Lapsen sukupuoli

lyl

Hei mummut ja papat. Mielessäni pyörii kysymys, jota en tietenkään kehtaa kysyä omilta vanhemmiltani. Sain keväällä ensimmäisen lapseni ja se oli myös vanhemmilleni ensimmäinen ja tällähetkellä ainut lapsenlapsi. Pieni prinsessamme on sulattanut kaikkien sydämen, mutta olen miettinyt, että jos lapsemme olisi ollut poika, niin olisiko se esimerkiksi mummille yhtä tärkeä kuin tyttö. Mieheni vanhemmille lapsi on jo neljäs, mutta ensimmäinen tyttö lapsenlapsi. Jos olisi tullut poika, niin olisiko 4 poika lapsenlapsi yhtä tärkeä?
Ja miten te suhtaudutte, jos teidän lapsi saa toisen lapsen, niin odotetaanko sitä yhtä rakkaasti kuin ensimmäistä? Ja entäs sitten, kun lapset kasvavat, ja ovat jo kouluikäisiä, niin ovatko he yhtä tärkeitä silloin?
Mielenkiinnosta utelen. Asiallisia vastauksia odottelen. Hyvää perhekeskeistä joulua kaikille!

10

971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummi viidelle

      heiltä, ei se asia teidän kohdallanne muutoin selviä.

      • 5+8

        Ainakin meidän anopille meidän eka muksu on ainut joka "on jotain", näistä kahdesta muusta,poikia, ei piittaa oikeastaan yhtään, tyttö kaikki kaikessa :(


    • Rakkaita kaikki

      Minulle ovat kaikki lapsenlapseni yhtä tärkeitä, jokaista yritän muistaa aivan samalla tavalla.
      Meille isovanhemmille on vain vaikeaa se kuinka otamme iän huomioon ja sen , että nämä lapsukaiset eivät asu kaikki täällä äärellä. Silloin voi tuntua, että näitä kaukaisia muistetaan enempi, saattaa olla että tulevat puheessa usein esiin.

      Jokaista muistan joka ilta rukouksissa ja saadessani halaan ja syliin otan. Leikin heisän kanssaan ja puuhasten arkiaskareita.

      • mummo kaupungista

        Täytyy sanoa, että ensimmäistä lastenlasta hössötettiin aika tavalla ja liikaakin. Mutta sitten jo mummokin jätti turhan hössöttämisen ja on suhtautunut kaikkiin seuraaviin lastenlapsiin 'ihan normaalisti'. Ja jokainen lastenlapsi on yhtä rakas, oli se tyttö tai poika.


    • Arvostusta peliin!

      Moni isovanhempi sanoo, etä lapsenlapset ovat rakkaampia kuin omat aikanaan.
      Se on minusta ihan hirveä asenne.
      Mitä vanhemmaksi tulee, sen selvemmin huomaa, että lapsen ikä vaikuttaa suuresti tunteiden määrään. Vauvaa kohtaan tunteet ovat voimakkaat. On hoivan vaatimusta ja ihailua lapsen kehittymisestä ja suloisesta olemuksesta. Onnean määrää ei voi kuvata, kun lapsi alkaa tunnistaa, kaipaa ja tapailee sanoja.

      Vanhempaan lapseen tällaisia tunteita ei kohdistu. Olisikin aika omituista 10-vuotiaan sanoja ja toimia ihailla ja päivitellä samalla tavalla kuin vuoden vanhan kohdalla.

      Lapset ovat itsekin erilaisia. Ei ole mitään taulukkoa, jonka mukaan isovanhempien tunteita voisi arvioida, sillä lapsesta itsestään riippuu, miten häneen suhtaudutaan ja millaista rakkautta hän "kestää". Teini-ikäisen lapsen kaappaaminen hellään halaukseen voi katkaista välit vuosiksi, jos paikalla sattuu olemaan kaveri, joka voisi vaikka nauraa! Kun taas pikkulapsi on ihan onnellinen, kun häntä hellitään ja hyväillään.
      Joku lapsi haluaa näyttää koulumenestyksensä, toinen taas ei halua puhua koulusta sanaakaan.
      Isovanhemmilta vaaditaan myös diplomaattista otetta.
      Reipas leikki-ikäinen nuorimies odottaa ihan toisenlaista huomiota kuin ujo samanikäinen tyttöserkkunsa.

      On aika ahdistavaa isovanhemmille, jos heidän tunteittensa määrää ruvetaan miettimään ja arvioimaan. Jokainen lapsenlapsi on arvokas ja rakas, kukin oman persoonansa mukaisesti.

      • soks3

        Rakkaus lapsenlapsiin ei ole mikään asenne, se on tunne ja se on todellakin aivan erilainen rakkauden tunne kuin omiin lapsiin aikanaan, sitä on helppo kuvata sanalla rakkaampia, vaikka kukaan ei voi sitä määrää mitata millään asteikolla.
        Sen sanan merkitys selviää kun itse tulee mummoksi tai vaariksi ja silloin tajuaa senkin, että ei ole kysymys siitä etteikö omia lapsiaan olisi rakastanut niin paljon kuin mahdollista on toista ihmistä rakastaa.

        Omalla kohdallani voin sanoa, että lapseni oli minulle rakkain ihminen maailmassa kunnes sain ensimmäisen lapsenlapseni. En koskaan oilisi osannut edes kuvitella niin voimakkaita tunteita itsestäni löytyvän vaikka äärimmäinen tunneihminen olen aina ollut.
        MIKÄÄN ei mene lapsenlapsen edelle, ei ole mitään mitä ei hänen hyväkseen tekisi. Tunne on....niin se on uskomaton ja siihen ei sanoja ole vielä keksitty.
        Toisen lapsenlapsen syntymä ei enää ollut NIIN suuri ihme, tunteetkin on jo vähän tasoittuneet ja kolmannen osasi ottaa jo ihan lunkisti :)
        MUTTA sille ei voi mitään, että se ensimmäinen on aina vain lähinnä sydäntä. Ja se taas ei tarkoita etteikö kaikkia heitä rakastaisi yhtälailla.


    • tytyty

      esiintyy kysymykissäsi monta kertaa. Mielestäni on täysin turhaa jossitella. Jos niin tai näin niin miten päin jne. Ja kuten joku vastasi, niin rakkauden määrähän ei ole mikään kiintiö, josta jaetaan lapsen lapsille tai viides lapsen lapsi saisi vähemmän rakkautta kuin eka.

      Ja rakkautta voi osoittaa niin monella tapaa. Toinen kehuu lasten saavutuksia, toinen tekee käytännön hommia lapsen kanssa, kuka milläkin tavalla.
      Omien lasteni isovanhemmat olivat niin iäkkäitä, etteivät jaksaneet hoitaa lapsen lapsia, mutta kiintymys tuli esille muulla tavalla.

    • tasa-arvo

      Sukupuolella ei tietenkään ole väliä, ja kaikki lapset ovat yhtä rakkaita. Niin oli omien kohdalla ja samoin myös lapsenlapset, ei voi panna tärkeysjärjestykseen. Kyllä ihminen voi rakastaa kaikkia läheisiään yhtä paljon eikä rakkaus ole mikään könttä josta yhdelle jakaessa toiselta vähenisi. Rakkaus on rajaton.

    • voihansun

      voi voihi

    • yx mummo

      Jos ihminen on terve ja normaalisti kiinnostunut lastensa ja lastenlastensa elämästä, niin kyllä hän pitää kaikkia perillisiään rakkaina ja seuraa heidän elämäänsä ja on mukana vuorovaikutuksessa. Johan siinä isovanhemmatkin pysyvät virkeinä ja elämästä kiinnostuneina. Näin ainakin meillä ja useilla muilla tuntemillani 'vanhuksilla'.

      Hyvää Joulua Kaikille Isovanhemmille, heidän lapsilleen ja lastenlapsilleen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe