Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nahkasohvasta lähtee pinta pois...

nahkis

Ostin 4,5 vuotta sitten Kodin Onnesta (jo siis konkurssiin mennyt liike) nahkasohvan ja tuolin. Joku aika sitten huomasin että nahka oli mennyt ikään kuin "ryppyisen" näköiseksi, tullut sellaisia laskoksia jotka olivat vaaleamman ruskeita kuin muuten tummanruskea sohva. Nyt eilen huomasin että toisesta istuintyynystä oli lähtenyt pintaa pois pieneltä alueelta, ihan ohut kerros siitä nahan päältä ja pinnan alla on musta (ainakin näyttää siltä) nahka joka on melkoisen kuluneen näköinen. Tuo alue suurenee koko ajan ja kun sitä pintaa nyppii niin siitä lähtee siis sellaista ohuen ohutta tummanruskeaa kuorta pois. Voiko tuolle sohvalle enää mitään tehdä? Mitään kuitteja ei ole jäljellä enkä edes tiedä mihin reklamoida kun liike konkurssissa. Myös nojatuolin selkänojatyyny on sen näköinen että kohta kuoriutuu siitäkin päällinen pois :( Voihan vattu!!

4

5393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jnhk pouup oup

      Tainnut jääädä sohvien hoito liian vähille. Niissä sama kuin kengissäkin, pilalle mepee jos ei muista plankata ja rasvata. Samaten liian kuiva huoneilma pahasta. Nahkan kuuluukin rypistyä käytössä, se ei ole vika vaan ominaisuus.

      Nahkaa ei voi oikein läpivärjätä, kyllä se käytännössä aina on pintaväjöttyä. Monestikko olet nähnyt jossain keltaisia tai vihreitä lehmiä? Kun pinta kuluu, alta alkaa tietenkin näkymään nahan oikea väri.

      Nahkamaali. Sitä saa kaiketi nahkakalusteita myyvistä liikkeistä.

      Niin, itellä yli kakskyt vuotta vanhat sohvat ja tuolit. Onhan niissä jälkiä ja joku saumakin tahtoo kai olla ratkennut. Mustia. Ei ne puhki ole kuluneet, rypistyneet kyllä. Plediä, nahankäsittelyainetta tms siivotessa. Pelkkä pesu kuivattaa nahkaa ja pesuaineet tee liiallisina annoksina hyvää ihmisenkään nahalle.

      • minä vaab

        Älä vaan plediä siihen käytä. Tukkii nahkan huokoset. Mieluummin mieto saippualiuos käyttöön. Paras kuitenkin olisi, jos ostaisit nahkalle tarkotetun pesuainekitin. Maksaa jonkun 30€ ja sillä pääsee eteenpäin ainakin 1 1/2 vuotta. Mukana tulee hoitoaine, joka pitää levittää aina jokaisen pesun jälkeen. Luo nahkan pintaan suojan ja helpottaa jokapäiväistä puhdistusta. =)


      • nahkis
        minä vaab kirjoitti:

        Älä vaan plediä siihen käytä. Tukkii nahkan huokoset. Mieluummin mieto saippualiuos käyttöön. Paras kuitenkin olisi, jos ostaisit nahkalle tarkotetun pesuainekitin. Maksaa jonkun 30€ ja sillä pääsee eteenpäin ainakin 1 1/2 vuotta. Mukana tulee hoitoaine, joka pitää levittää aina jokaisen pesun jälkeen. Luo nahkan pintaan suojan ja helpottaa jokapäiväistä puhdistusta. =)

        Kiitos vastauksista!

        Kyllä minä omasta mielestäni ihan hyvin olen hoitanut sohvaani ja nahalle tarkoitetut aineet olleet käytössä. Nahkamaali kuulostaa mielenkiintoiselel mutta sekään ei auta nyt tässä kun tuo pinta kesii pois. En usko että noille sohville kyllä mikään auttaisi muu kuin kaatopaikka :(


      • oo5000

        kyllä nahka värjätään eikä maalata jä väri ei kyllä hilseilemällä lähde sohvasi todennäköisesti jälkeenpäin maalattu tehtaalla menevämmän värin takia eikä maali pysy värjätyllä nahalla vaan ajan kanssa hilseilee pois ikävästi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe