Nenä järettömän tukossa kokoajan!!!

Toukomamma90

Moikka. Ajattelin täältä kysyä kun en tiedä mistä muualta voisin. Eli siis, olen raskaana viikolla 20 ja nenäni on ollut tukossa jo lähemmäs 2kk. Välillä nenäni on enemmän tukossa ja välillä vähemmän. Nuhaa ei omasta mielestäni ole vaan johtuu jostain muusta. Nenässäni haisee jotenki pahalle kokoajan, niinkuin veri tai rauta.. Nenäsumutetta olen käyttänyt kokoajan vaikkei sais koska muuten ei henki kulje ollenkaan! Painetta ei tunnu poskionteloissa eikä otsassa. Saunassa nenäni aukeaa ja hengittäminen helpottuu. Voiko olla polyyppejä?? voisiko joku kertoa jolla on polyyppejä, niiden oireet ja miten tutkitaan ja hoidetaan. Pelottaa mennä lääkäriin jos ne ronkkii tuota nenää sitten kamalasti. Mitenkäs se nenän tähystys tehdään?? Olisi kiva tietää jos tässä lääkäriin pitää lähtä että miten ne tutkii tuon nenän. Sattuuko se? Yökkäyttääkö se?? Kärsin myös kamalasta oksennus pelosta joka ei kyllä asiaa auta yhtään. Pelottaa myös vauvan vuoksi että kärsiikö hänkin kun minäkin kärsin... :( Niin ja vielä kun taskulampulla katson nenääni, niin aikalailla tuossa alkupäässä näkyy niinkuin joku "pullistuma" aina kun nenä on tukossa. Tällä hetkellä vasemman puoleinen nenänreikäni on auki ja tuota pullistumaa ei paljoa näy, oikean puoleinen on nyt tukossa kokonaan ja tuo pullistuma näkyy. Eli rööri on ihan tukossa. Mitä tämä on??!! Auttakaa! Pliis! Kiitos jos joku tietäisi edes jotain ja voisi valaista asiaa! :)

6

3586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toukomamma90

      Eikö kenelläkään ole samanlaisia kokemuksia? Kertokaa sitten edes mites se nenä tutkitaan/tähystetään! Pelottaa kamalasti! Sattuuko se? yökkäyttääkö se? kutiaako se? miltä se niinku tuntuu??? kauanko kestää? Help me!!

    • polyyppinenä

      No jos sulla näkyy jotain pullistumia niin ne voisivat tietysti olla niitä polyyppeja. Ne voi itsekin nähdä, itsekin aina välillä tiirailen omiani että pienentyvätkö yhtään :) Lääkäri totesi ne yhden poskiontelotulehduksen yhteydessä ja määräsi kortisoninenäsuihketta jatkuvaan käyttöön. Sen pitäisi ilmeisesti pienentää niitä. Älä ole peloissasi vaan mene ihan rohkeasti lääkärille vaan, ei siellä mitään heti ronkita vaan lääkäri katsoo nenääsi lampulla ihan kuten itsekin teet.

    • Dukkoinen olin

      Yksi syy voisi olla, että nenän väliseinä on vino, jolloin pienikin limakalvosärytys tukkii sen.

      Mulla on ollut samoja ongelmia, suihkussa on parempi ja nenä jopa aukeaa hetkeksi.
      Oletko mitannu asuntosi kosteusprosentin? Näin talvella ilma voi olla kuivaa ja esim. märkä pyyhe patterin päälle saattaisi auttaa. Onko sulla lemmikkejä, pölyä, jotain mikä allegisoisi? Pesunaineet? Kukat?

      Olen juossut korva,nenä ja kurkkuläääkärillä varmaan 25 kertaa ja lisäksi on tehty FESS jossa laajennettiin röörejä ja poistettiin jopa luuita poskionteloista ahtauden takia sekä hometilossa työskentelmisen seuraiuksena (12v homefirmassa)

      Jos menet erikoislääkärille niin se kurkkaa kurkkun ja kattoo myös äänihuulten toiminnan. Nenään se kurkkaa sillä otsalampullaan ja sellasella levittimellä. Ei tosiaankaan satu. Korvatkin katsotaan usein.
      Jos hän päättää lähetää sinut sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin niin siellä voidaan tehdä mm.
      virtausmittaus jolla selvitetään että onko nenän seinämä vino sieltä sisältä. Se on kivuton, Nasolinilla avarretaan käytäviä ja sitten laitetaan nenun aukolle sellanen putki ja toinen sierain tukitaan ja sitten puhallat ja hengittelet sen sieraimen kautta jossa on se putkimittari. Ei ollekaan paha eikä satu.
      Joskus käytetään myös magneettikuvausta, itse olin sellaisessa kun poskiontelotilannetta tutkitiin useiden tulehdusten takia ja sekään ei sattunut. Ikävin on se tähystys, jolloin nenä puudutetaan ensin hyvin pumpulitukoilla, kieltmättä se on ilkeää,mutta en voi sanoa että se sattui. Sitä puudutetta valuu myös kurkkuun joten se on normaalia että on tunne kuin se turpoisi vaikka se ei mihinkään turpoa, se vain puutuu ja juominen/syöminen on hetken aikaa kielletty (2h?) jottet nielaisisi väärään kurkkuun.
      Kun nenä on puutunut niin lääkäri lykkää yleensä jäykän tähystimen nenään, olet ehkä silloin makuu tai istuvassa asennossa, itse halusin istua kun se tuntu paremmalta. Se kyllä tuntuu ikävälle, se voi sattua mutta se ei kestä kauaa ja annan sulle vinkin...en meinaan meinannut itse tähystytkseen suostua sillä siitä hommasta oli huonot kokemukset vaikka sen ammatti-ihminen/erikoislääkäri tekikin, niin...pyydä pajon puudutetta, exta-annos ja pyydä myös lasten nenujen tutkimisessa käytetty tähystin. Se on pajon kapeampi ja sen kestää, lupaan!!!! Nenän tähystäminen ei yökötä. Enemmänin se yököttää kun lääkäri katsoo kurkkua, nielua.Mutta homma varmasti sujuu jos kerrot yökkäysrefleksistä lääkärille.

      Nenäsuihkeita ei tosiaan saisi käyttää 10 päviää pidempään. Olin myös niihin koukussa, mutta se vaan huonontaa tilaneetta jatkossa. Sain Prednisolon kortisonikuurin, Aeriusta sekä Avamysta/Flixnoase tippuja nenän hoitoon. Tällä yritetään saada ensin nenä auki ja sen jälkeen päivittäisillä antihistaamiineilla nenä pysymään auki.

      Oletko kokeillut sarvikuonoa ja suolavettä? Se voi auttaa jolllain hetkellisesti, mutta jos vesi ei mene edes läpi niin sitten se ei auta. Mutta kun on tilanne kun nenässä ilma virtaa niin silloin kannatasi huudella, se putsaa nenää ja helpottaa oloa. http://personal.fimnet.fi/laaketiede/sarvikuono/kelpokonsti.html

      Nenässäsi voi olla polyyppeja, niitä hoidetaan lääkkeillä tai sitten ne leikataan. Kokemusta ei ole siitä.

      Ota ihmeessä yhteys lääkäriin ja vaadi päästä jatkotutkimuksiin. Tiedän millasta on elää tukkoisen nenän kanssa jonne truuttaa vain nenäsuihketta jotta jaksaisin päivän , nauttisi siitä että ilma kulkee, mutta se tekee sinulle vain hallaa.

      Se että nenässäsi haisee joltain voi johtua että siellä lokeroissa on joku tulehdus.
      En halua pelotella, mutta minun tulehdukseni oli mennyt jo otsaonteloon ja kun FESS tehtii niin kävivät päässä asti putsaamassa otsaontelot...nukutuksessa tietenkin :D

      Tietoa fessistä: http://ohjepankki.vsshp.fi/fi/2843/5219/

      Kysy jos haluat jotain tietää lisää, vastaan kyllä, mutta varaaa aika lääkäriin, et sinä sinne kuole :D

      • dukkoinen olin

        OIisi ollut kiva kuulla miten homma eteni ja saitko apua mistään...


    • ek1

      Mul on nenä ain tukossa.
      Mul toimii kun oon hetken lämpimässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      843
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    5. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      682
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      620
    Aihe