OSALLISTUJIA HAETAAN MUSIIKKINÄYTELMÄSPEKTAAKKELIIN

Aino Sederholm

HALUATKO NÄYTTELIJÄKSI?
Etsimme eri-ikäisiä näyttelijöitä ja laulajia/muusikoita kirjailija Veijo Baltzarin ohjaamaan monikulttuuriseen musiikkinäytelmään ”Jumala on Suuri”. Harjoitukset käynnistyvät helmikuussa 2011 kulttuurikeskus Caisassa siirtyen myöhemmin Temppelinaukion kirkkoon, jossa näytelmää esitetään syksystä 2011 huhtikuuhun 2012 saakka. Suurnäytelmä toteutetaan Drom ry:n ja Helsingin Seurakuntayhtymän yhteistyöprojektina. Uuden testamentin tapahtumat peilaavat monikulttuurista nyky-yhteiskuntaa. Näytelmä jatkaa virinnyttä yhteiskunnallista keskustelua kirkon suhteesta ihmiseen erityisesti vähemmistöjen, romanikerjäläisten, maahanmuuttajien ja syrjäytyneiden nuorten väliinputoajien näkökulmasta.

Uskonnot taistelevat yhä keskenään, käyvät sisäistä valtakamppailua ahneuttaan ja kateuttaan. Radikalismin turruttamat yhteiskunnat pyrkivät markkinatalouden johtamina yhä muodikkaampiin ratkaisuihin unohtaen ihmiset. Niin sanottu radikalismi ja ylisuvaitsevaisuus ovat luoneet moderneissa yhteiskunnissa arvotyhjiön, johon massat on helppo totuttaa edistyksen nimissä. Onko kirkon tehtävä tulevaisuuden yhteiskunnissa liittyä ylisuvaitsevien propagandistien joukkoon vai onko sen tehtävä opettaa, sivistää ja ylläpitää arvomaailmoja? Jeesus lunasti syntimme kuolemalla ristillä. Oliko uhri Jumalalle tarpeeksi suuri, vapautettiinko ihmiset synnin taakasta? Vai kärsivätkö ihmiset yhä synnin kirouksesta? Keitä tänä päivänä ristiinnaulitaan?

Harjoituksissa lähdetään liikkeelle ilmaisutaidon opetuksen alkutekijöistä, kuten itsessään istumisesta, itsetunnon rakentamisesta ja itseensä luottamisesta, joten työskentelyssä käytettävät metodit hyödyttävät kaikilla elämän alueilla. Näytelmässä on joitakin suuria kantavia rooleja, joiden esittäjille järjestetään koetilaisuus. Tilaisuuden ajankohdasta sovitaan myöhemmin. Kokemus ei ole tarpeen, sen sijaan tärkeää on sitoutuminen ja käytettävyys. Ujous ei ole este näyttelijäntyössä. Päinvastoin, yliosaaminen, päälle liimaaminen, sekä tietynlainen röyhkeys ovat ongelmia ohjaajalle. Vähemmistötausta ja/tai kiinnostus monikulttuurisuutta kohtaan lasketaan eduksi.
Näytelmäharjoitukset ovat alkua Barvalo drom- koulutushankkeelle, jonka aikana kehitetään uusi vähemmistö-ideologinen luova pedagogia. Näytelmäharjoitukset vastaavat koulutusohjelmaan pyrkivien oppilaiden pitkän linjan koetta. Näin ollen näytelmässä asioituneille tarjoutuu tilaisuus jatkokouluttautumiseen Aleksanterin teatteriin perustettavassa kansainvälisessä monikulttuurisessa teatterissa.

Jos kiinnostuit, ilmoittaudu projektiin sähköpostitse tai puhelimitse. Ilmoittautuneille tiedotetaan projektista tarkemmin.
yhteydenotot Aino Sederholm, luovan mustalaiskulttuurin yhdistys Drom ry
[email protected] p. 0400-766931

0

426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

        ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
        Tv-sarjat
        18
        936
      2. En koskaan

        Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
        Ikävä
        48
        821
      3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

        Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
        Kotimaiset julkkisjuorut
        224
        721
      4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

        Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
        Ikävä
        76
        717
      5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

        Että se olin minä.
        Ikävä
        46
        709
      6. Emme näe enää koskaan

        Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
        Ikävä
        34
        677
      7. Mitäs meinaatte vappuna

        ikävöivät ihmiset?
        Ikävä
        107
        673
      8. Vornanen alkaa olla kusessa

        Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
        Joensuu
        82
        662
      9. Haistoin ensin tuoksusi

        Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
        Ikävä
        3
        653
      10. Pistetään panokset

        Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
        Ikävä
        35
        600
      Aihe