Hoikka täysimettäjä! Mitä syöt päivän aikana?

Suuora

Kuinka paljon ja mitä syöt päivän aikana? Täysimetän kahdeksan viikkoista vauvaa ja tuskailen kilojen kanssa.. Synnytyslaitokselle jäi 10 kiloa, mutta toiset samanmoiset on vielä jäljellä. Pituutta on 160cm ja painoa huimat 75kg. Olisi kiva pudotella hiljalleen painoa, mutta pelottaa, että maito vähenee kilojen myötä. Huoli tuntuu toisaalta tyhmältä, sillä kyllähän hoikillakin imettäjillä maito riittää, vaikka he syövät varmasti puolet vähemmän kuin minä?

Olisi mukava kuulla etenkin hoikkien täysimettäjien päivän ruokalista! :)

10

1095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --------------------

      Myös kulutus vaikuttaa oleellisesti painoon. Kuinka paljon viikossa harrastat liikuntaa? Nyt on hienot hiihtokelit ja liikkumista voi monipuolistaa menemällä välillä laduille lenkkeilyn yms. totutun sijaan.


      Ai niin. vastaukseni kysymykseen. Syön saman verran kuin ennen raskauttakin. En ole mitenkään nyt raskauden jälkeen keventänyt, mutta sitä vastoin olen jatkanut aktiivisesti liikkumista loppuraskauden hiljaisen kauden jälkeen. Lisäkiloja raskausaikana ei juuri tullut, paitsi vähän lopussa. Ne muutamat kilot ovat kuitenkin lähteneet totuttuun elintapaan palaamisella.

    • nälkääää

      Raskauden aikana tuli noin 12 lisäkiloa, joista 10 lähti itsestään. Loput meinaan pudottaa imetyksen loputtua. Minä liikun (sään salliessa) päivittäin pitkiäkin lenkkejä ulkona vaunujen kanssa ja täysimetän 3 kk ikäistä tyttöä. Tyttö syö jatkuvasti ja paljon ja musta tuntuu, että mikään määrä ruokaa ei vie mun nälkää pois. Syön siis melkeinpä jatkuvasti ja paljon. Syön nyt turhan usein makeaa, kun tuntuu, että perusruoalla ei nälkä pysy poissa. Lisäkiloja ei ole tullut, mutta toisaalta eipä ole kiloja lähtenytkään... Ruokahalu on lisääntynyt sitten raskausajan.

      • Kukkamaaria80

        Mulla tuli 12 kg ja kaikki lähti heti (170 cm, 70->58 kg). Imetyksen aikana meinasin väkisin laihtua ja kun olin niin hoikka muuutenkin, mätin kaikkea niin paljon kuin jaksoin, myös herkkuja. Kovasti toivoisin, että tässä raskaudessa kiloja tulisi enemmän, mistä imettää . Ei tosi hyvältä näytä, rv 27 ja painoa 5 kg:(


    • pollas

      syömään paljon mitään, koska vauva saa mahavaivaa melkein kaikesta mitä syön. Eli siis lähinnä kasvista, marjoja, lihaa ilman mausteita. Maitoa riittää, mutta oma paino oli jo viikoss -2 kg kuin tullessani raskaaksi :( Itseltähän se on pois.

      • --------------------

        Onko silloin mitään järkeä imettää, jos vauva saa melkein kaikista syömisistäsi mahavaivoja? Järki käteen: lopeta imetys ja ala syödä kunnolla.

        Imetys on silloin ihan ok, jos se sujuu. Mutta liiallisuuksiin ei kannata mennä imettämisen kanssa: kyllä tärkeämpää on, että voit syödä kunnolla ja monipuolisesti. Vauva pärjää kyllä hyvin korvikkeella.


      • Saafra
        -------------------- kirjoitti:

        Onko silloin mitään järkeä imettää, jos vauva saa melkein kaikista syömisistäsi mahavaivoja? Järki käteen: lopeta imetys ja ala syödä kunnolla.

        Imetys on silloin ihan ok, jos se sujuu. Mutta liiallisuuksiin ei kannata mennä imettämisen kanssa: kyllä tärkeämpää on, että voit syödä kunnolla ja monipuolisesti. Vauva pärjää kyllä hyvin korvikkeella.

        Ei ole sanottua, että tuosta vaan löytyy sopivaa korviketta, joten imetyksen lopetusta kannattaa harkita tarkkaan.


    • Tavallisesti..

      söin täysimetyksellä ollessa, joskus saattoi ruoat jäädä välistäkin jos ei ehtinyt kunnolla syödä. Pari kuukautta synnytyksen jälkeen olin lähtöpainossa (162cm, 49,5kg) ja maitoa riitti hyvin niin pitkään kuin imetin (8kk).

    • kaikkinimimerkitonjo

      Mulla tuppaa pani putoamaan imetysaikana... Esikoiseta paino putos pari kiloa alle lähtöpinon, mutta tämän toisen kanssa olen ollut helisemässä. Painoa tuli vain 7,5 kg ja alle kuukausi synnytyksen jälkeen olin laitunut -3kg lähtöpainoon nähden. Paino tippui 7kg, eli yhteensä 14kg raskauden loppupainosta. Nyt lapsi on 9kk ja edelleen tuo tilanne on -7kg lähtöpainoon. Syön PALJON ja "kokoajan" on silti nälkä. Nyt mitat on siis 165m/46kg - ei paljoa naurata!

    • Täysimettäjä..

      Syön koko ajan jotain ja joka viikko kotipizzaa sekä hesestä tai mc:stä ruokaa :D Ja silti pysyn hoikkana varmaankin just sen takia että imetän koko ajan ja monta kertaa eli en syö mitenkään kauheen terveellisesti tai kevyempää ruokaa ja silloinkin kun syön kotiruokaa niin helposti menee parikin lautasellista lihaa ja perunoita joten varmaankin ihan geenesitä kiinni lähteekö kiloja.

      • .....

        Mulla tuli raskauden aikana vain 7 kiloa ja viikko synnytyksestä olin hoikempi (161/50) kuin ennen raskautta. Yritin kyllä loppuraskaudessa kerätä painoa herkuilla, mutta samalla liikuin melkein normaaliin malliin. Täysimetän vauvaa 2,5 kk ja saa tosiaan aika paljon syödä, ettei paino lähde tippumaan. Vauva on isokokoinen- ja ruokainen. Yritän syödä kaksi lämmintä ateriaa päivässä, ettei tule syötyä jatkuvasti herkkuja. Käyn usein vaunulenkeillä ja pari kertaa viikossa kuntosalilla, liikunta lisää kulutusta mutta myös ruokahalua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      68
      831
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      770
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe