Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi kaaso ja bestman ?

Onnellinen aviopari

Me pidimme erittäin onnistuneet ja hyvät häät eikä meillä ollut kaasoa tai bestmania ollenkaan.

Muutamat lähisukulaiset auttelivat valmisteluissa ja sitten itse juhlapäivänä ei enää pahemmin apua tarvittukaan. Siskoni oli hääjuhlan juontajana ilman muita velvoitteita.

Taitaa olla koko kaaso- ja bestmanjuttu vain jostain amerikkalaisista saippuasarjoista kopioitua hömppää. Paljon mukavampi kavereillekin kun kenenkään ei tarvitse ruveta stressaamaan jonkun muun häistä kuukausia etukäteen.

7

2273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emma

      Sen kummemmin kaason ja bestmanin tarpeellisuuteen tai tarpeettomuuteen puuttumatta:

      Kaaso oli jo keskiajalla morsiamen pukijatar. Silloin kaason piti myös olla naimisissa (toisin kuin nyt?) ja mielellään varakas, jotta hän pystyi lainaamaan morsiamelle vaatteita ja muita tykötarpeita hääpäivää varten.

      Bestmanin tehtäviä taas voisi verrata entisajan puhemiehen tehtäviin. Jo 200-luvulla gooteilla puhemies oli mukana, kun sulhanen ryösti itsellen morsiamen ja valvoi häissä, ettei morsianta ryöstetä takaisin. Suomessa taas puhemies oli mukana, kun sulhanen kävi kosimassa ja puhui halutun morsiamen perheelle hyvää sulhasesta.

      Perinteikkäitä tehtäviä siis molemmat, eivät mitään jenkkihömppää. Jokainen hääpari saa sitten minun puolestani päättää, tarvitseeko ko. henkilöitä avukseen.

    • Bestis

      .. ainakin jos polttareita on tarkoitus pitää niin organisointi on helpompi kun on joku vastuuhenkilö =) Toki joku hyvä ja aktiivinen kaveri ottaa varmasti homman hoitoonsa jos ei bestmania ole nimetty.

    • rouvatobe

      Emme mekään pyytäneet kaasoa ja bestmania. Osin siksi, että itse kuuntelin aiemmin erään kaason vuoden kestävää sadatusta, kun morsiamen mieli vaihteli jatkuvasti ja työmäärä lisääntyi. Osin myös siksi, että toivomaani kaasoon on välimatkaa 500km, miehen toivomaan bestmaniin taas 700km, ja lisäksi tällä paikkakunnalla eräs pariskunta olisi suuttunut, elleivät olisi päässeet kyseisiin tehtäviin. Tulevan mieheni sisko hoitaa leikityksen, vanhempani juhlapaikan, ruuat ja juotavat, veljeni toimii seremoniamestarina ja itse hoidamme muun. Häät ovat pian, hyvin olemme pärjänneet, emmekä ole saaneet riitaa aikaiseksi kenenkään kanssa. Ja mitä polttareihin tulee, niin emme todellakaan koe niitä niin tärkeiksi, että vain siksi olisimme kaasoa ja bestmania pyytäneet.

      • Jore

        Mutta ettekö voisi säästää muiden häävieraiden hermoja, ja jättää niitä typeriä leikkejä pois hääjuhlasta? Stressaannuin jo pelkästä ajatuksesta, vaikka en ole edes teidän vieraslistallanne.


      • rouvatobe
        Jore kirjoitti:

        Mutta ettekö voisi säästää muiden häävieraiden hermoja, ja jättää niitä typeriä leikkejä pois hääjuhlasta? Stressaannuin jo pelkästä ajatuksesta, vaikka en ole edes teidän vieraslistallanne.

        Sinähän herkästi stressaannut! Apua..


    • Tutkija

      Aivan oikein; suomalaisessa kulttuurissa ei kaasoja tai bestmaneja ole koskaan tunnettu. Bestmanin lähin vastine on puhemies, jonka tehtävistä tälläkin palstalla jotkut ovat jo kertoneet. Sana "kaaso" on indoeurooppalaista perimää, joka on alunalkaen tarkoittanut häihin kutsuttua yleistä viihdyttäjää: "chazow" (ala-Saksi); "kacho" (tsekki); "chacur" (Puola, erit. itäosat).

    • vaa

      Kummallisia morsiammia täällä!

      Suurin osa vaatii että kaason pitää tehdä sitä ja tätä ja auttaa ja järjestää polttareita.... Itse menen avioon ensi kesänä ja minulla on kaaso, miehelläni ei ole bestmania. Minulla on kaaso, koska se tuntuu hyvältä, ja on mukavaa kun on joku jota voi pyytää mukaan pukukauppaan. En minä häntä työllä aijo tappaa!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe