Muistatteko pussimaidon

kefir hapukoor

3

818

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      No vaikkakin oli niinkuin mainos, en aio ilmoittaa ylläpidolle :DDD'


      Joop, muistetaan pussimaito. Sitä juotiin kansakoulussa. Karmea pakkaus. Aina ne pussit meni rikki, aina maitoa pulpetit täynä, hirveä ongelmajät. Tosin, taitaa mökillä olla vieläkin joitakin äiteen pussimaitopusseissta kutomia kulppärin mattoja olemassa. Siis pussimaitoa ei ole ikävä ollenkaan.

      Mutta KEFIIRI!!!!!!!!

      Olin aikanaan kova kefiirin käyttäjä. Sitä sai melkein kaikista kaupoista. Sitten suosio väheni, vain Valio teki sitä. Kuitenkin sitä sai, litran tölkeissä. Sitten sitä sai puolen litran tölkeissä. Sitten kun menekkiä ei ollut, sen valmistus lopetettiin kokonaan. Sama on käymässä nyt kirnupiimälle. Sitä valmistaa vain yksi meieri suomessa, Ja sitä ei oikein saa muualta kuin Prismoista. Ei menekkiä. Kohta kai sekin loppuu kokonaan.

      Asuin aikanaan itänaapurissa puolenkymmentä vuotta. Vaikka mitä sanotaankin, Venäjäläinen ruokakulttuuri on äärettömän kiintoisaa ja hyvan makuista. Sieltä sai aivan loistavia maitotuotteita, ihan tavallisista kaupoista. Etenkin lohkeavaa piimää, täällä kai sitä sanottaisiin viiliksi, on ikävä. Niin sitä kutsuttiin kefiiriksi, suomalainen kefiiri oli ohutta. Mutta maku oli sama. En oikein tiedä, kummasta pidän enemmän.

      Ja kirnupiimä on myös vähän samanmakuista suomessa nyt. Täällä yks erittäin ikävä vika piimätuotteissa. KAIKKI makeaa, maustettuakin, jollain mansikalla. Mä tykkään happamasta. Just hapankaalesta, kiinalaisesta ruuasta, etikkaisista säilykkeistä... Eikä ole itänaapuriin sukujuuria, mä vaan tykkään niistä. Kotona oli maatila. Meillä oli aina pyhäruokien kanssa pöytäetikka pöydässä. Ja kirnupiimää tilattiin vasikoille meieristä juotavaksi, täytyy myöntää ite kai sitä oi kuin maitovasikka, se oli hyvää, sitä tuli tonkissa.. Happamat ei pilaannu kuten maket, se kai oli yksi syy. Ei meillä hapansilakkaa tehty, mutta olihan niitä omia juttuja, etikkasilakat. Siis suutarinlohi, se oli juhlaruokaa.

      Äsh, meni muisteloakselille.

      Eesti Herkut tiedän, olen käyytkin siellä useasti. Lähinä siksi, että sieltä sai ostettua savijuustoa ja pelmeeneitä. Mulla on kyllä pelmmeenirauta itelläkin, mutta valmiit on niin helppoja. Nykyään pelmeeneitä saa, niin Prismoista. Ei siis ole vuosiin tullut Eeesi Herkussa käytyä.

      Mutta pitääkin poiketa pikimiten, jos kerran kefiiriäkin saatavissa. Pitäis lähteä mökille ja kefiiri ois kyllä melkoinen juttu viemisiksi, siis jos ei kerkeä ite kittaamaan kaikkea matkalla :DDDDDD

      Jeps, Eesti Herkut.


      =DW=

      • haitat & hyödyt

        Jotkut teki niistä muovipusseista kynnysmattojakin. Ne piti laittaa kuiviin tiloihin, ettei bakteerit olisi alkaneet muhia matoissa.


      • kilepiim voldikkannu
        haitat & hyödyt kirjoitti:

        Jotkut teki niistä muovipusseista kynnysmattojakin. Ne piti laittaa kuiviin tiloihin, ettei bakteerit olisi alkaneet muhia matoissa.

        Tästä se vihjelinkki alkoi ;
        http://tatipensio.jutut.fi/article/751
        Sittemmin löysin Kalinka Itäkeskus siitä Marimekon kulmalta kohti Kauppakartanon tietä Pölypussikaupan takaa.
        http://kaannos.com/sanastot/historia/905918
        ja kannu on voldikkannu . Nuori mies Veiko Liis kehitteli ja sai palkinnon


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2850
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2410
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2180
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1992
    5. 167
      1828
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe