Vapaaehtoinen kertausharjoitus

reserviläinen_

Tuli kutsu vapaaehtoiseen kertausharjoitukseen ja kysymys kuuluukin, että joutuuko koulutuksesta itse maksamaan? Kutsussa ei mainittu tästä mitään, mutta MPK:n sivuilla taas on maininta, että koulutustapahtumat ovat maksullisia.

6

1594

  Vastaukset

  • sekä maksullisia että maksuttomia.Jos kutsussa ei maksua ole niin ei kai ne pimeitä kauppoja tee

  • Vapaaehtoinen kertausharjoitus ja MPKY:n kurssit ovat eri asioita. MPKY:n kursseissa löytyy sekä maksullisia (esim. ampumakurssit, sun muut), että maksuttomia (yleensä johonkin ei itseä varsinaisesti koskevaan kertausharjoitukseen ilmoittautuminen).
   Vapaaehtoinen kertausharjoitus kutsun kera on taas aina maksuton tapahtuma. Yleensä vapaaehtoiset kertsarit kestävät yhden viikonlopun, niihin saa armeijan puolesta kyydit paikanpäälle ja takaisin, ja tietysti ilmatteeksi ylläpidon. Vapaaehtoisista kertsareista maksetaan päivärahaa, mutta ei reserviläispalkkaa. Ovat yleensä tosi lepi hommia, ihan erilaisia kuin varsinaiset kertausharjoitukset.

  • Mulle koko mpky oli ihan tuntematon juttu, kunnes kutsu laatikkoon tipahti. Mikä juttu tämä nyt on, ei ainakaan mikään oikea kertausharjoitus vaikka yksi kh -päivä luvattiinkin. Kirjeessä kehoitetaan vaan ilmottautumaan netissä johonkin ihmeen yhden päivän kurssille. Tämähän on joku yhdistys, eikä puolustusvoimat. Milläs oikeudella joku ry voi määrätä ihmisiä päiväksi pois töistä, ilman pienintäkääm päivärahaa? Vapaaehtoisuudesta ei ollut mitään mainintaa, muttei toisaalta ollut ukaasiakaan sakoista jos jää pois. Ja vielä ilmoitusta kinusivat jos on este. Ei todellakaan kiinnosta minkään sotilaallisen yhdistyksen kurssipäivä, varsinkaan kun eivät asiaansa osaa edes selvästi esittää.

   Jos kertausharjoituksiin tulee lähdettyä, niin kutsu/käsky tulee sitten tornilogolla varustetussa kirjeessä.

   • Tuleeko seuraamuksia jos mpk:n kutsumalle kurssille ei osallistu? Onko kyseessä puolustusvoimien kutsu vai ainoastaan yhdistyksen kutsu?


  • Vapaaehtoisesta kertausharjoituksesta voi kieltäytyä Ellet ole menossa, toimi kutsun mukaan ja ilmoita, että et mene. Vapaaehtoisesta kertausharjoituksesta maksetaan matkat ja varusmiesten päiväraha.

  • Moro.. Itekki osallistuin nyt sitten kurssille. Teenkö siellä vain sitä asiaa, mitä kurssi sisältää vai onko se jokin omaan sodan ajan joukkoon liittyvä?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   7718