Tulisipa tytär useammin katsomaan

Toivova mummo

Meillä on yksi tytär (27 -vuotias), joka on 3 -vuotiaan lapsenlapsemme yh-äiti. Lapsi on isällään joka toinen viikonloppu.
Silloin kun lapsenlapsemme on isällään viikonlopun, tyttäremme viihtyy hyvin kavereittensa kanssa ja piipahtaa vaan silloin tällöin täällä meillä. Hänen ystävistään myös osa on yh-äitejä.
Minä, mummo, joka hoidan usein lastenlastamme hänen ollessaan sairas ja äitinsä ollessa työssä, koen, että olisi mukavaa, että tyttärellämme olisi myös aikaa meille vanhemmille;
tulisi juomaan kahvia tai syömään, mutta kun soitan hänelle, on hän aina menossa ystäviensä luokse. Tyttäreni tulee paremmin toimeen mieheni kanssa ja heillä onkin paljon juteltavaa, silloin kun tyttäreni käy lapsenlapsensa kanssa kylässä luonamme. Myönnän, että olen hieman sellainen neuvova ja ohjaileva äiti, ja otammekin silloin tällöin tyttäremme kanssa yhteen asiasta kun asiasta.

Toivoisin kuitenkin, että tyttäreni kävisi minua katsomassa ja sehän olisi ihan ihanaa, että hän halaisi minua ja sanoisi välittävänsä minusta. Olen usein hyvin alakuloinen, kun hänellä ei ole minulle eikä miehelleni aikaa.
Onko kenelläkään muulla vastaavaa ?

5

591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • m u m m o m y ö s

      Lastenlapsethan osoittavat varauksetta kiintymystään. Ymmärrän hyvin tytärtäsi, että hän järjestää itselleen 'menoa' , kun lapsella on hyvä olla mummon ja papan luona. - Nuorilla on nuorten menot ja nuorten jutut. - Sano sinä joskus tyttärellesi vaihteeksi, että olet onnellinen ja kiitollinen hänestä ja lapsenlapsesta. - Kai sinullakin on joku omanikäisesi ystävätär, jonka kanssa voit vaihtaa ajatuksia ja kuulumisia, mennä vaikka joskus leffaan tai johonkin muuhun rientoon? - Pirteitä talvipäiviä sinulle ja läheisillesi!

    • Puhumalla paras?

      Puhumallahan asioita voi selvittää, ainakin edes yrittää. Juttele tyttäresi kanssa, kerro hänelle, että olisi mukavaa, jos hän viettäisi aikaansa joskus teidän kanssanne. Onhan se itsekästäkin, jos lapsi tuodaan isovanhemmille, kun tarvitaan hoitopaikkaa, mutta muuten omat vanhemmat sitten unohdetaan.
      Meillä taas on päinvastoin, omat aikuiset lapset ( joita 3, ja 30-kympin molemminpuolin, neljäs, alta 20 asuu kotona) käyvät todella usein kotona, yhdellä heistä on perhe, mies ja 3 lasta, jotka hekin viihtyvät hyvin mummolassa. Miltei joka viikonloppu olemme "koko pesue" yhdessä, tytärkin matkustaa toiselta paikkakunnalta kotiin, miltei joka viikonloppu. Lapsenlapset tykkäävät olla, ja heistä on mukavaa, kun on koko pikkusuku meillä aikaa viettämässä.
      Ymmärrän hyvin mielipahasi-mutta voisithan sinäkin olla se halauksen antaja? Tokihan hän sinusta välittää, mutta nykyään monet ihmiset ajattelevat liiaksi omaa itseään, näin se vain menee.

    • hetki kerrallaan

      Onko pakko valittaa? Hänellä oma elämä ja sinulla oma. Iloitse niistä pienistä hetkistä.

    • Puuttumista ei jasks

      Jospa pitäsit neuvojesi ja ohjeidesi kanssa suun supussa ja keskittyisit vain keskustelemaan asioista?

    • rilla-milla

      Ymmärrän täysin sinua , tyttäresi on jo 27 vuotias ja ei enää niin menoiässä, ettei voisi olla lähes tasavertainen aikuinen äitinsä kanssa . Onhan takana jo ero ja siitäkin lie oppinut . Jotkut menevät baareissa liki 50 -kymppisinä ja monesti eronneina "ikinuorina " vasta jokin suuri kriisi saa aikuistumaan ja panemaan arvot kohdalleen .

      Todennäköisesti autat taloudellisesti ja hoidat lasta pyyteettömästi aina tarvittaessa, laitat eväspussit mukaan ja pestyt vaatteet ilman kiitoksen sanaa , niin voit täydellä syyllä toivoa muunlaista käytöstä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe