Ylläksen hiihtolatujen kunto

Murtomaahiihtäjä

Tulipa käytyä Ylläksellä Joulun ja uuden vuoden tienoilla hiihtämässä. Edellisestä kerrasta on jo aikaa muutamia vuosia, ja voi olla että aika kultaa muistot, mutta mutta, mitenkä tuntui siltä että hiihtolatujen hoito olisi huomattavasti heikompaa kuin edellisellä kerralla. Muutamina päivinä kun satoi lunta niin latuja ei koneilla avattu päivän aikana ollenkaan. Olipa kiva mennä hiihtämään "umpihankeen". Onko Ylläksellä niin että ladut avataan vain kerran vuorokauden aikana ja jos lunta tulee runsaastikin niin homma on sen jälkeen hiihtäjien varassa. Vähän yli viikon loman aikana tämä tilanne toistui kolmena päivänä. Aika kurjaa kun hiihtämään sinne oltiin menty ja toisaalta etelässä ladut olisivat olleet priimakunnossa tuona aikana.

Kertokaapa millaisia kokemuksia teillä on Leviltä, Saariselältä, Pyhältä tai Rukalta, meinaan mie kyllä vaihdan hiihtopaikkaa tämän jälkeen. Toista kertaa on viitsi hiihtoilon vievää riskiä ottaa, kun matkat maksavat Lappiin niin paljonkin.

4

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TOSIONN

      Taisit hiihtää vain niitä 3-hoitoluokan latuja...ne kun jaettu 1,2 ja 3 hoitoluokkiin siellä,selviää kyllä ylläksen sivuilta..Kyllä tuo äkäslompolon puoli kuuluu eittämättä lapin parhaimpiin hiihtomaastoihin,ei niitä levin tasasia suopätkiä kukaan jaksa hiihtää,tosi tylsät maastot..saariselkä kans hieno paikka,mutta ruka ja pyhä tänä talvena ongelmissa,ei ole lunta..

    • 19+8

      siellä huolletaan ladut JOKAPÄIVÄ. syvärinjäällä on mukavaa lenkkiä kiertää vaikka se aholansaaren lenkki tai vanha golfkenttä. tai rahasmäen lenkki on kanssa hyvä mutta raskaampi. itse olin vajaan viikon tahkolla uudenvuoden aikaan ja priimakunnossa oli jok ikine aamu :) kiitos siitä.

    • kolmesta paikasta

      Itselläni on kokemuksia Saariselältä ja Leviltä, Ylläksen lisäksi.

      Latujen hoito ja kunto ovat suoraan verrannolliset latukilometreihin, eli kun Ylläksellä on enemmän latuja niin ei niitä kaikkia keretä ajamaan siinä tahdissa kuin esim. lumipyryn sattuessa ne tukkeutuu.

      Saariselällä ongelmana on maaston avoimmuus, tuuli tuiskuttaa lunta helposti laduille vaikkei uutta lunta sataisikaan, joten pahimmillaan touhu muistuttaa umpihankihiihtoa.

      Levistä ei nyt maastohiihtäjän paikkana voi oikeastaan puhua, ladut ovat profiileiltaan Kätkän lenkkiä ja tunturin ympärysreittiä lukuunottamatta niin helppoja, ettei niitä kauaa jaksa koluta vaikka ladut olisivatkin huippukunnossa. Kuten Levillä yleensä onkin.

      Jos siis latujen kunto on kriteeri, niin Levi on parhaiten hoidettu, jos taas latuprofiilit ja maaston monimaisuuus painaa enemmän, niin Ylläs on ykkönen, Saarisellän vahvuus on maisemat komeilla kevätkeleillä kun sinne avotunturiin voi mennä. Itse olen viimeaikoina valinnut lähes poikkeuksetta Ylläksen.

      • latujen ajaja

        Miettikää kuka maksaa niiden ylläpidon?
        Minusta voidaan vaatia vain jos on tuotteesta jotain maksanut...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3988
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2541
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      198
      1571
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe