Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pihkova-Petseri rajanylitys?

6+9

Onkos millanen paikka mennä Venäjältä Viroon? Ajattelin vaihteen vuoks kiertää Peipsijärven ja kokeilla Baltian keskimmäistä rajanylityspaikkaa (Ostrov on tuttu juttu muutamalta kerralta eikä Belarussin puolelle ole viisumia).

Jokos Laukaan (Lugan) ohitustie on valmis vai tartteeko kiertää kuoppasen keskustan kautta?

10

1382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sliva

      Viron puolelta olen mennyt Petseriin. Ihan normaali raja, loppupäässä peritään tietulli, olettaisin että vieläkin.

    • TL

      Kukkuuneuvo pitäisi olla hyvää ja viisumia tarvitaan. Sanakirjaa ei olisi pahitteeksi reissuun. Ei muuta. Koidula rajalla on yleensä pitkä kuorma-autojen jono. Sitä saa ohita. :-)

    • viisumi....??

      Eikös Valko-Venäjälle käy Venäjän viisumi? Nehän ovat valtioliitossa.
      Tosin, kukapa sinne aivan välttämättä haluaisi, mutta kyllähän matkailu avartaa.

      • 5+17

      • erehdyin....
        5+17 kirjoitti:

        Venäläinen pääsee ValkoVenäjälle ilman viisumia mutta muut ei joten sinne tarviaa oman viisumin.

        http://www.rustravel.fi/?p=p_30

        Tarkistin vielä itse tuon, eli suomalainen tarvitsee viisumin Valko-Venäjälle. Konsulaattia ei ole Suomessa, mutta Tallinnasta ja Tulholmasta löytyy.


    • 10+10

      Raja oli rauhallinen, ennen minua pari autoa ja onneks ei jälkeeni yhtään. Tullimies kun sai kirjoittaa kaiken mahdollisen ylös ja jokaisella raja-asemalla onkin omat käytäntönsä. Svetossa leimattu tulliselvitys sai pari uutta leimaa ja sen anto tullimies viel takaisin muistoksi. Ihmetteli vielä kun ei ollut koskaan koko Svetogorskista kuullut että onkos sellainenkin ylityspaikka :) Mutta 20 min kaikenkaikkiaan passintarkastuksineen joten sujuvasti hurahti.

      Lugan ohi pääsee ohitustietä ja Leningradin oblastin puolella oli tiet hyvässä kunnossa. Tiekarhujakin näkyi toista kymmentä lumisateen jälkeen joten pääväylää kyllä jaksetaan huoltaa (samaa ei voi sanoa Pietarista jossa tuli kahlattua sohjoisilla jalkakäytävillä edellisenä iltana ihan tarpeeksi...) Latasin ennen lähtöä tuoreimman Nokian Ovi kartan ja Len oblastin puolella myös nopeusrajoituksetkin pitivät suunilleen paikkaansa, Pskovin puolella eivät osuneet kun gai kopille. Navigaattorilla ajaessa ei tullut huomattua mistä ois voinut Pskovin kaupungin kiertää (ei siellä ainakaan rekkoja liikkunut) mutta tulipa keskustakin nähtyä siinä samalla. Tiet oli ihan ajettavassa kunnossa muttei niin hyviä kun edellisen obalastin puolella. Tosin viimeinen pätkä jossa oli muutamaan kertaan kyltit "ATTENTION YOU ENTER PAID ROAD" ei kyllä laskutuspaikkaa löytynyt.

      Rajalle mennessä oli muutaman kilsan rekkajono ja just ennen puomia oli tankkauspaikkakin. Kävellenkin näytti pääseen tällä kohtaa rajan ylittämään samon kun pääsee Ivangorod-Narva ylityspaikallakin.

    • Eli joko menet Koidulasta joka Petserin vieressä tai sitten Pihkova-Riian maantieen Luhamaan pisteestä (itänaapurin nykynimiä en muista). Molemmat ovat ympärivuorokautisia ja Venäjältä ulospäin ei pahempia jonoja. Venäjälle taas jonotilanne vaihtelee, ja Narva on nykyisin aivan toivoton kun siellä tankkaajia monen päivän jonoissa.
      Laukaan ohitustie toimii, mutta jos ei kiire niin voi toki keskustaan poiketa, rautatieaseman ympäristö kuitenkin aika vinkeä eikä ruuhka-aikojen ulkopuolella liikennekään tolkutonta. Ruoka- ja kauppavaihtoehtojakin paremmin kuin muualla Pietarin ja Pihkovan välissä (ellei nyt ehkö Hatsinaa ota lukuun) Sitä paitsi keskustan kadut jonkin verran korjattuja (viimeksi ajoin elo-syyskuun vaihteessa 2010 Laukaan keskustassa).
      Pihkovassa ei Viroon päin mennessä muuta vaihtoehtoa kuin ajaa keskustan kautta. Kannattaa pysähtyäkin katselemaan paikkoja jos aikataulu antaa periksi. Pihkova itselleni Pohjois-Venäjän miellyttävimpiä kaupunkeja. Kreml ihan maailmanluokan nähtävyys ja matkalla Petseriin kannattaa Irboskan (Izborsk) linnan rauniot katsastaa. Petserin luostari on mielenkiintoinen myös ja sen jälkeen vähän päivästä, kellonajasta ja jatkoreitistä riippuen kannattaa ajaa joko Koidulan tai Luhamaan kautta Viroon.
      Kauanko 6 9 olet yleensä Ostrovissa (se Abrenen luona oleva ylityspaikka ilmeisesti?) joutunut odottamaan? Itse arvioin viimeksi jonon ulos Latviaan päin olevan joku 5-7 h, mutta puhuin itseni jonon ohi ja selvisin vähän reilussa tunnissa. Sitä vaan ei viitsi kovin usein harrastaa ja siksi kiinnostaa millainen keskivertojono. Ensi kerralla kuitenkin kun Pietarin kautta Keski-Eurooppaan suuntaan, ajan joko Pihkovan/Luhamaan kautta tai sitten reippaamman itäkierroksen Kiovan kautta, kiertäen Valko-Venäjän idästä.

      • 6+9

        Mistä olen menny Ostrovista Latviaan on tie A-116 (vaihtuu sitten A-13/ E-262). Alueella raja muutti enemmän länteenpäin 2 maailmansodan jälkeen ihan niinkuin meilläkin kävi muutamassa paikassa...

        Itse viimeeksi tulin tuolta kolmisen vuotta sitten kesällä ylöspäin enkä kertaakaan ole tarvinnut jonottaa - lienee moukan tuuria tarjolla. Kerran tosin yöaikaan pääsin paalupaikalle punaisiin valoihin ja vartin odottelun jälkeen kävin nukkumaan - tullin piha-alue oli tyhjä. Puolen tunnin unien jälkeen kävivät kyllä herättämässä ja sai ajaa pihalle :) Rekkajonoa siel on muistaakseen ollut joka kerta tarjolla enemmän tai vähemmän.

        Ehkä puolenkymmentä kertaa olen mennyt ko paikasta yli omana "Via Baltikana" viimeisen 15 vuoden aikana. Sinänsä Laukaaseen ei ollut mitään mielenkiintoa kun sen kylän kuoppia on sen verran monta kertaa tullut väisteltyä. Pihkovassa olin käynyt aikaisemmin parin päivän reissulla 2007 joten ei antanut aihetta pysähtyä. Sinänsä mietin vaan mistä rekat ohittaa kaupungin keskustan kun ei siellä niitä vastaan tullut vaikka esim autonkuljetusautoja muuten näkyi etenkin Moskovan kilvissä paljonkin.

        Itselläkin on Lukasenkolandia jäänyt autoilematta, joskus oli lähellä hankkia sinne viisumi kun kävin Smolenskissa viime vuostuhannella mutta sitten tuli Nevelistä ajeltua pikkuteitä pitkin loppumatka kun ekaks ois pitänyt käydä Tallinassa viisuminhakureissulla joten Viciebskin kautta jäi oikaisematta...


      • kaisarat

        Täällä mainittu 2 rajanylitys paikkaa, kummasta nyt 2015 suosittelette menemään ylitse viro-pihkova-viro?


    • ReissuunBRT

      Herättelen tätä vanhaa ketjua jos joku kirjoittaisi uusia kokemuksia.
      tarkoitus 25.12 mennä Virosta kohti Pihkovaa parin päivän reissulle.
      Olemme rajalla perjantaina n. klo 19 ja mietimme mihin aikaan sunnuntaina sieltä kannattaa yrittää pois tulla, ehkä vasta illemmalla vai päivällä? ilman että tunteja jonoissa tarvitsee viettää.

      Onko rajalla sama systeemi kuin vaalimaalla; ensin passit ja sitten auton paperit näyttämään?
      samat kaavakkeet etukäteen muutamana kappaleena?
      Onko tullin jälkeen jotain maksuja? paljonko pitää varata "pikkurahaa" tälläisiin..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe