Mobair 2020 tuloilmalaite

apuva vaan

Kellään kokemuksia kyseisestä Mobair 2020 tuolilmalaitteesta? Olen ajatellut hankkia mahdollisesti sellaisen.
Asun vanhassa rivitalokolmiossa jossa ns. painovoimainen ilmanvaihto. Ongelmana on huono ilmanvaihto, nukkuminen on välillä aika hankalaa kun ei ilma liiku asunnossa. Varsinkin talvisin ei voi pitää ikkunoita auki kun tulee kylmä veto sisään.
Laitoin kesällä yhteen huoneeseen ilmanvaihtoventtiilin ja mh:een ikkunaan rakoventiiliin. Lisäksi kt:n ikkunaan rakoventtiilin. Liesituuletinta pidän päällä öisin. Nämäkään eivät oikein auta tilanteeseen, sllä on edelleen öitä jolloin "happi meinaa loppua yöllä".
Onko huoneistossa tällöin ns. ylipaine?
Auttaisikohan Mobair 2020, jossa on ilmanpuhallin ja tuloilman lämmitys?
Olisin kiitollinen jos kellään kokemuksi ko. laitteesta.

8

1894

Vastaukset

 • Ei ole ylipainetta, ylipaineen saat aikaiseksi vasta tolla Mobair 2020 jos asunnossa ei ole vastaavasti poistopuhallinta päällä ja näinhän asia ei saa olla, vaan asunnossa pitää olla lievä alipaine.
  Suosittelen että tukit kaikki ilmanvaihtoventtiilt ja ikkunanraot joista ilma tulee raakana sisään ja ostat asuntoon pari Mobair 2010, joissa ei siis ole tulopuhallinta, seuraavaksi laitat pesuhuoneen painovoimaiseen poistohormiin poistopuhaltimen, eli järjestät niin että pesuhuoneesta ja liesituulettimesta on koneellinen poisto asunnosta ja ainoat ilman tuloväylät ovat nämä Mobair 2010 näin asunnossa on lievä alipaine olkoot puhaltimet päällä tai pois ja kylmää vetoa ei tule kun Mobair 2010 hoitaa tuloilman lämmityksen.
  Paras ratkaisu olisi tietysti asentaa asuntoon ihan oikea ilmanvaihtokone, mutta se onkin isompi ja kalliimpi remontti.

  • Kiitos neuvoista. Tuota ratkaisua voisi ajatella. Olen katsellut myös Mitsubishi VL100u-e ilmanvaihtolaitetta netistä. Olisi vähän kalliimpi ratkaisu kuin Mobair. Jos ajattelen budjettia, Mitsubishiin täytyisi ottaa asentaja laittamaan, joka varmaan nostaa kokonaiskustannuksia 50%.
   Onko kellään kokemuksia tuosta Mitsubishistä?


  • Mobair 2020 on nimenomaan painovoimaisen iv:n. tuloilmalaite. Puhaltimen rooli on kompensoida kasettisuodattimen painehäviö jotta 2020 on tuloilman lähde. Yipainetta se ei pysty tuottamaan. Jo puhaltimen tehosta tuon voi päätellä.


  • happea kirjoitti:

   Mobair 2020 on nimenomaan painovoimaisen iv:n. tuloilmalaite. Puhaltimen rooli on kompensoida kasettisuodattimen painehäviö jotta 2020 on tuloilman lähde. Yipainetta se ei pysty tuottamaan. Jo puhaltimen tehosta tuon voi päätellä.

   Juuri asensin kyseisen laitteen,kysynkin voiko lämmitys vastusta pitää päällä jos
   puhallin on kiinni?Talossa on ilman imuri katolla,mutta sitä ei pidetä päällä,kuin osaksi päivää,ilman vaihto kyllä hoituu painovoimaisesti,kun venttiinit ovat hieman auki.


  • vastuspäällä kirjoitti:

   Juuri asensin kyseisen laitteen,kysynkin voiko lämmitys vastusta pitää päällä jos
   puhallin on kiinni?Talossa on ilman imuri katolla,mutta sitä ei pidetä päällä,kuin osaksi päivää,ilman vaihto kyllä hoituu painovoimaisesti,kun venttiinit ovat hieman auki.

   Onko tietoa mobair2020 laitteesta,miten toimii lämmön säätö,onko termostaatti,vai
   miten .Jos ulkona-25 riittääkö teho,entä suvella paahtaako täysillä.
   Oli tosi köyhät ohjeet pakkauksessa.


 • Iso, ruma ja erittäin äänekäs, hoitaa kyllä hommansa.

  • Ruma, pitääkö laitteiden muka olla kauniita?


 • Vanhan malli, uudessa 2015 myös kiertoilmalämmitys ja nätimpikin :)

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.