Pitääkö nettiuutisten katsojan maksaa tv-lupa?

w.riter

Tuli hankituksi Elisalta ns. viihdepaketti, mutta otin sen siksi, että saan uuden "ilmaisen" modeemin huonomman tilalle, sekä riittävän hyvän tietoturvan tietokoneelleni. En ehdi katsoa tv:tä kuin äärettömän vähän. TV ei ole edes samassa huoneessa kuin netti, enkä katso sitä. Muutin asuntoon, jossa taloyhtiö ei avaa kaapelitv-yhteyttä muuta kuin 5,3 euron kk maksusta. Antennikanaviakaan ei voi katsella. TV ei siis näy nyt. Sanoin tv- luvan irti. Nyt kuitenkin Viestintäviraston kirjeesä lukee että lupa pitää maksaa, jos vastaanottaa tv lähetyksiä tietyillä laitteilla, kuten näitä laitteita on "internetin kautta vastaanotettavat digi-televisiolähetykset". Katson vain uutisia lähinnä, ja nekin tulee pätkien, vaikka Elisa viihdepaketissa pitäisi olla ainakin toistakymmentä megaa nopeutta. Harmittaa kun pitäisi maksaa yli 200 e vuodessa mokomasta, vai pitääkö? onko siis tavallinen ylen sivulle siirtyminen ja uutisten katsominen verrattavissa sellaiseen perinteiseen tv katseluun, kuten takavuosina oli, silloin katsoin jopa tuntikausia tv ohjelmia, ennen netin aikaa. Tuntuu erittäin epäoikeudenmukaiselta maksaa isoa lupamaksua, kun käytännössä ei edes tv-laitteesta näy mitään, koska taloyhtiökin vaatii, jos haluaa katsoa, että soitetaan Elisan mies avaamaan tv yhteys ja siitä menee vielä 60-70 euroa vuodessa tv maksun lisäksi. Tämä koettelee oikeustajuani, mutta maksan luvan jos netin käyttö (joka on siis 99,8 prosenttisesti muuta minulle, kuin tv:n katselua) vaatii sitä, ja koko tämä tilanne.

4

544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elisa Viihteen digiboksissa on viritin, joten jo siitä pitää maksaa. Se, että sinulla ei ole antennia ei ole oleellinen. Viritin => maksat on selkeä sääntö. Toki IP-TV:stäkin pitää maksaa. Elisa Viihde ei käsittääkseni salli peruskanavien katselua suoraan netistä, mutta koska voi tallentaa mitä haluaa ja katsoa pian sen, rinnastaisin tämän suoraan katseluun.

      Jos sinulla on TV, on sinun kerrottava siitä tarkastajalle. Tämän jälkeen tarkastajalla on oikeus tulla sisään tarkastamaan, ettei sinulla ole digiboksia. Jos et päästä, tulee suoraan ulosottokelpoinen maksu. Näin se vain on, reilua tai ei. Millään kotietsinnöillä ei asian kanssa ole mitään tekemistä.

      • w.riter

        kiitos asiallisesta viestistä. Olen päätynyt siihen, että maksan. Digiboxi on tosin laatikossa, se tuli viihdepaketin mukana, mutta en ole tarvinnut sitä. Koska kotonani on TV, jota kukaan ei katsele, ja digiboxi Elisan laatikossa kylkiäispakettina, joudun siis maksamaan "tv:n katselusta" jota en käytännössä harrasta. Tämä tuntuu epäoikeudenmukaiselta, verrattuna niihin jotka todella katselevat tv-ohjelmia, mutta minkäs teet, muuten voi joutua maksamaan maksua maksun päälle, kun byrokratia niin vaatii, tässä jokin mättää, ja viranomaisten pitäisi tehdä jotain, vaikkapa tv maksun pienentämiseksi. Esim. vähentämällä ohjelmien (uusintoja ja turhia sarjoja yms. tai turhempia dokumentteja, kuten vaikkapa pikkulintujen tai jyrsijöiden elämää kuvailevia. Kirjojakin on paljon olemassa niille jotka haluavat erikoisalojen detaljitietoa, ja netti, jossa on luettavissakin vaikka mitä. Ne jotka kaipaavat vanhoja uusintoja YLEn ohjelmista, voivat lainata niitä myös kirjastoista. Arvostan aikaa, kuin TV-ohjelmat alkoivat vasta illalla, ja olivat vielä laadukkaampia siksi, että olivat paremmin valikoituja. Nytkin ohjelmiston taso nousisi, jos ohjelmista puolet karsittaisiin pois ja parhaat jätettäisiin, ja maksua pienettäisiin siedettävälle tasolle niillekin, joilla tv on vain jonkinlainen eloton fossiili komerossa.


      • jauhot suuhun.

        "Tämän jälkeen tarkastajalla on oikeus tulla sisään tarkastamaan, ettei sinulla ole digiboksia."

        Älä jauha paskaa! Saatko jotain kiksejä tuollaisten paskapuheiden levittelemisestä netissä vai oletko muuten vain taukki? Kyylällä ei ole minkäänlaista oikeutta tulla kenekään kotiin.

        "Jos et päästä, tulee suoraan ulosottokelpoinen maksu."

        Ja vitut. Olen käännyttänyt kyylät joka kerta ovelta eivätkä ole mitään voineet. Mitään maksuja ei ole kuulunut ja miksi olisikaan.

        "Millään kotietsinnöillä ei asian kanssa ole mitään tekemistä. "

        Kotietsinnän voi suorittaa vain poliisi eikä tv-luvan takia mitään kotietsintälupia pysty saamaankaan.


      • jauhot suuhun. kirjoitti:

        "Tämän jälkeen tarkastajalla on oikeus tulla sisään tarkastamaan, ettei sinulla ole digiboksia."

        Älä jauha paskaa! Saatko jotain kiksejä tuollaisten paskapuheiden levittelemisestä netissä vai oletko muuten vain taukki? Kyylällä ei ole minkäänlaista oikeutta tulla kenekään kotiin.

        "Jos et päästä, tulee suoraan ulosottokelpoinen maksu."

        Ja vitut. Olen käännyttänyt kyylät joka kerta ovelta eivätkä ole mitään voineet. Mitään maksuja ei ole kuulunut ja miksi olisikaan.

        "Millään kotietsinnöillä ei asian kanssa ole mitään tekemistä. "

        Kotietsinnän voi suorittaa vain poliisi eikä tv-luvan takia mitään kotietsintälupia pysty saamaankaan.

        Ei tässä ole mitään syytä alkaa kiroilemaan. Kyllä se nyt vain on niin, että jos sanot, että sinulla on TV tai jos tarkastaja näkee TV:n, etkä päästä sisään, niin lasku tulee. Ei hän ota sinun sanaasi. että sinulla ei ole digiboksia.

        Jos sanoo vain, ettei ole TV:tä, niin homma on sillä siisti. Kotiestintä liittyy rikosasioihin. Tämä ei ole rikosasia, joten kotietsinnällä ei ole asian kanssa mitään tekemistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3514
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2146
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1692
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1577
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      291
      1297
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1131
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      966
    Aihe