Ruoka-annoksen koko Japanissa

Ei-suursyömäri

On huomattava, että mennessä syömään vaikkapa ostoskeskusten ravintolaan, ruoka-annosten koko suomalaisiin verrattuna on todella pieni. Hinta suurinpiirtein sama kuin Suomessa.

Esimerkiksi ravintolan jauhelihapihvi on kooltaan noin 6 x 6 cm. Sen lisäksi tulee puolikymmentä pulleaa ranskalaista perunaa ja vähän vihanneksia. Kyllä tuollaisen "missiannoksen" jälkeen tulee pian taas nälkä.

Hampurilaiset jossain Mäkkärissä ovat samanlaisia ja halvemoia kuin Suomessa, mutta ruokana roskaahan se on.

7

923

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • <(^_^)>

      Kuka menee syömään Japaniin jauhelihapihviä tai mäkkärin hampurilaisia? :D

      Perinteisessä katuravintolassa saa kunnon annoksen ruokaa, hinta n. 6€ ja nälkä lähtee varmasti. Ruokavalintoina on yleensä kareeraisu (riisiä currykastikkeella) tai nuudeleita kastikkeessa. Näitä ravintoloita löytyy lähes joka kadulta. Tilaaminen tehdään automaatilla, josta valitaan ruoka ja laitetaan rahat sisään. Harmittavan harvoin koneessa luki selkokielellä ruoan nimi, mutta eipä se ainakaan itseä haitannut.
      Paras kokemus oli ehdottomasti Sukiya-ketjun beefbowl -annos. Nälkä lähti ja jaksoi taas tutkia kaupunkia. Ruoassa on riisiä kulhon pohjalla ja päällä lihaa. Ruoan päälle laitetaan kahta todella hyvää kastiketta, joiden sisällöstä ei ole mitään tietoa (hyvää oli ^^).

      Hyvänä vinkkinä voisi sanoa, että kannattaa vältellä suurten ostoskeskusten ravintoloita. Menkää mieluummin hieman syrjäisempiin paikkoihin syömään. Perheyrityksillä on suurissa kaupungeissa kova kilpailu, joten ruoan pitää olla hyvää ja halpaa, jotta asiakkaita on tarpeeksi.

      • 4+5

        Sukiyan lisäksi vastaavia pikaruokaloita on Matsuya ja Yoshinoya. Yoshinoyassa mainitsemasi kaltainen annos (valittavissa joko nauta- tai sianliha) maksaa 380 jeniä, joten kukkaroa se ei paljoa rasita. Nämä paikat ovat lisäksi auki 24/7, joten aina voi syödä kun nälkä on.

        Aloittajalle mainintana että usein näissä hampurilaispihviannoksissa on tarkoituksena tilata kulho tai lautasellinen riisiä sen pihvin lisäksi. Sen joutuu tilatessa mainitsemaan erikseen (esim. Saizeriya toimii näin). Yleensäkin Japanissa ihmiset syövät kolmesti päivässä (aamiainen, lounas ja päivällinen), joten yhden annoksen ei ole tarkoituskaan kattaa koko päivän ruokatarvetta (monet suomalaisethan ovat tottuneet syömään vain yhden lämpimän aterian päivässä).

        Ja kuten edellinen vastaaja totesi, niin suosittelen kokeilemaan näitä pieniä perheravintoloita, tosiaan saa hyvää ruokaa edulliseen hintaan. Menut ovat useimmiten vain japaniksi, mutta kyllä sitä aina jotain nokan eteen saa, rohkeasti vain kokeilemaan. Mm. raamen-ravintoloiden annokset ovat usein varsin tuhdin kokoisia ja kertaakaan ei ole tarvinnut nälkäisenä ovesta poistua.


    • izakaya

      ...mutta me mieheni ja siskoni kanssa taas monesti ihmeteltiin, että mihin mahaan ne hoikat japanilaiset oikeen annoksensa syövät? Me tulimme ainakin täyteen joka kerta, oli kyse sitten nuudeleista tai vaikka tonkatsu-annoksesta (emmekä todellakaan ole pieniruokaisia). En kyllä käynyt kuin kerran Freshness -hampurilaispaikassa, mutta kyllä siellä ainakin reilut annokset olivat. Suosittelen kyllä sitä "aitoa" ruokaa, on täyttävämpää puhumattakaan elämyksestä =)

      • 3+5

        Japanilaisten Fresness Burger- ja Mos Burger -ketjujen hampurilaiset ovat ihan tuhtia tavaraa, kannattaa käydä kokeilemassa kun Japanissa päin liikuskelee.


    • hirveetä skedee

      Jos menette, älkää tilatko esim pizzaa tai pihviannosta japanissa. koko on todella pieni, ja maku hirveätä paskaa tbh.

      pihvini oli valmiiksi leikattu suikaleiksi, kuten nipponissa on tapana. en vaan saanut syötyä niitäkään kun oli TO-DEL-LA helvetin sitkeitä palasia.

      puukotin niitä sitten pieniksi kikkareiksi kauan, ja nielin purematta kun hampaat ei pystynyt sapuskaan.

      pitää vaan pysytellä nuudeleissa ja sushissa kun siellä käy.

      • Mainin Fahl

        Tämä nyt on täyttä roskaa. Japanin ravintoloissa ylivoimaisesti maailman paras taso. En voi ymmärtää missä olet pihvisi syömyt. Oletko kuullut esim Koben pihvistä, joka on maailman arvostetuinta lihaa? Tokiossa on enemmän Michelin-tähtiä kuin New Yorkissa, Lontoossa ja Pariisissa yhteensä. Ja niistä moni on länsimaisia ravintoloita. Kivenkovan kilpailun, erittäin vaativan ostajakunnan ja edistyksellisen elintarviketeollisuuden takia Japanin ravintoloiden taso on maailman paras.


      • Mainin Fahl
        Mainin Fahl kirjoitti:

        Tämä nyt on täyttä roskaa. Japanin ravintoloissa ylivoimaisesti maailman paras taso. En voi ymmärtää missä olet pihvisi syömyt. Oletko kuullut esim Koben pihvistä, joka on maailman arvostetuinta lihaa? Tokiossa on enemmän Michelin-tähtiä kuin New Yorkissa, Lontoossa ja Pariisissa yhteensä. Ja niistä moni on länsimaisia ravintoloita. Kivenkovan kilpailun, erittäin vaativan ostajakunnan ja edistyksellisen elintarviketeollisuuden takia Japanin ravintoloiden taso on maailman paras.

        http://www.cnngo.com/tokyo/eat/tokyo-regains-heavyweight-crown-world-food-capital-327460

        Ja japanilaiset tosiaan hallitsevat ulkomaalaisetkin ruoat:

        “Another factor is Japan's innate skill at adapting foreign influences,” says Robinson. If you look at the international cooking contests, from pizza in Napoli to baguettes in Paris, they're all won by Japanese. They’re adept at going really deep and capturing the essence of something until it becomes their own.”


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe