Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kultakala-allas puutarhaan/pihaan

kuolonkuu

Olisin kiinnostunut hankkimaan pihallemme kultakaloille tarkoitettua keskikokoista, nättiä allasta. EI mitään muovipurtiloa, vaan hieman isompi semmoinen allas. Jonne voisi tyrkkäistä kasvejakin, ja se näyttäisi luonnolliselta. Kyseessä ei olisi siis pieni suihkulähdeallas. Vanhemmat tosin ovat kovin epäileväisiä moisen suhteen. Haluaisin siitä kaikenlaisia neuvoja ja kokemuksia, että millainen se on ja onko sitä vaikeahkoa pitää yllä, paljonko sen rakennuttaminen suunnilleen maksaa, ja niin edelleen.

2

814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalat jäätyy kuoliaaksi pihalla ellei saa pysymään vettä lämpimänä.

      Helsingin stokkalla on kultakala-allas ja kivahan kaloja on katsella. Minäkin laittaisin kaloja pihalle ellei ongelmana olisi kissat ja talven kylmyys.

      Ehkä jos käytössäsi on sellainen piha, johon mahtuu kasvihuone talveksi altaan päälle ja onnistuu lämmittämään sen avulla veden n. 17 c-asteeseen, allastahan voi talvella styroksivuorata ym niin juttu toimii. Pelkän altaan tekeminen lämmitetyksi voi olla kallista veden haihduttaessa lämpöä koko ajan.
      Toinen vaihtoehto on laittaa kalat talvella akvaarioon asunnon sisällä, mutta minä en halua akvaariota viemään tilaa. Silloin ongelmaksi jää enää kaloja pyytävät kissat tms. Nykyään saa niin hyviä veden suodattimia ym ettei ulkoallas voi olla ongelma kaloille. Varsinkin jos ne on talven akvaariossa niin syksyllä voi aina pestä pohjahiekan.

    • rahaakotarvitan

      Kuulostaapa helpolta, ilmeisesti kummallakaan ei ole minkäänlaista pihalampea.

      Ensinnäkin mekin ostimme aika suuren lampisuodattimen vain huomataksemme, että eihän nuo valmiit Suomessa myytävätä suodattimet riitä lammen putsaamiseen edes ilman kaloja. Siispä tilaamme tuplasti "ylisuuren" suodattimen ulkomailta. Hintaa tulee olemaan 500-1000€ pelkälle suodattimelle.

      Nuo ämpärin kokoiset suodattimet toimii parhaiten jossain 500 litran akvaarioissa. Pakko se nyt on uskoa kun on hätä tuon lammen kanssa.

      Kun lammessa on syvyyttä ja vettä runsaasti niin sen pohjan putsaaminen ei ole mikään yksinkertainen asia. Me ostamme lampi-imurin, sillä naapurissa on runsaasti koivuja ja lehtiä tulee niin paljon, että pintaimuria ei uskalla yöksi jättää syksyllä pörräämään. Eli pilaantuvaa massaa riittää ja näin keväällä vesi on vaikkei sakeaa niin sen näköistä, etten voi kaloja sinne laittaa ennenkuin mittailen ja viritän veden kovuudet ja happamuudet yms kaloille sopivaksi.

      Suurikin lampi voi olla kesäkuussa jo paksua puuroa, mikäli suodatus ei ole riittävä. Kannattaa myös hankkia UV-valo levää tappamaan.
      Aika harvalla näyttää lampi toimivan itsekseen ja olevan jotenkin hyvässä kunnossa.

      Kannattaa lukea tuolla aqwa webin sivuilla lampiaiheita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe