Onko enää sellaista seurakoiraa, jolla ei olisi...

Rotu hakusessa?

erittäin todennäköisesti vakavia perinnöllisiä sairauksia??? Etsimme perheeseemme seurakoiraa ja tuo terveys mietityttää rotua valitessa. Kaikki lyttykuonot tuntuu kärsivän hengitysvaikeuksista, cavalierillä on sydänvikaa jne. Tuota cavalierin kokoa etsimme... Suosittelisitteko jotain?

28

2179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • detuj

      villakoira! kokoja ja värejä löytyy, karvaa ei irtoa ollenkaan ja jos ei tykkää turkinhoidosta voi sen leikata trimmerillä kauttaaltaan niin lyhyeksi/ usein kuin on tarve. Luonne mitä mukavin, ja on tosi kiva kaveri myös lapsille :)

    • kioi

      Japanin pystykorva, pieni mutta jaksaa pitkätkin lenkit.

    • se !!!!

      Terve rotu :-)

    • fdhgjhkjl

      perhoskoirat elävät pitkään ja on helppokoulutteisia kuten caviskin. Affenpinserikin ja tipsukin on. jne

      • fgrtyu

        siis affenpinseri ja tipsu ei helppokoulutteisia mutta terveitä kuten kääpiöpinseri ja kääpiösnautseri terrierit etc.


      • m
        fgrtyu kirjoitti:

        siis affenpinseri ja tipsu ei helppokoulutteisia mutta terveitä kuten kääpiöpinseri ja kääpiösnautseri terrierit etc.

        kaikilla rotukoirilla on perinnöllisiä sairauksia. seurakoira ja rotukoira eivät ole synonyymi. eli voisitko harkita monirotuista koiraa, mikäli olet kovin huolissasi sairauksista?


      • terveys kiinnostaa ?
        m kirjoitti:

        kaikilla rotukoirilla on perinnöllisiä sairauksia. seurakoira ja rotukoira eivät ole synonyymi. eli voisitko harkita monirotuista koiraa, mikäli olet kovin huolissasi sairauksista?

        Sellaisen vanhemmista ei ole mitään virallisia terveystodistuksia.


      • milla.
        terveys kiinnostaa ? kirjoitti:

        Sellaisen vanhemmista ei ole mitään virallisia terveystodistuksia.

        Voi hyvinkin olla. Ja tutkimusten mukaan sekarotuiset ovat osoittautuneet rotukoiria terveemmiksi.


      • Koirankouluttaja

        Eli mitä vanhempi rotu on sitä vähemmän siihen on ehditty sukusiitoksella sun muulla saada sairauksia. Pienistä koiristä ehdoton suosikkino (terveyden kannalta) on Papillon tai Phalene!


    • suosittelen

      Papillonilla ei ole yleensä sairauksia, meidän papillon eli 13 vuotiaaksi ilman minkäänlaisia sairauksia. Pienikokoinen, ja älykäs se on, sopii niin lenkkikaveriksi tai seurakoiraksi että näyttelyihin.

      • suosittelen

        Korjaan siis, sopii niin seura- että harrastuskoiraksi kuin agilityynkin. Pahoittelen virhettäni !


    • emsux

      Villakoira tuli ensimmäisenä mieleen. Kokoa löytyy ihan 4 kokoa. Ja on todellinen seurakoira.

      Ei lähde karvaa, mutta se pitää trimmata noin kerran kuussa. Voi pitää ihan lyhyenä, jolloin turkki ei tarvitse oikeastaan mitään hoitoa. Harjaus ehkä kerran viikossa. Värejäkin löytyy erilaisia -musta, valkoinen, harmaa, aprikoosi, tumman ruskea...

      Erittäin helppo kouluttaa ja on muutenkin mahtava rotu :)

    • cavalier muuten

      Cavalierien läppävika on alkanut tuntua hyvinkin vähäiseltä ongelmalta nykyisen vitsauksen, syringomyelian rinnalla. Itsekin olen cavalieria harkinnut, mutta suuren syringomyeliariskin vuoksi taitaa cavalier jäädä ottamatta. Onhan se nyt aika kamalaa, että käytännössä jokaisella cavalla on kallon epämuotoisuus, joka altistaa syringolle ja useilla on syringo jo valmiiksikin. Kyllä tuon taudin rinnalla sydänviatkin alkaa tuntua vähäpätöisiltä, vaikkeivät nekään sitä ole.

    • pävö

      Harvinaisemmat rodut ovat yleensä terveempiä mut ne maksaa enemmän ja saatavuus voi olla vaikeeta.Onko pakko olla rotu koira? Sekarotuinen on terveempi ja elää pitempään.Kallista koiraa ei voi jättää ilman valvontaa ne varastetaan helpommin sillä varkaat ovat hintatietoisia.

    • haviis<3

      Havannankoira on tosi terve rotu!!

    • ggjjiijgf

      toi ei muuten sitten pidä paikkansa että sekarotuset olisi terveempiä.

    • sasha84

      se ei pidä paikkansa että sekarotuinen olisi terv eempi kuin rotukoira. joillain on vähemmän perinnöllisiä sairauksia kuin toisilla. täysin terveitä rotuja ei ole olemassakaan. mutta voisin suositella cockerspanielia, villakoiraa, englannin springerspanielia, japaninpystykorvaa, tiibetinspanielia, bostoninterrieriä ja welsh corgi pembrokea.

    • Terdis

      Ota sekarotuinen. Itselläni on chihu-papillon, aina täysin terve ja reipas, järjettömän sosiaalinen ja pelkäämätön (toisin kuin chihut yleensä). Sekarotuisista lähes aina karsiutuu ikävät rotuominaisuudet pois - hyvät jää jäljelle.

      • Pasquier

        "Sekarotuisista lähes aina karsiutuu ikävät rotuominaisuudet pois - hyvät jää jäljelle. "

        Tälle heitolle ei ole mitään muuta perustetta kuin että sinusta tuntuu siltä ja sinun koirasi on _tähän asti_ ollut terve. Sekarotuisuus ei todellakaan tee koirasta automaattisesti terveempää, pikemminkin päin vastoin, sillä sekaroituista pentuetta teetettäessä ei vanhempien perinnöllisiä sairauksia ole harkittu.


      • oyjg
        Pasquier kirjoitti:

        "Sekarotuisista lähes aina karsiutuu ikävät rotuominaisuudet pois - hyvät jää jäljelle. "

        Tälle heitolle ei ole mitään muuta perustetta kuin että sinusta tuntuu siltä ja sinun koirasi on _tähän asti_ ollut terve. Sekarotuisuus ei todellakaan tee koirasta automaattisesti terveempää, pikemminkin päin vastoin, sillä sekaroituista pentuetta teetettäessä ei vanhempien perinnöllisiä sairauksia ole harkittu.

        No, sekarotuiset kuitenkin ovat keskimäärin tarkasteltuna rotukoiria terveempiä. Se on fakta.


    • Adellee

      Tuurin kauppaa aina. Itsellä pahasti polvivikainen villakoira ja kaverilla lähes sokeutunut cotton (kaihi).

    • Tuonhan saa2

      Noi hengitysvaikeudethan saa korjattua esim Bulldogeilla todella helpolla ja riskittömällä leikkauksella, laaserilla napsastaan.
      Tai sitten nenän röörejä aukastaan.
      Että ota bulldog, miehen paras ystävä, tosi äijä. Ja laiskakin on sopii mulle sellainen

    • pirjo1002

      Itsellåni on lhasa apso. Hyvin vähän sairauksia ja vaikka on lyhyt kuono niin ei ole hengitysvaikeuksia. Puhuin asiasta eläinlääkärini kanssa. Ihana rotu jos karvakasasta pitää.

    • ameeeeba

      Kaikki ei-muotirodut ovat pysyneet terveempinä niin henkisesti kuin psyykkisestikin. Näitä on mm. perhoskoirat, coton de tuléar, spitzit, japaninpystykorva, apso, shih tzu..

      Mutta jokainen koira on kallis arpa. Vaikka valitsisit terveen rodun edustajan terveistä vanhemmista, silti sille voi puhjeta jokin periytyvä sairaus tai vika. Sama sekarotuisissa.

      Terdis on hakoteillä. Enkä edes jaksa selittää miten, sen näkee jokainen sen tekstistä.

    • w.juusola

      lancashire heeler olisi hyvä rotu :D Niitä on mustia punaruskein merkein, ja maksanruskeita punaruskein merkein.Ei kovin iso koira, uros, 30cm ja narttu 25 cm.
      Kuva:
      (Musta)
      http://www.freewebs.com/myttyheeler/Kaunis Mytty.jpg
      (Maksanruskea)
      http://www.dogbreedinfo.com/images10/Lancashire Heeler9C20D14pup.jpg
      eikä ole lyttykuonoa, joten ei ole hengitysvaikeuksia.
      LUONNE: (kopioitu suoraan wikipediasta)
      Lähes kaikki lancashire heelerin luonteenpiirteet kertovat sen alkuperästä maatilojen karjakoirana. Karjaa paimentaessa heelerin tuli olla rohkea sekä kyetä lukemaan karjan eleitä. Niiden täytyi olla työhaluisia ja yhteistyökykyisiä ihmisen kanssa. Vahtikoirina heelerit olivat valppaita sekä itsevarmoja. Nykyäänkin ne saattavat vahtia reviiriänsä haukkumalla. Heelerit toimivat myös seurakoirina taloissa. Heelerit ovat sosiaalisia, ihmisrakkaita ja iloisia persoonia.
      Heelerit nauttivat tekemisestä ja haluavat olla mukana perheensä tekemisissä. Heelerit ovat yleensä kontaktinhaluisia ja koulutettavuudeltaan erinomaisia. Kotikoirina heelereillä on usein karjapaimenen aistit, joten se yrittäisi olla laumansa johtaja.
      NYKYINEN KÄYTTÖ:
      Harrastuskoira, seurakoira
      ELINIKÄ:
      voi elää jopa 20-vuotiaaksi

    • cavan omistaja :)

      Ota vain cavalier, kyselet vain kasvattajalta isän ja äidin suvuista, niin sillä tavalla todennäköisimmin löytyy terveet. Ja muutenkin kannataa katsella kasvattajan asuntoa ja tapaa jolla hän käsittelee koiria.

      Meidän cavan kasvattaja tiesi ja osasi kyllä asiansa, neuvoi ja vastasi aina tarvittaessa, esitteli muutkin koiransa, varasi meille laadukkaan pentupaketin ja varoitteli taipumuksesta liikalihavuuteen sekä selitti kaikista sairauksista. Kyseli myös myöhemmin miten on elo sujunut. Ja saatiin kaikki paperitkin :) Erittäin hyvä mieli jäi tuosta kyseisestä kasvattajasta, saatiin myös apua kysymyksiimme joita myöhemmin ilmaantui.

      Ja kaikilla roduilla on perinnöllisiä sairauksia, myöskään se harvinainen rotu ei takaa pientä sairauden riskiä( voi olla korkea sukusiitoprosentti).

      • cavan omistaja :)

        Mutta jos haluat kuitenkin pohtia muita vaihtoehtoja:
        -Coton de tulear
        -Bolognese
        -Japanese chin
        -Mittel / Kleinspitz
        -Tanskalais-ruotsalainen pihakoira
        -Shetlanninlammaskoira

        En keksi enää, mutta jos kiinnostuit etsi ihmeessä lisää tietoa. Jos päädyit coton de tuleariin, varo ettet osta arkaa koiraa( arkuus on yleistynyt cottoneissa)


    • havaa<3

      Meillä villakoira ja havannankoira .. molemmat tosi terveitä, suosittelen !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe