koko tutkinto latinalaisessa amerikassa, HELP!

inlovewithmexico

Moi,
Onko kellään kokemusta Meksikossa opiskelusta ( en siis puhu nyt vaihto-opiskelusta lukiosta, tai yliopistovaihdoista) vaan itsenäisestä suorituksesta kyseisessä maassa? Itse olisin enemmän kuin paljon kiinnostunut lähtemään opiskelemaan kyseiseen maahan koko tutkintoa, ei vain kausittaista tai vuoden pituista vaihto-oppilaisuutta.
Jos kellään on tietoa mitä pitäisi tehdä, minne pitäisi ottaa yhteyttä, please auttakaa!!!Kaikki tieto avuksi.

t. te quiero mexico

4

534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfdgoldkre

      Aiotko suorittaa lukion vai yliopiston Meksikossa?

      Jos nyt puhutaan yliopisto-opinnoista, sun pitäisi ensin päättää, että missä päin haluat opiskella ja mitä pääainetta. Seuraavaksi joudut päättämään julkisen tai yksityisen yliopiston välillä. Julkiseen yliopistoon on tietyt hakuajat ja joudut myös pääsykokeeseen, jonka sisältö vaihtelee yliopistoittain. Tässä tapauksessa on tärkeää ottaa selvää päivämääristä ja kokeeseen opiskeltavista asioista, yliopistoilta saa usein oppaan pääsykoetta varten. Erityisesti suosituille aloille on tunkua, joten kokeessa pitää pärjätä todella hyvin, vähemmän suosituille aloille riittää vaatimattomampi suoritus. Yksityisiin yliopistoihin voi hakeutua ympäri vuoden ja opinnot voi aloittaa useampana ajankohtana, esimerkiksi tammi- ja toukokuussa. Joihinkin yksityisiin yliopistoihin riittää, kun ilmoittautuu opiskelijaksi ja maksaa maksut, toiset ovat valikoivampiaja pitävät pääsykokeita ja/tai haastatteluita.

      Julkinen yliopisto maksaa vuodessa laveasti arvoioiden 50- 500 euroa (ulkomaalaisille, paikalliset maksavat vähemmän) ja yksityiset ihan mitä tahansa aina 5000 euroon per lukuvuosi. Yliopiston maine on hyvin tärkeää, joten kannattaa ottaa selvää, minkälaisiin yliopistoihin kannattaa oikeasti hakeutua. Esimerkiksi UNAM, UAM, Tec de Monterrey, Universidad de Valle de México, Universidad de Guadalajara, Universidad Panamericana, ITAM ja osavaltioiden julkiset yliopistot ovat hyviä vaihtoehtoja. On hyvä tietää, että yksityisissä yliopistoissa rahastetaan kaikesta mahdollisesta ja että opetuksen taso ei aina ihan vastaa korkeita maksuja. Vaikka esimerkiksi UNAM (Universidad Autónoma Nacional de México) on lähes ilmainen paikallisille opiskelijoille, se ei ole sitä ulkomaalaisille, vaan he joutuvat maksamaan opetuksesta nimellisen summan per lukuvuosi.

      Yliopistorankingiin voit tutustua esimerkiksi tässä linkissä: http://www.scribd.com/doc/13708823/Ranking-Universitario-2009

      Meksikon opetusministeriö on nimeltään SEP ja yliopistot voivat olla joko SEP:in tai UNAM:in hyväksymiä tai sitten autonomisia. Jos menet yksityiseen yliopistoon, on tärkeä ottaa selvää, että valittu opiskeluala on jonkun viranomaisen hyväksymä. Meksikossa on paljon yliopistoja, joiden lupa on vanhentunut tai sitä ei ole ollutkaan ja sellaisen yliopiston tutkinnolla ei tee mitään. Jos espanja taipuu, voit googlettaa universidades patito ja löydät tunnusmerkkejä ns. autotalliyliopistoista. Varo näitä.

      Päästäksesi yliopistoon, sinun on haettava ylioppilastutkinnon tunnustamista joko SEP:istä tai UNAM:ista riippuen valitsemastasi yliopistosta ja opiskelualasta. SEP:in ollessa kyseessä, sinun on käännätettävä lukio- ja yo-paperisi espanjaksi ja toimitettava ne seuraavaan osoitteeseen:

      Dirección General de Acreditación, Incorporación y Revalidación de la
      SECRETARÍA DE EDUCACIÓN PÚBLICA
      José María Rico No. 221 (esquina con Moras)
      Colonia del Valle, C.P. 03100
      Tel. ( 52 55 ) 5230-75 00 y 5420-6002

      Tarvitset myös muita asiakirjoja, jotka voit tarkistaa tästä linkistä: http://mexique.campusfrance.org/IMG/pdf/triptico-revalidacion_SEP_2010.pdf

      Jos haet UNAM:in hyväksymään tutkintoon, joudut hakemaan yo-tutkintosi tunnustamista UNAM:ista, tässä osoite: www,unam.mx ja sieltä valitset Estudiantes Extranjeros ja sitten Revalidación de estudios de bachillerato para ingresar a licenciatura en la UNAM. Joudut tässäkin tapauksessa hakemaan peruskoulun oppimäärän tuunustamista SEP:istä.

      Kannattaa ottaa huomioon, että jos haet muualle kuin Mexico Cityyn, joudut hakemaan tutkinnontunnustamista kyseisen osavaltion SEP:istä, osoitteet löytyvät SEP:in sivuilta www.sep.gob.mx tai googlettamalla SEP ja osavaltio, missä aiot opiskella.

      Tutkinnon tunnustaminen kestää noin 20 päivää, jolloin saat virallisen päätöksen asiasta. Sitten voitkin ottaa yhteyttä suoraan kiinnostaviin yliopistoihin ja kysellä lisätietoja hakukriteereistä ja lukukausimaksuista.

      Tässä siis ihan perustietoa, voin toki vastata lisäkysymyksiin, mutta suosittelen käyttämään nettiä ja tutkimaan ihan ensiksi eri vaithoehtoja ja päättämään paikkakunnan, jossa haluaisit opiskella sekä opintoalan, sillä jos ei tiedä, että mihin on menossa, ei pääsekään mihinkään :)

      • inlovewithmexico

        moi, kiitos kauheasti tietoa antavasta viestistäs.. yliopisto-opinnoista kyllä puhuin, ja haluaisin jotain kauppakorkeamaista opiskella joko guadalajarassa tai sitten monterreyssä ( vaikka kylläkin kuulemma opiskelijat pakenevat sieltä nykyään pois...) jos sulla on vielä jokin tiedonjyvänen hallussasi, ottaisin sen mielelläni vastaan, nyt ku en kysymystä tähän hätään keksi..

        KIITOS!!! :)


      • meksiko
        inlovewithmexico kirjoitti:

        moi, kiitos kauheasti tietoa antavasta viestistäs.. yliopisto-opinnoista kyllä puhuin, ja haluaisin jotain kauppakorkeamaista opiskella joko guadalajarassa tai sitten monterreyssä ( vaikka kylläkin kuulemma opiskelijat pakenevat sieltä nykyään pois...) jos sulla on vielä jokin tiedonjyvänen hallussasi, ottaisin sen mielelläni vastaan, nyt ku en kysymystä tähän hätään keksi..

        KIITOS!!! :)

        aivan se piti kysyä, saako suomesta haettua stipendejä tutkinnon suorittamiseen meksikossa? oon ainoastaan löytänyt jatkotutkintoon soveltuneita stipendejä, mutta koko tutkintoa varten en..tiedätkö?


      • minätaastässä1
        meksiko kirjoitti:

        aivan se piti kysyä, saako suomesta haettua stipendejä tutkinnon suorittamiseen meksikossa? oon ainoastaan löytänyt jatkotutkintoon soveltuneita stipendejä, mutta koko tutkintoa varten en..tiedätkö?

        Meksikossa ei ole suomalaiseen tapaan olemassa mitään "kauppakorkeakoulua", vaan joudut pohtimaan ja valitsemaan eri kauppatieteellisten aineiden välillä jo ennen opiskeluiden aloittamista ja usein on myös niin, että jos haluat myöhemmin vaihtaa lukemaasi ainetta, joudut aloittamaan opinnot melkeinpä alusta, sillä aikaisempien opintojen hyväksilukeminen on aika vaikeaa.

        Kaikista suosituin kauppatieteellinen aine on Administración de Empresas, eli business administration (yritysten hallinto). Voit myös hakea opiskelemaan markkinointia, kansainvälistä kauppaa ja tullausta, laskentatoimea, matkailualan yritysten hallintoa, taloustiedettä, rahoitustiedettä, vakuutusalaa jne. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon ja se, minkä verran eri aineiden opiskelu eroaa toisistaan, riippuu vähän valitusta yliopistostakin. Joissain yliopistoissa kaikki kauppatieteelliset aineet aloitetaan yhteisillä opinnoilla, vaikkakin oma aine pitää valita jo etukäteen ja vasta sitten erikoistutaan ja joissain aloitetaan suoraan oman alan aineiden opiskelu, joten joudut todellakin perehtymään eri yliopistoihin ja aineisiin hyvin tarkkaan ja muutenkin siihen, että miten opinnot etenevät, ettei tule ikäviä yllätyksiä matkan varrella ja tuhlattua selvää rahaa, sillä ulkomailla opiskelu maksaa aina jotain.

        Voisit esimerkiksi vilkaista sivua http://www.abcuniversidades.com ja hakea sivun ylälaidassa olevalla haulla yliopistoja, eli valitset sieltä haun joko opiskeltavan aineen mukaan (kauppatieteet kuuluvat kategoriaan ciencias económico-administrativas) tai sitten haet paikkakunnan mukaan. Tuo on mielestäni ehkä paras hakusivusto, mutta sekin on vähän puutteellinen, sillä Meksikossa ei oikein ole mitään kaikenkattavaa hakusivustoa tai muutakaan, vaan joudut vähän tonkimaan, itse en lähde suosittelemaan mitään yliopistoa, vaan se on jokaisen itse päätettävä (toki voin suositella joko julkisia yliopistoja tai sitten niitä muutamaa maksullista koulua, joiden nimi painaa työnhaussa). Joka vuosi julkaistava Valittujen Palojen opinto-opas (Guía Universitaria) on kanssa kätevä (vaikkakin kovin mainospitoinen, mutta oppaan lopussaoleva lista yliopistoista ja aloista on tosi hyvä ja selkeä), mutta sitä saa vain paperiversiona paikan päältä ja ainoastaan keväisin, se julkaistaan huhtikuussa.

        Voisin tähän mainita, että useat Meksikon julkiset yliopistot painivat tällä hetkellä kovan rahapulan kourissa ja niiden palvelujen taso on huonontunut tässä viime vuosien aikana ja opiskelijatkin ovat osoittaneet mieltään asioiden tilasta...joten kannattaa varautua, että myös julkisessa yliopistossa rahastetaan opiskelijoita ihan perusjutuista, jotta homma toimisi edes joten kuten. Kannattaa myös varautua siihen, että yksityisissä yliopistoissa rahastetaan myös valmistumisesta, eli opiskelijat joutuvat pulittamaan sievoisen summan, jotta saavat valmistumismuodollisuudet käyntiin ja ne kulut ovat sitten pakollisia. Julkisissakin joutuu maksamaan jotain, mutta vähemmän.

        Suomesta saa Kelan opintotukea koko tutkinnon suorittamiseen ja valitettavasti mitä olen asiaa tutkinut, alempaan korkeakoulututkintoon ei juurikaan saa stipendejä ja vaikka saisikin, niin ne pitää ilmoittaa Kelalle ja ne saattavat syödä opintorahan, joten melkeinpä suosittelisin ottamaan opintotuen Suomesta sekä myös sitä opintolainaa. Kelan sivuilta näet, paljonko sitä saa ja sen perusteella voisit laskeskella, että mihin yliopistoon se voisi riittää (unohtamatta asumis- ja matkakuluja).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Terveys
      321
      7635
    2. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      66
      2176
    3. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      177
      1856
    4. epäonnen perjantain rikos yritys

      onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä
      Kajaani
      16
      1392
    5. Onko kaivattusi täysin vietävissä ja

      vedätettävissä?
      Ikävä
      112
      1287
    6. Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"

      Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1261
    7. Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa

      - Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 18
      Maailman menoa
      170
      1231
    8. RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.

      Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j
      Puolanka
      57
      1186
    9. Kirjoitin sinulle koska

      tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j
      Ikävä
      41
      1081
    10. Martina pääsee upeisiin häihin

      Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      290
      1029
    Aihe