Hei,
Kotiini, maaseudulle ilmestyi pikkulintujen ruokintapaikalle syksytalvesta naaraspuoleinen fasaani,
joka käy yleensä kerran päivässä ruokailemassa. Fasaaneja on joskus vuosikymmeniä sitten tuotu
lähistölle luontoon ja niitä silloin näkyi silloin tällöin lähistöllä, muttei koskaan yleensä talvisin, eikä
varsinkaan tulleet pikkulintujen ruokintapaikalle, eikä juurikaan pihapiiriin asti.
Moniin vuosiin ei ole näkynyt.
Nyt ihmetyttää, mistä tämä lintu on ilmestynyt ja liikkuuko miten pitkiä matkoja yleensä?
Ja nyt muutama päivä sitten ilmestyi toinen samanlainen yhtä aikaa ruokailemaan.
Niille on laitettu maahan esim. auringonkukan siemeniä.
Mitenkähän käy jatkossa, jäävätkö lähiseudulle kesäksi ja ensi talveksi?
Ja voiko määrä jopa lisääntyä?
Kotiini, maaseudulle ilmestyi pikkulintujen ruokintapaikalle syksytalvesta naaraspuoleinen fasaani,
joka käy yleensä kerran päivässä ruokailemassa. Fasaaneja on joskus vuosikymmeniä sitten tuotu
lähistölle luontoon ja niitä silloin näkyi silloin tällöin lähistöllä, muttei koskaan yleensä talvisin, eikä
varsinkaan tulleet pikkulintujen ruokintapaikalle, eikä juurikaan pihapiiriin asti.
Moniin vuosiin ei ole näkynyt.
Nyt ihmetyttää, mistä tämä lintu on ilmestynyt ja liikkuuko miten pitkiä matkoja yleensä?
Ja nyt muutama päivä sitten ilmestyi toinen samanlainen yhtä aikaa ruokailemaan.
Niille on laitettu maahan esim. auringonkukan siemeniä.
Mitenkähän käy jatkossa, jäävätkö lähiseudulle kesäksi ja ensi talveksi?
Ja voiko määrä jopa lisääntyä?
Vastaukset 1
Vanhimmat
On tietysti voitu istuttaa lisää vaikka edelliskesänä. Mutta miksei ole voinut hieman kauempaakin tulla, kyllä kai ne jonkun matkaa voivat siirtyä syntymäalueeltaan.
Jos sattuvat löytämään hyvän ruokinnan jolta löytyy maasta kauraa tai muuta sopivaa, niin kyllä käyttävät ja tulevat säännöllisesti.
Jos alue on riittävän suojaista ja talvella ruokintapaikkoja, niin saattavat lisääntyä onnistuneesti. Aika näyttää.