pulassa ollaan..

laskunodottelija

Avasin vuosi sitten ystävälleni dna mokkulan koska hänellä oli mennyt joskus luottotiedot. Luotin ystävään koska kyseessä hyvä ystävä. Laskut oli aina maksanut ajallaan ilman ongelmia. Kunnes postiluulustani tipahti hieman suurempi lasku, n.500e. Soitin ystävälleni ja huusin että mitä hän oli mennyt tekemään. Kertoi niin että oli hukannut humalassa laukkunsa jossa mokkula oli koneineen. Oli yrittänyt etsiä laukkua, ja muutaman päivän päästä löytyikin lopulta eräältä tutulta. Ja tietenkin luuli ettei sitä oltu käytetty ja jatkoi mokkulan käyttöa samaan malliin. Jos olisi soittanut välittömästi, olisin saanut suljettua sen ajoissa. Se kuitenkin oli muutaman päivän ilman sulkemista ja jatkuvasti pelkään että postiin ilmestyy uusi lasku. Yleensä dna lähettää ne ns. ylimääräiset laskut erikseen. Elikkä kaverini oli maksanut marraskuussa tulleen normaalin laskun jonka jälkeen melki heti perään tuli marraskuun lopulla uusi lasku, se melkein 500..suljin liittymän joulukuun alussa kun laskun sain käsiini. Mutta onko siis mahdollista että niinä muutamana päivänä olisi soiteltu enemmän ja loput laskusta tuleekin tässä kuussa. vai eritteleekö dna niitä tiettyihin päiviin. En tiedä osaanko edes selittää, mutta jos seuraava laskukin on ton verran niin siinä meni luottotiedt sitten mullakin. Tiedän että on jälkiviisautta sanoo et mitäs avasit, niinpä..

mutta nyt en halua kuunnella haukkuja tyhmyydestäni vaan siitä onko ollut samoja kokemuksia ja miten ootte selvinny tai tiedättekö just sitä et miten dna erittelee niitä. Et jos jos toi ylimääränen lasku tuli niin voiko olla niin että kun sen mokkulan ns. ylimääränen käyttö lopetettiin, dna:lta tuli niistä lasku ettei enempää ois tulossa. se meinaan pelastais mut aika pahasta pulasta ja saisin taas nukuttua yöllä.. ja sori kun hankalasti selitetty :)

5

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä? Eikö se mokkula ollut kiinteähintainen? Meillä on kaksi Sauniksen mokkulaa, eikä niistä voi tulla mitään ylimääräisiä laskuja. Se on se mikä sopimuksessa lukee. Ja että soiteltu mokkulasta? En ymmärrä.

      Se hyvä kaverihan maksaa sulle nuo laskut jos on ne suoraan tai epäsuoraan tehnytkin, ei kai siinä voi olla mitään epäselvää. Myy vaikka romujaan sen verran.

      • laskunodottelija

        menee näin ku kyselly et:

        Se on kuukaudessa 9,80e ja lasku tulee kahen kuukauden välein eli 19,60e. Jos sitä olis käytetty esim vaan vitosen tai kympin verran niin se siirtyy seuraavan laskuun. Mutta jos summa ylittää jonkun tietyn rajan niin se lähetetään heti.

        Onko myöskään tietoa onko dna:lla puheluerittelyä. Ois kiva selvittää mistä nää on tullu..mut ku laittaa hakusanaks googleen löytyy vaan vanhempia keskusteluja siitä ettei ois semmosta ollenkaan dna:lla enkä dnan sivuiltakaan löytäny mistään..


      • laskunodottelija
        laskunodottelija kirjoitti:

        menee näin ku kyselly et:

        Se on kuukaudessa 9,80e ja lasku tulee kahen kuukauden välein eli 19,60e. Jos sitä olis käytetty esim vaan vitosen tai kympin verran niin se siirtyy seuraavan laskuun. Mutta jos summa ylittää jonkun tietyn rajan niin se lähetetään heti.

        Onko myöskään tietoa onko dna:lla puheluerittelyä. Ois kiva selvittää mistä nää on tullu..mut ku laittaa hakusanaks googleen löytyy vaan vanhempia keskusteluja siitä ettei ois semmosta ollenkaan dna:lla enkä dnan sivuiltakaan löytäny mistään..

        Sain muualla neuvoo et on sellanen oma dna missä voi seurata saldoo. ja löysin sieltä et seuraavaan mokkulalaskuun ei oo kerääntyny mitään ylimäärästä. tarkistin vielä sillain et katoin puhelimen saldoo et oli kerääntyny 15e ja mokkulaan nolla..huh huh, taas voi nukkua.. :D ja kun tähän asti ei oo mitään kertyny ja nyt se on kiinni niin ei pitäs tulla mitään ikäviä yllätyksiä :P


    • lertti3

      Eli mokkulan liittymällä on soiteltu, datakäytössä kiinteähintaisesta liittymästä ei voi tulla 500 e laskua.

      • abbfish

        Mokkulat toimivat SIM-korteilla, joihin on kytketty matkapuhelinliittymä. Yleensä DNA Nettikaista. Liittymää voi käyttää myös puhumiseen ja viestien lähettämiseen, kuten mitä tahansa muutakin matkapuhelinliittymää. Helpoiten tämä onnistuu laittamalla SIM-kortti matkapuhelimeen.

        Ottamatta kantaa sen kummemmin tapahtuneeseen, voisin olettaa, että SIM-kortin PIN-koodi -kysely on ollut pois käytöstä. Vaikka PIN-koodin syöttäminen joka kerta kun nettiyhteyden käynnistää, tai SIM-kortin kytkee puhelimeen, voi tuntua ikävältä, on kyseessä samalla turvaominaisuus, jolla SIM-kortin ja liittymän luvattoman käytön voi helposti estää, kunhan muistaa myös vaihtaa PIN-koodin oletuksesta uudeksi.

        Oma DNA:sta voi helposti tarkistaa liittymän käytön kuluvalla laskutuskaudella ja nähdä mm. kuluvan laskutuskauden laskutustapahtumat, kuten soitetut puhelut.

        Aina, jos ottaa liittymän toisen henkiliön käyttöön, kannattaa jo myyntitilanteessa varmistaa liittymälle tarvittavat estot. Liittymän antaminen toisen käyttöön ilman mitään estoja on aina riski, sillä jo muutamalla pitkällä puhelulla palvelunumeroon (0600- ja 0700 -alkuiset numerot) voi saada aikaan suuren laskun. Ja jos henkilö, jolle liittymän on luovuttanut, ei laskua pystykään maksamaan, joutuu liittymän nimiinsä ottanut aina viimekädessä maksumieheksi operaattorin suuntaan.

        Lisätietoja saa helposti asiakaspalvelustamme ja internet-sivuiltamme.

        Mikko Ahvenainen
        DNA Oy


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe