Onnistuneen hääjuhlan ABC

kokemuksen ääni

Näin 12 hääjärjestelyissä ja 8 hääjuhlassa mukana olleena, voi onnistuneet häät listata mielestäni näin:

Vihki- ja juhlapaikka samassa tai lähellä toisiaan (max 10 km)
Yöpymismahdollisuus
Vieraita 40-60
Juomatarjoilun huomioiominen heti aluksi, jos kesäkuuma
Käsiohjelma ja kartta alueesta/ juhlapaikasta, selvät ohjeet vieraalle
Yhtenäinen juhlasali
Pitopalvelu
1 wc aina 20 vierasta kohden
Ammatti-juontaja ja leikittäjä, ammattiviihdyttäjät ja -kuvaaja
Livebändi, mutta myös levymusaa
Bändille ja muille viihdyttäjille oma tila (missä wc) ja tarjoilu sinne
Hääpari huomioi vieraansa joko kättelyllä tai parempi: jokaisessa pöydässä vieraillen (-ohjelmanumero!)
Ei lapsia, tai lapsille erillinen tila ja hoitaja
Alkoholitarjoilu, joka alkaa myöhemmin jos lapsia
(jos juhla alkaa esim klo 14, alkoholitarjoilu klo 19 tai myöhem.)
2 Noutopöytää (4 puolta) ja ruokien kohdalla menuu pääruoka-aineineen (allergiat)
Pöydissä käsienhuuhtelumahdollisuus (käsidesit/ puhd.liinat)
Iltapala, jos juhla kestää puoleen yöhön
Selkeä juonto (kuuluu myös ulkotiloihin) ja etukäteen pohdittu juontorunko
Vieraskirja tai videovierasviesti-mahdollisuus
Juhlasalin jäyhän istumisen lisäksi tarjolla löhösohvia tai muita rennompia oleskelupaikkoja, esim. piha täynnä riippukeinuja!

12

1228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnistuneet häät

      Tähän voisi myös lisätä että ruokaa ja juomaa tulee olla tarpeeksi. Ja jos haluaa pitää alkoholittomat tai jopa maksulliset häät (maksullinen baari) tai vain kahvitteluhäät siitä tulee ilmoittaa AINA myös kutsussa.

      Mitä juomiin ja ruokaan tulee. Noh, pitopalvelu tietää kertoa sopivat annosmäärät. Mitä useampi ruokalaji sen helpommin kaikki löytää myös itselleen jotain sopivaa. Esim kylmiä alkupaloja 6-9 lajia, lämpimiä ruokia 5-8 lajia, jälkiruokia (sis kakun) 3-4. On syytä myös välttää kliseitä eri allergioiden kanssa. Esim. kasvisgratiini ja graavilohi on aina tylsiä ja mielikuvituksettomia vaihtoehtoja ei lihaa syöville. Maitoallergikoille on tarjolla muutakin kuin perinteistä maidotonta makaroni-/perunalaatikkoa ja makeaa hyla-maitoa.

      Alkoholia tulisi varata vähintään seuraavasti yhtä vierasta kohden:

      kuoharia 2 dl
      valkoviiniä 5 dl
      punaviiniä 5 dl
      olutta 4 tlk (0,33 dl) tai sahtia 8 dl
      siideriä tai lonkeroa 4 tlk
      boolia (18-27 volt.) 5 dl
      konjakkia 1 dl

      Ainahan on ihmisiä jotka eivät juo tätä kaikkea (eikä lähellekään), mutta on myös huomioitava ne, jotka pitää jostain juomasta enemmän kuin toisesta ja sitä ei voi ihan tarkkaan arvioida. Mutta reilusti on aina parempi. Silti hyvän maun mukaista on pitää juomat sivussa, niin että ne ei näytä illan ohjelmanumerolta, vaikka niin yleensä käykin :)

      Meillä häissä, joissa oli 80 vierasta oli varattuna 30 litraa kuoharia, 42 litraa valkkaria ja 50 l punkkua ja 30 l roseeta. Lisäksi oli 350 litraa olutta ja 200 l siideriä, 150 l lonkeroa, 60 l boolia ja 10 konjakkia. Ruokailijoille oli varattu 50 litraa maitoa ja mehua 70 litraa.

      Alkoholi kustansi noin 1800 eur. Ja kaikkea jäi yli ja riitti (ei kuitenkaan maitoa :) siis seuraaviin kemuihin, jotka tuli jo parin kk:den päästä, eli mitään ei hävitty hyvällä varastolla.

      Kyllä reilut, hyvät häät kustantaa satapäiselle vierasjoukolle aina sen 6000-10 000 eur. Siitä on lähdettävä. Meillä tuo kustannus meni noin 7 tonniin. Mutta maku oli myös sen mukainen :)

      • ruuan ystävä

        No huhhuh. Pitää tässä vaan sanoa, että mikäli ei pidä juhlia alkoholin suurkuluttajille niin nuo teidän arviot on kyllä jonkin verran yläkanttiin. Jokaista vierasta kohden ei todellakaan tarvitse laskea tuollaisia määriä alkoholia, viiniä esim. riittää aivan takuulla jos varaa pullon per pää (ja vähempikin riittää, mutta jos on viiniin kovasti mieltyneitä vieraita niin silloin pullo per nuppi on sopiva). Punaviiniä toki vähän enemmän kuin valkoviiniä, mutta ei sitä nyt kumpaakin viittä desiä tarvitse varata. Lisäksi sanoisin, että tuo 5-9 lajia lämmintä ruokaa on aivan liikaa. Parempi on valita pääruualle niukasti vaihtoehtoja, mutta ehdottoman hyvin valmistettuna ja hyvistä raaka-aineista. Allergiat ja ruokavaliot on sitten asia erikseen, pitopalvelu huolehtii niistä kyllä. Ja jos juhlaruuasta on kyse niin ei kiitos sitä makaronilaatikko tarjota sitten yhtään kenellekään. Jälkiruokia ei myöskään tarvitse olla 3-4 jos on juhla-ateriasta kyse. Runsaan alkupalapöydän ja pääruuan jälkeen riittää mainiosti hääkakku ja pikkuleivät.

        Ja nuo yllä mainitut asiathan eivät tietenkään päde jos kyseessä on esimerkiksi perinteiset pohjalaiset häät, mutta jos nyt haluaa järjestää tyylikkäät juhlat hieman nykyaikaisempaan tapaan niin sitten voi näitä asioita miettiä.


      • määrissä
        ruuan ystävä kirjoitti:

        No huhhuh. Pitää tässä vaan sanoa, että mikäli ei pidä juhlia alkoholin suurkuluttajille niin nuo teidän arviot on kyllä jonkin verran yläkanttiin. Jokaista vierasta kohden ei todellakaan tarvitse laskea tuollaisia määriä alkoholia, viiniä esim. riittää aivan takuulla jos varaa pullon per pää (ja vähempikin riittää, mutta jos on viiniin kovasti mieltyneitä vieraita niin silloin pullo per nuppi on sopiva). Punaviiniä toki vähän enemmän kuin valkoviiniä, mutta ei sitä nyt kumpaakin viittä desiä tarvitse varata. Lisäksi sanoisin, että tuo 5-9 lajia lämmintä ruokaa on aivan liikaa. Parempi on valita pääruualle niukasti vaihtoehtoja, mutta ehdottoman hyvin valmistettuna ja hyvistä raaka-aineista. Allergiat ja ruokavaliot on sitten asia erikseen, pitopalvelu huolehtii niistä kyllä. Ja jos juhlaruuasta on kyse niin ei kiitos sitä makaronilaatikko tarjota sitten yhtään kenellekään. Jälkiruokia ei myöskään tarvitse olla 3-4 jos on juhla-ateriasta kyse. Runsaan alkupalapöydän ja pääruuan jälkeen riittää mainiosti hääkakku ja pikkuleivät.

        Ja nuo yllä mainitut asiathan eivät tietenkään päde jos kyseessä on esimerkiksi perinteiset pohjalaiset häät, mutta jos nyt haluaa järjestää tyylikkäät juhlat hieman nykyaikaisempaan tapaan niin sitten voi näitä asioita miettiä.

        Kyllä nuo ihan oikeita määriä on.
        Alkumaljaan menee 1,5 dl, viinejä pari lasia, ja jos ei tiedä vieraittensa makumieltymyksiä on hyvä varata kumpaakin viinilaatua sen 5 dl/ ruokailija. Konjakkia kuluu 4 cl-8cl eli desi noin reiluissa tarjoiluissa on ihan oikea arvio. Boolia kuluu yhdestä kahteen annosta per vieras aina tuntia kohden, eli hyvinkin sen 6 dl per nassu, jos häät kestävät myöhään iltaan... riippuen aina siitä milloin tarjoilu alkaa. Ja jos kerran kyse on iloisista juomajuhlista on syytä myös varautua muilla juomilla kuten juuri oluella, siiderillä tai sahdilla.

        Joten ihan normaali häiden alkoholitarjoilu, jos kyse siis juomajuhlista. Kahvittelu ja lestadiolaishäät on sitten erikseen...


      • ruuan ystävä
        määrissä kirjoitti:

        Kyllä nuo ihan oikeita määriä on.
        Alkumaljaan menee 1,5 dl, viinejä pari lasia, ja jos ei tiedä vieraittensa makumieltymyksiä on hyvä varata kumpaakin viinilaatua sen 5 dl/ ruokailija. Konjakkia kuluu 4 cl-8cl eli desi noin reiluissa tarjoiluissa on ihan oikea arvio. Boolia kuluu yhdestä kahteen annosta per vieras aina tuntia kohden, eli hyvinkin sen 6 dl per nassu, jos häät kestävät myöhään iltaan... riippuen aina siitä milloin tarjoilu alkaa. Ja jos kerran kyse on iloisista juomajuhlista on syytä myös varautua muilla juomilla kuten juuri oluella, siiderillä tai sahdilla.

        Joten ihan normaali häiden alkoholitarjoilu, jos kyse siis juomajuhlista. Kahvittelu ja lestadiolaishäät on sitten erikseen...

        Ystävä hyvä, litra viiniä per vieras ei todellakaan ole mikään normaali määrä. Tuo sinun viisi desiäsi on yli neljä annosta, ei pari lasia. Melkein aina punaviiniä menee enemmän kuin valkoviiniä, joten vaikka nyt haluaisi varata punaviiniä tuon 5 desilitraa niin valkoviiniä ei missään nimessä tarvitse varata noin paljon. TEILLÄ nuo määrät olivat ehkä sopivia, mutta yritän tässä helpottaa niiden osaa jotka miettivät juomien hankintaa ja luulevat, että noin paljon pitää hankkia. Alkumaljaksi ei tarvitse laskea 1,5 desiä, tuolla laskutekniikalla yhdestä pullosta tulisi vain viisi annosta. Normaalisti kuohuviinipullosta tulee seitsemän alkumalja-annosta. Kuohuviinilasiahan EI kaadeta piripintaan. Vaikka olisi isotkin lasit niin joka tapauksessa kuusi annosta saa pullosta. Jokaista vierasta kohden ei tarvitse myöskään laskea neljää tölkkiä sekä olutta että siideriä. Jos nyt yhtään tuntee vieraitaan niin osaa kyllä vähän arvioida ketkä juovat olutta ja ketkä mieluummin siideriä. Normaaleissa häissä myöskään ihan kaikki vieraat eivät edes juo ja sitten on niitä, jotka juovat vain alkumaljan ja ruokaviinit.

        Tuosta konjakista sanon vain sen verran, että pelkkä konjakki on aika tyly avec, monetkaan naiset eivät juo ollenkaan konjakkia. Pitäisi siis varata sekä konjakkia että likööriä. Kahvi-tai lestadiolaishäihin en ota kantaa, kun en ole sellaisissa koskaan ollut, mutta joku järki kannattaa tuon alkoholitarjoilunkin kanssa säilyttää.

        Kokonaisuudessaan sinä olet varannut jokaista vierasta kohden noin 25 annosta alkoholia. Kuulostaako sinun mielestäsi tosiaan ihan järkevältä?


      • niiinäin

        ois kannattanu olla kyllä tuplat, jotta juhlat ois maistunu joltain...


      • ----
        ruuan ystävä kirjoitti:

        Ystävä hyvä, litra viiniä per vieras ei todellakaan ole mikään normaali määrä. Tuo sinun viisi desiäsi on yli neljä annosta, ei pari lasia. Melkein aina punaviiniä menee enemmän kuin valkoviiniä, joten vaikka nyt haluaisi varata punaviiniä tuon 5 desilitraa niin valkoviiniä ei missään nimessä tarvitse varata noin paljon. TEILLÄ nuo määrät olivat ehkä sopivia, mutta yritän tässä helpottaa niiden osaa jotka miettivät juomien hankintaa ja luulevat, että noin paljon pitää hankkia. Alkumaljaksi ei tarvitse laskea 1,5 desiä, tuolla laskutekniikalla yhdestä pullosta tulisi vain viisi annosta. Normaalisti kuohuviinipullosta tulee seitsemän alkumalja-annosta. Kuohuviinilasiahan EI kaadeta piripintaan. Vaikka olisi isotkin lasit niin joka tapauksessa kuusi annosta saa pullosta. Jokaista vierasta kohden ei tarvitse myöskään laskea neljää tölkkiä sekä olutta että siideriä. Jos nyt yhtään tuntee vieraitaan niin osaa kyllä vähän arvioida ketkä juovat olutta ja ketkä mieluummin siideriä. Normaaleissa häissä myöskään ihan kaikki vieraat eivät edes juo ja sitten on niitä, jotka juovat vain alkumaljan ja ruokaviinit.

        Tuosta konjakista sanon vain sen verran, että pelkkä konjakki on aika tyly avec, monetkaan naiset eivät juo ollenkaan konjakkia. Pitäisi siis varata sekä konjakkia että likööriä. Kahvi-tai lestadiolaishäihin en ota kantaa, kun en ole sellaisissa koskaan ollut, mutta joku järki kannattaa tuon alkoholitarjoilunkin kanssa säilyttää.

        Kokonaisuudessaan sinä olet varannut jokaista vierasta kohden noin 25 annosta alkoholia. Kuulostaako sinun mielestäsi tosiaan ihan järkevältä?

        Siis jälleen kerran pitää painottaa....jos ei tiedä vieraidensa makumieltymyksiä, on hyvä varata kumpaakin sen 5 dl. Etenkin jos on tiedossa että suurin osa vieraista on 20 ja 50 ikävuoden välillä, eivätkä sylje lasiin. Mutta jos haluaa kitsastella eikä muuten juhli alkoholilla, niin mikäpä siinä, voihan laskea vaikka jokaiselle desin punaviiniä :)

        Etikettioppaat kai antaa ylimalkain ehdotuksen 6 dl viiniä tai sahtia, laatuja erittelemättä.


      • opas apuun
        ruuan ystävä kirjoitti:

        Ystävä hyvä, litra viiniä per vieras ei todellakaan ole mikään normaali määrä. Tuo sinun viisi desiäsi on yli neljä annosta, ei pari lasia. Melkein aina punaviiniä menee enemmän kuin valkoviiniä, joten vaikka nyt haluaisi varata punaviiniä tuon 5 desilitraa niin valkoviiniä ei missään nimessä tarvitse varata noin paljon. TEILLÄ nuo määrät olivat ehkä sopivia, mutta yritän tässä helpottaa niiden osaa jotka miettivät juomien hankintaa ja luulevat, että noin paljon pitää hankkia. Alkumaljaksi ei tarvitse laskea 1,5 desiä, tuolla laskutekniikalla yhdestä pullosta tulisi vain viisi annosta. Normaalisti kuohuviinipullosta tulee seitsemän alkumalja-annosta. Kuohuviinilasiahan EI kaadeta piripintaan. Vaikka olisi isotkin lasit niin joka tapauksessa kuusi annosta saa pullosta. Jokaista vierasta kohden ei tarvitse myöskään laskea neljää tölkkiä sekä olutta että siideriä. Jos nyt yhtään tuntee vieraitaan niin osaa kyllä vähän arvioida ketkä juovat olutta ja ketkä mieluummin siideriä. Normaaleissa häissä myöskään ihan kaikki vieraat eivät edes juo ja sitten on niitä, jotka juovat vain alkumaljan ja ruokaviinit.

        Tuosta konjakista sanon vain sen verran, että pelkkä konjakki on aika tyly avec, monetkaan naiset eivät juo ollenkaan konjakkia. Pitäisi siis varata sekä konjakkia että likööriä. Kahvi-tai lestadiolaishäihin en ota kantaa, kun en ole sellaisissa koskaan ollut, mutta joku järki kannattaa tuon alkoholitarjoilunkin kanssa säilyttää.

        Kokonaisuudessaan sinä olet varannut jokaista vierasta kohden noin 25 annosta alkoholia. Kuulostaako sinun mielestäsi tosiaan ihan järkevältä?

        http://www.alko.fi/fi/5F2B68BDFB18EB19C22572A3004B4776?opendocument&src=3,2&expand=4


      • ruuan ystävä
        ---- kirjoitti:

        Siis jälleen kerran pitää painottaa....jos ei tiedä vieraidensa makumieltymyksiä, on hyvä varata kumpaakin sen 5 dl. Etenkin jos on tiedossa että suurin osa vieraista on 20 ja 50 ikävuoden välillä, eivätkä sylje lasiin. Mutta jos haluaa kitsastella eikä muuten juhli alkoholilla, niin mikäpä siinä, voihan laskea vaikka jokaiselle desin punaviiniä :)

        Etikettioppaat kai antaa ylimalkain ehdotuksen 6 dl viiniä tai sahtia, laatuja erittelemättä.

        Tässähän ei ollut mistään kitsastelusta kyse. Pitääkö hypätä heti aivan äärilaitaan? Yritin vain sanoa, että 25 alkoholiannosta per nuppi on LIIKAA, laskettiin millä tavalla tahansa. Jos joku järjestää häänsä noilla teidän alkoholimäärillä eikä halua säilytellä ylimääräisiä alkoholeja niin pulassa ollaan, tuosta jää todella paljon yli. Kuten huomaat tuosta jonkun liittämästä linkistä niin ruuan kanssa viiniä neuvotaan varaamaan se pari annosta ja siitä eteenpäin ylipäätään alkoholia noin 1 annos per tunti, ensimmäisenä ruokailua seuraavana tuntina ehkä kaksi. Eli vaikka juhla kestäisi ruokailun jälkeen vielä vaikkapa kahdeksan tuntia niin koko ajalle tarvitsisi laskea 12 alkoholiannosta vierasta kohden = puolet vähemmän kuin teillä. Mahdollisesti teillä sitten on paljon suurkuluttajia suvussa, mutta kuten sanoin, sivistyneesti ja normaalisti alkoholia käyttävät eivät kuluta yhden hääjuhlan aikana tuollaisia määriä. Ja vielä tuohon viiniin: vaikkei tietäisikään vieraiden mieltymyksiä, niin valkoviiniä ei tarvitse varata saman verran kuin punaviiniä. Senkin voit tarkistaa tuosta linkistä.


      • Ruususen krapula
        ruuan ystävä kirjoitti:

        Tässähän ei ollut mistään kitsastelusta kyse. Pitääkö hypätä heti aivan äärilaitaan? Yritin vain sanoa, että 25 alkoholiannosta per nuppi on LIIKAA, laskettiin millä tavalla tahansa. Jos joku järjestää häänsä noilla teidän alkoholimäärillä eikä halua säilytellä ylimääräisiä alkoholeja niin pulassa ollaan, tuosta jää todella paljon yli. Kuten huomaat tuosta jonkun liittämästä linkistä niin ruuan kanssa viiniä neuvotaan varaamaan se pari annosta ja siitä eteenpäin ylipäätään alkoholia noin 1 annos per tunti, ensimmäisenä ruokailua seuraavana tuntina ehkä kaksi. Eli vaikka juhla kestäisi ruokailun jälkeen vielä vaikkapa kahdeksan tuntia niin koko ajalle tarvitsisi laskea 12 alkoholiannosta vierasta kohden = puolet vähemmän kuin teillä. Mahdollisesti teillä sitten on paljon suurkuluttajia suvussa, mutta kuten sanoin, sivistyneesti ja normaalisti alkoholia käyttävät eivät kuluta yhden hääjuhlan aikana tuollaisia määriä. Ja vielä tuohon viiniin: vaikkei tietäisikään vieraiden mieltymyksiä, niin valkoviiniä ei tarvitse varata saman verran kuin punaviiniä. Senkin voit tarkistaa tuosta linkistä.

        Siis ymmärsin että viiniä varattiin siksi paljon, että jokainen saa omaansa.

        Alkon myyjä sanoi että perussääntö on varata boolia aina 1,2 desiä X aikuisten määrä X tarjoiluaika (h). Ja olutta tai tuota siideriä 1 tlk -0,3 X aikuisten määrä kertaa tarjoiluaika /2.
        Kun juomatarjoilu alkaa klo 18 ja päättyy klo 1: 00 se tekee illan juomissa boolia per juhlija sen 8,4 dl ja olutta tai siideriä sen 4 tlk per juhlija. Kun tuohon lasketaan vielä kaffekojakki 4 cl kouharimalja viiniä 3 X 12 cl...tekeekö sekin jo 18 annosta? 25 alkoholiannosta menee sitten kai häissä mitkä kestää sinne aamuun ja missä on humalahakuisuus vahva. Joskus sellaisissakin ollut.


      • jos jää vähiin
        ruuan ystävä kirjoitti:

        Ystävä hyvä, litra viiniä per vieras ei todellakaan ole mikään normaali määrä. Tuo sinun viisi desiäsi on yli neljä annosta, ei pari lasia. Melkein aina punaviiniä menee enemmän kuin valkoviiniä, joten vaikka nyt haluaisi varata punaviiniä tuon 5 desilitraa niin valkoviiniä ei missään nimessä tarvitse varata noin paljon. TEILLÄ nuo määrät olivat ehkä sopivia, mutta yritän tässä helpottaa niiden osaa jotka miettivät juomien hankintaa ja luulevat, että noin paljon pitää hankkia. Alkumaljaksi ei tarvitse laskea 1,5 desiä, tuolla laskutekniikalla yhdestä pullosta tulisi vain viisi annosta. Normaalisti kuohuviinipullosta tulee seitsemän alkumalja-annosta. Kuohuviinilasiahan EI kaadeta piripintaan. Vaikka olisi isotkin lasit niin joka tapauksessa kuusi annosta saa pullosta. Jokaista vierasta kohden ei tarvitse myöskään laskea neljää tölkkiä sekä olutta että siideriä. Jos nyt yhtään tuntee vieraitaan niin osaa kyllä vähän arvioida ketkä juovat olutta ja ketkä mieluummin siideriä. Normaaleissa häissä myöskään ihan kaikki vieraat eivät edes juo ja sitten on niitä, jotka juovat vain alkumaljan ja ruokaviinit.

        Tuosta konjakista sanon vain sen verran, että pelkkä konjakki on aika tyly avec, monetkaan naiset eivät juo ollenkaan konjakkia. Pitäisi siis varata sekä konjakkia että likööriä. Kahvi-tai lestadiolaishäihin en ota kantaa, kun en ole sellaisissa koskaan ollut, mutta joku järki kannattaa tuon alkoholitarjoilunkin kanssa säilyttää.

        Kokonaisuudessaan sinä olet varannut jokaista vierasta kohden noin 25 annosta alkoholia. Kuulostaako sinun mielestäsi tosiaan ihan järkevältä?

        Ei vara venettä kaada. Nolonpaa on kun viinat loppuu kesken. Sellaisissakin ollut. Tai maksullinen baari, ja kutsussa kehoitus juhlia aamuun asti?


      • xoxoxoxoxoox
        jos jää vähiin kirjoitti:

        Ei vara venettä kaada. Nolonpaa on kun viinat loppuu kesken. Sellaisissakin ollut. Tai maksullinen baari, ja kutsussa kehoitus juhlia aamuun asti?

        ... on kännätä toisten häissä.


        Siis haloo, ei häät ole mitkään ryyppäjäiset!! Itsekästä, jos joku vieras niin ajattelee.

        Känniset vieraat voi pilata häät, jotka on hääparin juhlat, ei vieraiden ilmaisen viinan bileet!!


    • Juhla-noviisi

      Kiitos kokemuksen äänelle! Onko muilla "avainkokemuksia" onnistuneista juhlista, muutenkin kuin juomapuolesta?

      Morsianten keskustelupalstoilla harmitellaan eniten juuri ruokahuollon ja ohjelmapuolen kompastelua ja serkkupojan värväystä valokuvaajaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      130
      3857
    2. Hei! Halusin vain kertoa.

      En tiedä luetko näitä, mutta näimme n.4vk sitten, vaihdoimme muutaman sanan ja tunsin edelleen kipinän välillämme. Katso
      Tunteet
      8
      3179
    3. Riikka on siis suomalaisille velkaa 84 mrd

      Jos kauhukabinetti istuu vaalikauden loppuun. Keskimäärin yli 20 miljardia uutta velkaa rikkaiden veronalennuksiin jokai
      Maailman menoa
      32
      2854
    4. Miksi ikävä ei helpotu vuosien jälkeenkään?

      Tänään olin ensimmäistä kertaa sinun lähtösi jälkeen tilassa, jossa vuosia sitten nähtiin ensimmäistä kerta. Ollessani
      Rakkaus ja rakastaminen
      12
      2722
    5. Sanna on suomalaisille siis velkaa 24 mrd euroa

      Muistanette vielä kuinka Italian remonttirahoja perusteltiin sillä, että italialaiset ostaa suomalaisilta paidatkin pääl
      Maailman menoa
      133
      2431
    6. Teboili alasajo on alkanut

      Niinhän siinä kävi että teebboili loppuu...
      Suomussalmi
      43
      1951
    7. Tiesitkö? Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi seksuaalirikollinen

      Järkyttävää… Motin mukaan Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi yksityiselämässään syyllistynyt es
      Maailman menoa
      61
      1215
    8. "Sanna Marinin kirja floppasi", kertoo eräs median otsikko

      "Miljardien tappio - Sanna Marin vaikenee", kertoo toinen otsikko. Marin ei siis siinä kirjassaan kerro sanallakaan For
      Maailman menoa
      89
      1181
    9. Oot kyl rakas

      Et tiiäkkään miten suuri vaikutus sulla on mun jaksamiseen niin töissä, kun vapaallakin❤️. Oot täysin korvaamaton. En t
      Ikävä
      36
      1119
    10. Kirjoittaisit edes jotain josta tiedän

      Varmasti oletko se oikeasti sinä. Tänään tälläinen olo. 🫩
      Ikävä
      78
      1109
    Aihe