Disneylandiin mutta minne

Huvipuistoon jne

Ajattelimme tehdä matkan Pohjois-Amerikkaan. Yhtenä johtotähtenä olisi käynti Disneyland´issä. Niitä on kuitenkin monessa paikassa, Kaliforniassa ja Floridassa ainakin. Voisiko joku antaa vinkkejä matkan suunnitteluun. Minne kannattaa mennä, minne lentää, paljonko pitäisi varata aikaa, mitä muuta nähtävää olisi ympäristössä jne. Porukassa on vain yksi Amerikan reissaaja, mutta hänkin on matkoillaan keskittynyt työasioihin.

7

1667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Touko_pouko

      Kaliforniassa oleva Disneyland on alkuperäinen ja muutenkin parempi lyhyeen vierailuun (päivä tai kaksi), mutta jos meinaa Floridan Disney Worldiin mennä, pitää varata neljä päivää tai enemmän.. muuten menee juoksemiseksi tai puistoja jää vaan käymättä. Määrä ei tarkoita laatua, joten itse suosittelen ennemmin Kalifornian Disneylandia.

      Auton vuokraamista suosittelen erityisesti Kaliforniassa, mutta kyllä se tarpeen olisi Floridassakin - tai melkkein kaikkialla USA:ssa, Manhattan poislukien.

    • jokke__pappa

      oli niin UPEA paikka että sitä suosittelen siksi. Nähdä koko länsirannikko,ne upeat sillat, se kuuluisa rento länsirannikon fiilis, ja Disneyland siellä on ihan eri luokkaa kuin Floridassa. Haluan takaisin joskus.... Minulla on Kaliforniasta yli5 tuntia filmiä....... San Franciscosta, L.A.sta ja Las Vegasista ja pikkukaupungeista siinä rannikolla...... Upeata seutua, mahtavia merimaisemia.

    • Orlandoooo

      Jos menette Orlandoon niin muistakaa, että ette pysty käymään kuin yhden puiston per päivä.

      Pelkästään Disney'n teempuistoja on
      Magic Kingdom
      Epcot
      Disney's Hollywood Studios
      Disney's Animal Kingdom

      http://disneyworld.disney.go.com/parks/

      Tämän lisäksi Universalin puistot
      World-Class Theme Parks
      Universal Studios Florida®

      http://www.universalorlando.com/OverviewPages/TP/themeparks.aspx

      Lisäksi mm. aivan mahtava vesielämään perustuva Sea World-puisto

      http://www.seaworld.com/orlando

      Tämän lisäksi kesäaikaan lämpimillä keleillä suositut vesipuistot:
      Disney's Blizzard Beach
      Disney's Typhoon Lagoon
      Wet & Wild

      Lisäksi ripley´sin believe or not ym.

      Shoppailumahdollisuuksia on rajattomasti mm. outlet keskuksia.

      Kennedyn avaruuskeskus on jonkun matkan päässä rannikolla.

      http://www.kennedyspacecenter.com

      Viikko ei riitä näkemään kaikkea. Hotellit ovat erittäin halpoja ja ilman autoa ei oikein tule toimeen.

      http://wikitravel.org/en/Orlando

      Testaamme ensi kesänä Tokion Disney puistot sekä Osakan universalin studion puiston.

      • Touko_pouko

        > Testaamme ensi kesänä Tokion Disney puistot sekä Osakan universalin studion puiston.

        Kun kerran on Tokion puistot nähnyt (varsinkin Disneyn), Floridan WDW tuntuu aika heikkolta esityskseltä. Siisteyden ja ohjelmien suhteen taakse jäävät myös Pariisin puistot. Tokion Disney-puistoissa pistää silmään myös se, että monet asiakkaista ovat aikusia ilman lapsia, ja sinne mennään hyvin pukeutuneena. Päinvastoin kuin WDW tai Pariisin DL.

        Itse olen käynyt kaikissa Disneyn huvipuistoissa, uusimpana Hong Kongissa viime toukokuussa. Pariisiin taas löytyisi vielä voimassaoleva vuosipassi, joten sinne varmaan pitäisi mennä ennen kesän loppua.. fanitismiako? =)


    • 4+16

      Jenkeissä on vain yksi Disneyland. Sen lisäksi jenkeissä on kyllä muita Disney aiheisia puistoja mutta Disneyland nimisiä vain yksi.

    • orl

      Viime kesänä Orlandossa, lasten kanssa. disneyn puistoon emme menneet (nyt maalliskuussa Eurodisneyyn menossa). Orlandossa mielettömästi näkemistä. Varasimme 2 päivää per puisto, mikä oli hyvä tahti. Sää kesäkuussa oli melko lämmin 30 - 40, mutta lapset jaksoivat hyvin kierrellä kahdeksan tuntisia päiviä puistoissa.Puistossa kannattaa valtää pitkät jonot ja ostaa fastpassit joilla jonotusaika lyhenee.
      Auton vuokraaminen melko ehdotonta, mikäli haluaa nähdä muutakin kun hotellin lähiseudut.Lähellä paljon muutakin nähtävää Kennedy Space Center, Tampa Lowry Zoo, Key West....jne.
      Lensimme Miamiin jossa yksi yö, ja siitä autolla Orlandoon missä olimme 2 viikkoa, siitä Key Westiin jossa 4 yötä.

    • ehkä_joskus_vielä

      Itse tehtiin 2,5vko pituinen matka Kaliforniaan talvella 2006 ja se oli kyllä mahtava paikka! Disneyland (Anaheimissa) oli todella hieno ja yksi 9h päivä vierähti siellä huomaamatta ja toinen mokoma olisi mennyt myös ja huom. oltiin vain aikuisporukalla.

      Me lennettiin Nykin kautta Friscoon (reilu 17h/suunta) ja sitten tietenkin auto oli käytössä, joka melkeinpä on ehdoton jos haluaa liikkua muuallakin kuin vain yhdessä kaupungissa. Friscossa ilman autoa pärjää, joka on muuten tosi kiva kaupunki, mutta muualla sitten ei omasta mielestäni niinkään. Sitä autoilua ei kuitenkaan kannata stressata, se oli ainakin Kaliforniassa superhelppoa. Autolla siis kierreltiin siellä täällä ja majoituttiin 2-3 tähden motelleissa/ hotelleissa, jotka ei välttämättä ole mitään hulppeita lukaaleja, mutta ihan perussiistejä. Me ollaan oltu etelässä monta kertaa ns. pakettimatkalla eikä niiden 4 tähdenkään hotellit ole välttämättä sen parempia kuin jenkkilän 2-3 tähden motellit! Monessa paikassa oli 2 isoa parivuodetta, keittonurkkaus, jonninsortin aamiainen jne. eli ihan kelpo kamaa mun mittapuulla.

      Jos reissaatte Kaliforniaan, niin menkää ihmeessä myös San Diegoon ja siellä sitten San Diego eläintarhaan (mahtava!) sekä villieläinpuistoon, kummasta tahansa paikasta saa lippusetin molempiin. Ja niissäkin sitten "tärväytyy" helposti koko päivä. Friscossa kannattaa käydä myös Muir Woodsissa eli jättipunapuumetsässä, sinne pääsee omin päin tai hyvä idea on ostaa valmis retki sinne (kysykää hotlan respalta, että mistä retkiä saa ostaa). Siis Kaliforniassa on NIIIIN paljon kaikkea, että meidän 2,5vkon reissu oli auttamattomasti liian lyhyt ja nyt jos menisin uudestaan, niin lähtisin 3-4 viikoksi. Mutta vähemmälläkin pääsee Kalifornian makuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe