Haluan apua!

:(

Viime keväästä alkaen on lähteny tää syöminen ihan käsistä. Aina oon ollu perso makeelle, mut nykyään on ihan jäätävää ahmimista. On vaan pakko syödä, syödä, syödä...Kesällä tuli kuvioihin myös oksentaminen, sitä ei oo läheskään aina ahmimisen jälkeen mut välillä. Viikonloput on pahoja, ja illat kun on yksin kotona. Haluaisin apua tähän, mutta viel toistaseks on ollu liian suuri kynnys hakea apua. Monta kertaa on jo ollu kouluterkan nro valmiina mut en vaan oo saanu soitettua. En oo myöskään kellekään tästä kertonu, pari kertaa oon jo valmistautunu et kaverille kerron mut sit en kuitenkaan kehtaa/uskalla. On vaan niin paha olla, vihaan itteeni niin paljon tän takia! Viikon pystyn olee max ilman herkkuja, saan pari kiloo painoa pois ja sit taas lähtee käsistä syöminen...ahdistaa. Aattelin tänne kirjottaa, jos joku jaksaa lukea ja vaikka rohkaistuisin vihdoin hakemaan apua.

2

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • in bed with bed

      Moi,
      kannattaa ottaa siihen terkkariin yhteyttä, ongelma on oikeesti paljon yleisempi ku luulet. Itse "tulin kaapista" ongelmani kanssa vähän päälle vuosi sitten. Terkkarin kanssa katottiin syömiseen rutiinia, säännölliset ruokailuajat nimittäin ehkäisee ahmimista, kun verensokeri ei heittele niin paljon. Itse harrastin myös tuota "viikko ilman herkkuja, vklp yksin kotona ahmimista" ja juuri se itseinhon aiheuttama laihdutuspyrähdys oikeasti ruokkii tätä syömishäiriötä. Ja se syömisen aiheuttama ahdistus ja itseinho. Mä pääsin lopulta terapiaankin asian takia, puhuminen auttaa. Ystäville kannattaa oikeasti puhua asiasta, sä oot niille tärkeä ja kaiken lisäksi seurassa ei tuu ahmittua. Tärkeetä ois myös, että sulla ois elämässä joku juttu, josta sä oikeesti nautit, oli se sitten joku liikuntamuoto tai vaikka maalaaminen.

      Koita jaksaa, tartu ongelmaa niskasta ja pyydä apua! Siinä ei oo mitään noloa.

    • ..annastiina..

      Kynnys on aluksi hyvin suuri, mutta usko: se kynnys kannattaa ylittää. Soita rohkeasti terkkarille ja kerro ongelmastasi. Yksin tällaisesta on vaikea selvitä. Itsellä oli BED yli 3 vuotta ennen kuin edes tajusin, että joku voisi edes auttaa. Haluaisin antaa tähän muutamia vinkkejä, joita varmasti tulette käymään esim. ravitsemusterapeutin kanssa läpi sitten joskus. Nämä ovat sellaisia vinkkejä, jotka ovat ainakin itsellä auttaneet parantumaan etenkin juuri sokeripitoisten herkkujen ahmimisesta pois:

      -säännöllinen ateriarytmi lautasmallin mukaan: annostele ruoka selkeästi lautaselle ja syö ruokapöydän äärellä.
      -älä osta herkkuja varastoon tai yhtään enempää kuin tarvitset, sillä "tyhjästä on paha nyhjäistä".
      -unohda laihdutus ja vaaka hetkeksi (kokovartalopeili myös mielellään). Oikeasti. Anna niitten olla.
      -älä kompensoi. Jos sorrut nyt ahmimiseen, älä ota sitä pois muista aterioista: syö ihan normaalisti 3-4h päästä äläkä oksenna tai mene lenkille. Opi siis antamaan itsellesi anteeksi: nyt kävi näin, mutta ei se mitään. Tämä on ehkä vaikeinta, sillä itselleen on niin helppo olla ankara.
      -lupaa itsellesi jokin makea herkku joka päivä, ei vain viikonloppuisin, vaan ihan jokainen päivä. Kun tiedät, että sinulla on lupa syödä huomennakin jotain hyvää, et tänään tahdo ahmia ´varastoon´.
      -keksi jotain tekemistä. Tee käsitöitä, soita kaverille, lähde ulkoilemaan tai vaikka siivoa. Kunhan vaan et syö tylsyyteen.

      Toivotan sinulle stemppiä! Kyllä se siitä, usko pois. Prosessi on vaikea ja suhteellisen hidas, mutta niinhän se on, että hiljaa hyvä tulee. Kuten edellinen kirjoittaja jo totesikin, niin kyse ei ole nolosta asiasta: kyse on vakavasta asiasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe