Ilotulitan ja olen ylpeä siitä

Laherry

Vaikka kuinka jotkut haluavat kieltää yksityisen ilotulittamisen ja osa oikein vihaa raketteja, aion heistä välittämättä osallistua taas ja jälleen kerran uutena vuotena ilotulitukseen. Ilotulitus on mielestäni hauskaa ja on myös mukava kuulla, kun sivusta seuraavien suusta kuuluu ihailuja. Kun ilotulitan, ilotulitan vastuullisesti. Siis jos pihalla rakettikassin kanssa ollessani joku lähestyy minua ja kysyy kohteliaasti: "voisitko vaihtaa paikkaa, kun tuo meidän koira on paukkuarka?", niin minä vastaan: "no tottahan toki", ja pakkaan kimpsuni ja kampsuni ja painun jonnekin sopivampaan paikkaan jatkamaan paukuttelua. Ymmärrän hyvin koiranomistajia, sillä olen itsekin ollut sellainen. Itselläni oli karvakaveri 14 vuotta, ennen kuin se 2009 huhtikuussa jouduttiin viemään piikille. Oma koirani ei ollut paukkuarka, vaan lähinnä loi halveksuvan katseen ihan kuin sanoakseen: "arvon idiootti sitten paukutti rahansa taivaalle, vaikka olisit voinut ostaa sillä rahalla mulle makkaraa.".

Asia on aivan yhtä selkeä myös muissa kohteliaissa pyynnöissä, kuten: "voisitko siirtyä muualle tulittamaan, kun minä ja vaimoni ei okein välitetä noista paukuista." Vastaus on sama kuin koirakysymyksessä: "No ilman muuta.", ja sitten taas mentiin. Sen sijaan, jos ryntäät ovet paukkuen pihalle ja tulet pää punaisena huutamaan, että: "Tunge jätkä ne rakettis perseesees ja painu helevettiin täältä!!", niin tähän vastaus kuuluisi varmaankin tyyliin: "Taidan tunkea pääsi näiden rakettien kanssa perseeseesi ja sytyttää sen jälkeen tulilangan ellet nyt häivy." ja en siirry mihinkään. Lyhesti ja ytimekkäästi: niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Osa ihmisistä on huolissaan ilotuliteonnettomuuksista ja niiden hoitoon kuluvista rahoista. Joka vuosi sattuu jotain kymmeniä sairaalahoitoa vaativaa ilotulitevammaa. Nämä onnettomuudet eivät johdu ilotulitteesta, vaan sen käyttäjästä itsestään. Olen sitä mieltä, että jos sen raketin tai thunderkingin kanssa pelleilet ja satutat itsesi, niin omapahan on murheesi. Siinäpähän oppii kantapään kautta miten ilotulitteita kuuluu käsitellä. Jos siis menee silmä tai sormi, niin se on henkilökohtainen voi-voi. Jätetään loukkaantuneen hoivaaminen hänen läheisilleen ja sairaalan henkilökunnalle, eikä sekoiteta koko kansaa siihen soppaan. Jos pari tumpeloa sählää, niin miksi kaikkia pitäisi rangaista? Mikäli joku sähläri onnistuu sytyttämään vaikkapa roskakatoksen, tuleen, niin otetaan yksinkertaisesti tarvittava määrä tuohta kyseisen poropeukalon lompakosta. Tällä helpolla toimenpiteellä välttyy taas jokunen ihminen murehtimasta, mihin julkisia varoja käytetään. Näinhän tämä tietysti oikeuselimen kautta hoidetaan, mutta kaikki eivät tunnu tajuavan sitä.

Itse tulitan vastuullisesti, kuten todennäköisesti suurin osa tulittajista. Pidän suojalaseja silmilläni niin kauan kuin ruuti palaa, kuten todennäköiseti suurin osa tulittajista. Pidän myös huolen siitä, että ensin lähtee ruutipaukut taivaalle ja vasta sen jälkeen (mahdolliset) nestepaukut kurkusta alas, kuten todennäköisesti suurin osa tuluttajista. Siivoan myös jälkeni seuraavana päivänä, kuten todennäköisesti suurin osa tulittajista. Miksi siis pitäisi rangaista kaikkia, kun yksi sählää? Miksi yleensä ottaen kaikki itselle epämiellyttävä pitäisi kieltää? Miksi ihmeessä osa ihmisistä on sellaisia niuhottajia, että mikään ei kelpaa.

Hyvää uuttavuotta kuitenkin tasapuolisesti kaikille :)

9

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • blääää

      olet varmaan tehnyt parhaan kirjoituksen suomi24 sivuille ikinä olen aivan täysin samaa mieltä kanssasi mutta ainoa asia on että suojalaseja en silmilleni laita omatpahan on silmäni jos menee mutta ehdottomasti asia on kyllä näin
      itsellä oli sama juttu viimevuonna että joku pappa tuli mussuttamaan et painu vittuun ampumasta niitä saatanan paukkuja ja vastaus oli että `sun terveyden kannalta olis helvetin hyvä ku lähtisit mahdollisimman nopeesti vittuun siitä` no vittuilu jatku papalta ja sanoin uudestaa samaan tyyliin ja ei oikeen mielellään lähtenyt sitten se lähti kun otin roomalaisen käteen ja rupesin ampumaan astron raketteja

      mutta oli taas yksi ihminen joka tuli kiltisti kysymään että olisitteko niin kiltti että lähtisit ampumasta muualle että koiramme pelkää ja sanoin että kyllä ja anteeksi että häiritsi ja hyvää uutta vuotta teille.

      • silmätönkö?

        tiedät varmasti,jotta silmänsä menettänyt ei saa mistään vakuutuksesta rahaa eikä korvauksia.Valtion tuki sokealle on 47€/kk kelan eläke 645€ takuueläke.Et voi ikinä käyttää tietokonetta/pelata/katsoa tvtä..leffoja et ajaa autoa.


      • igvjdfy
        silmätönkö? kirjoitti:

        tiedät varmasti,jotta silmänsä menettänyt ei saa mistään vakuutuksesta rahaa eikä korvauksia.Valtion tuki sokealle on 47€/kk kelan eläke 645€ takuueläke.Et voi ikinä käyttää tietokonetta/pelata/katsoa tvtä..leffoja et ajaa autoa.

        niin se on mun oma häpeä mutta jos ne ampuu silleen kuin pitää ja oikei niin ei sitä vahinkoa satu koska ne on niitä ketkä itse leikkii niillä thundereilla itse ammun kaikki niinkuin kuuluu ja tiedän että välillä niitä suutareita on mutta voi voi MIELESTÄNI TUO OLI FIKSUA PUHETTA MUTTA ITSE TYHMÄLLE IHMILELLE EI SAA SITÄ PERILLE AIVOKOPPAAN MIIN KUIN MINÄ omatpahan on silmät


      • tomppamaan
        silmätönkö? kirjoitti:

        tiedät varmasti,jotta silmänsä menettänyt ei saa mistään vakuutuksesta rahaa eikä korvauksia.Valtion tuki sokealle on 47€/kk kelan eläke 645€ takuueläke.Et voi ikinä käyttää tietokonetta/pelata/katsoa tvtä..leffoja et ajaa autoa.

        Suurin osa näistä silmä ja sormi vammoista on tapahtunu humalassa.


    • Asiaa kerrankin

      Ainakin asiallisemmin kirjoitettu kuin nämä "raketit pois" -viestit. Ja olen 100% samaa mieltä.

    • bf

      voi voi vai ihailua haluaa poju

    • JupeLaamanen

      minä en ilotulita koskaa vastuullisesti

    • näinsemenee

      Minä nuorena kauan sitten ammuin roomalaisen kädestä ja siihen käteenhän se koko roomalainen poksati ja sen jälkeen en ole kädestä ampunu. Piti tuokin asia aikoinaan oppisa sitten kantapäänkautta.

      Nykyään aina käytän suojalaseja ym. katson että kaikki ovat turvallisen matkan päässä ennen kuin ammun.

      Minä ammun muulloinkin kuin uutenavuotena. Nytkin hain luvat pelastusviranomaisilta ja tammikuun lopussa ammuin metsälammen jäällä ja viime vuonna ammuin 3-vuotis hääpäivän kunniaksi erään vuokra-mökin pihalla (tietenkin mökin omistajilta ja lähinaapureilta ennen lupien hakemista varmistettiin että saako ampua) ja tänä vuonna saattaa olla että ammun taas 4-vuotis hääpäivän kunniaksi ja taas katson paikan tarkkaan mutta joku vuokra-mökki se tulee olemaan missä on hyvää aluetta ampumiselle ja tietenkin aina seuraavana päivänä jäljet pitää siivota hyvin.

    • Ilmansaasteet

      Mua ei haittaa kenenkään vammat mutta kun me syödään ruuassa ne tulitteista laskeutuvat myrkyt ja olet ylpeä saastuttamisestasi vielä niin ei herranjumala kuinka tyhmä ja yksinkertainen voit ollakkaan. Sulle tulee pienen hetken suuri ilo ja toisille suuri murhe sairastuttuaan myrkkyihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe