Laumis vs sudet.

Niin.

15

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuffe

      Mikä siinä on että luontoon kuuluvat pedot ovat tulleet ihmiselle niin suureksi uhkaksi tänä päivänä? Pitäisi varmaan ihmistenkin katsoa peiliin ja tutkiskella omaa toimintaansa? Ihminen on kuitenkin itse SE eläin, joka on kaikkien eläinten suurin uhka!! Minä ainakin toivoisin kohtaavani suden tai minkä tahansa metsäneläimen luonnossa tai omalla pihallani. Jos metsässä joku eläin (muu kuin ihminen) tappaa koirani, olemme silloin niiden reviirillä. Pihassa koirani ovat pedoilta turvassa :)

    • Кавказская овчарка

      on se ainoa totuus, ja ne videot joissa koira tappaa suden, eivät ole totta?

      • ..

        No ei ne kyllä ole. Epäreilut taistelut yleensä videoilla.


      • luontoa ei kukaan uh
        .. kirjoitti:

        No ei ne kyllä ole. Epäreilut taistelut yleensä videoilla.

        Internetissä leviävät tappovideot on pikkupoikien egonpönkitysjuttuja joihin ei ole uskominen. Luontoa ei kukaan uhmaa.


    • sivusta seurattuna

      Kyseessä siis oli pyreneittenkoira, tarkemmin todettuna 45 kiloinen yksilö, eli aikamoisen pieni rotunsa edustaja, etenkin kun tuolla päin USA:aa sudet taitavat olla jotain 40-70 kiloisia keskimäärin..

      Kyseessä on ollut joko todella pieni pyreneittenkoira uros, todennäköisemmin narttukoira joka ei sekään sieltä suurimmasta päästä tai vielä todennäköisemmin vielä juniori-ikäinen koira. Urokset kun tällä rodulla ovat keskimäärin 50-65 kiloisia, ainakin täällä Suomessa ja tietääkseni myös muualla maailmalla.

      Intohimoisena ja pitkäaikaisena pyreneittenkoira harrastajana voin kyllä itsekin ihan rehellisesti myöntää, että harvassa alkavat olla ne tämän rodun yksilöt, jotka sudelle pistäisivät kunnolla kampoihin, lähinnä kyseeseen voisivat tulla rohkeimmat ja isoimmat urokset, tuollaiset 60 kiloiset, joilla vielä viettiä on tallella.

      Mitä taas laumanvartijoihin ylipäätänsä sutta vastaan tulee, niin kannattaa myös hieman katsoa rodun lähtömaata. Jokin etelä-eurooppalainen laumanvartijarotu kun on jalostunut taistelemaan kenties jotain 20-50 kiloisia susihukkia vastaan ja vielä tällöinkin useamman koiran ryhmässä sekä piikkipannalla varustettuna.

      Kyllä silti mielestäni vaikkapa pyreneittenmastiffi tai espanjanmastiffi, jollaisten urosyksilö voi painaa jopa 100kg, on varmasti pätevä pitämään sudet loitolla ja jopa ottamaan niiden kanssa yhteen. Muita päteviä rotuja on myös, esim. keskiaasianpaimenkoira, kaukaasianpaimenkoira sekä anatolianpaimenkoira, kyllä nämä rodut ovat ihan päteviä susia vastaan vielä tänäpäivänäkin. Monista muista laumanvartijaroduista tuo paras "särmä" vaan on alkanut hiipua, alkuperäisen käyttötarkoituksen vähetessä.

      • virheellistä"

        Sellaiset määritellään jo liian painaviksi, eli virheellisiksi, eikä sellaisia saisi ainakaan käyttää jalostuksessa.

        Tosin jos ylipainoista koiraa tarkoitat, niin silloihnan hyväksyttykin pyreneitten- tai espanjanmastiffikin voivat saavuttaa 100 kg, mutta silloin ne eivät enää pärjää sudelle.


      • sushisiunatkoo
        virheellistä" kirjoitti:

        Sellaiset määritellään jo liian painaviksi, eli virheellisiksi, eikä sellaisia saisi ainakaan käyttää jalostuksessa.

        Tosin jos ylipainoista koiraa tarkoitat, niin silloihnan hyväksyttykin pyreneitten- tai espanjanmastiffikin voivat saavuttaa 100 kg, mutta silloin ne eivät enää pärjää sudelle.

        Niinhä se mennööp: Nälkäinen sus syöp läskiköntyksen leikiten. Kaukkarikin pelkkä alkupala jos oikeassa metsässä kohtaavat.


      • jos et tiedä
        sushisiunatkoo kirjoitti:

        Niinhä se mennööp: Nälkäinen sus syöp läskiköntyksen leikiten. Kaukkarikin pelkkä alkupala jos oikeassa metsässä kohtaavat.

        Nop niin, ihtelläni on 2 kaukkaria, narttu 55 kiloonen ja uros 75 kiloonen,kumpainenkin teräskunnossa, saavat olla ulkona vapaana 24h, tappelevat päivät pitkät keskenänsä, vedätän niillä vanhaa kuorma-auton rengasta ja syövät vain raakaa lihaa..kyllä susi vapisee ainaskin tämän uroon edessä.


      • Lea T.

        No ei pystiffit ainakaan toisen eläimen kokoa säiky!! Olin yksi päivä pystiffini kanssa metsässä, syrjäisellä maaseudulla missä ei lähes koskaan kukaan tule vastaan. Metsässä meni suht, leveä polku ja koirani oli vapaa. Koira käveli mun vieressä ja rupes jo hämärtään, ja meinasin kusta alleni ja huusin pelästyksestä, kun yhtäkkiä vastaan tuli tyttö suomenhevosen kanssa, koira ei yhtään epäröinyt vaan piti kovan ärähdyksen ja lähti hyökkäämään kohti. Onneksi sain koirani kaulapannasta kiinni, ja rauhotettua pystin.. Ja onneksi oli heppa joka ei paljosta hetkahtanu :D Olisi voinut käydä tytölle huonosti hevosen selässä kun pillastuu...

        Koirallani on toisten koirien kanssa ERITTÄIN pitkä pinna, mutta muutaman tilanteen olen nähnyt kun toinen lähes vastaavankokoinen koira (75-80kg) on ärsyttänyt sitä niin paljon, että se ns, "tassun pyöräytyksellä" :D on näyttänyt toiselle että miten kannattaa käyttäytyä! Se on erittäin ketterä ja ovela, suden vastaan tullessa metsässä, en epäröi koirani puolesta sekunnin hyrrääkään.


    • kerrottiin

      suden ontuneen pois paikalta. Eli koirathan olivat pärjänneet sudelle koska se oli loukkaantunut. Uutisessa ei kerrottu olivatko lampaat säästyneet. Laumiksen tehtävä on puolustaa omaa laumaa vaikka henki menisi.

      • wuujuutuu

        Myös paimenkoirat, terrierit, mäyräkoirat ja pystykorvat puollustavat perhettään ja laumaansa vaikka oman henkensä puolesta.


      • Moi susifanit :)

      • Älyhoi!

      • säästyivät

        joutumasta suden suuhun, niin silloinhan laumikset ovat hoitaneet hommansa.


    • laumauskis

      Tässä linkissäkin todetaan kokemuksen syvällä rintaäänellä, että lauma laumanvartijoita pitää karhun ja puuman loitolla, mutta saman kokoiselle susilaumalle ne eivät voi mitään, vaikka toki taistelevat urheasti.

      http://www.montanacattlemen.org/Wolf_Reportings

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      428
      2993
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2334
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      355
      2052
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1217
    7. 158
      1212
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe