teerijärven elämä?

hyvästi kokkola 18 v

haloo.ollaan just muutettu terjärvelle.huomattu et huoltoasemat menee kii klo 16.kaupan kassat ruottalaisia ja muutenkaan ei oo kavereita täällä.mistä niitä löytyis ees kun ei oo ees yhtään baaria??
masennun täysin.kun ees kävelet läheiseen kauppaan niin kaikk katto kuka toi on!
onkohan tääl ees kirjastosa mtn suomalaista?misä sekin?lääkäri?jestas kuolen.

13

1973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en ikinä muuta sinne

      Tapetaanhan siellä ketutki nälkään niin kertoo paikkakunnasta kaiken tarpeellisen.

    • Savu hiillos

      Viime kesänä kun menimme Kaustiselle ajoimme Teerijärven kirkonkylän läpi ja sieltä sitten Kaustiselle.
      Muutama vuosi sitten tuli ajettu useammin Teerijärven kirkokylän läpi, mutta nykyään harvemmin.
      Talvella siellä taitaa olla vaan aika hiljaista, mutta kesällä Teerijärvi on tosi kaunis ja rauhallinen asuin ympäristö.
      Elähän kuitenkaan kuole, vaikka siellä onkin hiljaista. Kaupungissa asuneena minullekin tulee samanlainen olo, kun menee maalle. Meillä on toinen asunto Kaustisella siellä sivummalla kylällä.
      Eno asuu Teerijärvellä vielä syrjäisemmässä paikassa kuin siellä kirkonkylän keskustassa.
      Siellä on vielä hiljaisempaa ja myös siellä kaustisen paikassa on myös hyvin hiljaista.
      Eipä sinne talvella oikein tule niin usein mentyä, mutta jo kevät talvella maaseudullakin on paljon mukavampaa, kuin nyt vuoden pimeimpään aikaan.
      Lääkärin palveluista en tarkemmin osaa sanoa, mutta eno joutui käymään hammaslääkärissä Kruunupyyssä.
      En ole varma onko Teerijärvellä kirkonkylässä terveyden hoitopalveluita, jos ei ole, niin toivottavasti sinne saataisiin terveyden hoitopalvelut.

      Onkos sinne tehty uusi pyörätie, kun olivat kaataneet tien vierestä kaikki ne isot koivut ja muut puut viime kesänä ?

      • Mormonit!

        Mormonit ovat saannet Suomessa suuresti jalansijaa. He ovat soluttautujia, jotka soluttautuvat moniin uskonlahkoihin. He pitävät matalaa profiilia ja esittävät esimerkisi Helluntailaisia tai Luterilaisia.
        Syy miksi he salaavat uskonsa on se, että Mormonismi on todellisuudessa okkultismia johon kuuluu myös ihmisuhreja.
        Aviottomina syntyneiden tai siitettyjen lasten surmaaminen on osa Mormonistista oppia.

        He alkavat kasvattaa tällaista "kiiraslasta" kuolemaansa jo pienestä asti. Tähän käytetään esimerkiksi hypnoosia tai nukkuvan hypnotisoimista unessa puhuttamalla!

        Monissa seurakunnissa tunnetaan menetelmä ja tätä käytetään myös mielisairaanhoidossa. Armeijassa aliupseerikoulun tai reserviupseerikoulutuksen saaneet. tuntevat myös tämän tutun menetelmän. Tällä menetelmällä Mormonit pyrkivät lannistamaan lapsen mielen ja katkomaan hänen kielensä. Eli tekemään hänestä vähäpuheisen ja sisäänpäin sulkeutuneen.

        He tekevät tämän myös löytämälleen aikuiselle, jonka tietävät syntyneen aviottomana. Mormoineillehan on tyypillistä alistaa kaikki omaan uskoonsa.

        Tämä tapahtuu houkuttelemalla ihminen heidän lahkoonsa, menemällä tämän kanssa naimisiin...jne!
        Mormnia ei aina tunnista vaan he todella naamioituvat joksikin muuksi. He esittävät usein myös maallistunutta ihmistä. Käyttävät näennäisesti alkoholia...ym.

        He ovat ulkojäsenille erittäin vaarallisia. Tiedän tämän koska olen itse ollut heidän joukossaan ja vainottuna edellä mainituista syistä. Tästä puhuminen on hengenvaarallista ja asiaa kannattaa levittää esimerkiksi oman seurakunnan sisällä tai anonyymisti netin välityksellä. He pitävät myös näkyviä kampanjoita joiden avulla he hankkivat uusia jäseniä, tällaisia on ollut esimerkiksi Tampereella. Näissä tilaisuuksissa ei kerrota edellämainituista asioista.
        Salailun yksi syy on myös se, että aviottomana syntyeelle tai siitetylle lapselle ei kerrota suvun olevan Mormoneja. Häntä pidetään tietämättömänä asiasta ja pyrityään kasvattamaan pullossa. Niin, että hänen käsityksensä maailmanmenostakin jäisi rajalliseksi.


    • !!!!!!!

      Suosittelen tosissani muuttoa muualle. Teerijärvi on aivan "umpiruotsalainen" paikka. Siellä katsotaan kaikkia uusia tyyppejä kieroon (kuten muillakin pikkupaikkakunnilla), mutta SEN LISÄKSI siellä suorastaan halveksitaan suomea äidinkielenään puhuvia! Kavereita et helpolla tule saamaan, ellet sitten osaa itse puhua ymmärrettävää ruotsia (tai toisin sanoen sitä mongerrusta jota täällä kutsutaan ruotsiksi). En tiedä onko Teerijärvellä KÄYTÄNNÖSSÄ MITÄÄN suomenkielisiä palveluita saatavilla. Ja koskapa siellä huoltoasemat suljetaan tosiaan jo iltapäivällä, on se johtanut siihen että nämä "ruotsia" äidinkielenään HUUTAVAT tulevat sitten häiritsemään muiden ihmisten rauhaa Kaustiselle, jossa huoltoasemat suljetaan vasta iltakymmeneltä!

      • nyt faktaa eikä huhu

        "SEN LISÄKSI siellä suorastaan halveksitaan suomea äidinkielenään puhuvia"
        Missä todisteet tälle väittämälle?

        ""ruotsia" äidinkielenään HUUTAVAT"
        Ootko edes käynnyt Kaustisen huoltoasemilla? Miksen ole ikinä ite kuullut ruotsia huudettavan siellä?

        Valta-osa Ranilaisista puhuu suomea ja ovat lähikunnista, ei voi välttyä huomaamasta tätä jos istuu kahvitunnilla.

        Esim. Jakri on suomenkielisten omistuksessa ja omistaja(t) työksentelee itsekkin liikkeessä, miksei esim. sieltä saisi suomenkielistä palvelua?

        Jos aloittaja on kelkkailusta kiinnostunut, kannattaa liittyä paikalliseen kelkkakerhoon (Kartanon moottorikelkkailijat ry):
        http://www.smabonders.fi/fi/node/126 valta-osa jäsenistä suomenkielisiä ja kavereita molemmista kieliryhmistä kertyy kun jeesaa muita lumihangessa


      • !!!!!!!
        nyt faktaa eikä huhu kirjoitti:

        "SEN LISÄKSI siellä suorastaan halveksitaan suomea äidinkielenään puhuvia"
        Missä todisteet tälle väittämälle?

        ""ruotsia" äidinkielenään HUUTAVAT"
        Ootko edes käynnyt Kaustisen huoltoasemilla? Miksen ole ikinä ite kuullut ruotsia huudettavan siellä?

        Valta-osa Ranilaisista puhuu suomea ja ovat lähikunnista, ei voi välttyä huomaamasta tätä jos istuu kahvitunnilla.

        Esim. Jakri on suomenkielisten omistuksessa ja omistaja(t) työksentelee itsekkin liikkeessä, miksei esim. sieltä saisi suomenkielistä palvelua?

        Jos aloittaja on kelkkailusta kiinnostunut, kannattaa liittyä paikalliseen kelkkakerhoon (Kartanon moottorikelkkailijat ry):
        http://www.smabonders.fi/fi/node/126 valta-osa jäsenistä suomenkielisiä ja kavereita molemmista kieliryhmistä kertyy kun jeesaa muita lumihangessa

        ("SEN LISÄKSI siellä suorastaan halveksitaan suomea äidinkielenään puhuvia"
        Missä todisteet tälle väittämälle?)

        Ihan on omakohtaisesti koettua faktaa tämä! Miten sen muuten ilmaisisi tai siitä todisteita olisi näyttää? Ei ole tapana kaunistella tai liiotella asioita, eikä myöskään levitellä huhuja.


        (""ruotsia" äidinkielenään HUUTAVAT"
        Ootko edes käynnyt Kaustisen huoltoasemilla? Miksen ole ikinä ite kuullut ruotsia huudettavan siellä?)

        Kyllä! Olen käynyt monillakin huoltoasemilla Suomen maassa. Myös Kaustisella. Totuus vaan nyt näyttää olevan se, että koko K-P:n alueella "ruotsin"kielen puhujissa näyttää olevan HUOMATTAVAN PALJON niitä, joilla täytyy nuorehkosta iästään huolimatta olla joko kuulo-ongelmia tai muuten vaan tykkäävät omasta äänestään siinä määrin, että sitä täytyy sitten kaikille ympäristön ihmisillekin esitellä. Hyvin harvoin suomenkieliset toitottavat omia asioitaan vastaavalla tavalla suureen ääneen, paitsi joskus kännissä. Siitä ei kuitenkaan tässä ole kysymys. Huom! Enkä yleistä mitään. Eivät varmaankaan kaikki näin tee, mutta kielipohjaan suhteutettuna "ruotsin"kieliset vievät tässä lajissa voiton kyllä täysin suvereenisti!


        (miksei esim. sieltä saisi suomenkielistä palvelua?)

        Jonkinasteinen sisälukutaidon parantaminen varmasti olisi aiheellista... Sanoinhan että: "En tiedä onko Teerijärvellä KÄYTÄNNÖSSÄ MITÄÄN suomenkielisiä palveluita saatavilla". En tiedä!


      • Ootko varma?

        Mistä sen tiedät?

        Ehkei kaikki ota hernettä nenään yhtä herkästi eriävästä kielestä...


      • Kahvi omena

        Kyllä Teerijärvellä osataa suomeakin puhua ja ystävällisiä ovat.
        Muutaman kerran on autoa käyty huollattamassa yksityisillä Teerijärvellä ja hyvin suomea puhuivat ja ymmärsivät. Autokin tuli kuntoon ja edullisemmin, kuin olis tullu Kokkolassa.
        Kyllähän ihmiset voivat huutaa missä milloinkin ja ei se ole äidinkielestä kiinni. Kaikkialla maailmassa huudetaan jossain, tuskin Teerijärveläiset sen enempi huutaa.
        Ei kai se nyt hirveästi luulisi haittaavan, jos vaikka huolto asemalla joku välillä huutaisi.
        Huolto asemallahan yleensä käydään pikaisesti maksamassa, kun on tankattu polttoainetta.
        Joten ei siitä kannata tehdä maailman suurinta asiaa.
        Harvoin siellä tulee kahvia juotua, saatikka syötyä, jolloin huutaminen häiritsee. Jos haluaa todella nauttia kahvista ja juhlistaa tavallista arkea kahvihetkellä, niin silloin kannattaa mennä jonnekin rauhalliseen ja tunnelmalliseen kahvilaan, eikä mihinkään possukahville huotoasemalle.


    • fyrans öl

      Onhan siellä Bar Pärlan.

    • onnellinen ja rikas

      Teerijärvellä on fiksuja ja ihania ihmisiä,jotka ajattelee toisten parasta enemmän kuin omaansa.Mahtavaa nähdä tämä täällä omin silmin:) onni on ollut suuri,kun muutettiin tänne!! rikkauttahan tää kaksikielisyys myös on.

    • jag heter börjE

      Terjärv kuuluu Ruotsiin ja Ruotsi kuuluu Grönlantiin--tule kotiin sieltä.

    • Zczc

      Kyllä joka pitäjään mahtuu niitä joilla on oma elämä elämättä ja kovin koitetaan kytätä toisten tekemisiä et saisi jotain sisältöä omaan elämäänsä. Varsinkin jos ihmisellä on kateus!!!!!voi luoja kun turpa vaahtooaa:))

    • Anonyymi

      Harvoin olen lukenut näin vääristävää infoa pienestä kylästä.
      Ainoa huuto mitä olen 45v aikana kuullut keskustassa ovat romanit jotka kylläkin häädettiin kylän rivitaloista muualle asumaan polttoainevarkauksien takia.
      Teerijärven tehtaat ovat täynnä kaustiselta tulleita suomenkielisiä työntekijöitä.
      Kaupoissa puhutaan jo lähes enemmän suomea kuin ruotsia jne...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe