Sekamuotoinen

sekamuoto

Ei mul muutaku, et on kyl yhtä helvettiä tää sekamuotoinen jakso.Onko kohtalotovereita?
Keskittymiskyky nolla, mielialat heittelee ihan miten sattuu, ärsyyntymiskynnys matala, kamalia ahistuksia, jotka kestää tuntikausia jne.
En uskalla enää poistua kotoota, ku pelottaa et iskee ahistus tai et muuten vaan alan sekoilemaan.
Sairaalaan sain onneksi kriisipaikan. Oon päättäny, et sinne menen vasta jos/kun tulee itsetuhoisia ajatuksia.
Lääkkeet nostettiin kattoon eilen (seroa tarvittaessa 1200mg:aan asti) ja toivon kovasti, et tää helvetti loppuis pian!

11

7337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parempaa odotellen

      täällä sama tilanne päällä. eilen sain töissä raivo-itkukohtauksen, pysyi ihmiset kaukana sen jälkeen. hermot menee jo siitä, kun työkaveri näpyttää näppistä mielestäni liian lujaa. oli ajatuksissa hetken aikaa, että hakkaan sen naaman sillä vitun näppiksellä. mutta onneksi joku järjen hiven mulla näemmä vielä jäljellä, kun pystyin jättämään raivokohtauksen pelkkää vittuiluun ja haukkumiseen :( hypoa tässä odottelen, olisi 4 päivän bileputki tässä tulossa huomisesta alkaen, joten olisi kiva olla kunnolla sekaisin. ja jäisi tää vitun ahdistus pois, kun hypo tulisi. nukkunut en ole kahteen yöhön, kuin lääkkeillä muutaman tunnin, joten uskon että kohta "lennetään" :) Mulla huomaa verenpaineestakin hypon päällä olon, viimeksi kun oli niin verenpaine koko ajan n. 160/90 ja pulssi 120-140. voin kertoa, että tuntui että sydän lähtee rinnasta lentoon. nuo pahat lukemat kesti n. viikon, hypo kaikenkaikkiaan n. 2,5 viikkoa. töistä silloin saikulla, kun en pystynyt paikallani edes istumaan. itsehän en sitä tajunnut, vaan lääkäri hienovaraisesti vihjaisi, että olisiko minun parempi kotona. nyt oli muutama viikko normaalia, sitten ahdistusta n. viikon ja sekamuotoinen nyt n. reilun viikon. tuo sekoilu muakin pelottaa eniten, varsinkin töissä. joka aamu päätän että olen kunnolla, mutta sitten vaan naksahtaa. toivottavasti sinulla siellä jo parempi olo ja olet saanut apua. perseestähän tämä tauti on, mutta onneksi lääkkeet ainakin mulla vienyt pahimmat ahdistukset. vielä kun saisi jotain lääkettä juuri tähän sekavaiheeseen, niin kaikki olisi melko ok. jaksamista sinulle :)

    • sofia.punaviini

      ekaks,ootko varma että sulla on sulle sopivat lääkkeet? Ite oon huomannu et vaikka lääkärit ja muu apupalvelu tuputtaa omasta mielestään "just sulle sopivia" lääkkeitä, ni ne ei välttämättä ole sitä mikä oikeesti auttaa.Tietenkin kannattaa kuunnella asianosaavia mut he eivät todellakaaan osaa tietää sinun tuntemuksia niinkuin sinä itse.Kerro rehellisesti miltä mikin lääke/hoito tuntuu, niin hyvät kuin huonot puolet,tietysti anna vähän aikaa kulua lääkkeiden alottamisesta(totuttelu).Ja luulisin et ne myös tarjois ton sun lääkkeen lisäks jotain...?
      Mut jos noi lääkeasiat on selvät ni:
      Mun tilanne:Mulle lääkäri sano et oon kakssuuntanen/sekamuotoinen/krooninen/traumaperänen masennuksen omistaja.Yritin lääkärille selittää ettei mulla todellakaan ole kaksisuuntaista mielialahäiriötä koska:
      A.olen tehnyt 5 kertaa psykiatrilla kyseisiä testejä
      B.olen hoitanut usealla henkilöllä kyseistä sairautta(joten tiedän "oireet")
      C.tunnen erittäin läheisesti 3 henkilöä jolla kyseinen sairaus ilmenee(eri tavoin)
      Muutenkaan mulla ei ikinä ole ollu mitenkään "menevää vaidetta"ja oon aina ollu jalat maassa tyyppiä.Oon norm.positiivinen,vahva,oppija,luova,suhteellisen sosiaallinen ja persoonallinen.Mut en todellakaan hirveen impulssinen,asioista innostuva yms. mut masennusta mulla on ollu jaksoittain noin 11vuotta.mut joka tapauksessa..vaihda hoitaja/lääkäri jos siltä tuntuu.mulla kans mielialat heittelee ihan miten sattuu, ärsyyntymiskynnys matala, kamalia ahistuksia, jotka kestää tuntikausia jne.pääsin just veritesteihin ja tulokset osotti et kilpirauhasarvoissa on heittoo.mulle tosi hyvä uutinen,selittää paljon=)
      tossa sun viestissä ei selvenny et millanen koti/talous/sos yms. elämä menee?kaikki mahdollinen elämän kuva?

      Joskus lääkärit ja hoitajat jäävät ns.liukuhihnaa hoitamaan, mut ei nyt jakseta niitä tällä hetkellä syyllistää..

      • Anonyymi

        Oisko ADHD oireesi on sen tuntusia


    • tt

      sekamuotoinen on yksi pahimmista. apua mulla ei taida teille olla, hyvä kun pysyn itse edes jokseenkin kasassa

      • Anonyymi

        Kaikki sekoaa jotka syö psyykkelääkkeitä varsinkin Dobamiini sulkijoita, niistä tulee sellainen kemiallinen epätasapaino.

        Dobamiini on äärimmäisen tärkeä henkiselle ja kehon liike kyvylle, ja nopealle älylle ja oppimiselle.
        KOULULÄÄKETIEDE SULKEE DOBAMIININ, JOSTA TULEE KROONINEN MASENNUS,

        -hidas oppisuus ja hidas hoksaamiskyky, eli jos syöt dobammi sulkijoita sinulle saa myydä vaikka pölynimurin rähklttömään taloon, kunnes huomaat että et tartte sitä.

        Lääkärit tahtoo että hoksottimet tuhotaan, ettet huomaa että sinua kaupataan, valhdellaan ja narrataan ja uskotellaan että tarvitset em. Hidas oppisuutta ja hidas liikeisyyttä (kemiallinen Parkinson tauti ja kaikki siihen kuuluvat muut henkiset oireet, koska Parkinson taudissa yksilön Dobamiini tuotanto on lakannut tai olellisesti vähentynyt, eli myrkyt tekee saman)

        Silloin kun olet myrkytetty sinulle on helppo psykiatrin valehdella että ne on muka parantavia.

        Kun eugenismissa toteutettiin seuraava: Daavidin tähti ihmiset merkattiin skitsofreenikoiksi silmäväristä psykiatrin silmäväri kartalla ja kalloharpilla, mielisairaalat oli rakennettu heidän sterilointia varten jota sitten jatkettiin kaasuttamalla ja kun zyklon kaasu "hoito" kiellettiin, niin seuraava psyyke lääke oli insuliini shokki eli sokeritaudittomille
        Annettiin insuliinia, englannin tilaston mukaan 5 % kuoli.
        Suomessa ei koskaan raportoida mielisairaalaan kuolleita.
        Insuliini valittiin psykiatrien toimesta juuri zyklon kaasun jatkeeksi tappamisvälineeksi, koska zyklon kaasu kiellettiin, ja nyky puoskarointi on hidasta tuhoamista.

        Kaasu leirillä kaasutuksia valvovat lääkärit oli psykiatreja.

        On aivan järkyttävää kuinka tää auttajana esiintyvä psykopaatti ryhmä on kiinnostunut ihmisten tuhoamisesta.


    • ummetusta päässä

      Jos ei teillä jo ole, niin suosittelen hoitosuhteen aloittamista (= säännölliset käynnit) esim. akuuttiryöryhmässä jne. Toinen asia, mikä pistää silmään, on hoitomyönteisyys. Itse pyrin pitämään arjen yksinkertaisena ja kartan bileputkia yms ihan sen takia, että seuraukset on ihan p*stä. Mania on vänkää mut kun tajuaa minkä kustannuksella se hauskuus syntyy, ei paljon kiinnosta. Mulla todettiin epätyypillinen bipo, ei oo seka- eikä 'normi' ja sitä täs vielä sulattelen. Just jouduin jäämään saikulle, pirun ristiriitainen fiilis.

      • sunbirdie

        Miten sun lekuri selitti /määritteli sen "epätyypillisen"?

        Mulle sattui jossain vaiheessa psyki, joka teki pitkäkestoista väikkäriä bipoista, ja ensin se vaihtoi puolen polin dg:t depressiosta bipoiksi, ja sain itsekin bipo-diagnoosin.

        Sitten mulle 2v kokeiltiin hillitön määrä psykooosi. skitsofrenia, ADHD, ym lääkkeitä. Menin vain huonompaan kuntoon. Eikä mulla ollut ikinä minkäänlaista vauhtia, mieliala meni koko ajan -2 - -3tasoa. En päässyt ikinä edes nollaan, saati pluspuolelle (mieliala-päiväkirjassa).

        Lopulta psyki sanoi, että on löytänyt siinä tutkimusryhmässään vastaavan tapauksen. Hyvin epätyypillinen bipo, vain masennusvaihetta koko ajan, sekamuotoisena, mutta ilman vauhtia tai maanisia oireita. Vain masennus, raivo, tuska ja ahdistus. Ei kuulema ole olemassa vielä diagnoosia. Eikä lääkkeitä.

        Kuulosti vähän siltä, että mulla on kaksisuuntainen ilman toista suuntaa. Joten nykyään en saa kuin Litoa ja murusen masennuslääkettä. Ei hoitoannosta, koska se saattaisi laukaista manian.

        Mun mielestä tuommoinen on kaksinaismoralistista. Ensin sanotaan, että sulla on vain masennus, ei vauhtivaiheita koskaan, tää on uusi diagnoosi. Sitten ei kuitenkaan anneta masennuslääkettä, kun manuaali sanoo, ettei bipoille saa antaa maniavaaran takia. Entä jos masennus tappaa?


        Millä lailla sulla on epätyypillinen? Miten on vaikuttanut hoitoosi, lääkkeisiin? Onko löytynyt sopivaa lääkitystä, vai onko pahojakin ongelmia?
        Onko psyki osannut hoitaa epätyypillistä, niin että olet saanut apua?


    • MNnnnnnnnnnnnn

      Itsellä tällä hetkellä sairaslomaa kolme kuuukautta sekamuotoisen takia.Diagnoosi kaksisuuntainen. Viimeksi kun olin tuossa tilassa valvoin kuusi yötä joka päättyi siihen että sahasin käteni ylhäältäpäin pihviveitsellä jänteisiin asti auki. vain ulkoistaakseni sisäisen tuskani ja todetakseni että onko tämä "totta".

      Paljon ketipinooria ja unta, niin alkaa helpottaan. Siis en nyt tarkoita paljolla ketipinoorilla sitä että vetäisit neurolepti överit, vaan lääkärin suosittelema määrä tai menet sairaalahoitojaksolle.

      • Enya 20v

        ^ Cool.

        Todellisuuden hämärtymistä parhaimmillaan.

        Kyllä tässä on välillä pään repiminen irti lähellä.


    • kaksisuuntaa

      Minulla on lausunnoissa lukenut viimeiset 3-4 vuotta diagnoosin kohdalla sekamuotoinen. Samanlaisia oireita ollut kuin kirjoittajalla sekamuoto aika ajoin eli selkeästi sekamuotoista ja myös jaksoja suht' normaalia oloa, masennusta ja hypomaniaa. Omasta mielestäni minun tapaus täyttäisi paremmin tiheäjaksoisen kaksisuuntaisen mielialahäiriön tunnusmerkit, mutta lekurit eivät tunnetusti ole kovin kiinnostuneita potilaiden omista tulkinnoista ;)

      Mulla pahimpiin oireisiin pääsääntöisesti auttoi suuri määrä Ketipinoria, sillä kun on mukavan lamauttava vaikutus. 800 mg oli pidempään vakiona, mutta myös suurempia annoksia tarpeen mukaan. Joskus harvoin oli jaksoja, joiden aikana 1000 mg tai enemmänkin Ketipinoria ei esim. tuonut unta ja rauhoittanut mieltä. Kunnon kahjoa menoa kun oli vetänyt pään täyteen mömmöjä ja samaan aikaan hirveän väsynyt ja hutero sekä ylipirteä ja vaan naureskeli vanhoja juttuja itsekseen yöllä kun ei saanut unta ennen aamunsarastusta.

      Deprakinen nostaminen 2000 mg:aan auttoi tasaamaan oloa ja myöhemmin saatoin vähentää Ketipinoria, jolla oli pitkässä käytössä liikaa sivuvaikutuksia. Deprakinesta en ole sillä tavalla kärsinyt muuten, joten se on ollut hyvä lääke noihin vaivoihin.

    • Anonyymi

      Mulla ei ole diagnoosia,mutta juon joka toinen viikonloppu ja tapailen miehiä seksin merkeissä. Pitäs oikeasti rauhoittua....ulkomaalaisia miehiä bongaan. Tiedän,että ne haluaa vain seksiä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe