Kiljun maustaminen?

Minä kiljun

Elikkä millä kilju kannattaa maustaa. Perustana normaali, turbohiivalla käytetty litku. Yleensä se ei ihan kerkiä käydä loppuun ennen nauttimista.

Yleensä olen 10 litraan laittanut litran mehukattia antamaan makua. Mutta vaihtelu virkistäisi.

40

7179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiljanderi

      Laita appelsiinin ja sitruunanlohkoja lillumaan sekaan, myös rusinat, omenat ja banaaninpalat käy.
      C-vitamiinipitoisesta juomasta tulee hyvänmakuista, eikä krapulakaan pahemmin iske.

      • --

        "C-vitamiinipitoisesta juomasta tulee hyvänmakuista, eikä krapulakaan pahemmin iske."

        Lienetkö pöhköä koskaan juonutkaan?
        Suolihuuhteluun toimiva aine.


    • ¤¤¤¤¤¤¤¤

      harrastavat vain pultsarin esiasteella olevat todelliset luuserit

      • Anonyymi

        homo


    • halpaa herkkua

      Kilju on hyvin aliarvostettu juoma. Kilju on lisäaineeton luonnontuote, toisin kuin kaupalliset alkoholijuomat. Terveellistä siis. Fiksut ihmiset tekeekin siksi kiljua! Hyvin tehtynä on paljon parempaa kuin alkon tuotteet ja makuvariaatiot loputtomat.

      Kannattaa rohkeasti vain kokeilla. Esim. kaakaopulveri maustaa kiljun todella hyvin. Noin 5 desiä oboyta 10 litraan niin herkullinen juoma on valmis.

    • Vetelää

      Risiini öljy.

      • ulostus.

        Mistähän tuo huhu kiljun ripulia aiheuttavasta vaikutuksesta oikeen on? Ei hyvin tehty kilju paskata lähellekään niin paljon kuin joku keksiolut.


      • .
        ulostus. kirjoitti:

        Mistähän tuo huhu kiljun ripulia aiheuttavasta vaikutuksesta oikeen on? Ei hyvin tehty kilju paskata lähellekään niin paljon kuin joku keksiolut.

        on parasjuoma eikä tule krapulaa.


      • siis hyi
        . kirjoitti:

        on parasjuoma eikä tule krapulaa.

        Kuka jo vettä? Kalat kusee ja paskaa siihen!


      • piip piip
        ulostus. kirjoitti:

        Mistähän tuo huhu kiljun ripulia aiheuttavasta vaikutuksesta oikeen on? Ei hyvin tehty kilju paskata lähellekään niin paljon kuin joku keksiolut.

        mutta keskenkäynyt kilju on parasta yskänlääkettä mitä on olemassa.
        keskenkäynyttä kun pari litraa juo niin ei takuulla uskalla yskiä kuin vessanpöntöllä.


      • rups rups
        piip piip kirjoitti:

        mutta keskenkäynyt kilju on parasta yskänlääkettä mitä on olemassa.
        keskenkäynyttä kun pari litraa juo niin ei takuulla uskalla yskiä kuin vessanpöntöllä.

        Eihän sitä pakko keskenkäyneenä ole juoda, vaikka niin tuppaa usein tapahtumaan. Kuka sitä malttaa odottaa, että tuo hieno juoma on käynyt täysin valmiiksi.


      • Rutinaa
        rups rups kirjoitti:

        Eihän sitä pakko keskenkäyneenä ole juoda, vaikka niin tuppaa usein tapahtumaan. Kuka sitä malttaa odottaa, että tuo hieno juoma on käynyt täysin valmiiksi.

        Kilju mämmistä ,hyvin toimii...............


      • .
        Rutinaa kirjoitti:

        Kilju mämmistä ,hyvin toimii...............

        kiljun voi juoda kiljuna mämmi tulee sitten myöhemmin peräpäästä.


    • 10+3

      10 litraan 3 litraa pohjaanpalanutta pontikkaa niin makunautinto on huipussaan.

      • -----------------

        Ei pontikka voi palaa pohjaan!


      • $$$¤¤¤£££
        ----------------- kirjoitti:

        Ei pontikka voi palaa pohjaan!

        se rankki voi palaa, ja suht helposti. Etkö raukka ole koskaan saanut olla tiputuksessa mukana? Meillä oli kerran liikaa lämmintä ja karsta tuli pohjalle ja kaveri hel... kipeäksi.


    • lähes sorbusta

      Itse käytän pihlajanmarjoja. Nyt niitä on jo vaikea saada, mutta syksyllä kannattaa kerätä ensimmäisten pakkasten jälkeen varastoon. Pikkuisen käyneet marjat antaa parjaan maun!

      • Korpijooseppi

        Ensinnäkin rankki on pois heitettävää kamaa , mäski on taasen keittoainesta.


      • ponu.
        Korpijooseppi kirjoitti:

        Ensinnäkin rankki on pois heitettävää kamaa , mäski on taasen keittoainesta.

        Kiljusta tässä on puhe, ei pontikasta.


      • korpijooseppi
        ponu. kirjoitti:

        Kiljusta tässä on puhe, ei pontikasta.

        kirjoittanut tiputuksesta vastasin siihen .


      • Korpiroju
        Korpijooseppi kirjoitti:

        Ensinnäkin rankki on pois heitettävää kamaa , mäski on taasen keittoainesta.

        Mäski on saos joka jää pohjalle kun rankki on tislattu. Se lusikoidaan pontikan loputtua paremman puutteessa suihin.


      • 18
        ponu. kirjoitti:

        Kiljusta tässä on puhe, ei pontikasta.

        kyllä kiljun maustamisesta. Ehdotushan oli lisätä pohjaanpalanutta pontikkaa MAUKSI!!!!!


      • en keitä
        Korpiroju kirjoitti:

        Mäski on saos joka jää pohjalle kun rankki on tislattu. Se lusikoidaan pontikan loputtua paremman puutteessa suihin.

        Wiki tietää...

        Mäski on oluen ja erilaisten tislattujen alkoholijuomien valmistuksessa saatava sivutuote, joka jää jäljelle, kun osa mallasrouheen tärkkelyksestä on mäskäyksessä amyloitu mallassokeriksi ja dekstriiniksi.

        Oluen valmistuksessa sanalla "mäski" tarkoitetaan sitä sivutuotetta, joka jää jäljelle, kun panoksesta on erotettu nestemäinen vierre. Varsinainen olut siis valmistetaan vierteestä.

        Viinan tai hiivan valmistamisessa sanalla "mäski" on eri merkitys, ja se merkitsee käymispanosta. Mäskiä kutsutaan rankiksi, kun mäskistä on tislattu pois alkoholi esimerkiksi pontikaksi. Oluen "mäski" on siis viinan tai hiivan "rankki".

        Mäskijätettä käytetään karjan ruokinnassa rehuna, ja kaljamaltaan rukiista valutettua mäskiä voi myös käyttää leivonnassa.


      • heh heh
        en keitä kirjoitti:

        Wiki tietää...

        Mäski on oluen ja erilaisten tislattujen alkoholijuomien valmistuksessa saatava sivutuote, joka jää jäljelle, kun osa mallasrouheen tärkkelyksestä on mäskäyksessä amyloitu mallassokeriksi ja dekstriiniksi.

        Oluen valmistuksessa sanalla "mäski" tarkoitetaan sitä sivutuotetta, joka jää jäljelle, kun panoksesta on erotettu nestemäinen vierre. Varsinainen olut siis valmistetaan vierteestä.

        Viinan tai hiivan valmistamisessa sanalla "mäski" on eri merkitys, ja se merkitsee käymispanosta. Mäskiä kutsutaan rankiksi, kun mäskistä on tislattu pois alkoholi esimerkiksi pontikaksi. Oluen "mäski" on siis viinan tai hiivan "rankki".

        Mäskijätettä käytetään karjan ruokinnassa rehuna, ja kaljamaltaan rukiista valutettua mäskiä voi myös käyttää leivonnassa.

        Mäski ei siis voine sisältää enää merkittävästi etanolia, jos sillä karjaakin ruokitaan. Vaan mitäpä alkoholisti ei kokeilisi! :D


      • korpijooseppi
        heh heh kirjoitti:

        Mäski ei siis voine sisältää enää merkittävästi etanolia, jos sillä karjaakin ruokitaan. Vaan mitäpä alkoholisti ei kokeilisi! :D

        Mistä teitä yksinkertaisia riittää vastaan vielä tämän kerran onkohan tämä korpiruju edes tiputellut koskaan . Mäski tehtiin ennen viljasta ja jopa paska huusin alta olevasta ihmispaskasta nykyään tämä mäski on helppo valmistaa valmiista turpohiivasta muutama päivä riittää kun mäski on valmista keittoa varten Ps katso exrime pontikankeitto


      • kuvottaa
        korpijooseppi kirjoitti:

        Mistä teitä yksinkertaisia riittää vastaan vielä tämän kerran onkohan tämä korpiruju edes tiputellut koskaan . Mäski tehtiin ennen viljasta ja jopa paska huusin alta olevasta ihmispaskasta nykyään tämä mäski on helppo valmistaa valmiista turpohiivasta muutama päivä riittää kun mäski on valmista keittoa varten Ps katso exrime pontikankeitto

        tyhjentää haisee tosi pahalta jollette usko kokkeilkaa joskus keittää pontikkaa.


      • perunanenä
        kuvottaa kirjoitti:

        tyhjentää haisee tosi pahalta jollette usko kokkeilkaa joskus keittää pontikkaa.

        Myös perunaa voi käyttää pontikan teossa.


      • Bnaani
        perunanenä kirjoitti:

        Myös perunaa voi käyttää pontikan teossa.

        Taisi olla 33 vuotta sitten asuttiin Ruotsissa kämppiksen kanssa päätettiin keittää ponua bnaaneja oli tullut jostain mieletön määrä eikun sokeria ja hiivaa ja lähti käyntiin . En enää muista minkä makuista siitä tuli . Mutta käräjille jouduttiin ja sakot tuli oltiin lähdössä Autsraliaan töihin eivät antaneet viisumia konsulaatista kai se sakko vaikutti siihen että emmme saaneet viisumia . Kaikella on kai tarkoituksensa jopa pontikan keitolla.


      • wetyu
        korpijooseppi kirjoitti:

        kirjoittanut tiputuksesta vastasin siihen .

        kertoa käykö ällis täysillä vai klikkaako se joltain osin.


    • ponutta ollaan

      Pontikkaa ei juurikaan enää keitetä. Syyt on selvät.
      Hinta/vaiva/riskipanos on liiallinen.

      Hyvin harvat enää osaa ponua edes tehdä. Se on harmi, koska se oli kansanperinnettä.

      8 surmanluotia katsoneet ymmärtänee myös syitä. Siinä muuten ihan oikeasti tehtiin pontikkaa, ja juotiin, viranomaisten luvalla.

      Niskanen itse valvoi viikon ennen loppukohtausta, ja joi sitä pontikkaa. Siksi kohtaus on kovin aidon oloinen.

      Olisi joskus kiva päästä maistamaan aitoja korpikuusen kyyneliä.

      • korven kyynel

        mutta jonkinlaista osaamista sekin vaatii . Mutta toista oli ennen kun keittoväliineet oli raijattava korrpeen ihmisten silmistä . Edes mennyt appi ukko oli mestari silla alalla jolla oli näitä tuotantolaitoksia ympäri Suomea . Mutta kun kaikki oli valmista alkoi tulla valmista ainetta kuin pikku poika olis kussu kertoi appi ukko . Itsekkin keittelin joskus muutamia kymminiä litroja kerralla tilauksesta häihin tai muihin juhliin .


      • puklaan.
        korven kyynel kirjoitti:

        mutta jonkinlaista osaamista sekin vaatii . Mutta toista oli ennen kun keittoväliineet oli raijattava korrpeen ihmisten silmistä . Edes mennyt appi ukko oli mestari silla alalla jolla oli näitä tuotantolaitoksia ympäri Suomea . Mutta kun kaikki oli valmista alkoi tulla valmista ainetta kuin pikku poika olis kussu kertoi appi ukko . Itsekkin keittelin joskus muutamia kymminiä litroja kerralla tilauksesta häihin tai muihin juhliin .

        Miulla yksi ex sukulainen keitteli autotallissa ponua, ja ponupäisään leipo vaimoonsa aina turpaan.

        Olin lapsi, mutta silti muista aina mitä se sanoin ponupäisään vaimolleen. Sä et ole kuin lounastuuli perseen alla.

        Reilua?


      • juoppo.hullu
        puklaan. kirjoitti:

        Miulla yksi ex sukulainen keitteli autotallissa ponua, ja ponupäisään leipo vaimoonsa aina turpaan.

        Olin lapsi, mutta silti muista aina mitä se sanoin ponupäisään vaimolleen. Sä et ole kuin lounastuuli perseen alla.

        Reilua?

        Jostain syystä pontikka ja kilju tekee ihmisistä aivan hulluja. Tavallinen alkoholi ei tee.

        Mistä tämä johtuu?


      • urpoturpo
        juoppo.hullu kirjoitti:

        Jostain syystä pontikka ja kilju tekee ihmisistä aivan hulluja. Tavallinen alkoholi ei tee.

        Mistä tämä johtuu?

        Pontikasta en tiedä, mutta kiljun kohdalla syynä lienee turbohiiva.


      • turpohiiva
        urpoturpo kirjoitti:

        Pontikasta en tiedä, mutta kiljun kohdalla syynä lienee turbohiiva.

        Olen itsekkin siitä kuullu turpo hiiva edistää käymis prosessia mikä ennen kesti viikon puolitoista nyt saat turpohiivalla muutamassa päivässä . Itse laskin kuitenkin pannun läpi on niinpahan makuista ainetta täytyy olla tosi tarve että suuhunsa laittaa sitä moskaa. Ja mikä tekee hulluksi on on saatavuus pöntöstä voi ammantaa aamusta iltaan . Viina on kuitenkin haettava kaupasta maksaa paljon .


      • höpsistä.
        turpohiiva kirjoitti:

        Olen itsekkin siitä kuullu turpo hiiva edistää käymis prosessia mikä ennen kesti viikon puolitoista nyt saat turpohiivalla muutamassa päivässä . Itse laskin kuitenkin pannun läpi on niinpahan makuista ainetta täytyy olla tosi tarve että suuhunsa laittaa sitä moskaa. Ja mikä tekee hulluksi on on saatavuus pöntöstä voi ammantaa aamusta iltaan . Viina on kuitenkin haettava kaupasta maksaa paljon .

        Kyseessä lienee urbaani legenda. Eihän hiivalla voi olla mitään vaikutusta ihmisen käyttäytymiseen. Oli sitten tavallista tahi turbo hiivaa.


      • Anonyymi

        Pontikat, viinat ja kaikki alkoholi ovat ihan vitun pskaa myrkkyä ihmisen ruumille ja vaikutukset käytökseen tuhoisia. Jos sillä kiteellä olisi kasvatettu aikanaan kukkaa, perhettä ei olisi ajettu lumihankeen ja ketään ammuttu. Suomessa olisi ennen aikojaan kuolleita kymmeniä tuhansia vähemmän ilman alkoholia.


    • Anonyymi

      Tilliä ja lohta. Kaikki pitäneet

    • Anonyymi

      Appelsiinimehu.

    • Anonyymi

      4 ploa valkkaria , 2 ploa kolmenvartin giniä ja 4 pulloa koskenkorvaa, spritea pöntön koon mukaan. Tämän sekaan 30 L kiljua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      190
      8617
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4768
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      4238
    4. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      62
      3807
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3216
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      2990
    7. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2686
    8. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2491
    9. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      44
      2304
    10. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      38
      2213
    Aihe