Hyviä neurologeja?

Marsvenus

Mihin kannattaa ottaa yhteyttä selvittääkseen onko oireet ms? Oon ymmärtänyt että terveyskeskuslääkärin kautta voi olla vaikea päästä jatkotutkimuksiin. Kuitenkin jos tauti onkin ms niin kannattais tutkia ja hoidot aloittaa mahdollisiman varhaisessa vaiheessa. Kannattaisko siis maksaa yksityiselle neurologille, ja missä niitä on hyviä (esim. Tampereen seudulla)? Kommentoikaa!

6

3531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ms

      No oletpas valinnut pitkän tien, mutta lääkäri "Mihin kannattaa ottaa yhteyttä selvittääkseen onko oireet ms?" jolle voi varata ajan ja joka tietää enemmän neurologisista sairauksista on neurologi. Jos tk-lääkäri ei katso aiheelliseksi kirjoittaa sinulle lähetettä jatkotutkimuksiin et lähetettä tietenkään saa.

      "kannattais tutkia ja hoidot aloittaa mahdollisiman varhaisessa vaiheessa." Todetun taudin kannalta on vähän merkitystä sillä aloitetaanko lääkitys eilen, tänään, vai huomenna, sillä ms-tautiin ei edelleenkään ole parantavaa hoitoa, tauti etenee lääkityksestä huolimatta, kaikki lääkitys vaikuttaa eri ihmisiin eri lailla. ms tautisissa on paljon niitä, jotka eivät ole koskaan saaneet tautiinsa mitään lääkitystä ja ovat vielä hyväkuntoisia, niitä joilla tauti edennyt hitaasti oli tai ei lääkitystä ja niitä joiden lääkitys lopetetaan koska se ei anna enää vastinetta.

      Se "Kannattaisko siis maksaa yksityiselle neurologille," on ihan sinun itsesi päätettävissä.

      • ad/hd

        Outo juttu toi et tällä palstalla usein vastataan jotenki negatiiviseen sävyyn. Saahan sitä ny kysyä ja keskustella, hyvänen aika!! ! JOllain voi olla hyvää tietoa/vinkkejä asioista.Ite en kyllä osaan neuvoa mistä löytys hyvä lääkäri.


      • ´
        ad/hd kirjoitti:

        Outo juttu toi et tällä palstalla usein vastataan jotenki negatiiviseen sävyyn. Saahan sitä ny kysyä ja keskustella, hyvänen aika!! ! JOllain voi olla hyvää tietoa/vinkkejä asioista.Ite en kyllä osaan neuvoa mistä löytys hyvä lääkäri.

        Luulisi aikuisen ihmisen osaavan hakea lääkärinsä itsenäisesti. Sitäkään vastaajat eivät tiedä millainen neurologi olisi kysymyksen esittäjän mielestä hyvä. Vastaavia kysymyksiä, "onko mulla MS?, ei kai mulla vaan ole Ms?, Voisko olla MS? jne., tämä palsta on pullollaan, niitä löytyy kun vain viitsii vähän selailla.


    • mrsms

      Vaikka tk:n kautta pääsisitkin neurolle, niin jonot voivat olla tosi pitkät ainakin treella,luulisin. En viittiny ees ottaa selvää, vaan painoin suoraan koskariin. En tiä oliko mun lekuri hyvä vai huono, mutta jatkotutkimuksiin pääsin aika nopeesti. Ja valitettavasti sieltähän se diagnoosi sitten putkahti. Jos asia vaivaa,niin suosittelen yksityistä, saapahan ainakin mielenrauhan.

    • Tampereella

      http://www.mehilainen.fi/laakarihaku?laakari=6573&loc=40 Antero Pilke on kiitettävä neurologi.

      Kannattaa valita yksityinen, niin asiakasta kuunnellaan paremmin. Julkisella sektorilla ei huomioida asiakkaan tilannetta yhtä hyvin kuin yksityisvastaanotolla.
      Jos yksityinen kirjoittaa lähetteen esim. TaYS:n tutkimuksiin, tulee myös taloudellinen etu.

    • ceeko

      Jos hyvää MS-tautiin erikoistunutta neurologia kaipaat, niin ehdottomasti MARITTA UKKONEN! Aivan ihana ja ammattitaitoinen lääkäri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe