Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rokotukset ja MS-tauti.

kokemuksia?

Olen lukenut, että tietyt rokotukset voisivat laukaista ms-taudin.

Nythän on epäily, että tämä sikainfluenssarokote on aiheuttanut neurologisen sairauden, narkolepsian monelle lapselle.
Siitä voisi vetää johtopäätöksiä, että tämä sikainfluenssarokote voisi laukaista muitakin neurologisia sairauksia, kuten ms-taudin.

Onko teillä kokemusta, että rokote, tai rokotteet olisivat laukaisseet ms-taudin?

Joku hepatiittirokote, niin muistaakseni ihan virallistakin tietoa on, että sen ottaneiden riski sairastua ms-tautiin on moninkertainen, taisi olla b-hepatiittirokote.

En halua peloitella yms. mutta tämä Suomi tuntuu olevan hämmästyttävän sinisilmäinen valtio mm. rokotteiden suhteen, niin olin minäkin vielä vähän aika sitten, kunnes aloin ottamaan selvää näiden rokotteiden vaietuista puolista.

Onko kokemuksia, että sikainfluenssarokotuksen jälkeen olisi puhjennut ms-tauti, tai muiden rokotusten jälkeen?

33

6499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loogikko
    • jaa a

      Narkolepsiahan on neurologinen sairaus.

      "Suomessa on sairastunut yli 40 lasta ja nuorta narkolepsiaan sikainfluenssarokottamisen jälkeen, ja lisää lapsia on tutkimusjonoissa.

      - Osa lapsista on niin huonossa kunnossa, että koulunkäynti on mahdotonta tai hyvin vaikeaa. Lapsilla on muun muassa katapleksiaa, joka vie jalat alta pahimmillaan kymmeniä kertoja päivässä, vanhemmat kertovat tiedotteessa."

      http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/ministeriö-järjestää-sittenkin-tilaisuuden-narkolepsialasten-perheille/626184

    • Ihmiset koekaniinein

      Kyllä yhdessä sikainfluenssarokotuksessa on niin paljon myrkkyjä, että se voi hyvinkin laukaista ms-tautia. Eihän piikkiä edes tutkittu, ennenkuin törkittiin koekaniineina toimiviin ihmisiin.
      Onhan sitä ihan tutkittuikn, että mikä tahansa influenssa-rokote VOI aiheuttaa myös ms-taudin, joka on autoimmuunisairaus kuten narkolepsiakin. Lääkärit tästä vaikenevat, se on todellakin heille tabu. On paljon helpompaa kieltää ja hyssytellä.

    • mäsäläinen

      Itse otin ainakin a -ja b-hepatiitti rokotukset eli twinrixin eikä uutta pahenemisvaihetta ainakaan tullut :). Diagnoosi mäsästä annettu vähän reilu vuosi sitten..

      • Kokemusta on

        Minulla puhkesi MS-tauti 5 kuukautta Havrixin ottamisen jälkeen. Makuaistini katosi pariksi viikoksi kokonaan. Myöhemmin tuli myös näköhermon tulehdus ja magnettikuvissa näkyi plakkeja:( On suoranaisen rikollista lääkeyhtiöiltä kaupata näin vakavia sairauksia aiheuttavia rokotteita. Missään ei ole kunnollisia varoituksia rokotteiden kohtalokkaista seurauksista.


      • kaheli0
        Kokemusta on kirjoitti:

        Minulla puhkesi MS-tauti 5 kuukautta Havrixin ottamisen jälkeen. Makuaistini katosi pariksi viikoksi kokonaan. Myöhemmin tuli myös näköhermon tulehdus ja magnettikuvissa näkyi plakkeja:( On suoranaisen rikollista lääkeyhtiöiltä kaupata näin vakavia sairauksia aiheuttavia rokotteita. Missään ei ole kunnollisia varoituksia rokotteiden kohtalokkaista seurauksista.

        Minulla rajuilla oireilla ms tuli tasan kaksi viikkoa Twinrixin jälkeen.... hiukan harmitti kyllä kun hoitaja ei voinut mitään rokotteen riskeistä kertoa...


    • Silti haluaisi tietä

      MS
      Diagnoosi kesäk alussa, ensimmäiset oireet 1,5 v aiemmin koko ajan pahentuen. Oireet alkoivat sikainfluenssapiikin saamisen jälkeen. Olen 61 v. eli epätyypillinen alkamisikä. Asia on vaivannut tosi paljon, johtuikohan taudin puhkeaminen rokotuksesta? ... No, tehtyä ei saa tekemättömäksi.

      • Uskon joulupuk eiTHL

        Tee rokotusvahinkoilmoitus. Nämä tapaukset täytyy nostaa päivänvaloon. Vaikka THL eikä mikään julkinen terveydenhoito tietenkään mitään myönnä.

        www.viidakkomies.com sivuilla tietoa, millä ruokavaliolla MS-tauti on saatu oireettomaksi.


    • SQUALENIZED FINNS

      According to Dr. Viera Scheibner, Ph.D., a former principle research scientist for the government of Australia:

      “… this adjuvant [squalene] contributed to the cascade of reactions called "Gulf War Syndrome," documented in the soldiers involved in the Gulf War.

      The symptoms they developed included arthritis, fibromyalgia, lymphadenopathy, rashes, photosensitive rashes, malar rashes, chronic fatigue, chronic headaches, abnormal body hair loss, non-healing skin lesions, aphthous ulcers, dizziness, weakness, memory loss, seizures, mood changes, neuropsychiatric problems, anti-thyroid effects, anaemia, elevated ESR (erythrocyte sedimentation rate), systemic lupus erythematosus, MULTIPLE SCLEROSIS, ALS (amyotrophic lateral sclerosis), Raynaud’s phenomenon, Sjorgren’s syndrome, chronic diarrhoea, night sweats and low-grade fevers.”[xii]

      http://www.foodconsumer.org/newsite/Opinion/Comments/180720090846_squalene_the_swine_flu_vaccine_s_dirty_little_secre.html

    • infektio

      Hei,

      en osaa sanoa mitään sairauden puhkeamiseen piikin jälkeen.

      Olen ollut ms-ihminen parinkymmenen vuoden ajan ja ekan piikin otin 2010 ja nyt viime viikolla 2. Mitään tuntemuksia en ole kokenut piikkien jälkeen.

      Mitään ms-lääkitystä ei ole koskaan ollut.

      • ceezee

        mulle kyllä tuli pahis


    • haluais silti tietää

      Kokemusta on, ks. viestini 11.8.2011!

    • jalat ei pelaa kunnolla

      En usko ite lääkeyhtiöihin ja jouduin ottamaan sen rokotteen tyttöystävän mieliksi. Ennen urheilin ja juoksin. Nyt en pysty juoksemaan. Diagnoosi ms.ään tuli 2012/06. Ja se. Jälkeen ei lääkitystä ole ollut. Epäilin rokotetta aikasemmin. Mutta tänää tuli puheeks ja löysin tämän tekstin. Ruokavalion vaihdoin ja pössyy olen sen jälkee polttanu.tauti ei pahemmin ole edennyt. Mutta joo. Uskon kyllä tähän tekstiin. Ja olen hakenut kaikkea mutta tänää kun tämä tuli puheeks ni uskon entistä enemmän. Enkä halua itselleni lääkitystä. En usko lääkäreihin. He eivät saa provikkaa kannabiksesta. Ja jos se todistetaa niinku dokumentissa sanottiin sen auttavan tieteellisesti yli 200 sairauteen. Ja miksi vaihtaa 10 000 v vanha lääke kemialliseen jotka eivät ole tehty ihmisen elimistölle. Mutta loputon keskustelu tuo ganja on. Et se on mitä kukaki uskoo mut lääkeyhtiöihin en usko.

      • mrms1

        Ainakin Copaxone sisältää elimistöstä jo muutenkin löytyviä aineita, joita kannabis tietääkseni ei sisällä.


    • aitova

      Tämä päivinä löytyy jo netistä PAAljon tutkimuksia(EI lääkefirmojen) alumiinin ja elohopean neurotoksisista vaikutuksista aivoissa,ne toimivat synenergisesti yhdessä..voimistavat toistensa myrkyllisyyttä ja aiheuttavat solukuolemaa..

      Lähes kaikki rokotteet sisältää nämä raskasmetallit ja paljon "muuta",mistä ei vielä tiedetä kaikkea.

      Ei tarvinne olla rakettiinsinööri ymmärtääkseen mistä neurologiset vaivat johtuu..

      Etenkin kun vähän tutkii mistä kaikkialta alumiinia löytyy....Rokotteet. lääkkeet. monet teolliset ruuat.deodorantit,kosmetiikka,alumiiniset astiat, kattilat..

      Ihanaa teollinen vallankumous ja 100 000 kemikaalia..

    • uytds

      Olen ottanut a ja b hepatiitti rokotteet. Ja mulla on amalgaamipaikka irronnut hampaasta. Voi olla alumiini tms. Elohopea tai rokotteet. Sikainfluenssapiikinkin oon ottanut :( kaikkea on tullut mietittyä et mistä tää on mulle tullut. Ehkä se on tuo et mulla on elimistöön päässyt liikaa elohopeaa.

    • Viikon sisällä flussapiikistä tuli tuntohäiriöitä vasempaan jalkaan. 1 viikko siitä sain kortisoonia suonensisäisesti 3 kertaa vanhojen plakkien vuoksi, ei ollut tarkempaa dianoosia, mahdollisimman pian täytyi aloittaa. Nyt on 3 viikkoa eikä vielä ole auttanut. Kuukauden päästä vasta neurologille kontrolli aika. Odottavan aika pitkä.

    • StemunBlues

      Rokotteet voivat laukaista autoimmuunisairauden geneettisesti alttiilla henkilöllä ja rokotteissa käytetyt raskasmetallit voivat aiheuttaa neurologisia oireita. Ne eivät kuitenkaan aiheuta autoimmuunitauteja, kuten MS-tauti.

      Autoimmuunisairaus edellyttää geneetistä alttiutta sairastua, eli synnynnäisiä muutoksia tietyissä geeneissä. MS-taudille ominaisia geenimuutoksia on löydetty 157. Erityisesti immuunijärjestelmää säätelevän HLA-geenialueen muutokset ovat tavallisia. Myös IL7-R ja vaikkapa CYP27B1-geenit osallistuvat MS-taudin ja monien muiden autoimmuunisairauksien syntyprosessiin.

      Rokotteiden olemattoman pieniä raskasmetallimääriä huolestuttavampana pidän niistä mahdollisesti löytyvää vierasta DNA:ta, joka voi aiheuttaa elimistössä molekyylien samankaltaisuusilmiön (molecular mimicry) ja laukaista sen seurauksena autoimmuunitaudin henkilöillä, joilla siihen on perinnöllinen alttius.

      Rokotteiden osuus vaikkapa autoimmuunisairauksien patogeneesissä kulminoituu siihen, että autoimmuunitauteja esiintyi ja esiintyy rokotteista riippumatta. Voidaan esimerkiksi kysyä rokotetaanko Pohjanmaalla keskimääräistä enemmän ihmisiä, kun siellä MS-taudin esiintyvyys keskimääräistä korkeampi.

      • sksa

        "Rokotteet voivat laukaista autoimmuunisairauden geneettisesti alttiilla henkilöllä ja rokotteissa käytetyt raskasmetallit voivat aiheuttaa neurologisia oireita. Ne eivät kuitenkaan aiheuta autoimmuunitauteja, kuten MS-tauti."

        Geenimuutokset eivät synny itsestään. Ympäristötekijät aiheuttavat geenimutaatioita. Tohtori Bruce Lipton oli mukana geenitutkimuksissa jo 1960-luvulla. Tuossa on häneltä hyvä artikkeli aiheesta:
        https://www.brucelipton.com/resource/article/the-wisdom-your-cells

        Ruokavalio, ajattelutapa ja kemikaalialtistukset voivat suoraan vaikuttaa DNA:n ja tulevien sukupolvien terveyteen. Kehon solut siirtävät geneettistä informaatiota suoraan siittiösoluihin:
        http://www.greenmedinfo.com/blog/no-sex-required-body-cells-transfer-genetic-info-directly-sperm-cells-amazing

        Rokotteet aiheuttavat autoimmuunisairauksia:
        http://lup.sagepub.com/content/21/2/118.full

        Autoimmuunisairauksia hepatiitti B-rokotteesta:
        Zafrir Y1, Agmon-Levin N, Paz Z, Shilton T, Shoenfeld Y. Autoimmunity following hepatitis B vaccine as part of the spectrum of 'Autoimmune (Auto-inflammatory) Syndrome induced by Adjuvants' (ASIA): analysis of 93 cases. Lupus. 2012 Feb;21(2):146-52. doi: 10.1177/0961203311429318.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22235045

        Hepatiitti B-rokotteet lisäävät riskiä sairastua autoimmuunisairauksiin:
        Geier DA1, Geier MR. A case-control study of serious autoimmune adverse events following hepatitis B immunization. Autoimmunity. 2005 Jun;38(4):295-301.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16206512

        Toistuvat immunisoinnit antigeeneilla aiheuttavat systeemistä autoimmuunisairautta:
        Tsumiyama K1, Miyazaki Y, Shiozawa S. Self-organized criticality theory of autoimmunity. PLoS One. 2009 Dec 31;4(12):e8382. doi: 10.1371/journal.pone.0008382.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20046868

        Rokotteiden adjuvantit voivat aiheuttaa ei-IgE-välitteistä allergiaa tai B-solujen aktivaatiota ja autoimmuniteettia:
        Chirumbolo S1. Use of basophil activation test in the investigation of adverse effects to vaccines. Hum Vaccin. 2011 Aug;7(8):878-80. doi: 10.4161/hv.7.8.16272. Epub 2011 Aug 1.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21785282

        Rokotteet ja autoimmuunisairaudet:

        Shoenfeld Y1, Aron-Maor A. Vaccination and autoimmunity-'vaccinosis': a dangerous liaison? J Autoimmun. 2000 Feb;14(1):1-10.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10648110

        Orbach H1, Agmon-Levin N, Zandman-Goddard G. Vaccines and autoimmune diseases of the adult. Discov Med. 2010 Feb;9(45):90-7.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20193633

        Agmon-Levin N, Kivity S, Shoenfeld Y. Influenza vaccine and autoimmunity. Isr Med Assoc J. 2009 Mar;11(3):183-5.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19544711

        Tomljenovic L1, Shaw CA. Aluminum vaccine adjuvants: are they safe? Curr Med Chem. 2011;18(17):2630-7.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21568886

        Hepatiitti B-rokotuksen jälkeen ilmaantuneita haittavaikutuksia ovat mm. kätkykuolema, MS-tauti, krooninen väsymysoireyhtymä, idiopaattinen trombosytopeeninen purppura, vaskuliittiperäinen optikusneuriitti, anafylaksia, punahukka, punajäkälä ja neuromuskulaarinen sairaus:
        Tarakji B1, Ashok N1, Alakeel R2, Azzeghaibi S1, Umair A1, Darwish S1, Mahmoud R3, Elkhatat E3. Hepatitis B vaccination and associated oral manifestations: a non systematic review of literature and case reports. Ann Med Health Sci Res. 2014 Nov;4(6):829-36. doi: 10.4103/2141-9248.144870.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25506472

        Lapsilla, jotka saavat MMR-rokotteen ennen kymmentä ikävuotta, on suurentunut riski sairastua MS-tautiin:
        Ahlgren C1, Torén K, Odén A, Andersen O. A population-based case-control study on viral infections and vaccinations and subsequent multiple sclerosis risk. Eur J Epidemiol. 2009;24(9):541-52. doi: 10.1007/s10654-009-9367-2. Epub 2009 Jul 26.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19633994

        Rokottamiseen liittyy suurentunut riski sairastua MS-tautiin tai muihin keskushermoston demyelinaatiosairauksiin alle 50-vuotiailla henkilöillä:
        Langer-Gould A1, Qian L2, Tartof SY2, Brara SM3, Jacobsen SJ2, Beaber BE3, Sy LS2, Chao C2, Hechter R2, Tseng HF2. Vaccines and the risk of multiple sclerosis and other central nervous system demyelinating diseases. JAMA Neurol. 2014 Dec;71(12):1506-13. doi: 10.1001/jamaneurol.2014.2633.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25329096

        Rokotteiden adjuvantit ja autoimmuniteetti:
        Pellegrino P1, Clementi E2, Radice S1. On vaccine's adjuvants and autoimmunity: Current evidence and future perspectives. Autoimmun Rev. 2015 Oct;14(10):880-8. doi: 10.1016/j.autrev.2015.05.014. Epub 2015 May 29.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26031899

        Rokotuksen jälkeiset neurologiset komplikaatiot:
        Rabello GD. Postvaccinal neurological complications. Arq Neuropsiquiatr. 2013 Sep;71(9B):747-51. doi: 10.1590/0004-282X20130163.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24141517


      • sksa

        HPV-rokotteet voivat aiheuttaa autoimmuniteettia:
        Baker B1, Eça Guimarães L, Tomljenovic L, Agmon-Levin N, Shoenfeld Y. The safety of human papilloma virus-blockers and the risk of triggering autoimmune diseases. Expert Opin Drug Saf. 2015 Sep;14(9):1387-94. doi: 10.1517/14740338.2015.1073710. Epub 2015 Jul 28.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26216756

        Alumiiniadjuvantit aiheuttavat erittäin viivästynyttä systeemistä translokaatiota hiirillä:
        Crépeaux G1, Eidi H2, David MO3, Tzavara E4, Giros B4, Exley C5, Curmi PA3, Shaw CA6, Gherardi RK7, Cadusseau J8. Highly delayed systemic translocation of aluminum-based adjuvant in CD1 mice following intramuscular injections. J Inorg Biochem. 2015 Jul 22. pii: S0162-0134(15)30031-3. doi: 10.1016/j.jinorgbio.2015.07.004.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26384437

        HPV-rokotteeseen liittyvät autoimmuuniset haittavaikutukset:
        Geier DA1, Geier MR. A case-control study of quadrivalent human papillomavirus vaccine-associated autoimmune adverse events. Clin Rheumatol. 2015 Jul;34(7):1225-31. doi: 10.1007/s10067-014-2846-1. Epub 2014 Dec 23.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25535199

        Rokotteiden adjuvanttien aiheuttama autoimmuuni/tulehduksellinen oireyhtymä lapsipotilailla:
        Esposito S1, Prada E, Mastrolia MV, Tarantino G, Codecà C, Rigante D. Autoimmune/inflammatory syndrome induced by adjuvants (ASIA): clues and pitfalls in the pediatric background. Immunol Res. 2014 Nov 14.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25395340

        Rokotukset aiheuttavat autovasta-aineita:
        Toplak N1, Avcin T. Vaccination of healthy subjects and autoantibodies: from mice through dogs to humans. Lupus. 2009 Nov;18(13):1186-91. doi: 10.1177/0961203309346975.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19880566

        Adjuvanttien aiheuttama autoimmuuni oireyhtymä - eläinmallit konseptin todisteena:
        Cruz-Tapias P1, Agmon-Levin N, Israeli E, Anaya JM, Shoenfeld Y. Autoimmune (auto-inflammatory) syndrome induced by adjuvants (ASIA)--animal models as a proof of concept. Curr Med Chem. 2013;20(32):4030-6.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23992328

        Adjuvanttien aiheuttama autoimmuuni/tulehduksellinen oireyhtymä:
        Perricone C1, Colafrancesco S, Mazor RD, Soriano A, Agmon-Levin N, Shoenfeld Y. Autoimmune/inflammatory syndrome induced by adjuvants (ASIA) 2013: Unveiling the pathogenic, clinical and diagnostic aspects. J Autoimmun. 2013 Dec;47:1-16. doi: 10.1016/j.jaut.2013.10.004. Epub 2013 Nov 13.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24238833

        Alumiini aiheuttaa oksidatiivista stressiä solulimakalvostossa ja hermosolujen apoptoosia hyvin pieninä pitoisuuksina:
        Mustafa Rizvi SH1, Parveen A1, Verma AK2, Ahmad I3, Arshad M4, Mahdi AA1. Aluminium Induced Endoplasmic Reticulum Stress Mediated Cell Death in SH-SY5Y Neuroblastoma Cell Line Is Independent of p53. PLoS One. 2014 May 30;9(5):e98409. doi: 10.1371/journal.pone.0098409. eCollection 2014.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24878590

        Rokotusten aiheuttamat tulehdukselliset keskushermoston demyelinisoivat oireyhtymät:
        Karussis D, Petrou P. The spectrum of post-vaccination inflammatory CNS demyelinating syndromes. Autoimmun Rev. 2014 Mar;13(3):215-24.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24514081

        Alumiinin kerääntyminen keskushermoston sairauksissa:
        Perl DP1, Good PF. Microprobe studies of aluminum accumulation in association with human central nervous system disease. Environ Geochem Health. 1990 Mar;12(1-2):97-101. doi: 10.1007/BF01734058.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24202575

        Hankittu autoimmuniteetti rokotuksen jälkeen:
        Waisbren BA Sr. Acquired autoimmunity after viral vaccination is caused by molecular mimicry and antigen complimentarity in the presence of an immunologic adjuvant and specific HLA patterns. Med Hypotheses. 2008;70(2):346-8. Epub 2007 Jul 13.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17630224

        Alumiini edistää glutamaatin välittämää neurotoksisuutta:
        Matyja E. Aluminum enhances glutamate-mediated neurotoxicity in organotypic cultures of rat hippocampus. Folia Neuropathol. 2000;38(2):47-53.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11057035

        MS-potilailla ovat glutamaattitasot kohonneet plasmassa ja aivo-selkäydinnesteessä:
        Pampliega O, Domercq M, Soria FN, Villoslada P, Rodríguez-Antigüedad A, Matute C. Increased expression of cystine/glutamate antiporter in multiple sclerosis. J Neuroinflammation. 2011 Jun 3;8:63. doi: 10.1186/1742-2094-8-63.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21639880

        Alumiini keskushermostossa: myrkyllisyys ihmisillä ja eläimillä, rokotteiden adjuvantit ja autoimmuniteetti:
        Shaw CA, Tomljenovic L. Aluminum in the central nervous system (CNS): toxicity in humans and animals, vaccine adjuvants, and autoimmunity. Immunol Res. 2013 Jul;56(2-3):304-16. doi: 10.1007/s12026-013-8403-1.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23609067


    • StemunBlues

      Ok. Osaatko vastata ihan omin sanoin kysymykseen, miksi esimerkiksi identtisillä kaksosilla MS-taudin konkordanssiprosentti on vain 30-40 ja ei-identtisillä sisaruksilla selvästi pienempi. Oletan, että kaikki saman perheen lapset on rokotettu. Omassa perheessäni ainakin. Hmm. Tyhmä kysymys. Tietenkin osaat vastata, koska olet lukenut kaikki ylläolevat tutkimukset, etkä kopioinut niitä joltain rokotevastaiselta sivulta,..

      Tätini, joka sairastui agressiiviseen MS-tautiin 1970-luvulla, on syntynyt 1940-luvulla ja olen lähes varma, että häntä ei ole rokotettu ainakaan lapsena. Aivan varma olen siitä, että hänen äitinsä - siis minun isoäitini - sisaruksia ja serkkuja, joilla myös esiintyi ms-tautia, ei koskaan rokotettu, koska he kuolivat viime vuosisadan puolen välin tietämillä ja rokotukset olivat vasta yleistymässä noihin aikoihin. He olivat joka tapauksessa jo sairastuneet ja/tai kuolleet ennen kuin rokottaminen edes oli mahdollista. Minut on rokotettu lapsena ja sairastuin 20-30 vuotiaana. Myöhemmällä iällä - sairastumisen jälkeen - olen saanut yhden rokotuksen. Myös äidilläni löydettiin aivokuvauksissa demyelinisoivia prosesseja, eli MS-tautiin liittyviä plakkeja, mutta hänen oireensa jäivät yhteen oirejaksoon (KEO). On aivan kiistatonta näyttöä siitä, että suvussani on autoimmuunitaudeille altistavia geenejä ja tautihistoria ulottuu sukupolvien taakse. Tähän yhtälöön ei oikein mahdu rokotukset edes laukaisevina tekijöinä.

      On toki totta, että rokotteet voivat aiheuttaa erilaisia yliherkkyysreaktioita ja jopa laukaista autoimmuunitaudin, mutta miten esimerkiksi keliakia, jonka mekanismit tunnetaan hyvin ja jota voidaan pitää oireettomana yksikertaisesti luopumalla altistavasta tekijästä - eli gluteenista. Aiheuttavatko rokotukset myös keliakiaa ja miten?

      Pandremix aiheutti Suomessa ja monissa muissa Euroopan maissa narkolepsiaa. Tämä on fakta. Syynä pidetään Pandremixin sisältämiä adjuvantteja. H1N1-rokotukset eivät kuitenkaan aiheuttaneet USA:ssa narkolepsiatapauksia, koska sikäläisissä rokotteissa adjuvanttien käyttö on kielletty. Pandremix aiheutti narkolepsian yhdelle n. 55 000 rokotuksen saaneesta USA:ssa kuitenkin esiintyy runsaasti autoimmuunitauteja. Kuinka se on selitettävissä tämän rokotehypoteesin perusteella?

      • tokstasa

        En ota kantaa kaksosiin ja MS-tautiin, mutta tuossa on pari esimerkkiä kaksosista ja rokotteista. Molemmissa tapauksissa samaan aikaan rokotetut kaksoset kuolivat samanaikaisesti kätkytkuoleman seurauksena:

        Roberts SC. Vaccination and cot deaths in perspective. Arch Dis Child. 1987 Jul;62(7):754-9.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3498443

        Balci Y1, Tok M, Kocaturk BK, Yenilmez C, Yirulmaz C. Simultaneous sudden infant death syndrome. J Forensic Leg Med. 2007 Feb;14(2):87-91.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17654772

        "Tätini, joka sairastui agressiiviseen MS-tautiin 1970-luvulla, on syntynyt 1940-luvulla ja olen lähes varma, että häntä ei ole rokotettu ainakaan lapsena."

        Kyllä 1940-luvulla syntyneitä rokotettiin.

        Toistan vielä, että ympäristötekijät aiheuttavat geenimutaatioita:
        Gómez-Díaz E1, Jordà M, Peinado MA, Rivero A. Epigenetics of host-pathogen interactions: the road ahead and the road behind. PLoS Pathog. 2012;8(11):e1003007. doi: 10.1371/journal.ppat.1003007. Epub 2012 Nov 29.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23209403

        Junien C1, Panchenko P2, Pirola L3, Amarger V4, Kaeffer B4, Parnet P4, Torrisani J5, Bolaños Jimenez F4, Jammes H1, Gabory A1. [The new paradigm of the developmental origin of health and diseases (DOHaD) - Epigenetics and environment: evidence and missing links]. [Article in French] Med Sci (Paris). 2016 Jan;32(1):27-34. doi: 10.1051/medsci/20163201006. Epub 2016 Feb 5.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26850604

        Siinä on esimerkki ympäristötekijöistä. Rokotteet aktivoivat allergiaan ja astmaan liittyviä geenejä:
        Lahdenperä AI1, Nilsson LJ, Regnström K. Kinetics of asthma- and allergy associated immune response gene expression in peripheral blood mononuclear cells from vaccinated infants after in vitro re-stimulation with vaccine antigen. Vaccine. 2008 Mar 25;26(14):1725-30. doi: 10.1016/j.vaccine.2008.01.041. Epub 2008 Feb 13.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18336961

        Joillakin ihmisillä rokotteet aktivoivat allergia- ja astmageenejä, joillakin syöpägeenejä ja joillakin autoimmuunigeenejä.

        Kyllä, rokotteet muuttavat geenien toimintaa:

        http://vactruth.com/2012/03/13/vaccines-human-animal-dna/

        http://vaccineimpact.com/2015/are-vaccines-altering-our-genes-causing-brittle-bones-in-infants/

        Ihmisen endogeeninen retrovirus (HERV) on yhdistetty MS-tautiin:
        Christensen T1. Human endogenous retroviruses in neurologic disease.
        APMIS. 2016 Jan;124(1-2):116-26. doi: 10.1111/apm.12486.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26818266

        Jälleen päästään ympäristötekijöihin. MMR II-rokotteet, vesirokkorokotteet, vihurirokkorokotteet ja kaikki rokotteet, joiden valmistamiseen on käytetty abortoitujen ihmissikiöiden solulinjaa WI-38, sisältävät ihmisen endogeenista retrovirusta HERV:iä. Useat tutkimukset ovat osoittaneet HERV:in yhteyden lapsuusiän lymfoomaan.
        http://www.globalresearch.ca/new-study-in-journal-of-public-health-finds-autism-and-cancer-related-to-human-fetal-dna-in-vaccines/5402912

        Toki muitakin ympäristötekijöitä löytyy, jotka on yhdistetty MS-tautiin. Kuten suussa olevat amalgaamipaikat:
        Mutter J1. Is dental amalgam safe for humans? The opinion of the scientific committee of the European Commission. J Occup Med Toxicol. 2011 Jan 13;6(1):2. doi: 10.1186/1745-6673-6-2.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21232090

        "H1N1-rokotukset eivät kuitenkaan aiheuttaneet USA:ssa narkolepsiatapauksia, koska sikäläisissä rokotteissa adjuvanttien käyttö on kielletty."

        Yhdysvalloissa H1N1-rokotteet eivät sisältäneet skvaleeni-adjuvanttia, toisin kuin Suomessa. Kyllä Yhdysvalloissa rokotteet sisältävät muita adjuvantteja. Skvaleeni voi aiheuttaa narkolepsiaa, mutta muitakin syitä voi olla.

        H1N1-influenssarokote sisältää proteiinia, jonka rakenne jäljittelee hypokretiinireseptorin osaa aivoissa. Pandemrix-rokote sisälsi enemmän tätä proteiinia ja se on mahdollinen syy narkolepsiaan. Suuret määrät tätä proteiinia stimuloivat runsaasti sekä viruksen että hypokretiiniproteiinin vasta-aineita. Suuret määrät vasta-aineita tai tulehdus rikkovat veri-aivoesteen, jolloin vasta aineet pääsevät aivoihin ja hyökkäävät hypokretiinia tuottavia soluja vastaan. Narkolepsiapotilailla immuunijärjestelmä hyökkää hypokretiinia tuottavia soluja vastaan:
        http://www.reuters.com/article/2015/07/01/us-health-narcolepsy-vaccine-idUSKCN0PB5PN20150701


      • tokstsa

        "Aiheuttavatko rokotukset myös keliakiaa ja miten?"

        Voivat aiheuttaa. Vuonna 1901 lääkäri Charles Richet teki kokeita injektoimalla meduusojen myrkkyä koiriin. Kun hän injektoi myrkkyä toisen kerran, koirat saivat rajuja reaktioita, mitkä johtivat kuolemaan. Tätä reaktiota hän kutsui anafylaksiaksi. Hän jatkoi kokeitaan ja huomasi, että mikä tahansa proteiini (myös ruoasta peräisin olevat), mikä injektoidaan verenkiertoon aiheutti herkistymistä ja anafylaksiaa kun sille altistutaan myöhemmin. Hän injektoi eläimiin pieniä määriä maidon ja lihan proteiineja ja osoitti, että anafylaksia on yleinen immuunijärjestelmän puolustuskeino:
        http://www.smartvax.com/?option=com_content&view=article&id=73

        Allergiat ja herkkyydet esim. maapähkinää, kananmunaa, soijaa, gluteenia ja kaseiinia kohtaan ovat lisääntyneet. Rokotteet sisältävät pieniä jäämiä em. aineista.

        Tutkija Lloyd Phillipsin mukaan rokotteiden alumiiniajduvantit voivat aiheuttaa laajennettua immuunivastetta infektioita ja sairauksia vastaan, jotka tapahtuivat kauan sitten. Tämä immuunivaste voi aiheuttaa tulehdusta elimistössä, erityisesti ruoansulatuskanavassa, jonka seurauksena immuunijärjestelmä alkaa virheellisesti pitämään ruoan proteiineja vieraina aineina. Tämän jälkeen elimistö alkaa tuottamaan histamiinia torjuakseen sitä, mitä se pitää ruoka aineallergiana, mikä johtaa vatsakipuihin ja laajentuneisiin verisuoniin, mikä puolestaan voi aiheuttaa huimausta ja sydämen hakkaamista ylös noustessa. Mitä tulehtuneempi ruoansulatuskanavasta tulee, sitä vähemmän ravintoaineet imeytyvät ja kun elimistö ei saa ravintoaineita, joita se tarvitsee ylläpitämään kemiallista sykliä elimistössä, voi tämä johtaa kuolemaan:
        http://sanevax.org/gardasil-scandal-brewing-colombia/

        Keliakia yhdistetty toistuvaan Guillain-Barrén oireyhtymään:
        Indian Pediatr. 2010 Sep;47(9):797-8. Celiac disease associated with recurrent Guillain Barre syndrome. Gupta V1, Kohli A.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21048269

        Guillain-Barrén oireyhtymä on yksi yleisimmistä rokotteiden haittavaikutuksista:
        http://vactruth.com/2014/03/15/vaccine-pushers-conceal-truth/

        Tuossa on neurokirurgi Russell L Blaylockin artikkeli siitä, miten rokotteet vahingoittavat lapsen aivoja. Hän viittaa myös rokotteiden aiheuttamiin autoimmuunireaktioihin gliadiinia ja gluteenia kohtaan:
        https://dl.dropboxusercontent.com/u/28675161/Russell_Blaylock_M.D./Articles/Entries/2008/3/12_Vaccines,_Neurodevelopment_and_Autism_Spectrum_Disorders.html


    • StemunBlues

      Poimin tekstistä yhden osan, ja katselen muita myöhemmin. Oikeastaan tähän halusinkin ottaa kantaa, eli "Yhdysvalloissa H1N1-rokotteet eivät sisältäneet skvaleeni-adjuvanttia, toisin kuin Suomessa. Kyllä Yhdysvalloissa rokotteet sisältävät muita adjuvantteja. Skvaleeni voi aiheuttaa narkolepsiaa, mutta muitakin syitä voi olla. "

      Kirjoitan juuri hyvin seikkaperäistä artikkelia D-vitamiinista, D-vitamiini-synteesistä jne.

