Kuukaudeksi lapsen kanssa Melbournen ympäristöön

aus.sie

Suunnittelen matkaa 4-v.lapsen ja toisen aikuisen kanssa ensi tammikuuksi. Kuinka paljon kannattaa budjetoida koko porukan matkakuluiksi? Viikon verran majoittuisimme maaseudulle sukulaisiin, muu majoittuminen hotelleissa tms. Haluaisimme tutustua Melbourneen ja ympäristöön, esim. tuttavia on n. 500 km säteellä. Kannattaako vuokrata oma auto tällaisiin matkoihin? Vai sujuuko julkisella liikenteellä matkustaminen lapsen kanssa siellä? Mitä ylipäätänsä tulisi huomioida jo suunnitteluvaiheessa?

3

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kallis paikka

      suunnitellaan...ilmeisesti lähdössä siis 6...pelkät lennot n. 20.000 euroa ja varautua 24 tunnin lentoihin ja yleensä aika venyy kun pitää mennä välilaskujen kautta esim. Bangkok jne...Jos lapset alle 5 vuotta niin voitte unohtaa koko leikin siihen ja vanhemmatkin on hiinä ja hiinä...
      Varmaan auton vuokraus on ok edellyttää että osaa ajaa isossa maassa? Minusta vähän tuoksahtaa ja suosittelen että aloitatte matkailun Tallinnaan ja katsotte sitten miten meni yö siellä....voi olla että suunnitelmat muuttuu tai tässä tapauksessa varmaan haaveet...
      Veikkaan että 1k tällä porukalla...ilmeisesti voitte asua sukulaisissa jonkun yön...25 euroa menee rahaa kuukaudessa.

    • Down Under

      Naapuri tuossa oli lukenut lasten lukumäärän väärin. Yksikin lapsi on silti lennolla koettelemus. Etenkin on huolehdittava siitä, että hänellä ei ainakaan ole korvatulehdusta matkan aikana.
      Lentomatka Melbourneen voi venyä jopa 30-tuntiseksi, joten tiettyä asennetta se vaatii.

      Auton vuokraus on paras vaihtoehto - ja ainoa, kun lapsi on mukana. Vuokrauksen voit tehdä jo Suomessa. Jos käytät Avisia, auton jättöajaksi tulee valita virka-aika, koska muuten yhtiö veloittaa seuraavaan virkapäivään asti. Virkailija kyllä opastaa vakuutus- ym käytännöt. Tarkista autoa vuokratessasi, miten ajo-oikeus tulee sopimukseen.
      Suomalainen ajokortti on aina kelvannut sellaisenaan - jopa 70-luvulla saatu, jonka kuvasta ei enää saanut mitään selvää. Avisilla jopa epäiltiin, että olen lumimies Himalajalta.
      Auto kannattaa ottaa jo lentoasemalla. Mukaan saa Melbournen kartan, joka on aika kattava ensikertalaisellekin. Lentoasemalla voi sitten ostaa koko Victorian kartan. Hyvä konsti on tarkastella ennakkoon paikkoja Google Mapista ja sen Street View'lla.
      Silläkin uhalla, että minua epäillään hotelliagentiksi, suosittelen Best Western -hotelliketjua. Yksi sen parhaita puolia on, että sillä on ilmainen book ahead -palvelu. Kun lähdet motellista, voit pyytää respaa varaamaan seuraavasta motellista huoneen, jolloin sen päivän tuskaisin huoli on pois pyyhkäisty.
      Ketjulla on toimisto Suomessa, josta saat lisätietoa ja luettelon, josta motellien ominaisuudet käyvät hyvin selville. Victorian alueella on riittävän tiheä verkosto, joten aina löytyy sopiva motelli matkan varrelle.
      Yksi hyvä puoli ketjussa on etenkin, kun lapsi on mukana. Kaikkien hotellien/motellien varustetaso on samanlainen: tiedät aina, mikä perillä odottaa.
      Noiden perusteella, voitkin sitten arvioida kustannuksia. Lentojen, auton vuokrauksen ( bensa) ja hotellien hinnat saatkin jo riittävällä tarkkuudella netistä tai hotelliluettelosta. Ruoka ja viihdykkeet jäävät marginaalisiksi. Yleensäkin rahaa pitää olla niin paljon, että sen riittävyyttä ei koko ajan tarvitse ajatella. Siten saat hienot matkamuistot.
      Siispä säästämään.
      Ja luottokorttihan sinulla ja/tai seuralaisellasi on. Ilman sitä voit unohtaa matkan.

      • aus.sie

        Hei!
        Kiitos ASIALLISESTA ja tietoja antavasta vastauksestasi, josta on apua suunnittelussa. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty - ei muuta kuin seikkailua odottamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1416
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1243
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1042
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      780
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      757
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      652
    Aihe