Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

asperger vai tavis (eli assi vai nentti)

ddgsdgsdg

Luin vähän aikaa sitten tästä aspergerin syndroomasta ja monet piirteistä tuntuivat täsmäävän minuun..
Mistä nyt sitten tiedän olenko ns. assi vai olenko vain täysin tavallinen, erittäin introvertti eli sisäänpäin suuntautunut ihminen, jolle sosiaaliset tilanteet vain tuottavat vaikeuksia ja ovat epämiellyttäviä?

Minua pidetään usein ujona, vaikka itse koen että hiljaisuuteni johtuu vain siitä, etten osaa small talkia enkä ryhmäkeskustelussa tiedä missä välissä saisin puheenvuoron. Usein päädynkin keskustelutilanteessa vain töksäyttämään jotain mikä ei liity lainkaan aiheeseen ja sotken muiden keskustelun. En myöskään osaa puhua muusta kuin ns. faktatiedosta tai jostain asiasta mistä tiedän paljon. Joskus alan selittämään jotain asiaa jonka olen hiljattain keksinyt, ja jota muut pitävät outona.

Lapsuudessa en muista että minulla olisi ollu tyypillisiä assi-piirteitä, eli olisin tiennyt valtavasti jostain jotain tai olisin ollut aikuismainen. Olin matemaattisesti luokkani lahjakkain, mutta en mikään nero kuitenkaan.

Loppujen lopuksi se, olenko assi vai en, ei ole niin ratkaisevaa, sillä ilman diagnoosiakin minusta tuntuu että olen vihdoin löytänyt itseni ja uskallan olla mitä olen. En ota paineita siitä etten käy sossimassa jne.

7

989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • appele

      Et maininnut että sulla on pakollisia rutiineja ja että sulla olisi vahvoja kiinnostuksen kohteita, joista haalit pakkomaisesti tietoa. Etkä puhunut astiyliherkkyyksistä mitään.
      Noita kahta ensimmäistä melkein täytys olla. Suurella osalla myös on noita aistiyliherkkyyksiä.
      Veikkaan että olet vain luonteeltasi varautunut mutta nentti.

      Onko sulla muista neurologisista poikkeavuuksista oireita? Sattaa olla myös että olet mun tapaan "sekasikiö" jolla on oireita eri diagnoosien alta.

    • varmaan

      Jos elämä sujuu etkä ole ympäristössäsi aiheuttanut ylenmäärin hämmennystä, niin tuskin sinulla syndroomaa on. Piirteitä kaikenlaisista jutuista on meissä kaikissa, ihan sama mitä kuvausta lukee, niin jotain tuttua siitä löytyy.
      Toisaalta on ihan sama vaikka oisitkin assi, jos kerran pärjäät ja pystyt elämään mieleistäsi elämää. As on ongelma vain, jos se tekee elämän ylettömän vaikeaksi, muuten se on vain osa ihmisen persoonaa. Ei ole väärin olla erilainen.

    • dg ei tärkeä

      nuo pari viimeistä lausetta ovat kertovat sen tärkeimmän. Olet oivaltanut ettet tarvitse välttämättä virallista diagnoosia vaan voit elää oman persoonasi kanssa. Valta-osalla ei ole diagnoosia, mutta ovat pärjänneet elämässä ilman sitä. Suomessa on n 50 000 assia ja vain murto-osalla on dg. Elämä opettaa eteenpäin ja kun tietää omat vahvuutensa ja heikkoutensa pärjää ja oppii jopa luovimaan elämän karikoissa.

    • upp

      upp

    • neurokirjo

      Nyt on selvinnyt, että autismi on kansantauti. Sitä on meillä useimmilla. Myös monet suurmiehistämme ovat olleet autisteja, vaikka seikka on pyritty salaamaan, koska autismia pidettiin aiemmin hulluutena.

      Sibelius salasi sisarensa hulluutta ja lapsensa tautia. Sisar jopa retusoitiin pois samasta kuvasta Jannen Kanssa, vaikkka oli toiminut Jannen musiikin opettajana. Myös Sibeliukselta itseltään löytyy vahvoja autismin piirteitä.

    • kummajuttu

      Voimpa todistaa, että isokin saa nykyään autismi-diagnoosin vaikka itseasiassa puyysin kyllä aspergeria

    • persuusta

      Suomi on maailman autistisin kansakunta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe