Musta vyö: 520 €

Kallista on

Laskeskelin tässä, että taekwondon 8.-1. kup-arvojen vyökokeet maksaa yhteensä 230 € (vyöt sisältyy hintaan). 1. dan-koe maksaakin sitten jo 180 €, joten mustan vyön saadakseen täytyy maksaa pelkistä vyökokeista 410 €. Lisäksi täytyy hankkia taekwondopassi (20 €) eikä vyökokeisiin ole mitään asiaa ilman voimassaolevaa lisenssiä, joka maksaa 30 € vuodessa jos omistaa taekwondoharjoitukset kattavan vakuutuksen... Muuten täytyy ottaa vakuutuksellinen lisenssi, joka maksaa selvästi enemmän. Jos se vakuutus jätetään pois laskuista ja oletetaan, että vyöarvot suoritetaan minimiajassa eli 3 vuodessa, hintaa koko mustaan vyöhön johtavalle paketille tulee 520 €.

Kysymys kuuluu, onko vyöjärjestelmä hintansa arvoinen? Hintaan ei siis sisälly harjoitusmaksut, suojat, leirit ym. harrastamiseen liittyvät kulut. Ainakin näin opiskelijan näkökulmasta katsottuna yli 500 € yhdeksästä diplomista ja muutamasta värillisestä vyöstä on paljon vaadittu, vaikka "kaupanpäällisinä" saakin 12 Taekwondo-lehden numeroa. Tunnen itseni petetyksi, kun taekwondoa mainostettiin halpana harrastuksena joka maksaa vain 15 € / kk, mutta sitten selvisi että vyökokeet ja niiden edellyttämä vakuutus tekee harrastamisesta yli tuplasti kalliimpaa. Uusia harrastajia kalastellessa olisi hyvä kertoa ihan rehellisesti myös tällaisista kuluista, jotta vältyttäisiin pettymyksiltä.

11

1412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös opiskelija

      Okei. Eli siis 15e/kk on tosi halpa kuukausi maksu. Monet lajit maksaa paljon enemmän. Lisenssi myös on ihan sopuhintainen ja se löytyy myös melkein joka lajista. Taekwon-dossa leirien hinnat on yleensä vain nimellisiä että saadaan kulut peitettyä. Kolmessa vuodessa mustalle vyölle ei nouse kovinkaan monta henkilöä. Yleensä siihen menee se 5-8 vuotta, jolloin hintakaan ei tunnu enään kohtuuttomalta. Joissakin seuroissa vyökoeleirit ovat ilmaisia mutta itse vyökoe maksaa parikymppiä. Lajissa ei myöskään ole pakollista ostaa suojia, käydä leireillä tai suorittaa vyökokeita. Ne ovat täysin vapaaehtoisia.

    • AndyS

      Jos nuo kustannukset tuntuvat ylipääsemättömiltä, niin tuskin on edellytyksiä saavuttaa mustaa vyötä kolmessa vuodessa. Opiskelijan olisi tietenkin hankala repäistä yhtäkkiä yli 500 egeä, mutta kun aikaa kuitenkin on vuosikausia, niin saahan sitä rahaa kasaan esim. jakamalla lehtiä.

      Mikäli harrastus tosiaan kariutuu johonkin vyökoemaksuihin, niin menetys lajin kannalta ei luultavasti ole suuri vaan on parempikin päästä eroon semmoisista valittajista.

      • tallaista

        Vertaa ny noita tkd:n maksuja jääkiekkoon ja kato kumpi ois halvempi harrastus


      • tässä:
        tallaista kirjoitti:

        Vertaa ny noita tkd:n maksuja jääkiekkoon ja kato kumpi ois halvempi harrastus

        Okei, verrataan sitten: Jääkiekkoa voi pelata hyvinkin halvalla, jos pysyttelee harrastekiekon parissa. Osa seuroista hyödyntää luonnonjäitä, ja käytettyjä varusteita voi saada pilkkahintaan. Esim. hyvä ystäväni maksaa jääkiekkoharrastuksestaan n. 200-300 € vuodessa - ei todellakaan paha hinta, vai mitä?

        Tietysti siihen jääkiekkoon saa halutessaan uppoamaan paljon enemmän rahaa, ja ennemmin tai myöhemmin niin on pakkokin tehdä, jos aikoo NHL-tähdeksi. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä, koska vastaavasti taekwondokin maksaa reilusti vähimmäismäärää enemmän, jos käyttää huippuluokan välineitä ja aikoo kilpailla olympiakullasta.

        Miksi vertailu muuten pitää tehdä juuri jääkiekkoon, jossa tarvitaan paljon varusteita ja sopiva jääkenttä alle? Yhtä hyvin vertailukohdaksi voisi ottaa vaikka jumpan, johon verrattuna taekwondo ei ole halpaa.


