Varaton kuolinpesä, menin maksamaan laskuja.

apua kaipaava

Isäni kuolinpesä on varaton, tilillä oli noin 800E kuolinpäivänä. Menin maksamaan puolet isäni ja äidin vuokrasta hänen tililtään, vuokra tuli isän nimellä. Maksoin myös sähkö, kiinteän lankapuhelimen & kaksi matkapuhelin laskua, tv-luvan ja osan luottokorttilaskusta, kaikki nämä tulivat isäni nimellä.

Tämän jälkeen tilillä ei enää ollut varoja... Päätimme siskoni kanssa, että pidämme hiukan paremmat hautajaiset, joten maksoimme omista varoista kaikki hautakulut,(arkku kivi hautajaiset muistotilaisuus yms...) mitkä olisi periatteessa voinut laittaa maksettavaksi kp tililtä ensisijaisesti.

No kuolinpesä jäi varattomaksi ja sieltä ei voitu maksaa sairaala laskua sekä toista saatavaa. Perunkirjoitus on viivästynyt(3kk aika mennyt) sillä sen toimeksiannon kanssa on ollut vaikeaa. Nyt oikeusaputoimisto on tekemässä sen. Pelkään nyt, että nämä velat ovat lankeamassa meille osakkaille kun kyseinen 3kk määräaika on mennyt ja olemme mennet maksamaan laskuja tililtä, vaikkakin kaikki laskut on ollut kuolinpesän laskuja. Osakoo kukaan sanoa, minua pelottaa. Aika oikeusaputoimistoon on vasta 2vko päästä!!

Itse kuitenkin maksoimme kaikki hautajaiskulut omista... En ymmärrä!!

4

10310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+6

      Näin jälkikäteen sanottunua perunkirjoitus oli pitänyt pitää ajallaan, niin ette olisi olleet pesän veloista henkilökohtaisesti vastuussa.

      Pesänselvitysvelat maksetaan ennen muita velkoja sitä mukaa kuin ne erääntyvät. Muut pesän velat (esim. hautajaiskulut) maksetaan vasta vainajan velkojen jälkeen. Täten sairaalalaskut yms. menevät hautajaiskulujen edelle.

      Mutta eiköhän tuohon joku ratkaisu löydy. Soittakaa vaikka sinne sairaalaan ja sanokaa, että kuolinpesä on varaton. Jos ne vaikka joustaisivat siinä.

      • 4-29

        Kohtuulliset hautauskulut saa ja pitää maksaa pesästä ENNEN vainajan tekemiä velkoja.
        Jos pesä menee miinukselle niin nämä hautauskulut saa olla vain aika pienet, mutta kyllä ne on ensisijaisia.
        Vainajan tekemät laskut mm sairaalalaskut ja muut SAA jättää maksamatta, mutta hautauskuluista vastaa tilaaja=omainen, jos pesästä ei riitä edes niihin.


    • 11

      ja pyytänyt lisäaikaa perunkirjoituksen tekemiseen? Velkojien suuntaan kannattaa myös olla yhteydessä ja ilmoittaa pesän rahatilanteesta, näin eivät laita noita laskuja turhaan perintään. Sitten aikanaan heille kopiot perukirjasta, näin homma selvä ettekä joudu mitään maksamaan. Perukirjaan omaisuuden puolelle tuo 800e ja kaikki muu mahdollinen omaisuus, kulujen puolelle kaikki vainajan nimissä tulleet laskut, hautauskulut ja mahdolliset kulut perunkirjoituksesta. Jos saldo negatiivinen niin velkojat jää ilman rahojaan, eikä niitä omaiset joudu maksamaan.

    • meeris

      Jos kuolinpesä on velkainen tai muut varat eivät riitä hautajaiskuluihin, voi sosiaalivirastosta hakea hautausavustusta. Siinä katsotaan varoiksi tilillä olleet varat kuolipäivänä. Hautajaiskulut ovat ensisijaiset maskut ja muille lähetetään tieto kuolemasta ja jos niin vaativat, myös se perukirja, josta kaikki varat ja velat näkyy. Muu omaisuuskin katsotaan, kuin tilillä olleet rahat. Vain normaali koti-irtaimisto jää tämän ulkopuolelle. Jos omaisuus on realisoitavissa, niin sitten sos.virastoon maksetaan takaisin ko. hautuasavustusta. Kaikki muut velat jäävät sitten luottotappioksi ko. yrityksille. Missään nimessä ei pidä mennä maksamaan muita, kuin hautajaiskulut ja nekin vain sosiaaliviraston hyväksymien summien mukaisina. Se kattaa yleensä seurakunnan kulut ja arkun/uurnan. Kukat ja muistotilaisuus on itse maksettava, jos sellaisen haluaa järjestää. Kannattaa ottaa ensin yhteys vaikka oikeusaputoimistoon neuvoja varten, jollei tiedä misä järjestyksessä ja mitä kannattaa lähteä maksamaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8216
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1173
    Aihe