tyhmä kysymys

neuvoton säästäjä

Päätin vuoden alussa alkaa pitää kirjaa menoistani. Mutta... Maksan kuun viimeisenä päivänä Visa-laskun (maksuaikakortin), laitanko silloin kirjanpitooni vain Visa-lasku? Silloin en pysty näkemään esim. koko summaa joka on mennyt ruokaan, koska lasku tulee vasta kuukauden jälkikäteen (ei ainakaan mene oikealle kuulle). Tuntuu toisaalta tyhmältä kirjata esim. ruoka tämän päivän menoihin, jos maksan sen vasta helmikuun viimeinen päivä? Miten te teette? Ruokaa nyt ei ehkä ostakaan visalla, mutta otin sen nyt esimerkiksi.

6

637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ole ongelmaa

      kirjanpitoa menoista. Eikä käytetä visakorttia.

      • neuvoton säästäjä

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Se auttoi ratkaisemaan ongelmani.


    • ,.,.

      Lasken omat ruokamenoni aina kuukausittain, vaatemenot vuosittain.
      Ruokaan menee suurinpiirtein sama summa joka kk, vaatteita hankin ehkä kerran vuodessa merkittävästi.
      Keskimääräinen kulutus lienee olennainen.

    • 3+5

      Jos haluat kirjata Visa-ostokset päivän menoihin, niin kirjaa esim. kuittien perusteella? Joissakin verkkopankeissa on myös mahdollista seurata Visan tapahtumia, vaikka ne eivät välttämättä sinnekään päivity päivälleen.

      En pidä kirjaa menoistani säännöllisesti, mutta itse ajattelen Visa-laskua vain "Visa-laskuna", siinä missä sähkölaskua sähkölaskuna... Merkkaisin kirjanpitooni siis vain Visa-laskun, koska yleensä sen sisältö on minulla sen verran samanlainen joka kuukausi että en tunne tarvetta eritellä sitä itselleni sen kummemmin (käytän luottokorttia vain verkkokauppaostoksiin ja matkoilla, ja maksan sen kuukausittain kokonaisuudessaan pois).

      Minulle Visa-lasku tulee sopivasti samoihin aikoihin kuin palkkani, joten maksan palkasta kerralla kuukausittaiset laskut, vuokran ym. pakolliset menot, siirrän jonkin verran rahaa säästötilille, ja jätän käyttötilille sen verran rahaa että siitä riittää kuukauden ruokaostoksiin ja mahdollisiin yllätysmenoihin tai -laskuihin.

      • neuvoton säästäjä

        Joo, noin olen minäkin ajatellut, mutta siinä on seuraavat ongemat (minusta). Jos laitan kirjanpitoon vain Visalaskun, niin jos esim. ostan vaatteen (ehkä vähän kalliimmankin)VIsalla Tukholmasta , jossa käyn usein, se ei näy kohdasssa vaatteet. Jos taas laitan kuittien mukaan, tunnen olevani "väärässä"kuukaudessa, koska lasku maksetaan vasta seuraavassa kuussa. Mutta jompi kumpi tapa täytynee valita.


      • ei kirjanpitoa
        neuvoton säästäjä kirjoitti:

        Joo, noin olen minäkin ajatellut, mutta siinä on seuraavat ongemat (minusta). Jos laitan kirjanpitoon vain Visalaskun, niin jos esim. ostan vaatteen (ehkä vähän kalliimmankin)VIsalla Tukholmasta , jossa käyn usein, se ei näy kohdasssa vaatteet. Jos taas laitan kuittien mukaan, tunnen olevani "väärässä"kuukaudessa, koska lasku maksetaan vasta seuraavassa kuussa. Mutta jompi kumpi tapa täytynee valita.

        Aina kun maksat Visalla, saat kuitin. Laita se kulu sen kuukauden kirjanpitoon, tarkoitushan oli seurata aina kuukauden kulutusta, eikä pankkitilin saldoa? Visalaskuhan vähentää pankkitiliä, mutta nuo siihen liittyvät maksutapahtumat kohdistat aina siihen päivään jolloin hankinta tapahtuu.
        Itse säästän kaikki (kymmenet) kuitit kun maksan Visalla ja kun lasku tulee, tarkistan ettei ole veloitettu mitään tuulesta temmattua (tai että kortti olisi kopioitu jossakin reissussa).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe