ärsyyntynyt nenä

ja muuta mukavaa

enpä tiedä onko oikea palsta, kun ainoa todettu allergiani on laktoosi, eikä se tietääkseni vaikuta hengitysteihin (ja vältän laktoosipitoisia ruokia, juomia). pölyallergian oireita, siis kutinaa, minulla ei ole, ja homeelle en ole nykyisessä asunnossani altistunut.

oireeni alkoivat alkusyksystä, niiskutin jatkuvasti kun nenästä valui vettä. aamuisin piti myös niistää paljon, jolloin nenäni alkoi kuivua. nenäni on usein tukkoinen aamuisin, ja joskus flunssan jäljiltä tuntuu painetta poskionteloissa ja otsassa, lääkärissä en tämän vaivan takia ole käynyt, kun on mennyt ohi noin viikossa. flunssaa minulla oli viimeksi kesällä. parin kuukauden päästä nenän valumisesta alkoi aamulla niistäessäni olla verta paperissa, luulin sen tulevan nenäonteloista, mutta kai se johtui siitä kun nenäni oli rupeutunut niistämisestä ja kuivumisesta. kävin kurssia, jonka rakennuksessa oli selvästi hometta, aiemmin ei home ole aiheuttanut allergiaa, mutta tunnistin hajun ja oireet olivat samantapaisia kuin muilla kurssilaisilla, joilla oli homeallergiaa. nenä valui, kuivui ja vuosi verta pahemmin, räin enemmän, mutta se väheni kun kurssi päättyi.

ei tunnu, että tämä olisi allergiaa, jokin kuitenkin "ärsyttää" nenääni. lisäksi hampaissani on tuntunut tahmaiselta jo ehkä tunti pesemisen jälkeen, epäilin sen johtuvan hammastahnastani, vaihto ei muuttanut asiaa. nenäsumutetta en ole käyttänyt, sillä pelkään, että se voisi tulehduttaa arpiset sieraimeni, voisiko se kuitenkin auttaa? vai olisiko jokin rasva, jota laittaa nenään? minulla on toisinaan happaman elimistön oireita, mutta ei pitkään aikaan. olen myös miettinyt, voisivatko nämä nenäoireeni johtua rauhoittavasta lääkityksestä?

lääkäriin aion mennä jos oireet eivät kohta lopu (no, olisi varmaan pitänyt mennä jo pari kuukautta sitten...), mutta olisi kuitenkin kiva kuulla jos jollakulla samantapaisia kokemuksia. kiitos.

9

1671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Allergikko

      Olen itse allerginen, siitepölyille, tietyille juureksille, ja monelle muulle, en jaksa luetella. Minulla allergia aiheuttaa nenän tukkoisuutta, ja avun saan siihen Nasolin nenäsumutteesta, kannattaa kokeilla, muttei käyttää yhtäjaksoisesti yli 10 päivää, minun on katkaistava tuo tukkoisuus, muuten se jatkuu vaan, lisäksi käytän säännöllisesti antihistamiinilääkitystä.

      • ap

        en tiennytkään, että joku ruoka-aineallergia voi aiheuttaa nenän tukkoisuutta. pitää sitten kokeilla nenäsumutetta...


    • nenätär

      Tässä eräs apu nenän limakalvojen hoitoon, ei varsinainen lääke, mutta pehmeyttää karstaista nenää:

      "Nozoil-nenäöljyä on saatavana sekä neutraalin että mentolin tuoksuisena. Nozoil Mentol -nenäöljy sisältää kylmäpuristetun seesamiöljyn lisäksi mentolia ja eukalyptolia. Nozoil-nenäöljy on sen sijaan mauton ja tuoksuton."

    • probiootit käyttöön!

      ......jatkuu. >>>>>>>>>>>>>>>>Paras ja tehokkain hoito on lopettaa altistuminen kv-homeiden toksiinille ja >>>>>>>>>>>>>maitohappobakteerit.
      Huomaa, että oireilu poistuu viiveellä, vaikka kvht-altistus on loppunut. Seuraavassa on suuntaa antava ohje, oireiden poistumiselle, kun altistuminen kv-homeiden toksiinille loppuu:
      - Yli 10-oiretta=> oireilu loppuu noin 4 - 6 kuukaudessa.
      - Yli 20-oiretta=> oireilu loppuu noin 6 - 12 kuukaudessa.
      - Yli 30-oiretta=> oireilu loppuu noin 12 - ~ kuukaudessa.

      KVHT-altistus aiheuttaa kaikissa kudoksissa ja kaikilla limakalvoilla solutuhoa ja tarpeellisten maitohappobakteerien-tuhoa. Aiheuttaen keuhkojen limakalvoilla astman kaltaisen tulehdustilan. Kosteusvauriohomeiden-antibiootti tuhoaa tarpeellisia mh-bakteereita, josta seuraa immuuni-puolustuksen heikkeneminen, josta taas seuraa hermostollisen- ja hormonaalisen-järjestelmän heikkeneminen, kunnes limakalvot ovat niin ohuet, että veri irtoaa ja immuunipuolustus romahtaa kokonaan, jolloin elimistö ei pysty enää taistelemaan sairauksia vastaan, josta surullisin seuraus on kuumeeton keuhkokuume.

      Lääkärikään ei pysty edellä mainitussa KVHT-altistuksessa tekemään muuta, kuin:
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>- Altistuksen pysyvä lopettaminen joka on puolet hoidosta, mutta se ei tarkoita sitä että kaikki olisi automaattisesti kunnossa! Oireilu poistuu viiveellä, sen nopeammin mitä enemmän syöt po probiottibakteereita kv-homeantibiootin tuhoamien probioottien tilalle, jolloin pikkuhiljaa ajankuluessa pystyt kestämään niin luonnonhomeita, kuin kosteusvauriohomeiden-toksiinia.

      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>Huomioi tämä: Limakalvojen probioottibakteerien palautusprosessi tarvitsee prikulleen 1.L-a, 2.L-b ja 3.Bif bakteerit (ks tarkemmin alempaa)!

      KVHT-altistuksen aiheuttamat muutokset terveydessäsi näet jo oiretestillä. Testin lopussa on suuntaa antava ohje oireilun poistumiselle laskettuna oireilun tämänhetkisestä tasosta. Mikäli akuuttia tarvetta ei ole, kannattaa siirtää sitä lääkärissä käyntiä, kunnes näet onko se edes tarpeen. Ja vasta sitten jos oiretaso ei laske alle viiden osuman, tarvitaan lääkäriä etsimään missä ne kudosvauriot on ja mitä sitten on tehtävissä.
      Tietenkin jos on akuutti tarve, niin sitten pitää mennä heti lääkäriin! Jatkuu............:
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Oiretesti.html
      .
      Lue noita lisää:
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Elamaa_yllapitavat_probiootti_bakteerit&homeantibiootti.html

    • tursiaaa

      kotisoni suihkeesta. Se ei toimi heti, vaan pitää käyttää muutama viikko ennen kuin alkaa vaikuttaa.
      Apteekista saa ilman reseptiä. Tais olla Beconase nimistä viimeksi.

    • Apua saanut
      • ap

        kiitos vastauksista....:) oon tota nenähuuhtelua ajatellut, mutten viitsinyt ostaa apteekista kun maksoi sen 12 euroa ja risat. kuulemma voi tehdä ilman vehjettä, mutta jos vetää vettä väärään kurkkuun, tuskin mukava vaikutus:D

        oireet väheni kun en ollut homeympäristössä, sen verran, ettei nenäkään ollut kuiva. vuotaa päivittäin, ja olen alkanut entistä tarkemmin miettiä ruokavalion vaikutusta asiaan. hiivasyndroomaa olen pohtinut, tiedä sitten onko vaikutusta tähän asiaan. kuitenkin heti, kun olin homeen läheisyydessä (ensimmäistä kertaa tunnistin ja haistoin homeen kunnolla) alkoi nenä vuotaa pahemmin, kutittaa ja kuivata. uskon, että kyse on homeesta.


      • Eri asia
        ap kirjoitti:

        kiitos vastauksista....:) oon tota nenähuuhtelua ajatellut, mutten viitsinyt ostaa apteekista kun maksoi sen 12 euroa ja risat. kuulemma voi tehdä ilman vehjettä, mutta jos vetää vettä väärään kurkkuun, tuskin mukava vaikutus:D

        oireet väheni kun en ollut homeympäristössä, sen verran, ettei nenäkään ollut kuiva. vuotaa päivittäin, ja olen alkanut entistä tarkemmin miettiä ruokavalion vaikutusta asiaan. hiivasyndroomaa olen pohtinut, tiedä sitten onko vaikutusta tähän asiaan. kuitenkin heti, kun olin homeen läheisyydessä (ensimmäistä kertaa tunnistin ja haistoin homeen kunnolla) alkoi nenä vuotaa pahemmin, kutittaa ja kuivata. uskon, että kyse on homeesta.

        "..oon tota nenähuuhtelua ajatellut, mutten viitsinyt ostaa apteekista kun maksoi sen 12 euroa ja risat. - -12 € on melko edullinen hinta eikä suolakaan kovin kallista ole..


        "kuulemma voi tehdä ilman vehjettä, mutta jos vetää vettä väärään kurkkuun, tuskin mukava vaikutus:D"
        - ilmeisesti tämä kuulemma henkilö ei tiennyt mistä puhui. Kyse ei ole kurkun huuhtelusta vaan nenän. Kun tekee huuhtelun oikeaoppisesti ei suolavettä mene suuhun. Vain jos nenä on hieman tukkoinen, niin voi vähän mennä, mutta suolavesi on laimeanmakuista.

        Sarvikuonolla huuhtelu ei ole epämiellyttävää. Ihan eri tunne on ruiskuttaa suihkulla vettä nenää, se kun tekee kipeää. Sarvikuonolla huuhteluun käytetään suolavettä, jonka tarkka annostelu ja lämpötila tekee toimenpiteestä ihan miellyttävän ja helpon. Suolan pitää olla hienoa puhdasta merisuolaa, johon ei ole lisätty mitään jodia tms. Kannattaa muistaa seurata ohjeita. Voimakkaasti ei kannata niistää heti huuhtelun jälkeen, koska silloin vinkuu korvissa. Huuhtelun jälkeen nenässä on raikas sama tunne, kuin olisi käynyt saunassa. Ja mikä parasta, sopii myös pitkäaikaiseen käyttöön toisin kuin kortisonisuihkeet..


    • *****

      Kokeillut A-vitamiinitippoja ? Mitään kuivattavia suihkeita tms. ei kannata käyttää, vaan A-vitamiinitippoja. Minulla ovat auttaneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1958
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      248
      1924
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1636
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1451
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1161
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1120
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      958
    8. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      952
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      105
      924
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      886
    Aihe