69 EYES KEIKKARAPORTTI - KOKKOLA

kelpotekoniemin

LYHYT OPPIMÄÄRÄ SIITÄ MITEN BÄNDI VAKUUTTAA SATUNNAISEN KÄVIJÄN.

Klubin ovi auki ja ei muuta kuin sisään että heilahtaa.

Hetki odottelua ja lavalla alkoi tapahtumaan , kuultiin illan reseptistä. Ensin mennään lämmitellen eteenpäin ja lisätään löylyä sitä mukaa kun ilta vanhenee. Eka biisi ilmoille ja yleisö olikin heti mukana menossa. Lienikö nuo ekat biisit "never say die" ja "Dead and gone"? Laulaja vakuutti yleisön kyllä heti ensimmäisestä hetkestä kun keikka alkoi. Todella hyvä ja vahva ääni tällä kaverilla. Olin aina kuvitellut että tämän bändin vokaaliosuudet on studiotekniikalla dupattu moninkerroin , mutta tämä ilta kertoi kyllä sen että eipä tuota paljoa tarvitse muokkailla mihinkään. Bonuksena vokalistille mainittakoon tässä vaiheessa että hänellä on erittäin hyvä maku t-paitojensa suhteen. Ramones-paita antaa aina hyvän kuvan artistista! Eka coveri oli Doorsia tässä vaiheessa.

Kuten laulaja lupaili keikan alussa , menoa lavalla lisättiin jatkuvasti. Koko bändi alkoi olla jo kasassa lavalla ja vuoroon tuli illan toinen cover-veto : "Flaming star".Erittäin hieno ja sopiva valinta biisiksi tuohon kohtaan iltaa! Soitto oli erittäin tiukkaa ja biisi pysyi kasassa todella hienosti. Yleisön joukossa jorasi sulassa sovussa hädin tuskin täysikäisiä nuoria untuvikkoja sekä lähes viisikymppisiä vanhoja patuja.
Musiikki se yhdistää..

Vuoroon tuli illan ainokainen balladinpoikanen. Reggaesta puhuivat vaikka en kyllä mitään Jamaicaan viittaavaa havainnut. Homma jatkui , "Blue suede shoes" tuo rokkiosaston standardi oli päässyt myös settiin mukaan. Reilut puolen vuosisataa on tämä biisi kulkenut eri kokoonpanojen mukana maailmalla eikä se ole vieläkään menettänyt hohtoaan piirunkaan vertaa , kunhan asialla on porukka joka ymmärtää miten tällaista klassikkoa pitää käsitellä.Kylläpä vanhakin raina kuulosti tuoreelta ja upposi yleisöön todella hyvin. Myös tämä biisi sopi erittäin hyvin vokalistin äänialaan. Huomaa että coverosaston biisit oli valittu laulajan äänen mukaan.

Kun paikan nimi missä rokataan on Rock Pub , on setissä itseoikeutetusti mukana oltava tietysti myös "Rocker" -biisi. Laulaja esitteli biisin aasinsiltoineen kaikkineen. Loistava biisi ja upea esitys. Setin varsinaisena viimmosena biisinä kuultiin "Lost boys" joka kiehutti yleisön rokkaamaan aivan helvetinmoisesti. Loistava kappale!

Siinäpä se oli se varsinainen setti. Onneksi yleisö piti sen verran paljon näkemästään ja kuulemastaan että vaativat ankkurit vielä kaupan päälle.

Eka ankkurina kuultiin coverosastoa "Heartbreak hotell" . Taasen biisi joka passasi laulajan äänelle aivan mahdottoman hienosti. Biisi svengasi bändin käsittelyssä sen verran hienosti että välillä täytyi hieraista silmiä ja tsekata että ollaanko vielä Kokkolassa Rock pubissa vai siirryttiinkö tässä välillä tuonne Memphisin seuduille johonkin tukalan kuumaan paikalliseen mestaan todistamaan ihmettä ; Elvis bändeineen on palannut jostakin mistä ei yleensä paluuta ole. "Light my fire" sai luvan olla seuraavana varmana vetona. Toimi!

Viimmosina ei ollut suinkaan mitään illan viimmosia hitaita. Ei. Bändi sai vahvistukseksi seurakseen huuliharppumiehen. Yyy-kaa-koo ja siitä se lähti. Vanha Rollariklassikko "Jumpin`Jack Flash" raikui ilmoille rajuna, luonnehtisin jopa vimmaisena ,vetona. Tässä vaiheessa lienee enää turha sanoa että yleisö eli bändin mukana aivan sataprosenttisesti joka hetkessä mitä nämä viimeiset biisit kestivät. Bändi oli ottanut yleisönsä aivan viimeistä kuulijaa myöten. Jumpin Jack raikui rajusti ja täytti koko Rock Pubin viimeistä neliötä myöten. Aivan loistava veto ja se oli kerta kaikkiaan siinä!

Yleisenä huomiona sen verran että selväksi tuli sellaiset seikat ,kuin että tässä bändissä on aivan loistava ja karismaattinen laulaja. Hän myös hoitaa kaikki hommansa täysin suvereenisti lavalla eikä jätä yleisöään kylmäksi. Bändi soittaa mainiosti yhteen eikä kompastele turhiin hienouksiin. Koko bändi soitti ja esiintyi äärimmäisen vapautuneesti tällä keikalla ja onnistuivat välittämään tuon upean vapautuneen tunnelman yleisölleenkin. Liekö oma osuutensa nyt nimenomaan tällä että kyseessä oli tällainen hieman erilainen kiertue jossa oli pääosassa soittaminen ja musiikki pelkästään ja lavalla oltiin siksi että rakastetaan rock`n`rollia ja jätettiin muotoseikat pois?

Bändi on erittäin ammattitaitoinen ja esiintyessään omaavat sellaiset karismamäärät että siitä riittäisi muutamallekin artistille aikamoinen kourallinen ja edelleenkin jäljelle jäisi sitä "ihteään" sen verran että kyllä sillä muutamankin hallillisen yleisöä lämmittäisi mennen tullen. Setti oli myös rakennettu äärimmäisen taitavasti ja ammattitaitoisesti - siinä riitti jännitettä juuri oikeanlaisesti ja sopivassa määrin annosteltuna koko esityksen ajalle.

Käykää ihmeessä tsekkaamassa nämä akustiset keikat , mikäli niitä vielä luvassa on sen verran upea veto tämäkin oli...valitan puutteita settilistassa ja biisijärjestyksessä.

1 kommenttia

Vastaukset

  • Jeps, itsekin olin tuolloin paikalla. Oli kyllä hyvä keikka tulla vähän kauempaakin.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.