antamasta tehosta on mennyt hukkaan. Pidä se siis päässä jatkuvasti, kun fluori-yhdistetä lämmittelet laudan pohjaan. Lisäksi osta ilmatiivis säilytyslaatikko sille säilytystä varten. Säilytys huoneilmassa kuluttaa suodattimet muuten loppuun ennenaikaisesti. Sellaisia vinkkejä, toivottavasti oli apua.

    • Piripoika

      Thanx! Tää auttoi ainakin minua tulevaa kautta varten! Kiitos vinkistä!

    • Pepe11

      Mitenkähän on, hihtokeskuksissa on noita yleisiä voitelutiloja (jaettu usean mökin kesken). Kuuluuko ns. hyviin tapoihin käyttää niissä fluorivoiteita? Tuli vain mieleen, että siinä varmaan käryt menee niidenkin keuhkoihin, jotka ei välttämättä koko fluorivoiteista tiedä mitään.

    • MrPotku

      Siis voitelutilat on tarkoitettu voitelutiloiksi ja suksien huoltoon. Eli jokaisen omalla vastuulla on, jos on pakko sinne ilman naamaria änkeä käryjä haisteleen. Sen verran pitäis tajuu jokaisen :) Itse ainakin voitelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      7351
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      78
      4344
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      58
      2767
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2146
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1689
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1667
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      343
      1424
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1272
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      56
      1087
    10. Viikonloppua

      Oikein ihania huomenia. Pysytään positiivisina. ☕🍂🌅🧡🌞☺️❤️
      Ikävä
      76
      1030
    Aihe