    • .-

      Kyllä on halpa harrastus, tytär harrastaa ratsastusta ja pelkkä harrastusmaksu vuodessa 800 euroa, siihen päälle varusteet ja joskus esim. leiri, viikon leiri n. 300 euroa, poika harrastaa karatea ja motocrossia, no joo, on sulla halpa harrastus. Typerää laittaa "musta vyö 520 euroa", ei se musta vyö maksa kuin 20 euroa. Lisäksi jaa se n. 5 vuodelle, mikäli treenaat aktiivisesti, itsellä meni aikoinaan päälle 3 vuotta ruskeaan ja pojalla nyt sininen, siihen on mennyt 3 vuotta, jaa siis ne kuukausiksi, ei paha hinta.

      • Koryo

        Kyllapa on kallis vyo LMAO erm...tuota jos aloitat Tae Kwon Don asenteella suoritan 1.danin 3 vuoden minimilla, kertoo se mielestani kiireesta - miksi moinen hata saavuttaa musta vyo kolmessa vuodessa? Tai edes viidessa? Harva suorittaa Koryon 40 kuukauden sisalla, toiset oppii nopeammin kuin toiset. Joillekin se on pakkomielle, toisille taas elamantapa. Lisaksi vyo-arvoja "jaetaan" nykyaan liiankin helposti - toki kannustimena ja lansimaisessa kulttuurissa niihin tottuneina.

        Itse aloitin TKD:n vuonna 1992 ja ensimmaisen dan-arvoni suoritin "vasta" vuonna 2007.
        Ymmarran pointin koskien vakuutuksia, lisensseja ja vyokoe-maksuja - tuntuvat varmasti isolta summalta kokonaisuutena, mutta kuten edella on mainittu ei ne kulut niin suurilta tunnu kun jaat ne useammalle vuodelle.


    • Nalle Puh

      Mustavyö kolmessa vuodessa?? Joo,melkein yhtä hauskaa kuin se että jossakin
      karaten tyylilajissa voi mustanvyön suorittaa yhdessä vuodessa..

    • KIAAAAAAAAAA!!!!

      mää ostin mustan nahkavyön kympillä ja taekwondoa elän alta 200€ vuosihinnalla hyvässä valmennuksessa :D

      vyö pitää housut ylhäällä ja taekwondo pään ja kropan kunnossa :D

      ps. pusuja nallepuhille

    • Idiootti!

      Kyllä sä olet yksi puupää!

      Miksi aloitat harrastuksen ja valitat, että se on kallis?
      Miksi kaikkeen pitää sotkea raha?

      Sitä paitsi, jos mietit mustaa vyötä ja sen tavoittamista tuollaisella asenteella, olet väärän lajin parissa! Mitä se musta vyö tarkoittaa? Ei niin yhtään mitään. Vyö pitää takinliepeet paikoillaan. Okei, mitä tummempi vyö, sitä lähemmäksi pääset vetäjää, so what? Ei mitään kamppailulajia kuulu harrastaa pelkkä musta vyö silmissä. Nauti hienosta harrastuksestasi, vyöt tulevat siinä sivussa.

      Ja vyökoemaksuista sun muista voi aina keskustella ja sopia seurajohdon kanssa.

      Keskimäärin valkoiselta mustalle menee Suomessa aikaa 6-8 vuotta, riippuen, mitä taitoja seurassa painotetaan vyökokeiden suhteen.

      t. 2. dan

    • Musta vyö on arvostettu lajin parissa mut se pitää myös ansaitakkin ja se pitää näkyä myös taidoissakin, ei se tarkoita et laiskuuden tie alkaa siitä et mustan vyön haltija on. Siinä tulee enemmän vastuuta ja tavallaan tulee viedä lajia eteenpäin et periaatteessa on omistautunut lajille näin oma näkemykseni. :)

    • omakustannustreeni

      Kävin eilen pelaamassa sulkapalloa, kertamaksu tunnin kenttävuokrasta oli 22 euroa. Ostin viikko sitten uuden lohiperhovavan, hinta 500 egeä ja kalamatka Venäjälle ensi kesänä maksaa 2500 euroa (neljä vuorokautta). En golfaa, mutta väittävät sielläkin homman maksavan jotain. Lapset ratsastavat ja se on kallista se.

      Judo on halpaa: seuran jäsenmaksu 250 euroa/vuosi, sisältää vakuutuksen. Vyökoemaksut muutamia kymppejä jos on halua ja intoa uusia vöitä suorittaa. Kisamaksut noin 50 euron paikkeilla jos tekee mieli katsoa mitä osaa verrattuna muihin.

      TKD näyttää olevan myös halpaa, joskin kaupallisemmalta pohjalta järjesetttyä kuin judo.

      Lopettakaa se vinkuminen hinnoista ja keskittykää treenaamaan, jos hinnat on liian kovia niin perustakaa oma seura ja hoitakaa omakustannusperiaattella koko juttu: salin vuokrat, vakuutukset... Niinhän urheilutoiminta Suomessa yleensä hoidetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      63
      930
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      363
      688
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe