sekasaunat

okkkkkkkk

Olen suhteellisen tuore partiolainen, joten paljon uusia juttuja tullut. Kuulin, että partiossa on ihan yleistä harrastaa sekasaunomista, siis myös ilman uimapukuja. Onko tämä totta ja kuinka yleistä?

18

4578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 121212

      Tyypillisesti patiot ovat joko tyttö-/tai poikapartioita.
      Omasta partioajasta on paljon aikaa, mutta enpä usko että
      sekasaunoja on käytössä. On se sitten iloinen tai surullinen asia.
      Tuon vuoksi ei kannata jättä hyvää hyvää harrastusta väliin.
      Sekasaunaan ei kenenkään tarvitse mennä, jollai halua.
      Vastaus kysymykseesi. Pöty puhetta

    • muuten vaa...

      Meidän lippukunnassa sekasaunotaan vain johtajien kesken ja sillä tavallakin vain lähinnä johtajien omilla retkillä. Yleensä retkillä missä on tyttö- ja poikavartioiden jäseniä on omat saunavuorot, joten siitä on turha murehtia:)

      • atlatl

        ...ihan hyvä idea osana seksuaalikasvatusta.
        Ihmiset ovat vieraantuneet toisistaan niin että eri sukupuolen näkeminen on jo outoa.
        Partioliike voisikin olla yksi taho tuomaan eri sukupuolia taas lähemmä toisiaan sekasaunalla.
        Sekasauna auttaa ihmisiä toteamaan vastakkaisen sukupuolen olevan ihan normaali asia.
        Sekasauna kertoo kaikille millaisia me olemme. Ja sen,että ihmiskehossa ei ole mitään hävettävää.


    • partiotyyppi

      Ainakin piirin kursseilla on noita sekasaunoja. Ketään ei niihin kuitenkan pakoteta, ja yleensä on erikseen tyttöjen ja poikien saunat ja niiden jälken sitten sekasauna, eli saunaan kyllä pääsee vaikkei sekasauna innostaisikaan.

    • jasserio

      Lippukunnana käytännöistä riippuu. Meillä ei ole käytössä yhden historiassa tapahtuneen asian vuoksi (yhteisön paine ym.)

    • Lj

      Enpä ole moisesta kuullut koskaan. Olen ollut partiossa kahdessa eri partiopiirissä lapsesta asti eli pian 30 v., eikä ole koskaan tullut sekasaunaa vastaan. Sekatelttoja on ollut (tyttöjä ja poikia samassa 10-20 hengen teltassa), mutta vaatteiden vaihtoon on sovittu vuorot tai sitten yöasu on vaihdettu kiemurrellen piilossa oman makuupussin sisällä.

      • Partiolainen 95

        Meilläpäin johtajaikäiset halutessaan voivat mennä sekasaunaan, jos sellainen on tarjolla. Myöskään vaatteiden vaihto ei ole mikään tabu, katsoo poispäin jos ei huvita katsoa tai käy vaihtamassa muualla jos ujostelee.

        Tämä siis pätee vain johtajiin. Tytöthän on hirveen ällöjä seikkailijoiden mielestä. Vuosi sitten retkellä olisimme saaneet tyttövartion kanssamme samaan retkipaikkaan, mutta pojat eivät halunneet. Nyt, vuotta myöhemmin, pojat RUKOILISIVAT...


    • Partiossa

      Meillä lippukunnassa on ainakin johtajilla käytössä sekasauna, ne jotka haluavat saavat uimapukua tietysti pitää, mutta harvemmin kellään on. Nuoremmat menevät sitten tyttö- ja poikavuoroissa.
      Ainakin omasta mielestä on ihan hyvä juttu nämä sekasaunat, niin pääsevät kaikki johtajat kerralla saunaan:D

    • partsalainen

      Itse olen tyttönä poikalippukunnassa ja minulla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin saunoa yksin tai sitten mennä poikien kanssa saunaan. Siihen on totuttu, eivätkä pojat enää edes ajattele asiaa. Mutta johtajana, en sauno tietenkään lasten kanssa, heidän vanhemmat eivät välttämättä tykkäisi.

    • Liisa

      Meillä jaettu saunavuorot monesti kolmeen osaan; ensin naiset, sitten miehet, ja sovittuun kellonaikaan miestensauna muuttuu sekasaunaksi. Usein vanhempi väki (50 ) ja osa nuorisosta eivät suosi sekasaunaa, mutta muille se on ihan jees. Kiva, ettei siihen ketään pakoteta. Itse pidän sekasaunaa mukavana, saunassa on kiva jutella ja parantaa maailmaa, joten miksi sitä eivät voisi tehdä naiset ja miehet yhdessä?

    • partioneiti

      sekasaunoja on käytössä mutta vain johtaja ikäisille. useilla leireillä on myöhään illalla viimeiseksi muiden saunavuorojen jälkeen sekasauna mahdollisuus sinne haluaville. ketään ei pakoteta menemään. ihan on tyttö ja poika vuorot erikseen :)

    • elma

      olen tyttölippukunnasta ja jos on retkiä yhdessä poikien kanssa tai kursseja muiden lpk kanssa niin silloin johtajat menevät usein sekasaunaan mutta yleensä vasta 16 ikäiset uskaltautuvat. Ja ketään ei tietenkään pakoteta :)

    • 3+1

      Meillä on leireillä sama systeemi, eli alkuillasta tyttöjen ja poikien saunavuorot ja lopuksi yhteinen. Yhteisellekin saa tulla kuka vaan mutta yleensä useimmat 'uskaltaa' mukaan vasta joskus 15-16 vuotiaana eikä kaikki halua silloinkaan. Yleensä menee niin että ensimmäiset muutenkin rohkeammat / uteliaammat ilmaantuu sinne jo 13-14 vuotiaana heti kun kropan kehitys on sen verran pitkällä että uteliaisuus voittaa oman kropan ujostelun ja taas ne joilla murrosikä taas vähän 'hitaammalla' ei kyllä ilmesty sinne vahingossakaan :)

    • sekasaunat

      Isoilla partioleireille on sekasaunavuoroja, mutta ne on monesti loppuillasta aikuisten kesken. Omassa lippukunnassa sekasaunavuoroja ei harrasteta lainkaan. Piirin kursseilla on sekasaunoja loppuillasta naisten ja miesten vuorojen jälkeen. Enemmän sekasaunoja löytyy esim. teekkariyhteisöstä, jossa on ihan normaalia saunoa vaikka koko ilta yhdessä esim. pikkujouluissa ja mennä uimaan alasti.

    • eheei1

      Meillä on ainakin eka tyttöjensauna ja sitten poikien, meijän lippukunnan pojat( vanhemmat pojat) saattaa saunoo ihan helposti jonnekkin yö 2-3 nii eipä sen jälkeen enää mitään sekasaunoja paljo järjestellä...

    • vain elämää

      Pitäisikö se lippukunnan poikien sauna virallisesti päättää johonkin kellon aikaan, ja sitten julistaa heti perään sekasauna alkaneeksi?

      Käytännössä se menee niin, että ensin on tyttöjen saunavuoro, sitten poikien ja halukkaiden poikien poistuttua sauna on vapaa kaikille, eli sekasauna.

      Ootsä näköjään aika pihalla. No onnea joka tapauksessa elämään ja muutenkin.

    • noperskeles

      Johtajilla yleensä alaston sekasauna leireillä kakaroitten hiljaisuuden jälkeen. Siellä on 15 vuotiaasta 50vuotiaaseen. Yleensä kuitenkin tätä nuorempaa porukkaa. Saattaa johtua ihan teinien jutuista.

    • jele

      Sekasauna on ihan ok. Saunassa on mukava vaihtaa ajatuksia miehet ja naiset yhdessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe