Fordson majorin hydrauliikka/ nostolaite vika?

juuso219

morjens osaako joku kerto mistä johtuu kun yht äkisti auratessa nostolaite rupesi pitämään ihme ääntä, sellasta surinaa ja nostolaitteet ei nostaneet lanaa kuin ihan pikkusen. onko hydraulipumppu mennyt vai mikä vikana? perään vaihdettu öljyt tänä syksynä. mistä saisi halvalla uuden pumpun jos on rikki?

26

12934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nmo

      Mulla jäätyi aina se imusiivilä majorissa ja saman teki,ei ne öljyn vaihdot auttaneet kun iso perä koppa kerää kondessi ym vettä.Laitoin sitä ilma jarrujen aeorolia litran verran öljyn sekaan niin on jo 4 talvea pelannut jäätymättä.

    • vika..

      Tuo mainitsemasi sirinä pumpulta on tuttu ääni, vika siinä, että pumppu ei saa öljyä. Kun lämmität peräkoteloa altapäin noin 20 senttiä voiman ulosottoakselista ennen ajoa, niin pelittää. Minä lämmitin kosankaasun liekillä, mutta sitten kyllästyn tähän ja laitoin sähkökiukaan vastuksen mainittuun kohtaan lämmittämään aina samalla kun laitan moottorin lämmityksen päälle. Tässä on vain varottava, jos pohja on öljyinen, niin hehkuvalle vastukselle tullut öljytippa lemahtaa heti tuleen.

    • mikamikamika

      Olinpa teini kun kotona sellainen oli. Eräskin penkki paloi kun poltettiin puita perän alla 20 litran vanhassa öljyastiassa peräöljyvaahtoa lämmittäen. Liekki joskus karkas liian isoksi niin jakkara tulessa. Joskus auttoi kun ajeli hetken ilman että perä pyöri, yleensä vaati sen lämmityksen.

      • isäni veljelläkin

        on majuri, muistaakseni vuosimallia '58 ja muistan lapsena parikyt vuotta sitten nähneeni talvella kuinka äijä lämmitti kosaanilla majurin perää altapäin. -näköjään vissiin tyyppivika.


    • Toinenharrastaja

      Melko varmasti ylipaineventtiili narahti auki. Tuppaa ruostumaan ja syöpymään.
      Venttiili on ulkoisen hydrauliikan vivun kannen alla, eli nostovarsia tai nostosylinterin kantta ei tarvitse irroittaa.
      Kätevä kaveri hioo neulan ja vastinpinnan, mutta uusikaan ei paljoa maksa.
      Ennen venttiilin purkamista kannattaa merkitä jousen kiristysruuvin asento ja kiristää kasatessa hieman yli jotta hionnassa poistetun materiaalin vuoksi paine ei jää liian pieneksi.

      Hydraulic lift relief valve on englannin kielinen nimi kapistukselle.

      • Majurit -46, - 55

        Itsellä sama ongelma. Kun vaihdoin peräöljyt, toimi hyvin jonkun aikaa kunnes vettä kondensoitui öljyn sekaan. Kuten edellä kerrottu, kosanilla lämmitän perän alta. Pitää vähän lämmittää myös käsiventtiilin runkoa. Joskus pelkästään tämä on auttanut.


      • ex Major
        Majurit -46, - 55 kirjoitti:

        Itsellä sama ongelma. Kun vaihdoin peräöljyt, toimi hyvin jonkun aikaa kunnes vettä kondensoitui öljyn sekaan. Kuten edellä kerrottu, kosanilla lämmitän perän alta. Pitää vähän lämmittää myös käsiventtiilin runkoa. Joskus pelkästään tämä on auttanut.

        siellä peräkotelon seiniltä sekottuu öljyyn ja tukkii sihdin.

        Joskus kun tr. oli seisonut talven, laskin peräpropusta parikin litraa vettä pois.


    • niin, onko

      majorissa muka hydrauliikkaa?

      • ..............

        No, eikö sitten ole? Nouseeko se nostolaite pienten tonttujen avustamana, vaiko kuun vetovoimalla...?


      • Anonyymi

        Kyllä vaan minulla on !


    • epätietoinen --55

      hei! vaihdoin majoriini peräöljyt,senjälkeen nostolaite ei ole toiminut ollenkaan,vanhoissa öljyissä oli paljon vettä seassa. -mikä on öljynpinnan taso ja kuin suuri on täytettävän öljyn määrä, mikä tarkoitus on penkin alla olevalla 10 cm pitkällä ja sentin paksuinen vivulla? nyt ko.vipu on `tunnoton`,löysä

    • "Vanha setä"

      Hei vaan !

      Minä vaihdoin majoriini myös peräöljyt. Toimi vähän aikaa ja sitten toiminta loppui. Sama juttu oli myös etukuormaajan kanssa. Edellisessä öljyssä oli reilusti vettä. Mitään ylimääräistä ääntä ei ole kuulunut. Mitä kannttaa tehdä ?
      Super Major v.1962 malli.

      • Pese suodatin

        Taisi jäädä puhdistamatta metallilanka suodatin joka sijaitsee samassa laipassa kuin öljyn tyhjennysproppu. Tämä siivilä limettyy täysin tukkoon öljyjen vanhetessa ja veden takia, ensimmäiset tukkeutuma oireet tulee esiin pakkasella. Saat kätevästi öljyt pois perästä kun laitat letkun päähän samanlaisen pään kuin kipin letkussa, siis kippaat öljyt takaisin kanistereihin. Heti kun alkaa tulla ilmaa, niin lopetat öljyjen kippaamisen, ( tämä letkun kautta tyhjennys ei onnistu jos se siivilä on täysin tukossa, koska pumppu ei saa öljyä vaan sirisee.) Moottoriöljy laipassa on samanlainen suodatin kuin peräöljyissäkin.


    • D.

      Kokemusta myös. Olen käyttänyt pakkasenkestävää diesel polttoainetta jonka pakkaskeston pitää olla lähes -40 astetta .Sitä kun lorauttaa sellaisen litran perään niin jo alkaa hyrrätä. Muistan että joskus eräskin laittoi moottoriöljyn sekaan kovan pakkaskeston omaavaa dieseliä kun vanhan rattorin piti jättää metsään. Siis ei mitään ,mitä tahansa dieseliä vaan nimenomaan lähes -40 asteen kestävää. Matalan pakkaskeston dieselin pistää öljyt puuroksi.

    • " Vanha setä "

      Hei jälleen !

      Ei auttanut Majorin metallilankasuodattimen peseminen. Ei ollut suodatintukossa.
      Taidan antaa ammatimiehen korjata. Eikä nyt ole vielä pakkanen.
      Kiitos kuitenkin kun ystävällisesti otitte minut huomioon.

      " Vanha setä "

    • kuvat puuttuvat

      Kuka tietäisi miten korjata Super Majorin nostolaitteen vivun liikunta. Minulla vipu on jäykkä ja sen liikerata pieni. Muuten nostovarret toimivat hyvin. Minun Majoriin
      vaihdettiin uudet O-rekaat nostosylinteriin ja tietekin öljyt ja suodattimet putsattiin
      muutama vuosi sitten. Viime talvena nostovarsien säätövipu jäykistyi. Voiko sen
      paketin irroittaa siitä oikeasta yläkulmasta kokonaan, siinä on kaksi ruuvia ja säätövivun päässä yksi ruuvi.

    • harri 5

      minulla super majorissa pelitti nostolaite ja nyt ei nouse, pitäiskö lisätä öljyä kun on alarajaN ALLE vai auttaisko lämmitys, 6:s kone ja myynnissä

    • Super Majuri

      Epäilen että kyseessä on sihdin jäätymisongelma, joka on näissä Majoreissa tyyppivikana.
      Jos mittatikun pää vielä kastuu, niin silloin kyllä ei vielä ole kyseessä öljyn vähyydestä johtuva ongelma.
      Minä laitoin Majoriin alkutalvesta peräöljyn joukkoon litran spriitä ja nyt ei ole ollut ongelmia nostolaitteen kanssa. Ennen spriin laittoa ei nostolaite lähtenyt pakkasella nostamaan, kun vasta varttitunnin ajelun jälkeen ja sittenkin hyvin vaivalloisesti.

    • mnjanuel

      yleensä kun öljyt vaihdetaan uusiin ja nostolaitye alkaa temppuilemaan ja lopettaa tyoimintansa johtuu siitä että kun se perämurikka on opetettu toiminaan vesi öljy seoksella ei se uudella öljyllä tajua lähteä pelaan eli kaadetaan reilusti vettä sekaan n 3 litraa riittää perään.jotta se ei ruostuisi heti sietää käyttää tislattua vettä

    • Latevaa

      On oppinut toimimaan jollakin veden sekaisella.. Jos nyt unohdetaan piirretyt lasten ohjelmat joissa koneilla on tunteet ja perheet ym.. Kyllähän sen nyt pitäisi ihan öljyllä toimia, en ainakaan itse vettä kaataisi tietoisesti sinne minne öljyt on suunniteltu kuuluvaksi. Majorin perässä ei tietääkseni myöskään ole mitään oppivaa logiikka ohjausta. Jos siellä onkin kuule vaan joku sihti tukossa tai sitten Se majori on vietävä jonnekin terapiaan jossa kertovat sille ystävällisesti että sen pitäisi lopettaa veden käyttö koska Se ei ole terveellistä raktoreille. T. Late

    • major-mies

      Temppuilin pidemmän aikaa hitaan ja tehottoman majorin nostolaitteen kanssa. Hain vikaa paineenrajoitusventtiilistä, nostosylinterin tiivisteistä ja imusuodattimen puhtaudesta. Ei mitään apuja ollut näistä. Viimein päätin otta pois nostolaitteen hydrauliikkapumpun ja kas kumma vika löytyi sieltä. Kaikki pumpun lohkojen väliset o-rengastiivisteet olivat monesta kohtaa poikki ja aivan pilalle kovettuneet. Vaihdoin ne ja nostolaite on tämän jälkeen toiminut erinomaisesti.

    • pientälaittoakin

      major-miehelle . Onko se pumppu perässä siellä kahden ison hammasrattaan välissä. Oliko hankalaa saada se ulos. Elikkä mitä jouduit irroittamaan ja miten ?

    • toimivakikka

      Hyvä vinkki. Prän öljyistä saa veden aika kätevästi pois. lasketaan perän öljyt astiaan. Otetaan 10-15 litran muoviastia. Vaikka kanaverkosta muotoillaan sangon päälle koko sangon osalta tratti . Semmoinen aika matala kuitenkin. Tähän verkonmalliseen trattiin laitetaan paksuhko huokoinen kangas ja päällimäiseksi vielä tiiviimpi kangas . Nyt kaadetaan tähän trattiin perän öljyä niin paljon kuin mahtuu. Öljy suodattuu pikkuhiljaa läpitte mutta ei vesi. Vesi jää killumaan viimeksi pinnalle.

    • major-mies

      "Pientälaittoakin" kysyjälle
      Peräöljyt ja nostolaitekansi pois. Otin myös ulosottoakselin pois, jotta sain tilaa pumpun irrottamisseen. Pumppu on tosiaan aika ahtaassa paikassa perän pohjassa muistaakseni isojen hammaspyörien välissä etupuolella. Muistaakseni se oli 3:lla pultilla kiinni pohjassa.

    • vesijäätyy

      Minun poverissa nostola toimii mut ulostulopaine on 40 se pitäs olla 150 onko ulos tulo eli kippiputkelle oma paineventtiili

    • Menovesi

      Terve. Sulla ilmeisesti painemittari koska tiedät ulosoton paineen. Tälle ulosotolle ei ole omaa venttiiliä, vaan tuo on yhteydessä nostolaitteen paineen kanssa. Siinä penkin etupuolella rungossa on 2 pikku luukkua vierekkäin jotka pultattu kannella kiinni. En vain muista kumman alla on paineventtiili on. Toimi näin: Laske nostovarret täysin alas. Löysää toisen kannen pulteja niin että pultin ja kannen väliin tulee 2 mm rako. Nyt nostat nostolaitetta niin kauan että nostovarret nousevat täysin ylös. Jos kyseinen kansi nousee sen 2 mm, niin tässä on paineventtiili. Jos ei nouse, niin kiristät pultit uudestaan kiinni ja tee sama toimenpide toiselle luukulle. Nyt laitat siten tämän luukun ja kannen väliin 2-3 mm paksun prikan venttiilin päälle (3 mm maksimi). Älä laita paksumppaa ettei pumpun kuori halkea.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe