Jyväskylän AO:n opetus ihmeellistä

Hyvääkö opetusta?

Olen tässä ihmetellyt mitenkä ihmeessä Jyväskylässä opetetaan ihmisiä? Suurin osa opetuksesta tapahtuu etäpäivillä ainakin aikuispuolella. Opettajia ei saa koskaan kiinni eikä luokkia ole. Esimerkkinä voin mainita poikani koulutuksen turvallisuuden perustutkinnon. Hän aloitti syksyllä koulussa. Alussa oli n. 2 kuukautta koulua joka päivä. Heillä oli tuolloin vartijakortti koulutusta ja tuon koulutuksen jälkeen heillä on ollut vain kahtena päivänä kuukaudessa opetusta. Muina päivinä on etätehtäviä, joita tulee opettajalta tekstiviestinä. Osa opiskelijoista on opettajan toimesta järjestetty joihinkin yrityksiin mutta esim. minun pojalle kouluttaja ilmoitti, että etsi itse työpaikkasi, hän ei sinua auta.
Tietojeni mukaan ryhmästä kaksi naista on siis päässyt yrityksiin opiskelemaan mutta muuten ryhmästä ei kukaan. Miten tällaista koulutusta voidaan järjestää ja eikö oikeasti kukaan valvo mitä ja miten heitä opetetaan?

Eikö opettajan pitäisi olla puolueeton ja tasapuolinen ja eikö hänen myös tarvitsisi jotain opettaa?
Näinkö kerätään rahat yhteiskunnalta opettajien taskuun ilman, että heidän tarvitsee tehdä mitään. Jos näin on niin minäkin haluan opettajaksi.
Jännä juttu ettei yksikään media ole tällaisesta toiminnasta kiinnostunut eikä seuraa mitenkään. Onhan se totta, että opettajat ovat parempia ihmisiä kuin muut mutta voisi kuvitella, että he edes vähän jakaisivat armopaloja edes opiskelijoille.

10

624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opettajana toiminut

      Niin tosi on, että oppettajat ovat pitkälle kouluttautuneita ja ymmärtävät tavallista kanssaa paremmin mitä opetetaan ja miten, joten sinuna en yhtään miettisi tuollaista. Kyllä varmasti Jyväskylässäkin opettajat opettavat ja tietävät miten asioita kannattaa kertoa opiskelijoille.

    • hellanlettas_sentään

      Aikuisopiskelun ideana on se, että opiskelija hankki itselleen työpaikan. Ei kouluja voi velvoittaa hankkimaan opiskelijoille työpaikkaa. Kyseisellä opettajalla saattoi olla suhteita tiettyyn yritykseen ja hän kenties vinkkasi parille opiskelijalle, jotka sattuivat kysymyään, että mistä löytyisi alan töitä opiskelijalle.

      Jos työn saannin järjestäjäminen olisi oikeasti opettajien vastuulla. Niin kaikkihan opiskelisivat, eikä kukaan haluaisi olla työtön, kun rakas opettaja järjestää työpaikan.

      Palkattomaan työharjoitteluun pääsee mihin tahansa yritykseen, kun työkkäri maksaa päivärahat.

    • Joskus oiskellut

      Mielestäni koulujen ei pitäisi rahastaa etäpäivillä. Nykyään tosin koulut mielellään jättävät opettamatta, kuin järjestäisivät opetusta, joten etäpäivät ovat helppo ja halpa tapa "järjestää koulutusta".

      Selvästi tässäkin tapauksessa opettaja viettää mielummin vapaata kuin opettaa.

      Todennäköisesti Rehtori ja koulun johtokunta ylistää tällaista opettajaa, koska tuo rahaa ilman, että koulun tarvii opetukseen panostaa yhtään. Hyvä työntekijä siis koululle.

      Opiskelijathan ovat pahasta ja ihan turhia, sillä ne kuluttavat rahaa vaikka niistä ei ole mitään hyötyä kenellekkään. Vielä kun on aikuisopiskelijoista kyse, niin nehän ovat rupusakkia. Kouluttamattomia tolloja, joita ei edes kannata opettaa. Toista se on nuorten koulut keskiasteella. Niistä opiskelijoista voi vielä tulla jotain.

      Ihmetyttää, että tuollaista koulutusta edes viitsitään järjestää, kun siitä valmistuu 100% työttömäksi. Ei kukaan tarvitse tuollaisia opiskelijoita ja selvästi opettajakin sen tietää, on vain oma lehmä ojassa. Hänen palkkansahan riippuu opiskelijoista. Tosin hänkin on varmaan todennut, että rupusakista on kyse, joten miksi antaa helmiä sioille ja kouluttaa tolloja aikuisopiskelijoita.

      LAKKAUTAKAA KOKO AIKUISKOULUTUS.

    • pois työttömät

      Mielestäni koulujen laadussa on eroa. Itse en tunne kyseistä alaa mutta osassa Suomen kouluja on vallalla ajatus, ettei opiskelijoita tarvitse kouluttaa ja raha tulee ihan itsestään automaattisesti Elykeskukselta, koska yhteiskunnallisesti on järkevämpää kirjata työttömät opiskelijoiksi kuin pitää ne työttömän statuksella.

      Työttömyys kun raportoidaan eu:hun ja jos määrät tippuu on se parempi.

      Opetuksen tasolla ei ole niinkään väliä, koska ei ole tarkoitus opettaa vaan pitää ne kirjattuna poissa työttömän statuksesta.

      Nähtävästi Jyväskylässäkin järjestettävä perustutkintojen koulutus tähtää tähän näin ei niinkään opettamiseen.

      Elykeskuksethan toteuttavat poliittisien päättäjien tahtoa joten tällaiset opetukset ovat hyväksyttyjä ja yleistyvät yhä enemmän.

    • Älkää valittako

      Kyseessähän on opiskelijoiden tyhmyys.

      Mikseivät valita eteenpäin? Koska ovat laiskoja, tyhmiä ja koulussa pakosta.

      Ihan oikein heille, ettei heitä opeteta eikä auteta työelämään. Ei ne siellä kuitenkaan mitään tee.

    • Yksin opiskellut!

      Kyllä opiskelijoita pitäisi pyrkiä opettamaan. Mielestäni meitä opiskelijoita kohdellaan taas kerran väärin eikä ketään näytä kiinnostavan. Opettajaa ei kiinnosta ja asiasta on valitettukin mutta koulu ei tee mitään. Opettaja sanoi, että meillä ei ole mitään väliä vaan ainoastaan sillä rahalla mitä tuomme taloon.

      Pääasia, että hän saa palkkansa. Opettajamme on Oulusta ja ei sitä koskaan missää näe. Olen koulullakin käynyt ja ei se koskaan siellä ole. Ei vastaa puhelimeen eikä sähköposteihin. Sanoi minullekkin, että olenkohan oikealla alalla kun en edes harjoittlupaikkaa ole saanut. Kehotti lopettamaan koulun.

    • Itsestä kiinni

      Onkohan nyt taas kerran mennyt puurot ja vellit sekaisin!!!

      Suurin osa ihmisistä on sellaisia, ettei heitä kiinnosta koulunkäynti alkuunkaan vaan ovat hakeutuneet johonkin kurssille, jos sattuisi löytymään helppo ala missä ei tarvitse tehdä mitään.

      Luultavasti tässäkin tapauksessa opiskelijat eivät viitsi tehdä mitään. Tuskin käyvisivät koulussa vaikka heille joitain järjestäisi.

      Älkää olko tyhmiä. Aikuisopiskelijat ovat yleensä aika turhautuneita tekemään yhtään mitään, joten miksi te kritisoitte todennäköisesti erittäin hyvää opettajaa.

      Katsokaa itseänne peilistä.

    • Opetusta seuraava

      Aika jännää toimintaa. Opetushallitus on linjannut laatukriteerit koulutuksille. Mitenkä kyseistä koulutusta voidaan muka tuollai järjestää, eihän se täytä mitään kriteerejä. Lisäksi Näyttötutkintotoimikunnat ovat tosi tarkkoja miten koulutuksia järjestetään, joten ihmettelen kyseisen alan toimikuntaa onko se tehtäviensä tasalla. Neuvoisin kyllä opiskelijoita ottamaan yhteyttä opetushallituksen tarkastajaan sekä paikalliseen elykeskukseen asian tiimoilta. Kyllä opiskelijoilla on oikeus opetukseen ja asianmukaiseen kohteluun. Viimekädessä nouvoisin tekemään kantelun esim. oikeusasiamiehellä, joka tutkii onko koulu menetellyt kouluttajan toimesta väärin ja näin ollen koulu on korvausvastuussa opiskelijoille hukkaan heitetystä ajasta.

    • öoej

      viranomaisiin. Ensiksi otat selvää oikean viranomaisen. On todella tärkeää, että osoitat tuollaista kriittisyyttä. Se, mitä kerroit kuulostaa hyvin epäammattimaiselta koulutukselta. Hyvä, että pidät poikasi puolta, ja näet että pahasti mättää. Näin on hyvin monessa koulutusohjelmassa, jopa yliopisto- ja amk -tasoilla. Vie asia eteenpäi ja hoida loppuun asti. Teet palveluksen monelle!

      • tarkka:na

        älkää ämmät kaakattako.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe