haastateltavien saaminen

hankalatilanne

onko muilla haastateltavien saaminen laadulliseen graduun ollut hankalaa? minulla se alkaa muodostua todella hankalaksi. tämä johtuu ennakkoasetelmasta, joka rajasi haastateltavia tiettyyn ryhmään ja sitten tästä ryhmästä en joko tavoita henkilöitä tai he eivät halua osallistua. asetelmaa ei pysty muuttamaan enää kokonaan ja yhden casen tutkiminen tässä vaiheessa tuntuu luovuttamiselta kun on yrittänyt saada eri tyyppistä aineistoa. sitten jos joustan tässä aineistossa että otankin mukaan jotain muuta porukkaa kun mitä aiemmin mietin, menee koko homma siinä mielessä piloille, etten pysty perustelemaan miten itse kunkin valitsen tutkimukseen. tympeetä!

4

600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4324324

      Mitä opiskelet? Tee sellainen tutkimus johon ei tarvita haastatteluja.

      • &&&

        Samaa mieltä - på samma opiniöön. Jos ei koulu pakota niin ei kannata tehdä sellasta juttua, joka perustuu toisten ihmisten häirintään ja vaivaamiseen. Jos nyt kuitenkin oot jo pitkällä niin vaivaa niitä sitten, mut älä ihmettele et tahmaa. Ota hjuumorilla tms. Tai kysele täällä. Täällä kaikenlaiset ihmiset vastailee kyllä mielellään kaiken maailman kysymyksiin.


      • &&&
        &&& kirjoitti:

        Samaa mieltä - på samma opiniöön. Jos ei koulu pakota niin ei kannata tehdä sellasta juttua, joka perustuu toisten ihmisten häirintään ja vaivaamiseen. Jos nyt kuitenkin oot jo pitkällä niin vaivaa niitä sitten, mut älä ihmettele et tahmaa. Ota hjuumorilla tms. Tai kysele täällä. Täällä kaikenlaiset ihmiset vastailee kyllä mielellään kaiken maailman kysymyksiin.

        Tuli kyllä nyt mieleen yks juttu. Jos esim. yhteiskuntasuhteiden hoitaminen tms. kuuluu jotenkin niiden tehtäväkuvaan kuten esim. universtaiden professoreiden kuvaan vois ajatella, niin haastattelun antamista vois perustella sillä että se tavallaan kuuluu sen duuniin. Muutenhan se menee kerjäyksen puolelle.


    • Humkand

      Tervehdys.

      Olen aivan samassa tilanteessa itsekin. Olen saanut viisi haastateltavaa, joista kaksi onnistui antamaan sellaisen haastattelun, jotka ovat tutkimukseni kannalta hyödyllisiä. Eli joudun kaivamaan lisää haastateltavia kivien ja kantojen alta esiin. Jotenkin.

      Minkälaisia selityksiä sinä sait kieltäytymiselle? Olethan ilmoittanut, että haastattelun voi antaa myös nimettömänä, jos eivät muuten suostuisi? Entä luulevatko sinun kyselevän jotain sellaista, mihin eivät halua vastata -jolloin voisit tehdä tarkemmin selväksi sen, ettei kaikkeen tarvitse vastata jos ei halua. Entä oletko tekemässä haastatteluja väärään aikaan, esim myöhään illalla, jolloin informanteilla olisi parempaa puuhaa kuin olla haastateltavana? Tai ehkä he eivät ymmärtäneet, miksi tutkimuksesi on tärkeää.

      Entä onko näillä haastateltavilla joku yhteinen henkilö, jonka tuntevat ja joka voisi kannustaa haastattelujen antamiseen? (Esim keittokerhossa kerhonohjaaja.) Tai jos he tuntevat sinut niin hyvin, että eivät juuri sinun kanssaan koe pystyvänsä luontevaan haastatteluun niin voisiko joku muu haastatella heitä kysymyspohjasi mukaan? Tai ota rinnalle kyselyt, jos joku ei antaisi haastattelua mutta voisi kuitenkin suostua kirjoittamaan kokemuksistaan.

      Ens vuonna otat rohkeasti vaikka uuden kierroksen kieltäytyjien kanssa, ja kyselet vaikka, että miltä heistä nyt tuntuu, että olisivatko nyt suostuvaisia haastatteluun. Jos aihe on "vaikea", voit rohkaista sanomalla, että ovat muutkin antamassa haastatteluja (no, siis yksi oli ainakin antanut). Painosta lempeästi.

      Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe