MAISTRAATTI

1+1=2 <3

Olemme ajatelleet puolisoni kanssa mennä naimisiin... Yksi järkevä ja taloudellinen vaihtoehto olisi maistraatti ja häämatka. Mitä siviilivihkimisessä pitää ottaa huomioon? Mistä aloittaa koko homman suunnittelun? Mitä papereita pitää viedä ja minne? Paljonko kustantaa? Jos teillä on kokemuksia siviilivihkimisestä niin tänne pian!!

4

2008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rr

      Myös kirkossa voi mennä pienimuotoisesti naimisiin, mikäli kuulutte kirkkoon. Eikä siitä tule lisäkustannuksia, eli on myös taloudellinen ratkaisu. Pienet häät ovat usein todella tunnelmallisia ja ihania :)

    • kysy sieltä

      Siviilivihkiminen ei maksa mitään, jos sen hoitaa maistraatissa virka-aikana. Myös kirkollinen vihkiminen on ilmainen oman seurakunnan tiloissa, jopa lauantaina. Kummastakin paikasta saa halutessaan todistajat. Todistajat kannattaa sopia samalla kuin vihkiaika.

      Molemmissa tarvitaan esteiden tutkinta, joka kestää viikon. Sen jälkeen vihkiminen voidaan hoitaa.
      Ottakaa yhteyttä siihen paikaan, missä haluatte tulla vihityksi ja ihan täsmälliset neuvot saatte sieltä.

      Mistä ihmeestä ihmisille on tullut sellainen kuva, että neuvoja ei enää saa kysyä asiantuntijoilta, vaan kaikki mahdolliset paperit pitäisi hoitaa virkailijoiden eteen mahdollisimman valmiina?

    • Suvi R-N

      Maistraatissa kun menette virka-aikaan ja maistraatin tiloissa naimisiin, vihkiminen on ilmaista. Jos haluatte vihkijän johonkin muualle tai muuhun aikaan, maksaa muistaakseni 200 €.

      Maistraatissa pitää ottaa huomioon ainakin se, että perjantaisin maistraatti ei tarjoa todistajia, kuten muina arkipäivinä. Avioliitolle tulee olla 2 (olikohan 16 vuotta täyttänyttä) todistajaa, joilla ei ole käytännössä muuta tehtävää kun laittaa allekirjoitukset ja nimen selvennykset yhteen paperiin. Paperi allekirjoitetaan ennen vihkimistä odotushuoneessa eli todistajat ei tartte esim. henkkareita mukaan.

      Maistraatin sivuilta (laita googleen hakusanaksi maistraatti) saat tulostettua semmoisen lomakkeen jolla pyydätte tulevan puolisosi kanssa avioliiton esteiden tutkintaa (varmistetaan ettei kummallakaan ole voimassa olevia avioliittoja tai ette ole sukua toisillenne). Täytätte lomakkeen ja viette maistraattiin. HUOM! Kummankin pitää olla mukana, koska henkilöllisyydet pitää todistaa! Ja toinen huom! ESTEET PITÄÄ OLLA TUTKITTU JA SIITÄ PITÄÄ OLLA TODISTUS MUKANA KUN MENETTE VIHITTÄVIKSI! Todistus esteiden tutkinnasta tulee postissa kotiin muutaman viikon kuluttua ja todistus on voimassa 4 kuukautta. Mitään muita papereita ei tarvitse mihinkään toimittaa (paitsi jos työnantajasi vaikka vaatii kirjallisen ilmoituksen jos sukunimesi muuttuu, mutta ne asiat ehdit hyvin sopimaan ja järjestelemään vihkimisen jälkeen)

      Eli tärkeimpiä huomioon otettavia asioita mielestäni ovat 1) Esteiden tutkinta 2) Todistus esteiden tutkinnasta mukaan vihkimiseen 3) Teettäkää esteiden tutkinta ajoissa jotta todistus ehtii tulla postissa, ILMAN TODISTUSTA TEITÄ EI VOIDA VIHKIÄ!! 4) Todistajat mukaan 5) Varatkaa aika maistraatista hyvissä ajoin jos haluatte esim. perjantaille ajan. Tuppaavat olemaan melko suosittuja. Ajan pystyy myös varaamaan netistä! Muut hääsuunnitelmat on mielestäni hyvä aloittaa sitten kun on vihkimispäivä selvillä ja varattu.

      Nyt en muista kysyttiinkö meiltä henkkarit vielä vihkimistä ennen, mutta oli ne ainakin varmuuden vuoksi mukana. Toivottavasti tästä oli apua!

      • tolkun ohjeet

        Hoh-hoijaa.
        Lain mukaan avioliiton esteiden tutkintaan pitää varata viikko. Jos keskiviikkona tekee pyynnön, niin papereiden on oltava valmiina seuraavan viikon perjantaina. Eli ei tarvitse monta viikkoa varata johonkin papereihin, kun asiat ovat kunnossa. Se on sitten eri asia, kannattaako niitä postissa lähettää minnekään, kun samassa maistraatissa vihitään.

        Todistajien pitää aina olla 18-vuotiaita. Ja kyllä, sekä vihittävän parin että todistajien pitää pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.

        Jos jompi kumpi aikoo vaihtaa nimeään, niin helpointa on tehdä päätös ennalta. Se nimimuutos hoituu sitten vihkimisen yhteydessä. Jälkeenpäin sen joutuu erikseen anomaan ja maksamaan.

        Tästä osoitteesta lisätietoa:
        http://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/vihkiminen/Perustiedot/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe