Elämä on yhtä vankilaa

elämä on ihanaa!

En ole ikinä oikein pystynyt solmimaan kunnon ihmissuhdetta kenenkään kanssa juuri siksi että tunnen oloni aina jännittyneeksi ja vaivautuneeksi toisten seurassa. Lisäksi aina kun joku ihminen lähestyy minua ja vietän aikaa tämän kanssa niin kehiin tulee aggressiiviset tai joskus harvemmin seksuaaliset pakkoajatukset. Pyrin aina välttämään tilanteita joista saattaa tulla pakkoajatuksia joten tästä syystä olen välttänyt ihmissuhteita.

Tämä taas on johtunut siihen että tunnen itseni usein yksinäiseksi ja masennun herkästi, mikä taas johtaa siihen että haluan eristäytyä muulta maailmalta. Sitten menee taas kuukausia, jopa vuosia tulla ylös masennuksesta sille tasolle että voi taas aloittaa rakentamaan omaa elämää.

On vain ongelma, olen vielä nuori, mutta jo aika aikuinen ja asun vielä vanhempien luonna, oikeasti haluaisin jo muuttaa kotoa mutta minulla on jonkinlainen ahdistus siitä että mitä jos sekoan tai teen jopa itsemurhan jos muutan pois kotoa. Ihan järjetöntä, vaikka haluaisin sitä niin kuitenkin minulla on tällainen erittäin vahva ahdistus. Ahdistus että sekoan ja menetän personallisuuteni. Joskus minulla oli vahva ahdistus siitä että jos asun kerrostalossa niin mitä jos hyppään alas parvekkeelta.
Joskus minua taas riivaa pakkoajatukset siitä että satutan jotain ihmistä mistä oikeasti pidän, nämä voivat olla ihan ketkä tahansa perheenjäsenestä vaikka kassatätiin, yhteistä heillä on kuitenkin se että ne kohdistuvat aina ihmisiin kenestä pidän.

Elämä on siis yhtä vankilaa, haluaisin muuttaa elämääni aivan toisenlaiseksi kuin mitä se nykyään on, menestyä elämässä ja olla onnellinen mutta tuntuu siltä kuin että en tule ikinä pystymään siihen. Vasta viime aikoina olen ymmärtänyt että minulla taitaa olla tämä OCD ja yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, en ole tiennyt että OCD:n kuuluu myös tällaiset ajatukset, olen vain uskonut että siihen kuuluu se että pistää lamput päälle 5 kertaa tai jotain vastaavaa.

Monet sanovat että olen hyvin älykäs ihminen ja osaan todellakin kehittyä asiantuntijaksi sellaisissa asioissa joista olen kiinnostunut, nyt vain tuntuu siltä kuin että kaikki tämä potentiaali mitä minussa on valuu hukkaan viemäristä alas.

Nyt vain pelottaa se ajatus että taidan varmasti olla vielä 50-kymppisenäkin kotona asuva yksinäinen työtön ja masentunut luuseri. Toisaalta olo on helpottunut kun tietää nyt että en ole ainoa jolla on tällaiset ongelmat, toisaalta taas kehiin astui taas monta uutta asiaa josta nyt on todella ahdistunut.

5

927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pemu2

      Kannattaa hakeutua kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan asian hoitamiseksi. Ssri-lääkkeillä saa oireita pois.

      Ahdistavaahan tuo ocd on, mutta onneksi ei ole kuitenkaan vakava sairaus, vaan siitä voi parantua.

      Voimia ja tsemppiä.

    • susikasvo

      Kuulostaa monilta osin kuin minun elämältäni.. Minullakin pakkoajatuksia läheisistä, kerrantavatuista ja jopa oman mielikuvitukseni henkilöistä. Seksuaalisia ja väkivaltaisia, riippuen päivästä, ajasta ja mistä nyt milloinkin.

      Sain ssri-lääkkeitä kohta vuosi sitten ja aloitan nyt vuoden alussa psykoterapian. Lääkkeistä on ollut oikeasti apua ja ahdistus on vähentynyt.

      Jos haluat vaikka sähköpostitella tmv. niin: [email protected]

    • mies vaan

      tuttu tunne. siksi en koskaan muuta kerrostaloon.joten älä sinäkään vaan rivitaloon. sun kohdallasi ongelmana on varmaan se että olet hyvin paljon yksin. eli älä jää neljän seinän vangiksi vaan pakota itsesi ulos joka päivä väkisin. aluks on vaikeata mutta ahdistus laskee koko ajan päivä päivältä. kunhan jaksaa taistella ja mennä ulos ihmisten pariin. mä olen sairastanut itse yli 15v. ja tiedän jo nyt etten toivu tästä. ainut pelastus on lähteä sinnikkäästi ihmisten ilmoille ja sanoa sairaudelle että minä määrään sairautta eikä sairaus mua. näin se menee. pärjäile. älä pelkää turhaan vaan käy kohti pelkoasi.luota minuun. mä tiedän mistä puhun. olenhan 40v mies.kukaan lääkäri eikä lääke pelasta sua vaan sinä itse.

    • mrocd

      Mulla ollut yli 25 vuotta samoja oireita,välillä tulee hetken hiljaisuus ajattelusta mutta sama jatkuu taas! Koita sanoa mielessä että "mitä sitten",minulla se toimii toisinaan.eristäytyminen kuuluu taudin kuvaan ja siksi onkin välillä pakotettava itsensä jopa töihin,muista että kukaan ei näe sun ajatuksia

    • neurootikko

      Moi

      Hyväksy että sinulla on ocd, näin varmasti teetkin jo.
      Myöskin hyväksy nuo ajatukset mitkä tulevat, anna niiden tulla, kun tapaat uuden ihmisen voit oikein toivottaa tervetulleeksi nuo agressiiviset/ seksuaaliset ajatukset.

      Tämä toimii niin, kun et missään nimessä halua noita ajatuksia, ne kyllä tulevat.
      Koitappa oikeasti muuttaa sitä suhdetta näihin ajatuksiin, eli ihan aidosti otat ne ajatukset vastaan vastustelematta. Ne kumminkin VAIN ovat ajatuksia, eivät mitään muuta.
      Niinkuin hyvin tiedät, et toimi näiden ajatusten mukaan, ne vain pomppaavat sinun päähäsi.

      Minusta sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä ongelmasta, muuttamalla suhtautumista siihen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9254
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      42
      2720
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1340
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe