Balille maaliskuussa

Minne lomalle?

Maaliskuussa on pari viikkoa lomaa, mutta matkakohde on vielä auki. Seychellit ja Malediivit kiinnostaisi, mutta sekä matkat että hintataso paikan päällä ei ole kovin edullinen. Ykkösvaihtoehtoksi on nousemassa Singapore Bali -yhdistelmäreissu, mutta se missä Balilla kannattaisi yöpyä mietityttää. Haluaisimme asua suht rauhallisessa hotellissa rannalla (ei kerhoja lapsille tms), mutta kuitenkin lähellä ravintoloita. Kuta on kuulemma aika levoton, mutta mites esim Seminyak? Onko kokemuksia? Entä hintataso, jos vertaa esim Thaimaahan? Kaikki muutkin vinkit liittyen esim retkiin paikan päällä otetaan mielellään vastaan:) Viime talvena lomaitiin Mauritiuksella ja tykättiin kovasti.

4

1020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • take74

      Olin maaliskuun lopussa 2010 viikon Kutalla. Kuta on kuin Patong, eli turistirysä, ei tosin yhtä vilkas. Ei siinä sinänsä mitään pahaa, sopii mulle:) Sanoisin Kutaa aussien kanarian saariksi. Hintataso Kutalla sama kuin Phuketin turistirannoilla, muualla varmasti halvempaa. Kuten myös Thaimaassa.Olimme Inna Kuta Beach hotellissa, hyvä hotelli rannalla. Nusa Duan alueella on hienompia hotelleja. Seminyakista tai retkistä minulla ei kerrottavaa.

    • lpl66

      Bali oli meidän perheen mielestä ihannekohde. Meininki on rentoa ja ihmisest ystävällisiä ja hyväntuulisia. Mutta mikään paratiisi se ei ole. Köyhä maa joten aika rähjäistä paikoin. Kestää hetken tottua siihen että koko ajan kulkiessa pitää katsoa jalkoihin etteti tule yllätyksiä ! Seminyak on kylä jossa on vielä paikallistakin asutusta, oikein rauhallinen. Luulisin että rantakin on täällä pohjoisemmassa hieman rauhallisempi. Hienoja ravintoloita on nimeomaan tässä kylässä. Mutta luulenpa että lähellä rantaa on koko eteläilsellä Balilla ravintolat lähellä; ) Seminyakista pääsi näppärästi Kutalle ja koko välihan on yhtä kylää...Erityisesti Seminyakissa ja Sanurilla vaikutuksen teki omanlainen hindukulttuuri.

      Jos ei kaipaa iltabilemeininkiä, baareja eikä örveltäviä turisteja, Seminyak on oikein sopiva paikka, samoin Sanur. Nyt jos menisin majoittuisin villassa, joita siellä on runsaasti tarjolla. Ainakin jos menisin perheen tai porukan kanssa.
      HIntataso oli aikankin puolitoista vuotta sitten mielestämme edulllinen. Ainakin yhtä edullinen kuin Thaimaassa. Mutta tietysti ravintolaruoan hinta riippuu paljon siitä millaisen paikan valitsee. Warungeissa saa edullisesti hyvää ruokaa. Emme kärsineet koko matkalla minkäänlaisista vatsavaivoista, vaikka näissä muovituolipaikoissa söimmekin.

      Kannattaa vuokrata auto ja kuljettaja ja käydä ylhäällä ainakin katsomassa oikeaa Balia. Matkailu riisipeltojen ja vuoristokylien läpi avartaa näkemystä ihmeesti. Suosittelen käymistä www.tripadvisor.com-sivustolla. Siellä on hyviä vinkkejä ja ajankohtaista tietoa.

    • Gileille

      Ehdottomasti kannattaa jatkaa matkaa Balilta Gili-saarille. Loistavat rannat ja rento meininki, erityisesti EI autoja. Voin suositella.

    • BAli on Best

      Heippa!

      Asuin n. vuoden Balilla Denpasarissa. Sinne kannattaa kyllä lähteä! Asuimme tyttöystäväni kanssa paikallisen valtaväylän ByPassin varrella boardinghousessa, ei siis hotelli eikä hostelli. Se oli tavallisen kansan alueella n. 15 min kävelyn päässä Kutalta, ja silloinen tyttöystäväni joka oli paikallinen etsi sen meille. n. 120 €/kk 80 neliön kalustettu kiva asunto, länsimainen kylppäri 2 kerros parveke aamuaurinkoon palmujen katveessa eli hintansa väärti siis n. 30 €/viikko kahdelle. Samalla pääsi tutustumaan paikallisten elämään eikä yksin näkemään muita turisteja. Balilaiset ovat ystävällisiä ja iloisia ja auttavaisia, kielitaito oli vähän joskus niin ja näin mutta aina selvittiin.

      Jos joku haluaa tietää enemmän Bali-matkailusta ja miten siellä selviää kaikista edullisimmin, niin muutaman kympin ajanhukka ja niska-hartiasärky kipukorvauksesta kerron kokemuksesta neuvot parhaista rannoista, miten liikkua, minne kannattaa mennä, mihin nähtävyyksiin tutustua, mistä löytyy bilekatu, mitä kannattaa varoa, myös paikallisesta kulttuurista ja kaikesta mahdollisesta mitä keksitte kysyä. Vietin siellä elämäni ihanimman ja helpoimman vuoden lokakuusta 2009-syyskuuhun 2010.

      [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6059
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      519
      3709
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3550
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2754
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 283
      2182
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1573
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1419
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe