Hei.
Olen ylioppilas ja suunnitellut opiskelevani kokiksi. Aiemmin minua on kiinnostanut enemmän ravintolakokin työ, mutta nyt olen ollut puoli vuotta töissä ala carte -ravintolassa, ja olen alkanut miettiä, josko ravintolakokin työ on sittenkään minua varten. Olen myös alkanut miettiä, josko suurtalouskokin työ sopisi minulle paremmin. Olisi mukava kuulla erilaisissa laitoksissa (koulut, päiväkodit, sairaalat, henkilöstöravintolat) työskenteleviltä suurtalouskokeilta/keittäjiltä kokemuksia työstä. Jos joku osaa verrata sitä ravintolakokin työhön, niin olisi mukava kuulla :) Kuinka kiireistä ja hektistä työ keskimäärin on, tuntuuko yleensä että työtä on sopivasti vai liikaa? Millaisia taukoja suurkeittiöllä pystyy pitämään ja ehtiikö siellä itse työpäivän aikana syömään? Kuinka pitkiä työpäivät ovat?
Kiitos
millaista on suurtalouskokin työ?
3
3103
Vastaukset
- rouva kokki
Omasta mielestäni suurtalouskokokeilla jotka työskentelevät henkilöstö ym. paikoissa on työajat yleensä paremmat. Monessa paikassa on päivätyö ja viikonloput vapaat. Työ on fyysisesti raskaampaa koska uunit ja padat ovat isompia ja niitä saattaa olla useampi. Itse olen työskennellyt monellaisissa ravintoloissa ja kyllä se aika hektistä on joka paikassa. Suurtalouskeittiöissä tauot toimivat hyvin koska ruoat tehdään valmiiksi, ei tarvitse olla tilauksia päivystämässä sekä porukkaa on enemmän niin kaverin tauotuksetkin toimivat yleensä hyvin. Kokin työhön liittyy yleensä myös paljon muuta niin suurtalous- kuin ravintolakeittiöissäkin mm. omavalvonta, tavaran tilaus ja purku, joskus myös lounaslistojen suunnittelua, puhtaanapitoa sekä asiakaspalvelua. Työpäivät ovat yleensä 7,5h.
- tyttö....
Ei liene tulla valinnanvaikeutta, koska enää ei ole erikseen ravintola- ja suurtalouskokki-linjoja.
- kokki kolmonen
Olen itsekin kokki ja kokemusta monenlaisista paikoista. Työaikojen puolesta henkilöstöravintola on paras paikka palkka on A-oikeuksien takia parempi kuin esim. sairaalan keittiöllä. Itse pidän enemmän ala cartesta mutta työajat on todella huonot, kaikki viikonloput yleensä töissä. Lain mukaan pakollinen vapaa vain joka 5. viikonloppu, eikä senkään tarvii olla la su. Palkkapussissa eron näkee, kesäravintolassa töissä illat ja viikonloput niin n.500 € enemmän oli tulot henkilöstöravintolaan verrattuna.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 144393
Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin
Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni831672Asunnottomuus lisääntyy
Petteri Orpon hallituksen leikkaukset ihmisoikeusjärjestö Amnestyn syynissä. Jokaisella on oikeus omaan kotiin. Jopa työ2651506Kadun transhoitoja - Suomalainen dokkari kertoo yhden ihmisen tarinan: "Miks oon ikinä..."
Mielenkiintoinen dokkari tv:ssä. Sametti poistatti rintansa, kohtunsa ja munasarjansa ja eli vuosia miehenä. Pitkään pä731485Vähemmän metsien hakkuita, enemmän sähköautoja
Siinä ilmastopaneelin neuvot tiivistettynä kuinka Suomi saavuttaa ilmastotavoitteensa. https://yle.fi/a/74-20155596 "S2401359Sun ajatttelu tuo vaan julmuutta mut kukaan muu nainen ei voi korvaa sua
Mut sun ajattelu saa mut itsetuhoseks ja uhmaan lakiakin😭😭💀 Se väärinymmärryksen määrä on käsittämätöntä. Helpottais121140Olen rakastunut sinuun mies edelleen
Meidän yhteys on jossain ihan muualla kuin netissä, muistetaan se. Kaunista päivää sinulle 😍1341100Sulle on tullut
Viesti mesessä, tietääkseni. Olis ihan kiva saada vastauskin sulta, kaunis nainen😊 Mieheltä1041079- 931034
Minä pyydän,
jos yhtään minua haluat, näytä se jotenkin. Kosketa tai sano jotain joka rikkoo rajoja. Ota vaikka olematon roska hiuksi651003