      Skvaleeni on kaikkien steroidien esiaste ja välttämätön D-vitamiinin synteesille. Se tunnetaan alkuaan hainmaksaöljystä (jota Izun niemimaalla Japanissa kutsuttiin "kaiken parantavaksi" eli samedawaksi) ja sen uskottiin vuosisatoja parantavan kaikki ihmisen vaivat ummetuksesta syöpiin. Tietenkään se ei paranna kaikkia vaivoja, mutta steroidien välttämättömänä esiasteena se vaikuttaa mm. nestetasapainoa säätelevän kortikosteroidi aldosteronin, sukupuolisteroidien -estrogeenin ja testosteronin sekä ergosteroleihin kuuluvien kolesterolin ja D-vitamiinin tuotantoon. Skvaleeni on myös kolesterolin esiaste. Kolesteroli (nykypeloista huolimatta) on välttämätön aine mm. aivoille ja solujen väliselle viestinnälle.

      Myöhemmin havaittiin, että myös ihmisellä, erityisesti vastasyntyneillä, on elimistössään jonkin verran skvaleenia, joskin määrät vähenevät keski-ikää lähestyttäessä. Beressä on jatkuvasti n. 200 mg skvaleenia. Sitä on runsaasti myös amarantin siemenissä ja oliiviöljyssä. Tutkijat, Theresa J Smith ja Harold L. Newmark pitävät mahdollisena, että Välimeren ruokavalion terveellisyys johtuu juurikin oliiviöljystä saatavasta skvaleenista (200-400 mg/päivä/ihminen). Rokotteissa skvaleenia on merkityksetön määrä ottaen huomioon, että sitä on normaalisti verenkierrossa ja jo vähäisestä määrästä oliviiöljyä saa sitä enemmän kuin rokotteista.

      Skvaleenin biosynteesi tapahtuu kahdessa vaiheessa: Ensimmäisessä vaiheessa kahdesta farnesyylipyrofosfaattimolekyylistä muodostuu preskvaleenipyrofosfaatti, joka toisessa vaiheessa hajoaa ja rakenne järjestyy skvaleenimolekyyliksi.

      D-vitamiinin synteesi: Auringon UVB-säteily syntetisoi ihon (orvaskeden) skvaleenista 7-dehydrokolesterolia eli kolekalsiferolin esiastetta.

      ” 7-Dehydrocholesterol is the precursor of cholecalciferol. Within the epidermal layer of skin, 7-Dehydrocholesterol undergoes an electrocyclic reaction as a result of UVB radiation, resulting in the opening of the vitamin precursor B-ring through a conrotatory pathway. Following this, the pre-cholecalciferol undergoes a [1,7] antarafacial sigmatropic rearrangement and therein finally isomerizes to form vitamin D3.”

      Tuo geeni-ympäristö-vuorovaikutus on hyvin vahva ja kiinnostava lähtökohta kroonisten sairauksien etenemisen ja etiologian ymmärtämiseen. On totta, että monien autoimmuunitautien määrä on lisääntynyt viime vuosikymmeninä. Erityisen voimakasta kasvu on ollut Psoriasiksen kohdalla. MS-tautia sairastaa Suomessa n. 9000, eli erityisen yleisenä sitä ei voi pitää. Jos rokotteet aiheuttavatkin jonkin vakavamman sivuvaikutuksen yhdellä potilaalla 10 000 tai 100 000, on se mielestäni hyväksyttävä riski ottaen huomioon sen, että rokotusten ansiosta Suomen lapsikuolleisuus on laskenut jotakuinkin maailman alhaisimmalle tasolle. Sairastin aikanaan tavallisimmat rokot. Vahva epäilys esimerkiksi MS-taudin patogeneesissä on Epstein-Barr-virus, joka on "koteloitunut" syvälle elimistöön. Tätä ja pitkälle edennytt neuroborrelioosia hoidetaan esim. Saksassa Marshall-protokollalla - laajakirjoisella antibioottikuurilla. Se on sairaus, jonka melkein kaikki sairastavat lapsena.

      p.s. Rokottaminen alkoi Suomessa muistaakseni v. 1941, mutta tuohon aikaan Suomi oli kehittymätön agraariyhteiskunta, jossa terveydenhuollon ja rokoteohjelmien tehokkuus ei ollut läheskään nykyisellä tasolla, joten ne tuskin tavoittivat edes kolmannesta maaseudun köyhästä väestönosasta. Minulla on 3 sisarusta, joista kaikki on rokotettu, mutta kenelläkään ei ole esiintynyt keski-ikään mennessä
      mitään poikkeuksellisia vaivoja.

      • StemunBlues

        Ilahtuisin, jos kirjoitaisit vastaukset ilman kymmeniä linkkejä. Riittävät perustelut ovat hyvä lähtökohta, koska Suomi24 ei ole tieteellinen foorumi ja tässä ei väitellä tohtoriksi. Näin siksi, että minulla ja tuskin muillakaan on aikaa käydä läpi kaikkia linkkejä ja paneutua niiden sisältöön. Ne ovat siinä mielessä vain eräänlaista häiritsevää taustahälyä. Riittää, jos kommenteissasi viittaat lääkäriin, tutkimusryhmään tms. ja kerrot mitä se on tutkimuksessan havainnut, miten tutkimus on toteutettu jne.


      • saktradsa

        "Jos rokotteet aiheuttavatkin jonkin vakavamman sivuvaikutuksen yhdellä potilaalla 10 000 tai 100 000, on se mielestäni hyväksyttävä riski ottaen huomioon sen, että rokotusten ansiosta Suomen lapsikuolleisuus on laskenut jotakuinkin maailman alhaisimmalle tasolle. "

        Olet siis sitä mieltä, että on oikein tappaa ihmisiä yhteisen hyvän nimissä? Tiedoksi vaan, että kaikki rokotteet aiheuttavat vahinkoa jokaiselle ihmiselle.

        Rokotteisiin kuolleita lapsia:
        http://www.vaccinechoiceprayercommunity.org/we-remember.html

        Yhdysvaltain hallitus myöntää avoimesti, että rokotteet aiheuttavat poliota, kouristuksia ja kuolemia:
        http://www.naturalnews.com/048861_Vaccine_Injury_Table_adverse_events_US_government.html

        Yhdysvaltain rokotetuomioistuimen maaliskuun 2015 raportti: 117 rokotevauriota ja kuolemaa.
        http://vaccineimpact.com/2015/march-2015-settlements-in-vaccine-court-117-vaccine-injuries-and-deaths/

        Että rokotusten ansiosta Suomen lapsikuolleisuus on laskenut? Luitko Hesarista vai kerrottiinko se Ylen uutisissa? Kaikkialla länsimaissa sairaudet olivat vähentyneet vähintään 90 % ennen massarokotusten aloittamista. Syynä tähän oli parantunut hygienia, puhdas vesi, ravinto, viemäröinti ja jätehuolto.

        "Rokotteissa skvaleenia on merkityksetön määrä ottaen huomioon, että sitä on normaalisti verenkierrossa ja jo vähäisestä määrästä oliviiöljyä saa sitä enemmän kuin rokotteista."

        Totta, mutta rokotteista skvaleeni tulee elimistöön luonnotonta tietä, jolloin immuunijärjestelmä alkaa pitämään sitä vihollisena, josta pitää päästä eroon.

        "Vahva epäilys esimerkiksi MS-taudin patogeneesissä on Epstein-Barr-virus, joka on "koteloitunut" syvälle elimistöön."

        "Researchers now know that the new rubella vaccine (first administered in America in 1979) produced it. Once a child receives that vaccine, the Epstein-Barr virus can remain in his body for years and, through casual contact, be transmitted to others (A.B. Allen, M.D., “Is RA27/3 a Cause of Chronic Fatigue?” Medical Hypothesis, Vol. 27, 1988, pp. 217-220; and A.D. Lieberman, M.D., “The Role of Rubella Virus in the Chronic Fatigue Syndrome,” Clinical Ecology, Vol. 7, No. 3, pp. 51-54.)"

        "Ilahtuisin, jos kirjoitaisit vastaukset ilman kymmeniä linkkejä."

        Linkeistä jokainen voi tarkistaa, että kyseessä ei ole keksitty juttu.


    • katsokaatotuuttasilmiin

      Olipa siellä nyt vääräkielistä tekstiä.... Luin myös englannin kielisen tutkimuksen sikainfluenssavirusrokotuksesta.

      Kaksi viikkoa ennen kuin kaikki suoamalaiset rokotettiin, tiesi espanjankielinen maailma, että kyseinen rokotus on hyvin vaarallinen. Tästä kirjoitettiin espanjan kielellä silloin ja paljon. Ilmoituksen haitoista antoi myös itse lääkefirma. Suomen THL:n Kilpi oli rahoitussuhteessa ko. lääkefirmaan - sai sieltä siis suoraan rahoitusta - tilatessaan suomalaisille saman rokotuksen, joten on todella outoa, etteikö Suomessa olisi tiedetty sitä, joka tiedettiin muualla maailmassa, kun massarokotukset aloitettiin.

      Tieteellisen tutkimuksen mukaan - luki silloin myös ko. rokotusta käsittelevässä wikilinkissä englanniksi, josta tutkimuksen löysinkin - rokotus ei edes tehonnut koko virukseen, mutta se oli täsmäpommi autoimuunisairautta piilevästi kantavaan elimistöön - siis suoraan sanottuna kuin rodunjalostustoimenpide. Eikä tätä totuutta tutkimuksessa edes peitelty.

      Rokotuskampanjan jälkeen uutisoitiin autoimmuunisairauksien lisääntyneen Suomessa räjähdysmäisesti - tuossa listassa oli mainittu myös MS-tauti.

      Korvauksia maksetaan 100 miljoonaa euroa vakuutuskautta kohden (vakuutuskausi on vuosi). Vakuutuspoolin korvausvastuu on vain 60 miljoonaa euroa ja loppua varten on tehty laki, että korvaukset maksetaan valtion varoista.

      Onko teidän mielestänne Suomessa todella vain muutama narkolepsiamiljonääri?

      Tässä vanha uutinen - myöhemmin tämä summa nostettiin 100 miljoonaan euroon, ja on luultavasti siitäkin vielä nousta.

      "Sikainfluenssarokotteen haittavaikutuksia ryhdytään korvaamaan osin valtion varoista.

      Hallitus antoi asiasta lakiesityksen torstaina.

      Lääkevahinkovakuutuksen vakuutusmäärä ei riitä Pandemrix-rokotteen aiheuttamien vahinkojen korvaamiseen. Valtio sitoutuu tämän takia osallistumaan korvausten maksamiseen.

      Lääkevahinkovakuutuspooli arvioi, että korvausvastuu on kaikkiaan 90 miljoonaa euroa. Poolin korvausvastuuksi on rajoitettu 30 miljoonaa euroa vakuutuskautta kohti. Valtion rahoitusosuudeksi jää siten 60 miljoonaa euroa."

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000569474.html

      Tämä on niin raju juttu, että sen koko totuutta ei edes voida kertoa suomalaisille. Ainoa vaihtoehto on olla luottamatta mihinkään sokeasti silloin kun on kyse rahasta. Suosittelen välttämään ainakin kaikkia riski-loppuisia rokotteita, kuten myös rahasijoitusjuttuja, jotka viittaavat taruolentoihin, kuten Ikarokseen, joka lentää liian lähelle aurinkoa ja polttaa siipensä, tai Merenneitoon, joka syöksyy merenpohjaan. Tai luototusfirmoihin, jos ostamasi tuotteen koodiksi onkin merkitty sama kuin "kotitalousvirhekoodi".

      Kaikki on vain yhtä surta huijausta rahan nimissä.

    • Anonyymi

      Minulle korona rokote laukaisi MS taudin. 2 piikin jälkeen 1-2 päivää jaloistani lähti tunto en tuntenut ihoani. Sitä sit on tutkittu vuoden verran epäilty adeemaa mikä on rokotuksen jälkeinen keskus hermo tulehdus. Punkin puremaa etc. Kunnes sain diagnoosin 2vko sitten että se MS tauti. Hyvää loppu elämää minulle

      • Anonyymi

        Moi! Kertoisitko miten sulla ms-tauti todettiin? Minulla monia sopivia oireita, mutta päädytty long covid dg (k-rokotteesta johtuva). Pään mri:ssä ei muutoksia vuosi sitten, kuulemma silloin ei ms-tauti voi olla. Epäilyttää...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi! Kertoisitko miten sulla ms-tauti todettiin? Minulla monia sopivia oireita, mutta päädytty long covid dg (k-rokotteesta johtuva). Pään mri:ssä ei muutoksia vuosi sitten, kuulemma silloin ei ms-tauti voi olla. Epäilyttää...

        Rokotteet 10/21 ja 11/21, korona 1/22. Jalkapohjat kipeät jo ennen koronaa, mutta korona puhkaisi ensimmäiset tunnottomuusoireet. Rajuja pahenemisvaiheita kevät 2022, epäiltiin oirekuvan perusteella aktiiviseksi MS-taudiksi. Mm. näköhäiriöitä ja toispuoleista puutumista ja hermosärkyä kehossa sekä järkyttävä fatiikki. Ei kuitenkaan löydöksiä MS-taudista tai muustakaan. Edelleen samoja oireita ja ensi keväänä uudet tutkimukset, jollei oireet hellitä. Raastavaa odottelua. Ennen niin aktiivinen urheilija ja menestynyt työelämässä. NM osa-aikaeläkepaperit vedossa :(


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rokotteet 10/21 ja 11/21, korona 1/22. Jalkapohjat kipeät jo ennen koronaa, mutta korona puhkaisi ensimmäiset tunnottomuusoireet. Rajuja pahenemisvaiheita kevät 2022, epäiltiin oirekuvan perusteella aktiiviseksi MS-taudiksi. Mm. näköhäiriöitä ja toispuoleista puutumista ja hermosärkyä kehossa sekä järkyttävä fatiikki. Ei kuitenkaan löydöksiä MS-taudista tai muustakaan. Edelleen samoja oireita ja ensi keväänä uudet tutkimukset, jollei oireet hellitä. Raastavaa odottelua. Ennen niin aktiivinen urheilija ja menestynyt työelämässä. NM osa-aikaeläkepaperit vedossa :(

        Oireesi sopivat hyvin pitkittyneen koronan oirekuvaan. Miksi siihen pitää keksiä MS-tauti? Pitkittynyttä koronaa esiintyi pandemian alkuvaiheessa ennen rokotuksia. Monilla oireet kestivät kuukausia, joillain voivat olla pysyviä. Esimerkiksi Jari Litmasen pitkittyneet oireet kestivät yli vuoden hyvin vaikeina.

        Myös SARS ja MERS (nykyisen koronan sukulaisvirukset) aiheuttivat osalle sairastuneista pitkittyneitä, jopa pysyviä oireita, eikä kumpaankaan rokotettu.

        Mä sairastuin etenevään MS-tautiin vuosituhannen vaihteessa, eikä se mistään rokotteista johdu. On äärimmäisen epätodennäköistä, että rokotteet toimisivat edes triggereinä. Naturalnews ja Greenmedinfo ovat lisäravinteita myyviä sivustoja, joilla jaetaan hyvin harhaanjohtavia tutkimuksia ja jopa disinformaatiota. Ne tutkimukset ovat markkinointimenetelmiä, joilla myydään luontais- ja lisäravinteita.

        Pandemrix-sikainfluenssarokotteen aiheuttama narkolepsiapiikki, johtui rokotteen sisältämästä sikainfluenssaviruksen tumaproteiinista, joka laukaisi taudin nuorilla, joilla oli alttius sairastua. He olisivat todennäköisesti saaneet narkolepsian jälkitautina myös sikainfluenssasta.

        Infektioiden yhteys autoimmuunitauteihin on vahva. Hyvin yleisen EB-viruksen aiheuttama pusutauti on yleensä oireeton pienillä lapsilla, mutta saman viruksen aiheuttama mononukleoosi aikuisilla assosioituu vahvasti MS-taudin puhkeamiseen. Tämä yhteys vahvistui hiljattain pitkien tutkimusten jälkeen. Minun sairastumisessani vaihtoehto on luultava, koska muistan sairastaneeni mononukleoosin joitain vuosia ennen MS-oireita. Mekanismi on seuraava:

        EBV voi aktivoida HERV-W/MSRV-retroviruksen mononukleoosia sairastavilla. Tämä aktivaatio liittää EB-viruksen MS-taudin patogeneesiin.

        Kaksi endogeenistä HERV-W-perheen retrovirusta altistavat MS-taudille: (1) MS-assosioitunut retrovirus (MSRV) ja (2) ERVWE1, joiden env-proteiineilla on havaittu useita neuropatogeenisia piirteitä in vitro ja eläinmalleissa. HERV-W/MSRV assosiotuu MS-taudin oireiden sekä relapsi- ja remissiovaiheiden kanssa.

        HERV-Wenv-proteiinia ilmentyy runsaasti aktiivisissa MS-plakeissa. Varhainen MSRV -löydös selkäydinnesteessä ennustaa MS-taudin ilmaantuvuuden ja etenemisen jopa 10 vuotta ennen kliiniseen MS-tautiin sairastumista.

        Tehokkaat MS-hoidot vähentävät MSRV/Syncytin-1/HERV-W-proteiinien ilmentymistä. EB-virus aktivoi HERV-W/MSRV:n in vitro ja in vivo-malleisssa potilailla, joilla oli tarttuva mononukleoosi, sekä kontrolleilla, joilla on korkea anti-EBNA1-IgG-tiitteri.

        (1) tarttuva mononukleoosi ja (2) korkeat anti-EBNA1-IgG-tiitterit assosioituvat HERV-W/MSRV:n aktivoitumiseen. Tutkimusnäyttö viittaa siihen, että EBV voi toimia MS-taudin laukaisijana vuosia EBV-infektion jälkeen aktivoimalla MSRV-retroviruksen, joka toimii suorana MS-taudin puhkeamiseen ja oireisiin vaikuttavana neuropatogeenisena efektorina ennen MS-tautia ja taudin aikana.

        Selkäydinnesteen MSRV-löydös rinnastuu MS-taudin puhkeamiseen, etenemiseen ja hoitovasteisiin. In vivo-malleissa optiseen neuriittiin sairastuneilla potilailla selkäydinnesteen MSRV viittaa vahvasti MS-tautiin.Potilaiden selkäydinnesteestä tehdyt MSRV-löydökset ennustavat MS -taudin alkaessa nopeasti etenevää tautia. MS -tautia sairastavien genomissa on enemmän MSRV -DNA -kopioita kuin terveillä kontrolleilla.
        HERV-W/MSRV:tä voidaan näin pitää vahvana biomarkkerina MS-taudille, sen etenemiselle ja hoitovasteelle.

        In vitro-malleissa HERV-W/MSRV/Syncytin-1:n ilmentymistä verisoluissa ja astrosyyteissä säätelevät tulehdusta edistävät sytokiinit. Interferoni-alfa ja interferoni-β estävät sitä. Havainto vahvistaa, että sekä MSRV että Syncytin-1 voidaan aktivoida tulehduksellisessa ympäristössä, kuten havaittiin in vivo MS-mallissa.

        Havainto viittaa myös siihen, että HERV-Wenvin neurotoksiset ja immuunijärjestelmään liittyvät ominaisuudet vaikuttavat MS-taudin patogeneesiin. Tällaista päätelmää vahvistavat havainnot, joiden mukaan EBV aktivoi HERV-W/MSRV/Syncytin-1-retroviruksia verestä ja aivoista peräisin olevissa soluissa in vitro ja että HERV-W/MSRV aktivoituu in vivo potilailla, joilla on tarttuva mononukleoosi.

        EBV on todennäköisesti yhteydessä MS-taudin puhkeamiseen myöhemmällä iällä. Lisäksi HERV-W/MSRV voi olla yhdistävä linkki MS-taudin puhkeamiseen vaikuttavien tekijöiden (esim. sikiöaikaiset matalat D-vitamiinitasot, taudille altistavat geenit jne.) sekä neurodegeneraatioon johtavan immunopatogeenisen kaskadin välillä. (2)

        Virusten yhteyttä autoimmuunitauteihin on tutkittu paljon. Harmillisen harvat ymmärtävät, että myös lievät ja oireettomat infektiot voivat johtaa krooniseen sairastumiseen.

        SARS-CoV-2 voi laukaista autoreaktiivisen immunologisen prosessin, jossa seurauksena on parantumaton autoimmuunitauti. Sen tiedetään aiheuttavan kroonista väsymysoireyhtymää, Guillain-Barrea ja vakavia sydänoireita. (Ihan ilman rokotteita.)


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe