YLE MAKSUKANAVAKSI

YleMAX 1&2

Kyllä kansa tietää - sanotaan. Eli pitäisikö tästä äänestää? TV-lupa on tullut tiensä päähän, nimellisestä maksusta on vuosien saatossa tullutkin merkittävä menoerä, mikä etenkin koskee vähätuloisia tv:n katselijoita. Ainainen luvan korotus saa vain entistä suuremman osan luopumaan telkkareistaan. Nyt tarvitaan vaan poliittista selkärankaa ja päätöskykyä siirtää YLEN kanavat maksullisen conax-kortin taakse. Tämän ei pitäisi enää aiheuttaa mitään tekniikkaan liittyviä ongelmia - onhan maksukanavia jo katseltu muutavan vuoden ilman ongelmia.
Conax - korttipaikalla varustetun boxin saa nykyään alle 60 eurolla.

15

651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varteenotettava

      vaihtoehto: Käytännössä voisi mennä niin, että viestintävirasto lähettää kaikkiin suomalaisiin talouksiin conax-maksukortin, jonka tv:tä katsova sitten aktivoisi esim. tekstiviestillä tai käymällä lähimmässä teleliikkeessä. Kortin haltijan tiedot tulisi viestintävirastoon, joka lähettäisi laskun. Näin YLEN kanavia ei enää voisi katsoa laittomasti ja esim. tv-lupatarkastajia ei enää tarvittaisi.

      • OIKEIN!

        Tuo on ihan hyvä vaihtoehto ja reilu kaikkia katsojia kohtaan. Suuri määrä kaupallisia kanavia säilyisi katsottavissa. Halutessaan joutuisivat jotkut ostamaan korttipaikalla varustetun digiboksin YLE- ym. maksukanavia varten, vaikkapa Topfieldin á 70 euroa. Joita saa siis yli kolme kappaletta tv-maksulla, tai n. 156 tuhatta kappaletta pelkästään rahalla, joka tänäkin vuonna on budejtoitu tv-maksutarkastajiin ja perintään (siis liki 11 miljoonaa euroa)..

        Mulla on iso telkkari tietokoneen monitorina, koska virittimettömiä vaihtoehtoja ei yli 30 tuuman kokoluokassa juuri ole ainakaan näin halvalla. Niinpä telkkari pitäisi tv-maksuina maksaa aina uudelleen kahden vuoden jaksoissa. Vaihtoehtoisesti pitäisi telkkari tärvellä viritin poistamalla, mutta se ei taulutelkkarissa noin vain käykään, koska viritin on digitaalisessa väylässä. Ei kiitos!

        YLE:ssä tiedetään, että maksukorttiin siirtyminen olisi sille tuhoisa. Jos kortti maksaisi yli satasen vuodessa, niitä menisi kaupaksi ehkä satatuhatta eli sillä ei ylläpidettäisi enää yhtään kanavaa. Siksi tämäkään vaihtoehto ei todellisuudesssa tule kyseeseen. Muut potkii väkeä pellolle jotta kustannukset pysyy kurissa, niin YLE:ltäkin rittäisi telkkarissa pari laadukasta kanavaa, samoin radiossa. Vai miten juuri sellaisella tarjonnalla tultiin hyvin toimeen ennen kaupallisen radion/telkkarin aikaa - silloin kun lupamaksu oli satasen? Markoissa


    • käytön
      • korjaus

    • Tietoa löytyy...

      Koska sen jälkeen jäisi monelta virkaheitolta poliitikolta ja kavereilta hyväpalkkaiset suojatyöpaikat pois kun joutuisivat saneeraamaan tuloromahduksen vuoksi.

    • pienemmäksi

      /pois kokonaan/vaihtoehtoiseksi
      http://www.adressit.com/tvlupa ->Voit samalla esittää toiveen Tv-lupaa kohtaan kohdistuvasta toimenpiteestä esim: Ylen kanavat maksukortille, tai muu ehdotus.

    • maksanut

      tv-lupaa, niin mitään suuria lisäkuluja ei kyseinen ylen kanavien maksullisuus tuota. Jos jo ennen on omistanut conax-korttipaikallisen digiboxin ei lisäkuluja tulisi yhtään - (Olettaen, että YLE/Viestintävirasto ei pyydä itse kortista pientä maksua.) Kortti vaan paikalleen ja nauttisit taas YLEN lähetyksistä kuten ennen. YLEn tulot tuskin romahtaisivat, sillä onhan sillä laaja kannatajakunta etenkin vanhemman väestön keskuudessa.

    • pinnareilta

      pimenisivät kanavat 1 ja 2, fst5?, yle teema? HA HA, Siitäs saisivat.

    • Töllöttäjä_

      Kannatan Ylen kanavien saamista maksukortille - "jo pelkkä ajatus saa niskavillat nousemaan Ylen johdossa."
      Tämä kun on oikeudenmukainen - JOS KATSOT, NIIN MAKSAT - ratkaisu; vieläpä helposti ja edullisesti toteutettavissa. Ylen rahoitusta miettinyt työryhmä ei tätä tosin uskaltanut esittää. Miksiköhän?
      Siksi, että YLE:ssä pelätään reilua tulon menetystä. Samalla pelätään, että kansa rinnastaisi maksulliset yle-kanavat jo oleviin elokuva- ja urheilukanavapaketteihin, joiden kanssa YLE ei halua, eikä lähtisi kilpailemaan. Tähän ei nykyisellä kanavatarjonnalla mitenkään edes kyettäisi.
      Digiaikaan siirtymien osoitti, että kaikki muutos - positiivinenkin - saa tv-katselijat helposti irtisanomaan tv-lupansa. Tästä viisastuneena nyt jatketaan yhä edelleen samalla rahoitustavalla eli yleisellä tv-lupamaksulla.
      Päätökset YLE:n rahoituksesta on siirretty seuraavalle hallitukselle - pölyn annetaan asian tiimoilta toistaiseksi laskeutua. Menihän Ylen rahoitusta miettineen työryömän esittämä koko kansan Media-maksu ns. "pöntöstä alas". YLE:n johdon toiveissa siintääkin jo mahdollinen budjettirajoitus, jolloin sen toiminta kustannettaisiin verorahoin. YLE:n rahoitus olisi näin varmistettu ja vakaalla perustalla. Tämä tosin vääristäisi kilpailua ja sitä vastustavatkin mainosrahoitteiset mediat, joille samoin perustein kuuluisi osansa verorahoista.

      • YLE rulettaa

        Minusta ei ole oikeudenmukaista joutua maksamaan vaikka ei jööttikanavia katsoisikaan.
        Nykymaailmassa tavaroiden "markkinointi" maksaa aina enemmän kuin niiden valmistus.

        Siis mitä veikkaat, kuka maksaa?

        a) mainoskanavan omistaja
        b) mainostettavan tavaran myyjä
        c) Joulupukki
        d) sinä


      • Kyllä!
        YLE rulettaa kirjoitti:

        Minusta ei ole oikeudenmukaista joutua maksamaan vaikka ei jööttikanavia katsoisikaan.
        Nykymaailmassa tavaroiden "markkinointi" maksaa aina enemmän kuin niiden valmistus.

        Siis mitä veikkaat, kuka maksaa?

        a) mainoskanavan omistaja
        b) mainostettavan tavaran myyjä
        c) Joulupukki
        d) sinä

        Mutta rulettakoot maksukanavilla. Maksajina olkoot Sinä - katsoja.


    • Yle on paska!

      Ehdottomasti kyllä! Itse olen pienituloinen yksinasuva ja tähän Yle -paskaan on saatava loppu, ei haittaa jos vaikka vetäisi samantien koko puljun suoraan syvimpään helvettiin! Ei tosiaankaan ole varaa maksaa moista paskaa! Kyllä varmaan niillä on hauskaa kun saa varastaa köyhiltä ihmisiltä rahaa vain sen tähden ettei ne jää kuseen!!!

    • Ron Jeremy

      Olen jo vuosia ollut sitä mieltä että YLEnkin kanavat voisi huoletta siirtää kortille. Näkisi YLEkin kuka niistä "Sana viikonvaihteeksi"-jutuista viitsisi maksaa.

      Vaan siinäpä se juuri onkin kun YLE tietää ettei kukaan heidän kanaviaan tilaisi, niin ei niitä voi myöskään maksullisiksi pistää.

      • Kyllähän toki

        pari miljoonaa katsojaa nyt haluaa linnan juhlia katsoa..?

        Digiaikaan siirryttäessä saatiin mummoille ja vaareille opetettua mikä on tämä scartti - nyt pitäisi vaan neuvoa, mistä löytyy tämä conaxi.


      • hfghdfgsfd
        Kyllähän toki kirjoitti:

        pari miljoonaa katsojaa nyt haluaa linnan juhlia katsoa..?

        Digiaikaan siirryttäessä saatiin mummoille ja vaareille opetettua mikä on tämä scartti - nyt pitäisi vaan neuvoa, mistä löytyy tämä conaxi.

        SCART liittimellä ei ole mitään tekemistä digitaalisuuden kanssa. Se on 100% analoginen liitin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3504
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      228
      2142
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1682
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1557
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      289
      1289
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1121
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      956
    Aihe