kirjavinkkejä!

Minna

Elikkä nyt vaan suosittelemaan kirjoja jotka hätkähdyttävät ja ovat aivan loistavia.
Kertokaa parhaiden lukemienne kirjojen nimet/kirjailijat!
Kiitos!

52

4534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiira

      TODELLA vaikea kysymys... Ykkösenä varmasti Victor Hugo´n Kurjat (ihmiskuvaus huippua ja saa taas uskomaan ihmiskunnan perimmäiseen hyvyyteen). Muista hyvistä täälläkin debatoitu Peter Hoegin Lumen taju (luen joka talvi), Anton Tsehovin novellit (suosittelen kaikille kokoelmaa Hevosenkaltainen sukunimi) ja Anita Loosin Herrat pitävät vaaleaverisistä (blondiklassikko jo 80 vuotta ennen Krisseä!). Veikko Huovisen kirjat ovat hillittömän hauskoja, mm. Veitikka (Hitlerin kuvitteellinen elämäkerta, muistakaa aina nauraa diktaattoreille) ja Rauhanpiippu (älykästä pasifismia). Pasifismiin löytää syitä myös Peter Englundin kirjasta Kirjeitä nollapisteestä (Englund pakottaa meidät katsomaan lähihistoriaamme niin läheltä, että tuhkaa pöllyää silmille). Bulkkifantasian kuluttajana osaan arvostaa myös laatua, Clive Barkerin Abarat on viehättävä kirja, kuvituksesta plussaa. Fantasian puolella uppoaa myös mikä tahansa Neil Gaimanin kirjoittama. Runoista Ritva Hokka, Eino Leino ja Uuno Kailas. Ja KAIKKI kansalliseepokset! Muistakaa, näistä kirjallisuus on lähtenyt. (Beowulf vielä puuttuu.)
      Tässä oikeastaan oli murto-osa listasta "kirjat, joita luen uudestaan ja uudestaan". Kai tätäkin voi pitää luettelona parhaimmista kirjoista.

      • Anonyymi

        Kirjallisuuden ystävän kannattaa tutustua e-kirjoihin ja äänikirjoihin https://tinyurl.com/y63rt6f2 , jotka on perinteistä kirjaa edullisempia. Eivät myöskään tarvitse kirjahyllytilaa ja kulkevat mukana kaikkialle, sillä älypuhelin toimiin lukulaitteena. Klassikot saa ilmaiseksi, eikä uudetkaan maksa omaisuuksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kirjallisuuden ystävän kannattaa tutustua e-kirjoihin ja äänikirjoihin https://tinyurl.com/y63rt6f2 , jotka on perinteistä kirjaa edullisempia. Eivät myöskään tarvitse kirjahyllytilaa ja kulkevat mukana kaikkialle, sillä älypuhelin toimiin lukulaitteena. Klassikot saa ilmaiseksi, eikä uudetkaan maksa omaisuuksia.

        Itse suosin painettuja paperiversioita. Tosin myönnän, että e-kirja on kätevä esim. matkoilla (itsellä ei älypuhelinta). Ostan aika harvoin kirjoja, viimeksi ostin Judas Priestin laulajan Rob Halfordin muistelmat/omaelämänkerran "Tunnustan". Yleensä lainaan kirjoja ja lehtiä kirjastosta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kirjallisuuden ystävän kannattaa tutustua e-kirjoihin ja äänikirjoihin https://tinyurl.com/y63rt6f2 , jotka on perinteistä kirjaa edullisempia. Eivät myöskään tarvitse kirjahyllytilaa ja kulkevat mukana kaikkialle, sillä älypuhelin toimiin lukulaitteena. Klassikot saa ilmaiseksi, eikä uudetkaan maksa omaisuuksia.

        Tämä viimeksi tapahtunut kirjan ostokerta oli nyt lokakuussa.


      • Itselläni on hyllyssä : Hugo: Kurjat.
        Ensin tulee mieleeni:

        Bernard Malamud: Tuomittu.
        Doris Lessing ; Unesta Päivään päin.
        Philip Roth : Portnyn tauti
        Nikolai Gogol: Kuolleet sielut.
        Fjodor Dostojevski: Rikos_ja_rangaistus
        Richard Bach: Lokki Joonatan.
        Antoine de Saint-Exupéry : Pikku Prinssi.

        Suomalaisista kirjalilijoista:
        Timo.K.Mukka:

        Kyyhky ja Unikko
        se on suomalaisen rakkausromaanien
        aakkosten ensimmäinen A.
        Luin sen ensimmäistä kertaa kun olin 14v
        lainasin sen veljeni kirjastokortilla
        kun piti olla 15 että sain lainata sen aikuisten osastolta.
        Tämä kirja muutti elämäni ja päätin että isona
        minusta tulee kirjailija mutta toisin kävi.

        Omistan kaikki T.K.Mukan kaikki kirjat
        jotka hän elämänsä aikana julkaisi.
        Tämä Orajärvelle haudattu mies
        teki minusta sellaisen kuin miehen kuin mitä nyt olen.

        https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno:ateos_19495


    • Lovesick

      Onnettoman rakkauden kuvauksina kannattaa lukea myös Nikolai Gogolin Mielipuolen päiväkirja ja unohtumaton Henry Parlandin Rikki.

      Parland kirjoitti myös äidinrakkaudesta:

      En mor kom till mig:
      säg
      vad är det som fattas
      i min kärlek?
      mina barn älska mig ej
      som jag dem.

      Jag sade: likgiltighet,
      litet svalkande likgiltighet
      fattas i din kärlek
      - då gick hon bort
      seende mot jorden.

      Henry oli 22-vuotiaana jo kuollut, mitä sinä olet saavuttanut?

      • Tiira

        Samaan sarjaan voisi vielä lisätä Goethen Nuoren Wertherin kärsimykset, Tolstoin Anna Karenina (ei kannata pelästyä kirjan kokoa) ja muualla mainittu Escuivelin Pöytään ja vuoteeseen (elokuvaversio "Suklaata iholla" on aivan ihana). Muistelisin, että Flaubertin Rouvan Bovary kuuluu myös tähän aihepiiriin.


    • -RK-

      Daniel DeFoe: Ruttovuosi. Hyvin vanha teos, kirjoitettu joitakin vuosia Lontoon ruton jälkeen, mutta mukaansa tempaava ja todentuntuinen - voi melkein haistaa löyhkän :)

    • Minna

      Kiitti kaikille vinkeistä, mä löysin ainaki pari sellasta jotka aion heti tänään hankkia itelleni, kiitti!

      Tottakai lisää vinkkejä saa myös lähettää!

      • Kache

        Näitähän on! tässä muutamia viime aikoina kahlaamiani:

        Laura Equivel: Pöytään ja vuoteeseen (ihana rakkaustarina)

        Bruce Chadwin: Patagonia, patagonia (ihan sekasin koko kirja, hulluja ihmisiä ja Patagonian historiaa)

        Oblomov -jos tykkää venäläisistä klassikoista ja on itse saamaton

        Sen sijaan en muuten suosittele Jack Kerouacia, miksi se on sellanen kulttimies? Aika pöljä mun mielestä..


    • Katsu

      En tiedä onko Redwall-sarja kauhean hätkähdyttävä, mutta minusta se on IHANA kirja sarja!!!
      Ehdotan lukemaan...

      Se on Brian Jacques:in kirjoja.
      Kannattaa lukea myös saman kirjailian kirjoittamaa toista kirja-sarjaa
      Lentävä hollantilainen!

    • Catherine

      En ole yleensä mikään romanttisten klassikkojen ylin ystävä, mutta Emily Bronten Humiseva Harju tempaisi mukaansa. Aloitettuani lukemisen istuin sohvalle käpertyneenä tuntikausia, kunnes olin lukenut Heathcliffin ja Catherinen uskomattoman tarinan loppuun asti.
      Muita suosikkejani samalta rintamalta ovat Daphne Du Maurierin "Rebekka" ja "Serkkuni Raakel". Mysteeriä ja romantiikkaa.

      • Anonyymi

        Leif gw persson


    • ....

      Parfyymi yksi. En vain muista kirjailijan nimeä, mutta varmasti löytyy kirjankin nimellä.
      Upeaa, karmivaa kuvausta unohdetun aistin, hajuaistin, käytöstä. Sijoittuu 1700-luvun Ranskaan. Suosittelen todella..siinä yhdistyy monta eri lajityyppiä.

      Sitten Kim Hyun Hee: Sieluni kyyneleet. Kirjailijan taitoja ei juurikaan ole, sillä kirjan on kirjoittanut pohjoiskorealainen naisagentti, joka oli toinen syypää siihen, että toistasataa ihmistä kuoli lentokonepommiin vuonna 1988, matkalla Souliin. Tarkoituksena oli estää Soulin olympialaiset. Todella kiinnostavaa luettavaa, luin kerralla alusta loppuun. Enpä haluaisi syntyä Pohjois-koreaan..

      Agnar Mykle: Laulu punaisesta rubiinista. Jouduin lukemaan kouluhommaa varten, mutta yllätyin iloisesti. Tämähän on se kohuromaani, mikä ensin kiellettiin erotiikkakohtauksien takia.

      Tässä nyt joitain...eniten pidän elämäkerroista ja psykologisista trillereistä...vai voiko kirjasta sanoa trilleri, tuli vain mieleen..heh

      • wilma

        on Patrick Suskindin kirja. Aivan huippu edelleenkin kaikkien lukemieni joukosta. Suosittelen minäkin!


      • tyut

        En ole lukenut Parfyymia, mutta se oli kuulemma Kurt Cobainin lempikirja.


    • Kaarna

      Kaikki Anita Brooknerin kirjat, erityisesti "Katsokaa minua". Vie hieman aikaa ennen kuin kirjoihin pääsee sisälle, jokaisen alkua pitää lukea hitaasti ajatellen ennen kuin kirjailijan kirjoitustyyliin tottuu mutta sen jälkeen kirjaa ei malttaisi kädestään laskea. Enpä ollut ennen "tavannut" näin loistavaa ihmissuhdekuvaajaa; välillä tuntuu että hän näkee järkyttävän syvälle sieluihimme. Miten joku osaakin....

    • Minna

      Kiitti taas uusista vinkeistä, alkaa olla paljo lukemista =)
      viikonloppuna luin henry parlandin - rikki
      ja oli kyllä ihan lukemisen arvoinen kirja =)
      lisää tietenki saa edelleen lähettää!

      • welzie

        Lue Jostein Gaarderin Pasianssimysteerio. Se on kaikkien aikojen paras kirja ja ehdottomasti mun lempi!! Kannattaa lukee.


      • Minna
        welzie kirjoitti:

        Lue Jostein Gaarderin Pasianssimysteerio. Se on kaikkien aikojen paras kirja ja ehdottomasti mun lempi!! Kannattaa lukee.

        Voitko kertoa vähä millanen tää kirja sit on?


    • wilma

      Linda Lay Shulerin Vain aurinko muistaa oli aivan ihana!!

    • Suur kuluttaja

      Kaipasit hätkähdyttäviä kirjoja, joten tutustuppas Hanna Haurun tuotantoon. Eli siis Like-kustannuksen kustantamat kirjat ; "Eivätkä he koskaan hymyilleet" sekä "Raaka punainen marja".
      Kovaa mutta kaunista tekstiä. Hyvin erikoista ja omaperäistä tekstiä. Toivottavasti tekijältä tulee noiden kahden lyhyitä tarinoita sisältäneen teosten jatkeeksi jotain laajempaa tuotantoa, että pääsis näkemään kirjoittajan todelliset kyvyt.

    • HANSU

      HALUSIT KIRJAVINKKEJÄ. NO TÄSSÄ NIITÄ TULEE: JENNIFER WEINER LAINAKENGISSÄ,REIJO MÄKI VARRES JA KAIDANTIENKULKIJA,LEENA LEHTOLAINEN VEREN VIMMA,NORA ROBERTS AALTOJEN ARMOILLA,HERBJORG WASSAMO DINAN KIRJA,ENNI MUSTOSEN YLLÄTYSPERINTÖ,TAMARA MCKINLEY,MATILDAN VIIMEINEN VALSSI,TAMARA MCKINLEY VIINITILA,TAMARA MCKINLEY TUULENKUKAT,ILKKA REMES IKIYÖ,NORA ROBERTSIN NOUSUVESI,KATHY REICH KOHTALOKAS LENTO,JOANNA HARRIS PIENI SUKLAAPUOTI, MATTI YRJÄNÄ JOENSUU HARJUNPÄÄ JA RAKKAUDEN NÄLKÄ,NICHOLAS SPARKS KÄÄNNEKOHTA,ROBIN COOK SOLUHAUTOMO,DIANE GARBALDON MUUKALAINEN,PATRICIA CORNWELL RAATOKÄRPÄNEN,ILKKA REMES KARJALAN LUNNAAT,LAILA HIETAMIEHEN SIELLÄ JOSSAIN JA KOIVU JA TÄHTI.LISTAA VOISIN JATKAA PIDEMPÄÄNKIN MUTTA SE ON AIKA PITKÄ. EIKÖHÄN TÄSSÄ OLE APUA EDES HIEMAN.

      • xDLSDoDenssii

        kys


    • Minna

      löyty tosi paljon lisää sellasia kirjoja joita lähden heti metsästään! :) ISO KIITOS!

    • Elikkä

      Elikkä

    • Imbe_Siiloan

      Oiskos Toopeliuksen älskarin kertomuksia torvi-iltain tarinoista. Siihen päälle vielä koivuniemi ja tähtiä. Puolitankoa ylemmäs ei olla edetty vieläkään.

    • Hukka
    • Guenther

      Jodi Picoult. Kaikki tähän asti lukemani huippuluokkaa.

    • SirpaH

      Kirjamessuilta ostin näpsäkän romaanin Kumpparimies. Mukavaa luettavaa pohjoisen pikkukylän sattumista.

    • Elikkä

      Elikkä

    • harriveijonen

      KIRJOJA MYYTÄVÄNÄ

      Harri Veijonen: Vanhoja postikortteja Tampereelta. 130 kuvaa. 12 euroa kuluineen laskuun. [email protected]
      Harri Veijonen: Uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija. Runsas kuvitus. 7 euroa kuluineen laskuun. [email protected]
      Harri Veijonen: UUDET APOKRYFIKIRJAT. Käännökset Tuomas Levänen. 10 euroa kuluineen laskuun. [email protected]
      Harri Veijonen: Kirkkoihin kuulumattomat uskovat Tampere ja muu Suomi. ILMAINEN paitsi toimituskuluina 3,90 laskuun.

      [email protected]
      Harri Veijonen: VARHAISKASVATUS ON HUIJAUSTA. ILMAINEN paitsi toimituskuluina 3,90 laskuun. [email protected]

      UUTUUS: Harri Veijonen: LOPUN AJAN ALMANAKKA. Ennaltatiedetyt tapahtumat ajankohtineen.
      Tarjoushinta 5 euroa kuluineen laskuun. [email protected]

      UUTUUS: Harri Veijonen: ANNA MINULLE KIRJA. Parhaat kirjat ja kirjailijat
      Tarjoushinta 8 euroa kuluineen laskuun. [email protected]



      UUTUUS: Harri Veijonen: Vanhat Raamatut kuvateos. A 5. 12 euroa kuluineen. [email protected]
      UUTUUS: Harri Veijonen: Tampereen Urheilijat -38 80 vuotta ja keihäänheittolinkit. 12 euroa kuluineen.

      [email protected]
      UUTUUS: Harri Veijonen: Yrjö Karilas ja kirjansa. A 5. 7 euroa kuluineen. [email protected]

      KIRJOJENI ESITTELYT Huutonetissä
      https://www.huuto.net/haku/sellernro/240631

      UUTUUS: Harri Veijonen: Profeettojen latina - Raamatun lopun ajan profetiat latinaksi, englanniksi ja suomeksi selityksin.

      10 euroa kuluineen.
      UUTUUS: Harri Veijonen: John Bunyan kirjat, kirjansa ja elämä. A 5. kuvitettu. 7 euroa kuluineen. [email protected]
      UUTUUS: Harri Veijonen: Suomen profeetat ja profetiat. A 5. 12 euroa kuluineen. [email protected]
      UUTUUS: Harri Veijonen: Sotaprofeetat ja ennaltatiedetyt sodat. A 5. 7 euroa kuluineen. [email protected]

      UUTUUS: Harri Veijonen: Saara Jussila (Carlsnäs) - Muistokirja. Erään lähetyssaarnaajan muotokuva. A 5. kuvitettu. 7 euroa

      kuluineen.
      UUTUUS: Harri Veijonen: Hippolytos. Danielin kirjan kommentaarin tekijä. A 5. 7 euroa kuluineen. [email protected]
      Harri Veijonen: Aapinen Paras ystävä. 7 euroa kuluineen. A 5. kuvitettu. [email protected]
      Harri Veijonen: Kuvitettu elämäkertani. 7 euroa kuluineen. A 5. kuvitettu. [email protected]

      HARRI VEIJOSEN SUOSITTU KIRJA


      Hyvä lukija! Tee tilauksesi kotiosoitteella tai sähköpostilla. Lasku seuraa lähetystä.
      KRISTILLINEN AIKALAISKIRJA Merkittäviä uskovaisia. Kovakantinen. 15 euroa kuluineen.
      Harri Veijonen, Kourutaltankatu 3 C 42, 33560 Tampere. P. 044-3080155. [email protected]
      Kirjan saa tilaamalla myös kirjakaupasta. Jos et osta, pyydä kirjastoasi tilaamaan kyseinen teos. Kiitos!


      ILMESTYNYT: DANIEL 9:27 JA YLÖSOTTOA EDELTÄVÄT TAPAHTUMAT
      Maailman tarkin esitys Daniel 9:27:stä (joka "muodostaa Ilmestyskirjan kronologiset puitteet", Novum)
      ja ylösottoa edeltävät tapahtumat Harri Veijosen mukaan. 54 A 5 sivua, paljon netissä julkaisematonta aineistoa.
      7 euroa kuluineen. TARJOUSHINTA 5 kpl 20,00 kuluineen. [email protected]

      Harri Veijonen: Tuleva Lähi-Idän rauhansopimus ja uskovien katoaminen. 2. korjattu painos. 3,50 kuluineen. TARJOUS 2 kpl 5

      euroa kuluineen.
      Harri Veijonen: The Upcoming Peace Pact in the Middle East and the Disappearing of the Believers. 3,50 kuluineen. TARJOUS 5

      kpl 10 euroa kuluineen.


      Harri Veijonen: Suomen vaiettua kirkkohistoriaa. Lyhyt oppimäärä. 3,50 kuluineen. TARJOUSHINTA jakajille 5 kpl 10 euroa

      kuluineen. [email protected]
      Harri Veijonen: Nostradamus ja aikamme sekä Nostradamuskirjallisuus. 3,50 kuluineen. TARJOUSHINTA jakajille 5 kpl 10 euroa

      kuluineen. [email protected]


      Hanna Castrén: Juutalaiskysymys. Suomen helluntaiherätyksen perustajanaisen ainoa teos. 3,50 kuluineen.
      [email protected]


      MUUTA: Pietari Brofeldt: Helluntai-herätys Suomessa. Uusi kirja. 12 euroa kuluineen. [email protected]

      HV:N ILMAISET KIRJAT
      ILMAINEN: Harri Veijonen: Aapeli Saarisalon tuotanto ja rikas elämä.
      Sähköinen kirja maksutta os.: http://wwnet.fi/users/veijone/saarisalo.pdf

      ILMAINEN: Harri Veijonen: Kirkkoihin kuulumattomat uskovat Suomessa.
      Sähköinen kirja maksutta os.: http://wwnet.fi/users/veijone/seurakunta.pdf

      • Anonyymi

        Terve Harri Veijonen! Mites pyhkii?


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tuulikki Soinin Petsamo sarja. Sisältää kolme kirjaa.

    • Elena Ferrante: Napoli-kvartetti: Loistava ystäväni, Uuden nimen tarina, Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät, Kadonneen lapsen tarina.

      • Anonyymi

        Väinö Linnan koko 'Täällä Pohjantähden alla' kestää vaikka kuinka monta lukukertaa. Panin merkille jännän ilmiön, että sen moni kohta avautuu nyt aika lailla toisin kuin esim. parikymppisenä sen lukiessani.
        PS. Vuoden 1960-kirjallisuuden nobelisti Saint-John Perse syntyi päivälleen 133 vuotta sitten. (31.5.1887) Jostain syystä on tuotantonsa jäänyt kokonaan koskematta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Väinö Linnan koko 'Täällä Pohjantähden alla' kestää vaikka kuinka monta lukukertaa. Panin merkille jännän ilmiön, että sen moni kohta avautuu nyt aika lailla toisin kuin esim. parikymppisenä sen lukiessani.
        PS. Vuoden 1960-kirjallisuuden nobelisti Saint-John Perse syntyi päivälleen 133 vuotta sitten. (31.5.1887) Jostain syystä on tuotantonsa jäänyt kokonaan koskematta.

        Oliskohan se tuon sen sukunimen takia ei oikein pure ainakaan suomalaiseen. Minun piti ihan neuvotella kuukkelin kaa että onko tuollaista tyyppiä edes olemassa.
        Linnan "Täällä Pohjantähden alla" olen kuunnellut äänikirjana, eka kertaa noin viisi vuotta sitten. Kyllä se on upea teos.


    • Anonyymi

      Sait jo suosituksia pitkäksi ajaksi joten en lisää taakkaasi mutta en voi olla kysymättä miksi kirjan pitäisi HÄTKÄHDYTTÄÄ sinua?

    • David Foster Wallace:

      "Hauskaa mutta ei koskaan enää"

      "Vastenmielisten tyyppien lyhyitä haastatteluja"

      Raa´an rehellistä, rujoa ja loistavaa kirjallisuutta!

    • Rob Halfordin omaelämänkerta "Tunnustan" (ilmestynyt syys-lokakuussa 2020) Ja jos joku ei tiedä kuka Rob Halford on, niin hän on heavybändi Judas Priestin laulaja (Judas Priest, englantilainen heavybändi, perustettu 1969). Rob Halford kertoo avoimesti ja suoraan elämästään lapsuudesta nykypäivään(korona-aikoihin asti). Hän puhuu musiikista ja Judas Priestistä, mutta ennen kaikkea homoseksuaalisuudestaan sekä alkoholin ja huumeiden käytöstään ja siitä tuskasta, jota koki joutuessaan olemaan vuosikaudet julkisesti kaapissa sekä rakkauden ja läheisyyden etsimisestään. Tämä Halfordin muistelmat on sikäli ehkä hieman poikkeuksellinen, että sitä ei ole kirjoitettu vain pelkästään rock-ja heavymusiikin ystäville ja Priest-faneille, vaan sitä voi lukea kuka vaan, varsinkin jos on itse joskus kamppaillut tai kappailee tällä hetkellä esim. seksuaalisen suuntauksensa, alkoholismin, huumeiden käytön yms. kanssa. Tai jos joku läheinen kamppailee.

      Judas Priestin entisen kitaristin KK Downingin (erosi Priestistä 2011) muistelmat (englanniksi nimi Heavy duty, day and night in Judas Priest, ilmestynyt 2018, mutta on tämä suomennettu, itse olen tuon suomenkielisen version lukenut). Kertomus siitä miten vaatimattomista oloista kotoisin olevasta pojasta tulee yhden maailman suurimman heavybändin jäsen ja juhlittu rockstara. Kirjoitettu suorapuheisella tyylillä niin kuin Halfordinkin muistelmat, mutta sisältää myös loistavaa huumoria ja asiaa.

      Mick Wall (2008) "Jättiläisen aika".Bändihistoriikki Led Zeppelinistä.Mielenkiintoista luettavaa ja loistavasti kirjoitettu. Jälleen kerran, jos ei ole oikein rock-ja heavymusiikin ystävä tai tuon Led Zeppelinin, niin ehkä ei sitten kiinnosta lukea, mutta muille suosittelen tätäkin.

      Tove Janssonin elämänkerta "Rakasta ja tee työtä" (kirjoittanut Tuula Karjalainen, 2013).Mielenkiintoisesti kirjoitettu ja erityisesti mua kiinnosti se, kun kirjassa kerrotaan aika tarkkaan muumien taustoista.

      Waris Dirie, Cathleen Miller "Aavikon kukka". Kertomus siitä miten somalialaisen paimentolaisperheen tyttärestä Waris Diriestä tulee maailmankuulu huippumalli.

      Bob Thomas "Walt Disney" (ilmestynyt 1976, toinen painos, tämä joka mulla on 2001, kirjastosta löytyy myös jonkun toisenkin tekijän Walt Disney -elämäkerta, joka tehty nyt 2000-luvulla). Mielenkiintoinen katsaus yhden historiamme tunnetuimman ihmisen elämään. Valottaa myös monien Disneyn animaatioiden taustoja.

      Kustaa Vilkuna "Viha, perikato, katkeruus ja kertomus isostavihasta" (ilmestynyt 2005). Tämä kertoo niistä kauheuksista, joita tapahtui Suuren Pohjan sodan (1700-1721) aikana Suomessa, kun venäjän armeija hyökkäsi tänne 1712-13 ja erilaisista ihmiskohtaloista. Joillekin ehkä saattaa olla liian rankkaa luettavaa.

      Michael Cunnigham "Samaa sukua". Tämä on sukutarina (fiktiivinen). Kertoo erään perheen jäsenten edesottamuksista 1950-luvulta 2000-luvun alkuun.

      Jonas Gardell "Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin". Kolmeosainen romaanisarja. Kertoo kahdesta pojasta, jotka tutustuvat 1980-luvun Tukholmassa. Tarina perustuu osittain tai ainakin löyhästi Jonas Gardellin omiin kokemuksiin tuolta-ajalta.

      Evelyn Vaugh "Mennyt maailma". Yksi mun kaikkien aikojen lempiromaaneista noiden "Samaa sukua" ja "Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin" lisäksi. Sijoittuu 1920-30 -luvuille.

      Victor Hugo "Kurjat". Tämä tuli aikoinaan luettua ja osui ja upposi.

      D.H Lawrence "Lady Chatterleyn rakastaja". Tässä mua on viehättänyt todella hienot luontokuvaukset. Kertoo naisesta, joka asuu maaseutukartanossa ensimmäisessä mailmansodassa vammautuneen miehensä kanssa ja aloittaa suhteen kartanon metsänhoitajana työskentelevään mieheen. Sijoittuu 1920-luvulle.

      Tällaisia kirjoja tuli nyt mieleen. Ja kuten näkyy aika monet mun suosittelemat kirjat ovat omaelämänkertoja/muistelmia ja elämänkertoja ja tietopohjaisia kirjoja, koska sellaisia olen viime vuosien mittaan lukenut enemmän kuin romaaneja.

    • Ja voin vielä suositella F. Scott Fitzgeraldin kirjaa "Kultahattu".

    • Tainjos ei saa päähän mikä kirja on kyseessä nimestä Kultahattu niin englanniksi on "The Great Gatsby".

      • Anonyymi

        Kiitti.


    • Tuli vielä mieleen, että Chaplinin elämänkerta "Chaplin, elämä ja elokuvat" ja Stephen Fryn muistelmien/omaelämänkerran toinen osa "Fryn aikakirjat"(tässä loistavaa huumoria).

      • Anonyymi

        Pentti kirstilä


    • Anonyymi

      Kaikki Kaarina Davisin kirjat:
      1. Rankka kutsumus - sairaanhoitajan päiväkirja 2007
      2. Irti oravanpyörästä 2010
      3. Toisinnäkijän päiväkirja 2013
      4. Toinen tie - tietokirjailijan elämää 2019
      ******************************************************************************************
      Harvinaisen hienot kirjat! Koskettavat sydämeen - avaavat silmät - ja korvat!
      Mitä lukemisen jälkeen tunnet - mitä näet - mitä kuulet .... hämmästyt ja ihastut.

    • maanmittari.Koo

      Onhan näitä.

      Niko Kazantzakis: Kerro minulle, Zorbas.
      Jonkinlainen valaistumisen sysäys kristillisistä syyllisyydentunnoista vapautuvalle peräkammarinpojalle.

      Robert M. Pirsig: Zen ja moottoripyörän kunnossapito.
      Ajetaan, ajetaan ja ajetaan prätkällä läpi Amerikan, isä pyöränsarvissa, poika takasatulassa, vertaiillaan länsi- ja itämaista filosofiaa.

      John Barth: Uiva ooppera.
      Sain sen joskus joululahjaksi. Harvinaisen osuva valinta veljmieheltä, mahtoiko itsekään tajuta.
      Kyynisen ovela amerikkalainen asianajaja keksii yksinkertaisen tavan ratkaista kaikki elämänongelmansa: minäpä tapan itseni! Ja yks lysti, jos siinä samalla menee sata muuta, onpahan näyttävä lähtö. Päivän kuluessa hän kuitenkin päätyy toisenlaiseen ratkaisuun ja oivaltaa erään perustotuuden: Kaikki arvot ovat suhteellisia. Varsinainen herkkupala älykkään mustan huumorin ystäville.

    • Anonyymi

      Myrskynsilmä, Meri Luttinen
      Talventaian Tarinoita, Hanelle Lampela

    • Anonyymi

      Margaret Atwood:uusi maa,Kurt vonnegut:teurastamo 5 sekä kissankehto,Herman Hesse:lasihelmipeli,Eprahaim Kishon:merisairas valas,Terry Prachett (esim.), :vartijat Hoi!.Douglas Adams:käsikirja linnunradan liftareille..G.G.Marques:sadan vuoden yksinäisyys..Onhan noita paljon kyllä sitten; kun riippuu mistä pidätkin?joku Hemigvayn vanhus ja meri ja esim Jack Londonin:,Tähtivaeltaja kanssa esim hyviä..

    • Anonyymi

      Filotki säälittävin hevonen

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe